Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Biraz ondan, biraz bundan
 
Ortak olunan bir diğer fikir ise Galatasaray’ın geçen yılki başarısını tekrarlayamayacağı. İyi de Galatasaray’ın geçen yılki gibi olmadığını söyleyenler, takım bu yıl UEFA Kupası’nı kazanamazsa haklı mı çıkacak?
 
e. murat yığcı.
NTV-MSNBC
 
22 Ağustos—  O kadar çok konu varki yazmak istediğimiz, bu nedenle biraz karışık bir yazı olacak bu seferki. Önce KHK ile ilgili yazalım dedik, sonra bu konuda bizden daha iyi yazacak kişilerin varlığı geldi aklımıza. Sonra, “Her ne kadar, uzmanlık alanı spor olmayan tüm yazarlar arada sırada spor yazısı yazmayı gelenek haline getirmeşlerse de, bunu tersine çevirmek yersiz olur” diye düşündük. Bu nedenle ‘hukuka aykırı olduğu, (eski bile olsa) Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafından söylenen bir kararnamenin imzalanması konusunda ısrarın, amaca zarar vereceğini” söylemenin bize düşmeyeceğini (düşmemesi gerektiğini) farkederek yazmaktan vazgeçtik. “Amaç, aracı meşrulaştırır” düşüncesinin, bir süre sonra “Haksız bir araca gerek duyan amacın haklılığı tartışılmaya başlanacaktır” düşüncesine döneceğini düşündüğümüz için. Aynen Galatasaray ve Jardel olayında olduğu gibi...

   
 
       
    MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Spor basını bir süredir ‘Jardel’in iyi gölcü olup olmadığını’ tartışıyor. Galatasaraylılar, Jardel’e kötü golcü deyinlerin, takımı yıpratmayı amaçladığını söyleyerek küplere biniyor, yapılan diğer eleştirilere kulak tıkıyorlar. Galatasaray karşıtları ise buldukları her fırsatta sarı-kırmızılı takımı eleştiriyor. Hagi’nin alacağı transfer ücretinden, Jardel’ın kaçırdığı gollere kadar hemen her fırsatta...
       Takımın defansta bir sorun yaşadığı gerçek, alınan 7 farklı galibiyet bile bunu örtmeye yetmiyor. Ama bir takımın daha sezon başında bundan daha hazır olmasını beklemek biraz haksızlık olmuyor mu? Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Trabzonspor daha mı hazır lige? Ya da ligin diğer takımları... Ben de Galatasaray’ın bu yıl şampiyon olmasının zor olduğunu düşünüyorum. Ama bunun nedeni takımın geçen yılkinden daha güçsüz olması değil, 4 şampiyonluk yaşamanın futbolcularda yaratacağı motivasyon gücünün azaltacağını düşünmem ve diğer rakiplerin bu yıl geçen yılkine göre çok daha farklı bir yapılanma içinde olması. Kulübün önemli parasal sorunları var (ve belki de Fatih Terim’in varlığı bile bu yıl bu sorunları örtmeye yetmeyecekti), bunları aşabilmek sarı-kırmızılı kulubün ilk amacı olmalı, çünkü geçen yıldan alınması gereken ders, UEFA Şampiyonu olmanın bile bir kulübün nakit sıkıntısını aşmaya yetmeyeceğiydi.
       Sarı-kırmızılı ekip takımın çok önemli üç taşını kaybetti. Pres yapan bir santrafordan, daha golcü, fırsatçı ama kendi için oynayan bir santrafora geçti. Üstüne üstlük Hakan’ın gidişi, futbol takımının olduğu gibi kulübün de dengesini bozmaya devam ediyor. Takım, Arif’in gidişini fazla önemsememiş olsa gerek ki, zor maçlarda takımı ateşleyen bu futbolcunun yerini doldurmak için bir girişimde bulunmadı. Galatasaray’ın yaptığı tek doğru yorum, bana göre, Lucescu’yla Fatih Terim’in yerini doldurmaya çalışmak yerine, sadece teknik direktörlük koltuğunu doldurmaya çalışmış olması. (Kulüp Terim tüm futbol şubesinden sorumluydu, Lucescu sadece takımdan sorumlu olacak açıklamasını yaptı). Tabii ki Lucescu’nun bu görevdeki başarısını zaman gösterecek, ligin hemen başında alınan galibiyetler değil.
       Yine de Galatasaray bu yılın önemli şampiyonluk adaylarından biri. Fenerbahçe ve Beşiktaş’la yapacakları mücadelenin, diğer takımların da -şampiyonluk şansları olmamasına karşın- katkılarıyla bu yıl daha zevkle izleneceği herkesin ortak fikri. Ortak olunan bir diğer fikir ise Galatasaray’ın geçen yılki başarısını tekrarlayamayacağı. İyi de Galatasaray’ın geçen yılki gibi olmadığını söyleyenler, takım bu yıl UEFA Kupası’nı kazanamazsa haklı mı çıkacak?
       
OLİMPİYATLAR MI BAŞLIYOR?
       “Dünyanın en büyük spor organizasyonu yaklaşık 20 gün sonra Sydney’de başlayacak ama biz, basında bununla ilgili tek bir satır bile okuyamıyoruz” diyenler haklı, çünkü gerçekten de yıllardır süregelen bir alışkanlık nedeniyle olsa gerek, futbol dışındaki sporlar, gazete sayfalarında kendine fazla yer bulamaz. Bu yıl da aynı şey oldu, 116 kişilik Türkiye Olimpiyat kadrosu bile kendine gazete sütunlarda yer bulamadı.
       Olimpiyatlar Oyunları da, -geleneksel olarak- 20 gün boyunca futboldan yer kaldıkça haber olmayı başaracak. Yalnız bu yıl biraz da farklı bir yapı içinde Türkiye. Geçen yıllara oranla madalya şansı biraz daha fazla. Daha da önemlisi, bu tip organizasyonlarda başarının sadece madalyayla ölçülmemesi gerektiğini düşünürsek, yüzme ve atletizmde yarı final ya da belki final mücadelesi verebilecek sporcuların olması. Bakalım Türkiye Olimpiyat Komitesi, Sydney’den kaç manşet çıkarabilecek?
       
FORMULA 1 VE TRANSFERLER
       Formula 1 severler yakında futbolseverleri geçer mi bilemem ama Formula 1’in dünyanın en çok izlenen spor organizasyonu olmaya doğru hızla gittiği bir gerçek. Sezonda sadece 17 yarış olduğu gözönüne alındığında, -yakında- izlenilirlik oranlarıyla futbolun tahtını bile sarsabileceğini söyleyebiliriz. Formula 1’deki tüm transferler oldukça gürültü çıkarıyor, ne de olsa 11 takımın 22 otomobilinde yer kapmaya çalışan 22 pilottan bahsediyoruz. Son büyük transfer İngilizler’in deli dolu genç pilotu Jenson Button’dan geldi. Button iyi bir pilot, yine de yeni takımı Benetton’daki şansının Formula 1’deki güvenlik sırları nedeniyle (Formula 1’de her takımın ve her otomobilin küçük ama kendine özel pek çok ayrıntısı bulunuyor) -F1 Racing Dergisi yazarı Okay Karacan’ın aksine- biraz az olduğu düşünüyorum. Merak ettiğim konu şu: Benetton sadece 2 yıllığına kiraladığı pilota güvenip, otomobilin sırlarının ne kadarını açıklayak?
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları