Home page
Haber Menüsü


 
DYP’nin önünden geçerken dikkat!
 
Ankara’nın, yaya trafiği belki de en fazla olan caddeler, DYP Genel Merkezi’nin de bulunduğu Yüksel Caddesi ile onu kesen Selanik Caddesi.
 
 
22 Eylül —  Tabi böyle bir caddeye gitmek zorunda olan DYP milletvekilleri için en büyük sorun arabalarına yer bulmak. İzmir Milletvekili Kemal Aykurt’un başına gelen de bunlardan biri.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  DYP Genel Merkez binası, 12 Eylül öncesinde AP Genel Merkezi olarak inşa edilmiş; ancak o dönemin en büyük partisine genel merkez yapanlar park yerini hiç düşünmemiş. Aslında, yıllarca ülkeyi yöneten, onunu kaderinde söz sahibi olan bir partinin anlayışını ortaya koyması bakımından da kara mizah örneği bir durum değil mi?
       Neyse konumuza gelelim...
       Kemal Aykurt, park sorunu ile karşı karşıya kalınca, biraz da kızgınlıkla, “Kim bakıyor bu arabalara” diye bağırdı. Kimseden ses çıkmadı. Ortada parti görevlilileri yoktu. O sırada, parti önünden mini etekli, güzel, çıtı pıtı bir genç kız geçiyordu. Nedense, Aykurt, bu kıza doğru yöneldi ve, “Kim bakıyor bu arabalara kardeşim?” diye sordu. Sesi yine biraz yüksek çıkmıştı. Genç kızcağız neye uğradığını şaşırdı. Şaşkınlığı geçince çareyi, koşar adımlarla oradan uzaklaşmakta buldu.
       Aykurt, o zaman yanlışlmık yaptığını anladı ve etrafına hiç bakmadan hemen genel merkez binasının içine girdi.
       Tabi, içerde bulunan görevlilerin, Aykurt’un içine düştüğü bu durum nedeniyle, kendilerine düşen payı almadıklarını düşünmeyiniz.
       
YALOVA, YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYECEK
       Devlet Bakanlığı görevinden, tütün yasa tasarısı ile ilgili yaptığı sert çıkış nedeniyle istifa etmek zorunda kalan, ANAP Aydın Milletvekili Yüksel Yalova, partisinin kontenjanından TBMM Başkanvekili oldu.
       Dilinin sertliği nedeniyle bakanlık koltuğundan olan Yalova, uzun süredir sessizliğini koruyordu. Ama, hukukçu kimliği ve Anayasa doktoru olması, onu daha fazla kenarda bırakamadı.
       ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Beyhan Aslan’ın grup başkanvekilliğinden ayrılmak istememesi üzerine Meclis Başkanvekilliği’ne Yalova’nın aday gösterilmesine karar verdi.
       Yalova, tüm ANAP milletvekillerinin oylarını alarak bu göreve seçildi.
       Kendisini ilk kutlayanlardan biri de Yılmaz oldu.
       Yılmaz, bakanlıktan istifasını anımsatarak ve de gülerek, “Bak burada da öyle konuşmak yok tamam mı?” dedi.
       Yalova, bu espriye biraz da eses duruş göstererek, “Anlaşılmıştır, efendim. Aynı hata tekrarlanmayacaktır. Emriniz alınmıştır” dedi.
       Bunun üzerine Yılmaz, içi rahat, Yalova’nın omuzuna vurarak, kendisine başarılar diledi.
       
ÇELEBİ’NİN HAYIRSEVERLİĞİ
       Ekonomist veya iktisatçılardan birin yaptığını diğerinin beğendiğini, ben bunca yıldır, hemen hemen hiç görmedim. Hele bakanlıktan ayrılanların, kendilerinden sonraki dönemlere karşı acımasız eleştirilerine de sık sık tanık olurum. Bu nedenle, hep hem kendime hem de onlara sormuşumdur: “Yani her şey dün iyi miydi ki, bugün kötü. Görevden ayrılanlar, hep sonrasını kötülemek durumunda mı?”
       Bu görüşlerimi, zaman zaman, ANAP iktidarlarında ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan İzmir Milletvekili Işın Çelebi ile de paylaştığım çok oldu. Hatta, zaman zaman kendisinin olumsuz tablolarını dinledikçe, “Yine mi aynı anlayış?” deyip durmuşumdur.
       Çelebi, yılların deneyim ve birikimlerini, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili tahlillerini, “Ne Olacak? Ne Yapmalıyız” adlı bir kitapta topladı. Kitap, kısa sürede çok okunanlar arasına girdi.
       Meclis açıldı ya, tabi Çelebi ile de karşılaşıp, sonbet ettik. Kendisi de bizi iğneledi:
       “Bak bana kötümser diyordun. Ama kitabım en çok okunanlar arasında. Her yerden imza günleri için çağrı alıyorum. Yeni baskıları yapılıyor.”
       Kendisini kutladık ve bunları yazacağımızı da söyledik.
       Ha bu arada, Çelebi söylemedi; ama ben açıklayayım.
       Kitabın tüm geliri Özürlüler Vakfı’na gidiyor. Çelebi’nin kitabını alanlara duyurulur.
       
 
       
    MSNBC News Uzlaşma
MSNBC News Geçirin bu paketi
MSNBC News MHP'den farklılık gösterisi
MSNBC News Bugün, dünün hatasıdır
MSNBC News Şağar'ın beyin egzersizi
MSNBC News Koray Aydın istifa eder mi?
MSNBC News Genelkurmay'dan Yılmaz'a destek
MSNBC News ANAP Kongresi sonrası
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları