Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Top Meclis’te
 
Milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili Anayasa değişikliğinin gördüğü haklı tepkiden, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, bu maddeyi referanduma göndermesi, Meclis’in yaptığı hatanın büyüklüğünü daha da ortaya serdi.
 
 
 Şimdi Meclis’le Cumhurbaşkanlığı arasında bir inatlaşma başladı. Meclis, Cumhurbaşkanı ile tartışacağına, ilgili maddeyi yeniden düzenleyen bir değişiklik teklifini ele almazken, Cumhurbaşkanı da maddeyi iade etmemekte ısrarlı davranıyor.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sonuçta Türkiye gereksiz bir gerginliği daha yaşıyor. Ama Meclis’in böyle bir değişikliği bir an önce yapmasından başka çıkış yok. Meclis’in bundan kaçınması, işi başka mecralara sürüklemesi, kendi kendisine güvensizlikten başka bir anlam taşımayacaktır.
       
ÖLÇÜ KAÇMADAN
       Meclis’in yaptığı yanlış ortada. Bu yanlışa tepki koyanlardan biri de benim. Ama, yanlışla birlikte bir gerçeği de vurgulamak gerek. Meclis, kriz döneminde üstüne düşen şeyi hakıyla yaptı. Cumhuriyet döneminin en çalışkan Meclis’i olmaya hak kazanmış bir Meclis’le karşı karşıyayız.
       Bir kere yaşanan krizin nedeni de çareyi bulamayan da Meclis değil hükümet. Hükümet nedeniyle doğal olarak tüm siyaset yıpranıyor, en çok eleştiri alan da milletvekilleri. Hele bir de, bir çuval inciri berbat eden inanılmaz hataları buna eklenince milletvekili istenmeyen adam haline geliyor. Bazen ölçü de kaçıyor. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Böylesi bir örneği aktaracağım.
       MHP Malatya Milletvekili Namık Hakan Durhan’ın kullandığı otomobile, Meclis’in biraz ilerisinde Yunuslar’ın kullandığı bir motosiklet çarptı. Durhan da refleks halinde el kol hareketi yaptı, böylesi bir kazanın neden olduğunu sordu. Yunuslar, özür dileyeceğine Durhan’ın üzerine yürüdüler. Durhan’ı itekleyip kaktılar. Durhan, dayak yememek için milletvekili olduğunu açıkladı. Bu kez polisler etrafta toplanan halkı etkilediler. Halk Durhan’a tepki koymaya başladı. Durhan, neye uğradığını şaşırdı. Genç milletvekili böylesi tepkiyi hak edecek bir suçu olmadığını anlatsa da dinleyen olmadı. Susarak kendisini korumaya çalıştı. Otomobiline çarpan motosikletin plakasını aldı. Raporlar tutuldu. Sonra bir gördü ki plaka farklıydı.
       Araştırdı, o sırada o bölgede bulunmaması gereken Yunuslar böyle bir kazaya karışınca, cezadan kurtulmak için böyle bir yola başvurulmuştu. Durhan itiraz etti ve raporlara geçirdi.
       Tabloyu gözümüzün önüne getirin. Tepkilerin ölçüyü kaçıracak düzeye ulaşmamasında yarar var. Ha bu arada, kaza raporunda suçun 8/8 oranında polislere ait olduğunu da belirtelim.
       
LİSE DİPLOMASI İSTEYEN SEÇMEN
       ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan biz gazetecilerle en yakın ilişkiyi kuran siyasileriden biri... Zaman zaman esprili konuşmalarımız oluyor.
       Beyhan Aslan, referandum tartışması ile ilgili sohbet sırasında, milletvekilliğinin hiç de kolay olmadığını belirtti. Ayda 200 bin seçmenin Meclis’i ziyaret ettiğini bildirerek, “Milletvekilleri Genel Kurul’a çalışmak için değil, dinlenmek için geliyorlar. En çok baş ağrısından yakınıyorlar. Çünkü öyle talepler geliyor ki, inanmak mümkün değil” dedi ve başından geçen şu olayı anlattı:
       “Geçen gün biri geldi, lise diploması istediğini söyledi. Ben de herhalde bir lisede okuyor, sorunu var, yardımcı olayım diye düşündüm. Hangi lisede okuduğunu sordum. ‘Ben lisede okumuyorum’ dedi.
       Bunun üzerine hangi ortaokuldan diploma aldığını sordum. ‘Benim ortaokul diplomam yok ki’ dedi. Gelin çıkın bu işin içinden, Allah aşkına. Siz milletvekili olsanız ne yaparsınız? Ama tepki bile göstermeye hakkınız yok.”
       
BENİ CUMHURBAŞKANI SEÇSEYDİNİZ YA
       Beyhan Aslan’la ilgili bir öykü de Eskişehir Bağımsız Milletvekili Mail Büyükerman’dan. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığını koyan ve bu nedenle de DSP ile yolları ayrılan Büyükerman, Genel Kurul’da Beyhan Aslan’la karşılaştı. Konu referanduma gelince, hemen taşı gediğine koydu:
       “Beni Cumhurbaşkanı seçseydiniz, bütün bunlar başınıza gelmezdi.”
       Beyhan Aslan gülümsedi. Büyükerman sözlerini sürdürdü:
       “Ama bana ne. Zaten önemli olan Cumhurbaşkanı olmak değil, adam olmak. Zaten ben medya ile ilişkilerimi geliştirmek için aday oldum. Bunun için bir kağıt gönderdim ve aday oldum. Sonuçta hedefime de ulaştım. Medya ilişkilerim çok iyi.”
       
 
       
    MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Yine de büyük başarı
MSNBC News Farzedin ki kimse yok
MSNBC News İyi ki Meclis açıldı
MSNBC News Deklarasyonun öbür yüzü
MSNBC News Meclis bunu da yapar
MSNBC News DYP'nin önünden geçerken dikkat!
MSNBC News Uzlaşma
MSNBC News Geçirin bu paketi
MSNBC News MHP'den farklılık gösterisi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları