Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
MHP’liler ‘kuzu kuzu’
 
Meclis kulislerinde otururken, bir cep telefonu çaldı. Melodi, Tarkan’ın, ‘Kuzu kuzu’ parçasıydı. Dönüp bakınca telefonun MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu’nun olduğunu gördüm.
 
Ankara
 
8 Aralık—  Bir MHP milletvekilinin cep telefonuna Tarkan’ın müziğini melodi olarak seçmesi ilgimi çekti. Yanımdaki Hürriyet’in Parlamento muhabiri Nuray Babacan’a da bu görüşümü aktardım. Nuray, gülerek, “Bu sadece senin ilgini çeken bir konu değil” dedi ve bir süre önce Bıçakçıoğlu ile ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan arasında geçen sohbeti aktardı.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Aslan ile Bıçakçıoğlu, kuliste sohbet ettikleri sırada Bıçakçıoğlu’nun telefonu çalar. Beyhan Aslan da benim gibi şaşırır biraz.
       “Ne o ya Bıçakçıoğlu, biriniz Tarkan’a savaş açıyorsunuz, (MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül’ün, Tarkan’ın erkek arkadaşları ile olan ilişkilerine yönelik saçma iddialar üzerine yaptığı açıklama ve çıkışı ima ediyor) diğeriniz onun müziğini cep telefonunuz için seçiyorsunuz. Hayırdır” diye sorar.
       Bıçakçıoğlu’nun yanıtı tercihin tamamen ideolojik olduğunu gösteriyor:
       “Yok be ağabey, bizim tercihimiz başka nedenlerden kaynaklanıyor. Partisel nedenlerden. Son Anayasa değişikliğinden sonra biz kurtlar kuzu kuzu olduk. Ben, bu mesajı vermek için bu melodiyi seçtim. Uygun değil mi?”
       
TÜP GEÇİT YAPMAK MI, LİDER DEĞİŞTİRMEK Mİ ZOR
       Turizm Bakanı Mustafa Taşar bir grup gazetece ile sohbet ederken konu Türkiye’de siyasete ve dolayısıyla da parti içi demokrasiye geldi. Taşar, Genel Başkanı Mesut Yılmaz duymasın ama, şöyle bir fıkra ile durumu özetledi:
       Türk’ün teki, önüne çıkan bir şişeye tekmeyi çakınca şişe kırılmış. İçinden bir cin çıkmış. Türk’e, “Beni şişeden çıkardın, dile ne dilersen?” demiş. Türk’ün ekonomik krizden canı çıkmış. Bir daha kriz yaşamasın diye ekonomik bir talepte bulunmaya karar vermiş:
       ‘İstanbul’a tüp geçit yapılacak. Bunu sen benim için yap, bütün geliri de benim olsun’ demiş. Cin düşünmüş taşınmış, ‘Allah aşkına, beni niye bu kadar zor bir şeyle uğraştırıyorsun. Kaç şerit olacak, kaç araç geçecek, denizin kaç metre altında olacak; pek çok soruya cevap vermem gerekecek. Onun yerine sana para vereyim, sen istediğin gibi kullan” demiş’. Türk’ün aklı fikri ekonomik krizde. Eğer yeni bir kriz yaşanırsa, o zaman aldığı paranın bir süre sonra pula döneceğini biliyor. Krizden kurtulmaya kararlı ya bizim Türk. Bu kez, ‘O zaman sen en iyisi, bu liderlerin hepsini değiştir, Türkiye rahata kavuşsun’ önerisinde bulunur.
       Cin, düşünür taşınır yanıtını verir:
       “Sen en iyisi tüp geçidin kaç şerit olacağını söyle. O daha kolay.”
       
DEVLETTE TEK MEMUR KALMAZ
       Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile ilgili yasa, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilince yeniden Meclise geldi ve Adalet Komisyonu’nda süratle geçti. Komisyondaki görüşmeler sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Osmanlı’da kadıların sonsuz harcama yetkisi bulunduğunu belirterek şunları anlattı:
       “Kadılar bu haklarını hep adalet içinde kullanmışlar. Ama bir gün, kadının teki, devletin bu kararında samimi olup olmadığını ölçmek için her ay 6 altın alırken 90 altın talep etmiş. Ödeme yapılmış. Ama kadının neden bu kadar para aldığı da merak konusu olmuş. O ay bakmışlar kadı ev veya arsa gibi çok pahalı bir şey aldı mı, diye. Ama kadının harcamalarında hiçbir değişiklik olmadığı görülmüş. Bunun üzerine herkes şaşırmış. Ama ay geçtikten birkaç gün sonra kadı getirmiş 84 altını iade etmiş. Bunu neden yaptığı sorulduğunda da, ‘Ben devleti sınadım’ demiş.


       Kadının bu sözleri üzerine azline karar verilmiş. Çünkü, devletine güvenmeyen birinin o devletin kadısı olamayacağına karar verilmiş.”
       Çiçek’in bu hikayesi üzerine DSP İstanbul Milletvekili Erol Al, herkesi düşündüren ve kimsenin de bir itiraz etmediği bir tespitte bulundu.
       “Bu kuralı bugün uygulasak, devlette bir tane memur bırakmamak gerek.”
       
 
       
    MSNBC News Gerçekleri gizlemeleri zor
MSNBC News Sorunlar da çözümler de aynı
MSNBC News Baba ocağına dönüş
MSNBC News Ya DSP olmasa
MSNBC News Mumculara destek ya da köstek
MSNBC News ANAP'lı vekil eşlerine toplu imha planı(!)
MSNBC News Ne milleti sevindiryorlar, ne de kendilerini
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları