Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Formula 1’de sürprizler bitmiyor
 
Aslında yarışlarda beklenmeyen, sürpriz sayılabilecek pek çok şey yaşanmıyor ama son iki yarışta yaşananlar F1 severlerin neredeyse her 10 yılda bir göreceği olaylar.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
13 Haziran—  Yeni neslin biraz daha şanslı olduğunu düşünüyorum, son yıllarda Formula 1 pistlerinde gerçekleşen sürprizler gerçekten az görülür şeyler. Formula 1’in hızlı yükselişiyle birlikte yeni sponsorların bulunması popülaritenin artmasına, yeni uygulamalar da unutulmayacak yarışların yaşanmasına neden oluyor.

   
 
       
   
MSNBC News Türk sporunu kim kurtaracak?
MSNBC News Ve Fenerbahçe şampiyon
MSNBC News F1, bizler ve diğerleri
MSNBC News Taraftar kimliği mi, fair-play mi?
MSNBC News GS zirveye, FB nereye? (2)
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Düşünün bir, milyonlarca dolar harcanan bir organizasyondan söz ediyoruz, her şeyin en ince ayrıntısına kadar planlandığı, inanılmaz detaylı analizlerin yapıldığı bir organizasyon bu; ve bu organizasyonun gözbebeği, sezona mutlak şampiyonluk iddiasıyla başlayan McLaren’in 1 numaları pilotu otomobilini yerinden kaldıramıyor. Otomobili yerinden kaldırıyor, çok da iyi bir yarış çıkartıyor ama bu kez de yarışın son turunda, finişe saniyeler kala yarış dışı kalıyor. Hem de zaferi şampiyonluğun en yakın ismine bırakarak. Hakkinen’i bilemeyiz ama bu zaferin ardından pek çok McLaren/Hakkinen hayranının gözyaşı döktüğünü biliyoruz.
       Şampiyonluğun en yakın ismi Hakkinen’den aldığı hediyeyle yetinmiyor, bir hediye de takım arkadaşından alıyor. Ferrari ekibi en profesyonel kararı vererek Barrichello’nun ikinci sırada finiş çizgisini geçmesine izin vermiyor ve Brezilyalı pilot ikinciliği Schumi’ye bırakıyor. Bu değişim hiç kuşkusuz Barrichello hayranlarını hayal kırıklığına uğratan ve pek çok Formula 1 severin anlamakta zorlandığı bir karar. Ama işin ucunda, fazladan alınacak bir 2 puanla sezon sonunda şampiyonluğun el değiştirmesi olabilir.
       Aslında yarışlarda beklenmeyen, sürpriz sayılabilecek pek çok şey yaşanmıyor ama son iki yarışta yaşananlar F1 severlerin neredeyse her 10 yılda bir göreceği olaylar. Önceki yarışlarda lider pilotun çeşitli hatalar nedeniyle yarış dışı kaldığını izlemiştik ama konu son turda yarış dışı kalan pilotlar olduğunda, örnekleri çoğaltmak kolay değil. 1988’den beri Formula 1 takip eden biri olarak aklımızda kalan tek olay Nigel Mansell’in (galiba 91’de) son turda yavaşlaması ve muhtemel bir zaferi kaçırmasıydı.
       Takım emirleri de F1 için yeni bir şey değil ama Barrichello gibi kurban edilen ikinci bir isim aklımıza gelmiyor. Uygulama büyük ihtimalle Brezilyalı pilotun takımla anlaşmasında yer alıyordu; Ferrari’ye de fazladan iki puan getirdi ama bana gore kazanılan iki puan Ferrari’nin ününden daha fazlasını götürecektir.
       Formula 1’de sürprizler bitmiyor.
       (F1 Racing Türkiye Dergisi’nden alınmıştır)
       
       
NOT: Pek çok Formula 1 severden, pek çok hatırlatma aldığım için yazıyla ilgili okur katkılarını da eklemek bir zorunluluk oldu. Herkese tekrar teşekkürler...
       Seçkin Sercan: Hatırladığım kadarıyla 1997’de Damon Hill, Arrows’ta yarışırken Macaristan’da Villeneuve’den 30 sn öndeydi ancak ya son ya da 1 tur kala yavaşladı ve birinciliği Villeneuve’e kaptırdı. Zaten Villeneuve’un aldığı o ekstra 4 puan sene sonunda şampiyon olmasına yetti.
       Burak Emanetoğlu: (Koyu bir McLaren hayranı olarak duruma fazla içerlediğimi belirttikten sonra) Hakkinen’in şampiyon olduğu 1998 yılının ilk yarışında Coulthard’ın kendisine yol verdiğini hatırlatırım.
 
       
    MSNBC News Ekonomi mi, spor mu?
MSNBC News Ben en çok Lucescu'ya üzülüyorum
MSNBC News Sözümü geri aldım?
MSNBC News Hagiler, Daumlar ve bizler
MSNBC News Futbolun değişen çehresi (2)
MSNBC News Futbolun değişen çehresi (1)
MSNBC News İşte öyle bir maç
MSNBC News Ya Ali Haydar sigara içmeye başlarsa...
MSNBC News Bir futbol maçından ne beklersiniz?
MSNBC News Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları