Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Seçim 2005’te
 
“Siyaset Şekerlemeleri”ni biraz geciktirdik. Özür dilemek borcumuz.
 
Ankara
 
31 Ekim—  Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Anayasa değişikliği paketindeki bir maddeyi referanduma götürme kararı, seçim taleplerini katmerledi. Ancak iktidar partileri seçim denince, öcüden korkar gibi kaçıyorlar.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Konuyu DSP’li önemli bir isimle konuştuk. Muhalefetin seçim konusunda bastırdığını anımsattığımızda, şok eden bir yanıt aldım. “Ne seçimi arkadaş, seçimler 2005 yılında yapılacak” dedi. Seçimler, erkene alınmasa bile, en geç 2004 yılının Nisan ayında yapılması anayasa zorunluluğu olduğuna göre, 2005 nereden çıktı. Bunun düşünerek, “Ee.. o kadar da uzamaz” diye çıkıştım.
       DSP’li siyasi, gayet sakin açıklamasını sürdürdü:
       “Seçimi isteyenlerden biri de DYP Genel Başkanı Sayın Tansu Çiller. Ama öbür yandan da ‘Savaş Hükümeti’ kurulmasını isteyen de Sayın Çiller. Gerçekten de etrafımızda bir savaş tehlikesi var. Savaş yayılabilir, bunu dünyanın tüm uzmanları söylüyor. Eğer savaş yayılırsa Anayasa gereği seçimleri bir yıl geriye atabiliriz. Bunun için, seçimler 2005’te olacak, diyorum.”
       Bunun üzerine, “Siz bunu deyin ama muhalefet seçimde isteğinde ısrarlı” diyecek oldum. Daha sözümü bitirmeden, “Canım onlar isteyebilir; ama biz istemiyoruz. İşte sorun burada” yanıtını aldım.
       Seçim isteyenlere duyurulur...
       
SEZER’İN ÖNÜNDE EĞİLEN KAMEREMAN
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlamaları Meclis’te kabul etti. Meclis tören salonunda gerçekleşen kabulden sonra Cumhurbaşkanı Sezer, kabul boyunca yerlerinden kıpırdamadan çekim yapan kameramanlara yöneldi. Onların elini sıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı ile ilk tokalaşan isimlerden biri TGRT kameremanı Mahmut Özgün oldu. Mahmut, tokalaştıktan sonra yeniden çekime başladı. Bir süre sonra yine Sezer’in karşısında buldu kendini. Kendisi Sezer’le tokalaştığı için hemen arkasındaki arkadaşlarına bu olanağı vermeki çin Sezer’in önünde eğildi.
       Sezer, bir kameremanın ‘huzurunda’ eğilmekte olduğunu düşünerek hemen harekete geçti.
       Mahmut’u omuzundan tutup kaldırdı. “Eğilme, gel tokalaşalım” dedi. Mahmut, şoka girdi. “Huzurunuzda eğilmedim. Ben tokalaşmıştım, arkadaki arkadaşlara fırsat vermek istedim” diye itiraz edecek durum da yoktu. Sezer’le bir kez daha tokalaşıp yerini değiştirdi.
       Ama arkadaşlarına da, “Sezer’in huzurunda eğilen adam” diye şaka yapma olanağı sağlamış oldu.
       
OĞUL YÜCELEN’İN EVLENME TELAŞI
       İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen’in birbirinden sempatik ve başarılı üç oğlu var. Üçü de artık yetişkin. En büyükleri Ali ABD’de mastır yapıp döndükten sonra İş Bankası’nın sınavlarına girip müfettiş olma hakkı kazandı. İstanbul’a göçtü ve işe başladı. Müfettişlik için sınavlar o kadar ağırdı ki, günlerin ne çabuk geçtiğini bile fark etmedi. Bu arada Almanya’da doktorluk yapan nişanlısı Meral’in Türkiye’ye dönüş işlemleri de tamamlanmıştı. Buna rağmen, sınav stresi ile evlilik gibi bir düşünce aklından geçmiyordu bile.
       Geçen ay, bir hafta sonu Ankara’ya geldi. Evde sohbet birden evlilik konusuna gelince, ortancı evlat Mustafa yakında evlenmek istediğini söyledi. Ali birden zamanın geçmekte olduğunu anladı. Hemen itiraz etti ve o an hayatının belki de en önemli kararını verdi.
       “Hayır, bu ailenin en büyük oğlu benim. Ben evlenmeden kimseye izin yok. Seni de engelleyecek değilim. O nedenle, önce ben evleneceğim, sonra sen” dedi.
       Rüştü Kazım Yücelen ile Müzeyyen Yücelen çifti müthiş bir mutlulukla, biraz da gözleri yaşararak oğullarının bu sohbetini izlemekle yetindiler. Verilecek her karar kabulleriydi.
       Sonunda oğlanlar anlaştı. Ali hemen evlilik hazırlıklarına başladı. Benim yakından tanıdığım, pek çok şeyi paylaştığım, sevdiğim bir genç arkadaşım. 20 gün önce beni aradı. “Hani başkasından duyup kızmayasın diye söylüyorum” dedikten sonra, sürpriz kararı açıkladığında ben bile hayret ettim. Sonra ortaya bu hikaye çıktı.
       Ali elini o kadar çabuk tuttu ki, evlilik davetiyeleri bastırıldı, dağıtıldı bile. Yakın zamanda Ali ile Meral’i güzel bir düğünle dünyaevine sokup, Mustafa için bekleyeceğiz.
       Şimdiden mutluluklar.
       
TANIMADIN MI?
       Siyasetçilerin en büyük sıkıntısı, karşılarına birinin geçip, “Beni tanımadın mı?” demesi. “Tanımadım” demesi karşısındaki seçmeni kırmış olacak, tanıdığını söylese bu kez ardından gelecek, “Peki kimim?” gibi saçma sapan sorunun geleceğini biliyor. Gerçekten de böyle olaylar oluyor. Benim tanık olduğum bir tanesini aktarıp, sonra yeni hikayeyi yazacağım.
       ANAP Sararya Milletvekili Ersin taranoğlu ile Meclis Kütüphanesi’nin önünde sohbet ediyorduk. Biri yanımıza geldi, Taranoğlu ile tokalaştıktan sonra, “Ersin ağabey beni tanıdın mı?” dedi. Taranoğlu, nezaketen “Evet” dedi, demez olaydı. Bu kez o saçma sorular art arda geldi. Tabii Taranoğlu mahçup bir şekilde, “Nerede tanışmıştık?” dedi. İnanmayacaksınız, ama yanıt aynen şöyleydi: “Flanca otelin asansöründe beraberce çıkmıştık ya.”
       Böylesi bir olayı Meclis Başkanvekili Ali Ilıksoy anlattı.
       Geçen hafta içinde Ilıksoy’un ziyaretine Gaziantepli bir hemşehrisi geldi. Yanında biri daha vardı. Ziyaretin nedeni de üçüncü kişi. Ilıksoy’un hemşehrisi önce yanında getirdiğini tanıttı. Ilıksoy’a, “Ağabey onu tanıyorsun” dedi. Ilıksoy, çıkaramadığını ima etti. Hemşehrisi biraz bozuldu, “Ağabey, 18 Nisan seçimlerinden önce falanca kahvede konuşma yapıyordun ya, bu arkadaşım da tam benim yanımda duruyordu.”
       
 
       
    MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Yine de büyük başarı
MSNBC News Farzedin ki kimse yok
MSNBC News İyi ki Meclis açıldı
MSNBC News Deklarasyonun öbür yüzü
MSNBC News Meclis bunu da yapar
MSNBC News DYP'nin önünden geçerken dikkat!
MSNBC News Uzlaşma
MSNBC News Geçirin bu paketi
MSNBC News MHP'den farklılık gösterisi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları