Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Bir futbol maçından ne beklersiniz?
 
Hagi’nin varlığı da, yokluğu da Galatasaray için sorun oluşturuyor... Fenerbahçe defansındaki sorunları en kısa sürede çözmeli...
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
8 Şubat—  2 ezeli rakip, muhteşem bir atmosfer, bol gollü bir maç, uzatma devreleri, kaçan ve atılan penaltılar. Bir tarafta agresif ve pres ağırlıklı futboluyla oynadığı her maçta çok gol pozisyonuna giren, Şampiyonlar Ligi’nden kopmadan Türkiye Kupası ve Lig mücadelesini sürdürmeye kararlı bir Galatasaray, diğer tarafta sezon başında kurduğu yeni kadroyla bu yıl taraftarlarını güldürmek isteyen (şimdiye kadar da bunu başaran) ve sezonu 2 kupayla kapatma planları yapan Fenerbahçe... Eh, zaten insan bir futbol maçından da daha fazlasını beklememeli.

   
 
       
   
MSNBC News Ya Ali Haydar sigara içmeye başlarsa...
MSNBC News Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Galatasaray’ın tek eksiği Hagi. Hagi dışında, yedekleriyle bile ligde şampiyonluk kovalar denen kadro sahaya yayılmış, “maçı stresli hale getirdikten sonra sanki hiçbir şey yokmuş gibi” oynamaya devam eden o bildik performansını sergileyeme devam ediyor. Her iki devrenin ilk dakikalarında daha çok koşan, gerilim arttıkça daha iyi oynayan taraf da Galatasaray.
       Fenerbahçe’nin ise eksiği yok. Hayır, futbolculardan değil, takım ruhundan ve oynama, kazanma isteğinden bahsediyorum; sarı-lacivertli futbolcular dün sahaya oynamak ve kazanmak için çıkmışlardı. Belki de bu nedenle, (önceki maçların intikamını almak istercesine) pek çok kasti ve sert faul yapan, her pozisyonda hakeme itiraz eden Galatasaraylılar’ın aksine, kendilerine yapılan kasti sert faullerde bile gerilimi arttırma yolunu seçmediler. Takım olduklarının en güzel örneği ise, sarı-kırmızıların Avrupa’nın en güçlü takımlarını bile boğan, oyun kurmasını engelleyen presinden, isabetli tek paslarla inanılmaz kolay bir biçimde sıyrılmalarıydı.
       
       Hagi’nin varlığı da, yokluğu da Galatasaray için sorun oluşturuyor. Sahadayken eski gücünde olmadığı için takımı yavaşlatıyor, ama sahada olmayınca Okan-Suat-Emre üçlüsünden biri Hagi’nin yokluğunda Hagi’nin görevini üstlenmeleri gerektiğini bilmediği (ya da anlamadığı) için, Galatasaray sahadaki beynini kaybediyor; attığı gollerde de genelde organize ataklar yerine, rakibin defanstan çıkardığı topları kaparak pozisyon yakalıyor. Hagi’nin yerine en uygun isim olan Emre ise topla oynamaktansa rakiple oynamayı seçtiği için beklentileri karşılayamıyor.
       Fenerbahçe defansındaki sorunları en kısa sürede çözmeli. Dün yediğinden fazlasını attığı için galip geldi ama hakettiği galibiyeti ve finali kaybedebilirdi. Sarı-lacivertli defans her topu rastgele vuruşlarla uzaklaştırmaya çalışıyor, hızlı hücumlarda ise adeta şok yaşıyor. Son 10 dakikaya 2 farkıl önde giren ve şampiyonluk kovalayan bir takım, kazandığı topları kalesinden anlamsız vuruşlar ve “orta sahaya şişirme” yöntemiyle uzaklaştırmaktan başka çözümler geliştirmeli.
       
       Metin Tokat bana göre iyi bir maç yönetmedi; maçın kontrolünü kaçırmadı belki ama yakınında olan kasti faullere ‘kartsız’ kaldı. Belki de bu nedenle Galatasaraylı futbolcular anlamsız yerlerde, gereksiz kasti faullerle oynama yolunu seçtiler.
       Futbolda yenmekte var, yenilmekte, ama kötü niyete yer yok. Sonuçta sahada bir kazanan, bir de mücadele eden taraf olmalı. Bu açıdan bakıldığında da dünkü maçta hem kazanan, hem de daha iyi mücadele eden Fenerbahçe alkışı ve övgüyü fazlasıyla hakediyordu.
 
       
    MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları