Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Sözümü geri aldım?
 
Zaten bu nedenle ‘onların’ bizden öğrenmesi gereken çok şey var. Onlara biraz zaman tanıyın, bizim gibi düşünmeyi öğrendiklerinde bizim seviyemize geleceklerdir.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
19 Mart—  Evet, sözümü geri alıyorum, ne Hagi, ne de Daum Olayı için artık tek kelime bile etmeyeceğim. Zaten artık fikirlerim de değişti. Hagi’nin yaptıklarında haklı olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş’ın ve siyah-beyazlı camianın teknik direktör olarak Daum’u kabul etmesinde de bir sakınca yok bana göre. Çünkü ‘onlar’ haksız; çünkü biz haklıyız. ‘Onlar’ın anlayamadığı, kafalarında çözemediği şeyleri biz çoktan halletmiş durumdayız. Onlar, “topluma örnek teşkil edebilecek kişilerin hareketlerinde iki kat daha dikkatli olmaları gerekir” diyorlar, varsın desinler; yok “bazı konularda taviz vermeyi kabul edemezlermiş”, yok “isimler gidici, kurumlar kalıcıymış”; gülerim ben onlara... Onlar kim mi? Hani şu Cantona’ya ceza verip, Avrupa şampiyonu sporcularını spordan men eden, kokain kullandığı ortaya çıktığı için şampiyonluğa koşan takımın, belki de dünyanın en başarılı isimlerinden biri olan teknik direktörünü kovanlar tabii ki...

   
 
       
   
MSNBC News Hagiler, Daumlar ve bizler
MSNBC News Futbolun değişen çehresi (2)
MSNBC News Futbolun değişen çehresi (1)
MSNBC News İşte öyle bir maç
MSNBC News Bir futbol maçından ne beklersiniz?
MSNBC News Ya Ali Haydar sigara içmeye başlarsa...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
CANTONA’YA YAZIK ETTİLER?
       Hay Allah, Cantona da nereden çıktı şimdi? Adamın iyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz, Fransız olduğu halde İngiltere’de ilah kabul edilen, Manchester United’da forma giydiği yıllarda tüm dünyanın en iyi 10 futbolcusundan biri olarak nitelendirilen Cantona’nın aldığı 8 ay men cezasının bu konuyla ne ilgisi var ki? Oyundan çıkarken seyircilere ‘uçan tekme’ attığı için, en başarılı olduğu dönemde 8 ay men cezası alması doğru değildi tabii ki. Ama işte iş bilmez İngiltere Federasyonu, takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısını düşünmeyip, Cantona’yı cezalandırdı. Halbuki ortada tahrik vardı, o seyirci kim bilir neler demişti Cantona’ya; zaten Manchester de futbolcusuna sahip çıkmadı; aklı olsa cezanın açıklanmasından önce ortaya ‘kutsal ittifak’ deyimini atar, cezanın hafifletilmesini sağlamak için her şeyi yapar, hiç bir yöneticinin ağzından futbolcuyu kınayıcı sözler çıkmazdı. Zaten Cantona’nın olay sonrası yaptıkları da akıl alır gibi değildi, bir basın toplantısı bile yapmadı seyircinin insan olmadığını söylemek için... Tek bir spor yazarı çıkıp da ‘Cantona haklıydı’ demedi; dedim ya, bu İngilizler’i anlamak da zor.
       
ŞAMPİYONLARI HARCIYORLAR?
       Ukrayna Atletizm Federasyonu da ‘onlar’ katagorisine giriyor. Federasyon, ikinci kez doping yaptığı belirtilen Avrupa gülle atma eski şampiyonu Alexander Bagach’a ömür boyu müsabakalardan men cezası vermiş; neymiş, Bagach 9 yıl önce bir kez daha doping testinde pozitif sonuç almış... Yok efendim, bu ceza diğer sporcular için de örnek teşgil edecekmiş, onlara caydırıcı etkisi olacakmış, falan da filan... Ne gerek varki, adam tüm spor yaşamında sadece 2 kez doping ‘yapmış’, siz de adamın spor yaşamını bitiriyorsunuz.
       Biz böyle bir şeyi tabii ki yapmayız, çünkü doğru olan adamın son yaptığı hareketi değil, son yaptığı hareketten daha önce yaptığı hareketleri değerlendirmektir. İşte bu nedenle onlar, attığı gollerle takımını başarıya taşıyan Cantona’yı 8 ay boyunca seyretmekten men olurlar, Allah’tan biz böyle bir şeye katlanmak zorunda kalmayız. Onlar olsa Hagi’nin Euro 2000’de oynadığı 3 maçın ikisinde kırmızı kart gördüğünü gözönüne bile almadan, hemen her maçta hakemle oynadığını gözardı eder ama yine de Hagi’ye en azından ayağına bastığı, yüzüne tükürdüğü hakemden daha fazla ceza vermeyi düşünürlerdi.
       
BEŞİKTAŞ CAMİASI KENETLENİYOR?
       Beşiktaş tabanında önemli bir yeri olan demokratik kitle örgütlerine de hak vermemek elde değil. Kokain kullandığı ortaya çıktığı için Almanya’daki görevlerini bırakmak zorunda kalan bir teknik direktörün Beşiktaş gibi bir camia tarafından bu şekilde kabullenilmesinin yanlış olduğu fikrini savunmak ”BJK’nın teknik direktörlük görevlendirilmesi sürecinde yaşanılan olayları fırsat bilip, maksadını ve haddini aşarak camianın saygınlığını ve onurunu hedef alan saldırılar“dır.
       Çünkü ”Yaptığı hatadan pişmanlık duyarak yeniden düzgün toplum yaşamına dönmek isteyen ve futbol kariyeri yüksek olan bir kişiye kucak açmanın bir insanlık ayıbı olmayıp, bilakis, yüksek onurlu hümanist bir davranış olduğu kanısındayız” şeklindeki açıklama sonuna kadar doğrudur.
       Onlar, ‘futbol kariyeri yüksek olmasa aynı hoşgörü gösterilir miydi?’ diye düşünebilir; ama biz biliyoruz ki ‘kokain tedavisini yarıda bırakan, daha sonra sağlık problemleri nedeniyle görevine devam edemeyeceğini söyleyen Scala’ya ‘sağlıklıdır’ raporu veren bir hastane dışında hiçbir yerden temiz raporu almayan Daum’a yardım etmek, bir insanlık ve kulüp yönetim dersidir, yoksa Beşiktaş camiası Daum’un kendilerini kısa sürede şampiyonluğa taşıyacağını düşünmemektedir. Çünkü ”BEŞİKTAŞ şampiyon olur veya olmaz, lig ikincisi olup şampiyonlar ligine gider veya gitmez. Bunlar olmazsa olmaz kavramalar değildir BEŞİKTAŞ için. Ancak BEŞİKTAŞ her zaman onurlu ve başı dik olacaktır. Başarılı olmak için kirli oyunların içinde olmayacaktır BEŞİKTAŞ“.
       
TÜRKİYE KOKAİNİ TANIYOR?
       Zaten yapılan tartışmalarda kokain’in çok da zararlı olmadığı, aslında insanın yaratıcılık yönünü ortaya çıkardığı ve sadece kişiye zararı bulunduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. (Cümledeki tutarsızlığı ‘onlar’ farkedebilir, ama biz farketmeyiz). Bu konuda görüş bildiren bilim adamlarının çoğu ‘kokainin bir hastalık olduğunu ve bu insanları toplumdan dışlamanın doğru olmadığını’ söylüyor. Hatta bazıları ‘Herkes bağımlıdır, bazıları müziğe, bazıları kokaine; hem zaten adam bırakmış; ne varki bunda’ diyerek fikirlerini dile getiriyorlar.
       Hem Daum da yaptığı açıklamalarla ‘çok pişman’ olduğunu defalarca tekrarladı. Bu nedenle kokain kullandığı ortaya çıkan, pek çok Beşiktaşlı yazara göre kokain kullandığı için değil, kullanmadığı yalanını söylediği için Almanya’daki işinden olan Daum’un kariyeri artık temizdir. Zaten Beşiktaşlı örgütlerin de dediği gibi ”Böylesine önyargılı infazlar yapanlara en güzel cevabı Alman Futbol Federasyonu vermiştir. Tabii anlayanlara..!“. Hayır, onların bu cümleyi ‘Böylesine önyargılı infazlar yapanlara en güzel cevabı ‘Daum’u kendi ülkesinde çalıştırmayan’ Alman Futbol Federasyonu vermiştir. Tabii anlayanlara..!” diye değiştirme hakkı yoktur.
       
ONLAR BU İŞİ BİLMİYOR?
       Onların bu işi bilmediği tüm örneklerde açıkça ortaya çıkıyor. Onlar, Hagi gibi, Daum gibi sporda başarılı olmuş, zirveye çıkmış ve sportif alandaki başarıları tartışılmayacak isimlerin de hata yapabileceğini, ama yaptıkları bu hataların bedelini herkes gibi ödemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Birleştikleri ana fikir ise şu: “Zirveye çıkmak zordur, zirvede fazla yer yoktur, bu nedenle orada kalmak daha da zordur; zirvede hata yaparsanız tekrar zirveye tırmanmak zorunda kalabilirsiniz, daha dikkatli olun. Topluma kötü örnek olursanız, zirvede olmak sizi kurtarmaz” (Bir ülkenin kendi Başbakan’ına trafik cezası kesmesinin ardında yatan düşünce budur belki de).
       Tabii ki böyle bir düşünce kabullenilemez. Zaten bu nedenle ‘onların’ bizden öğrenmesi gereken çok şey var. Onlara biraz zaman tanıyın, bizim gibi düşünmeyi öğrendiklerinde bizim seviyemize geleceklerdir: “Zirveye çıkmak zordur, bu nedenle orada hata yapan insanlara biraz daha, hatta biraz dahadan daha fazla hoşgörü gösterilebilir. Hata yapmayı düşünüyorsan, önce zirveye çık; çünkü orada yaptığın hataları görmezden gelebiliriz”.
 
       
    MSNBC News Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları