Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Nasrettin Hoca’dan Galatasaraylılar’a
 
Çok bilinen bir öyküdür; Nasrettin Hoca’dan bir olay hakkında ‘arabuluculuk’ yapmasını isterler...
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
8 Kasım—  Çok bilinen bir öyküdür. Nasrettin Hoca’dan bir olay hakkında ‘arabuluculuk’ yapmasını isterler. Hoca her iki tarafı da dinler, her ikisine de ‘Sen haklısın’ der; olaya şahit olan üçüncü kişi “Hocam nasıl her ikisi de haklı olur” deyince, “Sen de haklısın” yanıtını verir. İşte Galatasaraylılar’ın durumu da böyle...

   
 
       
   
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura yükselen Galatasaray’da, Lucescu ve yönetim dışında kimse takımdan memnun değil. Herkes ‘Fatih Terim’in Galatasaray’ının’ daha iyi olduğunu söylüyor ve Lucescu’nun takımı geri götürdüğünü, alınan sonuçlara karşın oynanan futbolun tatmin etmediğini belirtiyor. Anlaşılan Lucescu, uzak bir ihtimal olmasına karşın, ‘takımı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu bile yapsa’, hakkındaki izlenimleri silemeyecek. Zaten teknik adamın ne kendini savunma; ne de “Fatih Terim’in Galatasaray’ı, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği ilk 4 yıl sadece 5 galibiyet almıştı” deme şansı var.
       Galatasaray’ın geçen yılki Galatasaray gibi oynamadığı bir gerçek, ama bu Lucescu’nun futbol anlayışından olduğu kadar, Galatasaray’ın kadro olarak da geçen yılki Galatasaray olmamasından kaynaklanıyor. Takımın hucüm gücünü üstlenen 2 oyuncu Arif ve Hakan artık sarı-kırmızılı ekipte yok, sarı-kırmızılı ekip Taffarel, Emre, Okan, Suat dörtlüsünün aynı anda sahada olduğu bir maç da oynamadı. Galatasaray’ın Galatasaray olmasında en az Fatih Terim kadar emeği olan Hagi, artık 5. yılını geçiriyor ve 34 yaşına gelmiş. Kulüp yönetimi futboldan çok, kulübün şirketleşmesine odaklanmış durumda, çünkü geçen yıl UEFA Şampiyonluğu’nu kutlamalarını bile engelleyen büyük maddi krizden kurtulmak zorunda olduklarını biliyorlar. Futbolcular UEFA Kupası’nı kazanmanın ve ligde 4 kez üst üste şampiyon olmanın verdiği motivasyonsuzluktan kurtulmuş değiller.
       Fatih Terim olsa ne değişirdi? Kuşkusuz saydığımız unsurlardan bir kısmı daha iyi olurdu, Terim karakteri gereği takımı iyi motive eden, futbolcuları kendine karşı sorumlu hale getiren bir teknik adam. Ama ne olursa olsun, bu takımın başında Fatih Terim bile olsa, Galatasaraylı taraftarlar UEFA Şampiyonu takımın maçını izlerken tatmin olamayacaklardı.
       Anlaşılan Türk futbolu uzun bir süre Fatih Terim sendromundan kurtulamayacak. Spor yazarları, uzun bir süre Terim’in Milli Takımı’nın başarısız olduğunu unutup, “Milli Takım’da Fatih Terim modeli uygulansın” diyecek; Galatasaray’da Hagi, Popescu, Capone ve Taffarel’in Galatasaray’a katkısını unutup, “Takımda 7 Galatasaraylı var, ama takım Galatasaray gibi oynamıyor” yorumlarını sürdürecek.
       Fatih Terim’in Galatasaray’ı da ilk 3 yıl inanılmaz hatalar yapıp, iyi sonuçlara inanılmaz kötü oyunlarla ulaşmıştı. Tarihinin en kötü Ali Sami Yen skorunu Chelsea’ye 5-0 yenilerek alan Galatasaray, 4 yıl sonunda oynanan ve takımın zirvede olduğu Türkiye Kupası maçında Antalyaspor karşısında ‘komik’ durumlara düşmüştü.
       Ama siz kazanan her zaman haklıdır diyenlerdensiniz...
       O halde Lucescu neden haksız?
 
       
    MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları