Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
 
Terim’in iyi bir teknik direktör olup olmadığını tartışmıyoruz... Bulunduğu yerde tek adam olma isteğine de karşı değiliz; bizim karşı olduğumuz başarılı olduğu ortamlarda çalıştığı kulübün üzerine çıkma isteğini dizginleyememesi.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
21 Ocak—  Başarılı olan kişi, başarısız olan kişiden daha farklı davranma hakkına sahip midir? Sanırım evet, başarı, başarılı olan kişiye, başarısız olan kişiden farklı haklar sağlar, bu işten okula, hayatın her evresinde kabullendiğimiz bir gerçek. Zaten biz bunu tartışmıyoruz. Bizim tartıştığımız ‘daha farklı’ kavramının ne olduğu... Soruyu bir de şöyle soralım isterseniz: Fatih Terim, Fiorentina’nın başında iyi bir performans gösterdiği için, sezon ortasında, takımı sezon sonunda bırakacağını açıklama hakkına sahip mi? Ya da şöyle diyelim: Galatasaraylılar, Beşiktaşlılar, Fenerbahçeliler, sizin teknik direktörünüz, Lucescu, Scala, Denizli böyle bir açıklama yapsa ne düşünürdünüz?

   
 
       
   
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Dikkat edin, burada Fatih Terim’in iyi bir teknik direktör olup olmadığını tartışmıyoruz... Burada sorun Terim’in teknik direktörlük ya da liderlik konusundaki başarısı değil. Ne elindeki isimleri yıldızlaştırma konusundaki ustalığını, ne yönettiği takıma kazandırdığı karakteri, ne de oynattığı agresif, gole dönük futbolu eleştiriyoruz. Bulunduğu yerde tek adam olma isteğine de karşı değiliz; bizim karşı olduğumuz başarılı olduğu ortamlarda çalıştığı kulübün üzerine çıkma isteğini dizginleyememesi. Bize göre Galatasaray’dan ayrılma nedeni de buydu Terim’in. Galatasaray’da da kulüp yönetimiyle görüşme yapmış, kulüp, Fatih Terim’in kalacağını açıkladıktan sonra yaptığı basın toplantısıyla İtalya’da Fiorentina’nın başına geçeceğini söylemişti. Hatta belki de Galatasaray’la pazarlıkları sürdürürken Fiorentina’yla anlaşmıştı (şu anda da Fiorentina’nın başında ama pek de inandırıcı olmayan İtalyan basının söylediğine göre Milan’la anlaşmış olabilir).
       Bize göre Terim’in sorunu Fiorentina’da istediklerinin yapılmayacak olması değil, başarılı olduğu ortamlarda çalıştığı kulübün üzerine çıkma isteğini dizginleyememe alışkanlığının depreşmesi. Bu nedenle yine Galatasaray’da yarattığı ortamı yaratıyor başarılı teknik adam. Ayrılırken diğer teknik adamlar gibi yapmıyor, Galatasaray örneğinde olduğu gibi ardında pek çok sorun ve tartışma bırakarak gidiyor. Ve teknik direktörlük konusunda da yeni bir çığır açarak: Hayır yanlış anlamayın, oynattığı futbolla değil, “Ben bu takımın her şeyiyim, başarılıyım ve benim istediğimi yapmak zorundasınız, çünkü bu benim takımım” diyerek. Belki de bu nedenle Terim dışındaki teknik direktörlere nasip olmayan efsaneler yaratılıyor futbol kamuoyunda... Ne efsanesi demeyin, siz hiç Cruyff’un Barcelonası, Ferguson’un Manchester’ı ya da Huber’in Valencia’sı dendiğini duydunuz mu?
       
SİZE DE ÇIKABİLİR
       Yazımızın başında taraftarlara ‘Sizin teknik direktörünüz böyle bir davranışta bulunsa, kulüp yönetimini hatalı bile bulsanız ne yapardınız? diye sormuştuk. Büyük ihtimalle tepkiniz ilk başka kulübe kızgınlık duymak, bir süre sonra ‘Kişiler, kulüplerin ardından gelir’ şeklinde düşünmek olacaktır. Bana göre Fatih Terim’in de geçeceği evre bu olacak. Taraftarın büyük desteğini alan Terim, alacağı ilk başarısız sonuçta ilk tepkileri duymaya başlayacaktır (hatta şimdiden başladı bile). Daha sonra futbolcunun tepkisi gelecektir. Gelecek sezon takımın başında olmayacağını açıklayan Terim’le kulüp yönetimi arasında seçim yapmak zorunda kalacak olan futbolcular, bunun tepkisini, Terim’e göstereceklerdir. Bana göre bu durum Terim’in takım üzerindeki etkisini de azaltacaktır.
       Yazının başında da söylediğimiz gibi, Fatih Terim’in başarılı olduğunu hepimiz kabul ediyoruz, ama başarı kişilere her istediklerini yapma hakkı vermez. “Fatih Terim her istediğini yapar, o takımı o yarattı” diye düşünenlerdenseniz, unutmayın, Rui Costa’nın sezon ortasında takımı bırakmasına, Hagi’nin teknik direktörüyle kapışmasına, Bergkamp’ın kulüp başkanıyla polemiğe girmesine de razı olmak zorundasınız...
 
       
    MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları