Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Sorunlar da çözümler de aynı
 
ANAP’ın yeniden yapılanma programı, hükümet içinde tartışmalara neden olmuştu. Program ilk açıklandığında, koalisyon ortağı MHP’nin kurmayları, “Bizim de önerdiklerimiz bunlardı.
 
Şükrü Küçükşahin
NTV-MSNBC
 
2 Kasım—  Bunlar zaten hükümette konuşulan şeylerdi, ANAP’ın bu açıklaması koalisyon adabına da, ahlakına da uygun değil” demişti.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Daha sonra ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’nun Başbakan Bülent Ecevit’i, eleştirilen bir üslupla hedef yapınca, konu bir kez daha gündeme geldi. Tartışma bu kez ANAP’la DSP arasında olmaya başladı. DSP tarafında tartışma daha çok Mumcu’nun Ecevit’e yönelik sözleri etrafında yürüdü gibi; ama DSP’nin bir ekonomi kurmayı ile konuştuğumda, sorunun, MHP ile paralellik gösterdiğini sezdim. Zaman zaman Ecevit’e ekonomi ile ilgili dosya sunan ekibin içinde de yer alan bu DSP’li, “ANAP’ın açıkladıklarının çoğu bizim Sayın Başbakan’a verdiğimiz dosyalarda vardı. Yazdıklarımızı oraya da taşımışlar” dedi.
       
       
PROGRAM ÇALINTI(!)
       
       ANAP’ın açıkladığı program iktidar tarafında böyle karşılanırken, muhalefette de tutum pek farklı değildi. AKP Grup Başkanı Bülent Arınç açıklamaları olumlu bulduğunu belirtirken, ana muhalefet DYP, işi daha da ileri götürdü. DYP Genel Başkan Yardımcısı Hayri Kozakçıoğlu, milletvekillerine konuyla ilgili bir bildiri bile dağttı. ANAP’ın açıklamalarının, kendilerinin daha önce hazırladığı pek çok programdan çalıntı(!) olduğunu, böylece kanıtladı. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de son grup konuşmasında, “Alıntı yapıyorsunuz; buna bir şey demiyoruz da, bari iktidardasınız gereğini yapın” dedi.
       Aslında programın çalıntı olup olmadığı o kadar önemli değil. Ancak, ANAP’ın açıkladıkları gösterdi ki, Türkiye’nin hem sorunları, hem de bu sorunların çözümleri herkes tarafından biliniyor. Başka bir ifade ile çözümler üzerinde herkesin uzlaşması bile var. Sıkıntı bu söylenenlerin hayata geçirilememesi. İşte benim gibi pek çoğumuzun anlayamadığı da bu.
       
       
TOPLU İMHA(!) SADECE 20 MİLYONCUĞA PATLADI
       
       Son dönemde ünlem işareti de kullandığım birçok şekerleme yazdım. Bunlardan biri de ANAP Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici’nin, 30 ANAP milletvekilinin eşlerinin Şanlıurfa’ya yaptığı geziyi, hanımları Kuzey Irak’a göndererek toplu imha(!) planına çevirmesiyle ilgiliydi. Biz de bu imha planını ve Bilici’nin eşi Pırıl Hanım’ın bunun hesabını(!) soracağını tahmin ettiğimizi yazmıştık. Neyse ki Bilici bu işten 20 milyon lira gibi küçük bir bedelle kurtulmuş durumda. Bilici’nin güzel kızı Hatice, sayfamıza girip yazdıklarımızı okuyunca, babasını aramış. Bilici yazılanların şaka olduğunu söylemiş (şaka olduğu doğru tabi).
       Ama Hatice, “Baba yine de ben bunları anneme bir okuyayım” demiş. Bilici’nin paçası işte o zaman tutuşuyor... “Aman kızım, boş ver anneni haberdar etmeyi, ne gerek var?” Hatice yakalamış babasını ısrara devam eder. Bunun üzerine, Bilici kızını “Tamamen duygusal” gerekçelerle ikna etmeye çalışıyor. “Annene söyleme, yeşil bir banknot vereyim.” Hatice bu “Tamamen duygusal” öneri üzerine yumuşamış. Bilici, bunları bana anlattı. Ben de kendisine, “O zaman Hatice’yi bu kez uyarmalıyım” dedim ve gereğini de yapacağım. “Bak Hatice, sen daha küçüksün. Bu iş öyle 20 milyonluk bir yeşil banknotla kapatılacak bir konu değil. Bence sen, bu şekerlememizi de kullanarak işi büyüt. Böylesine ‘Tamamen duygusal’ olan konularda babana hiç acıma. Baban, onlarca yeşil banknot koparylabilecek kadar duygusal biri. Hadi bakalım, kolay gelsin..”
       
       
EN TEHLİKELİ GENEL MÜDÜR
       
       Tütün Yasası ikinci kez Meclis gündeminde ya TEKEL Genel Müdürü Mehmet Akbay da sık sık Meclis’te.. Bence Akbay’ın Tekel Genel Müdürü olması büyük bir yanlış! Adamcağız genel müdür olmasa da TEKEL’i en fazla kara geçirebilecek Türklerden biri. Aralıksız sigara içen Akbay, belki de en fazla sigara tüketen Türk. Benim gibi anti-sigaracı biri ile sohbet edince, bu konunun gündeme gelmemesi mümkün mü? “Tekel Genel Müdürüsünüz diye bu kadar da sigara içilir mi?” diye takıldım. Akbay bunun üzerine bir savunma yaptı ki, hiç sormayyn. Örneğin, meğer Samsun sigarası dünyanın en iyi ve en zararsız sigarasıymış. Kendisi de bu nedenle onu kullanıyormuş. “Siz böyle konuşun, bu Türkler bir gün bilinçlenip art arda davalar açmaya başlayınca, sizin genel müdürlük nasıl batar görürsünüz” diye yine espri yaptım. Akbay, yine savunmaya geçti: “Vallahi ?Şükrü Bey, biz dünyanın en fazla tazminat ödeyen şirketiyiz. Bu haksızlık.” Şaşırdım tabi; bunun nasıl olduğunu sordum. Aldığım yanıt da ‘pes yani’ dedirtecek cinstendi.


       “Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 7’sini bizim genel müdürlüğümüz devlete tek başına kazandırıyor. Ödediğim para o kadar çok ki, hastaneler bizim ödediklerimizle yapılıyor, halk da oradan hizmet alıyor. Yani anlayacağınız biz tazminatı daha başından ödüyoruz. Bu da yetmiyor, okullar da bizim ödediklerimizle yapılıyor. Halkın bilinçlenmesi için de üstümüze düşeni önceden yapıyoruz anlayacağın.”
       Sohbeti daha fazla sürdürmenin anlamı yoktu ki, Akbay’ın da gitmesi gerekti. Ama tam bu sırada, sigarasından, (sigarakoliklerin genel yaptığı bir şey var ya) koca bir kül yere düştü, fark etmedi bile. Arkadaşlar takıldı: “Şükrü, bak yerleri de kirletiyor.” Biz de yanıtladık: “Canım, Tekel Genel Müdürlüğü Meclis’in temizliği için de, ödemeyi önceden yapmış durumda. Genel Müdür bu hakkını kullanıyor.”
       
       
 
       
    MSNBC News Baba ocağına dönüş
MSNBC News Ya DSP olmasa
MSNBC News Mumculara destek ya da köstek
MSNBC News ANAP'lı vekil eşlerine toplu imha planı(!)
MSNBC News Ne milleti sevindiryorlar, ne de kendilerini
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları