Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
ANAP’lı vekil eşlerine toplu imha planı(!)
 

 
 
 Meclis’in en şakacı milletvekilleri arasında yer alan ANAP Adana Milletvekili Mehmet Ali Bilici’nin, aynı partinin Kahramanmaraş Milletvekili Ali Doğan’ı Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, ANAP’tan bir süre önce istifa eden ve önümüzdeki hafta DYP’ye katılması beklenen Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün’ü de DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci diye arayıp, onları deyim yerindeyse “işlettiği” basında yer aldı.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Böylesi şakaları çok seven Bilici’nin son kurbanlarından biri de eşi Pırıl Hanım oldu. ANAP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Güneş, ANAP’lı 30 milletvekilinin eşini memleketine davet etti. Onları birer turist gibi Şanlıurfa’yı gezdirdi; seçim çevresinin tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanıştırdı. Vekil hanımları bu geziden çok memnun kaldılar.
       Bizim hikayemiz ise geziden öncesine ait. Bilici, bu daveti eşine iletirken, “Sizi Kuzey Irak’a da götürecekler; oraları da gezeceksiniz” dedi. Eşi bunun bir şaka olduğunu anlamadı. Geziye katılan bazı arkadaşlarını da durumdan haberdar etti. Bunu
       duyan ANAP’lı bir milletvekili Bilici’yi aradı:
       “Hayırdır Bilici, bu Kuzey Irak nereden çıktı? Senim hanım bizim hanıma böyle bir şey söylemiş. Kuzey Irak’a nasıl giderler? Bu yine senin şakalarından biri mi?”
       Bilici, arkadaşının sözlerine çok güldü. Sonra da şakayı itiraf etti: “Ağabey toplu bir imha planı hazırlamıştım(!); çatışmanın ortasında kalırlar diye düşünmüştüm. Ama planım erken ortaya çıktı.” Tabi Bilici’nin bu planının ortaya çıkmasından sonra, Bilici’nin güzel ve zarif eşi Pırıl Hanım’dan nasıl bir fırça yediğini yazmak da, ‘karı koca arasına girilmez’ ilkesi gereği, bizim işimiz değil.
       
TÜRK’Ü KESIN DÖVECEKLER!
       Geçen hafta TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Emin Karaa’nın bir gün Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ü dövmek(!) durumunda kalabileceğini yazmıştım. Bu dövme işi, geçen hafta DSP’li Emin Karaa’ya değil de, komisyonunu DSP’li bir başka üyesi İstanbul Milletvekili Erol Al, az daha, gerçekleştirecekti. Türk, DGM Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısını sunarken tam 40 dakika konuştu. Milletvekilleri ve Komisyon Başkanı Karaa sabırla dinlediler.
       Ama maddelere geçildiğinde sinirler gerilmeye başladı. Türk, bir hafta önce komisyona gönderdiği tasarının iki maddesinde değişiklik öngören önergeler verdi. Ancak, milletvekillerinin verdiği ve DSP’lilerin bile doğru bulduğu tüm önergelere “Hayır” dedi. Komisyonda verilen bazı önergeler nedeniyle daha önce birkaç kez istifa edeceğini de açıklamış olan Türk’e, Erol Al patladı. Al, sinirli bir şekilde Türk’ün komisyonu dikkate almadığını, milletvekillerini üzdüğünü söyledi. Kendisinin tüm önergelerine destek verildiğini; ama kendisinden aynı anlayışın görülemediğini söyledi. Al, öylesine sinirlendi ki, neredeyse kalkıp bakanın üzerine yürüyecekti. Allah’tan yanında oturanlar sakin olması için işaret ettiler de tartışma büyümeden önlendi. Ama, Al daha sonra arkadaşlarına dert yandı: “Vallahi bir DSP’li olarak komisyonunun elektriğini alıyorum. Yoksa bu bakanla iş yapmak çok zor.”
        Yani anlayacağınız, Adalet Komisyonu’nda bir gün kavga çıkabilir ve bunun taraflarından biri de Bakan Türk olabilir. Ama içeriye korumalar alınmadığı için, zararlı tarafın da kendisi olabileceğini söyleyelim.
       Ben şimdi, “Bakanı biri dövmek(!) zorunda kalabilir; ama bu Komisyon Başkanı Karaa mı, yoksa DSP’li bir başka milletvekili mi olur bilemiyorum” diye haber vermek durumundayım.
       
VARSA YOKSA ARAŞTIRMA HASTANESİ
       Geçen hafta DYP Erzurum Milletvekili Ayvaz Gökdemir’in bir hikayesine yer vermiş, bu hafta da devam edeceğimizi söylemiştik. Yine Gökdemir’in anlatımı ile aynen aktaralım:
       “Erzincan Depreminden sonra kurulan hükümette Devlet Bakanı olarak görev yaptım.Kenti, hem de çok güzel bir şekilde, yeniden kurduk. Bazı açılışlar için kalktık gittik.
       İki hastane açılışı yaptım, Erzincan’a da. İki hastanenin açılması önemli, tabi. Birincisini açtık; aradan bir vatandaş itiraz etti: ‘Araştırma hastanesi var mı, araştırma hastanesi?’ Neyse, pek üzerinde durmadık; yürüdük diğer hastaneye gittik. Oranın da açılışını yapıyoruz. Bir baktım yine aynı Erzincan’lı, “Araştırma hastanesi var mı, araştırma hastanesi?’ diye bağırıp duruyor. Dayanamadım, yanına gittim, ‘Yahu arkadaş iki hastane açtık ya, sen niye araştırma hastanesi diye bağırıp duruyorsun? Söyle bakalım araştırma hastanesi nedir?’dedim.
       Tabi, adamcağız sustu, soruma cevap veremedi.
       Soruşturdum, meğerse muhalefet partilerinden birinin elemanıymış. Onun üzerine çağırdım partinin yöneticisini, niye böyle siyaset yaptıklarını sordum.Benden özür diledi; ama Türkiye’de siyaset maalesef böyle yapılıyor. Eminim o adamcağızı da parti yöneticileri bağırttırıyordur. Gariban da ne dediğini bilmeden bağırıp duruyor.”
       
BU ARADA GİTTİ TULUMLAR
       Gökdemir, Erzincan’la ilgili başka anılarını da anlattıktan sonra, birden susarak, “Yahu bu arad agitti bizim tulum peynirleri” dedi. Hepimiz,”Hayırdır ne tulum peyniri?” diye sorduk.


       Gökdemir, her yeni milletvekiline şakalar yaptıklarını belirterek, DYP Erzincan Milletvekili Sabbahattin Karakelle’nin de aynı akıbete uğradığını söyledi.
       Karakelle’nin Meclis’e gelmesinden sonra, “Bak Sabahattin, yeni milletvekilleri eskilerine kendi ilinin önemli ürünlerini, belli aralıklarla, getirir hediye eder. Artık sen de Erzincan tulumunu unutmazsın” dediklerini belirterek, Karakelle’nin ‘baş üstüne’ dediğini ve kendilerinin bu şekilde uzun süre gerçek Erzincan tulum peyniri yediklerini aktardı. Gökdemir, Erzincan hikayelerini anlatırken, artık tulum peynirlerinin gelmediğini hatırladığını vurgulayarak, “Demek ki artık bizim Sabahattin eskidiğini düşünüyor. Bir hatırlatalım, üç yılda eski olunmaz diye” dedi.
       Eee Erzincan tulumunun tadını unutmak zor galiba...
       
       
 
       
    MSNBC News Ne milleti sevindiryorlar, ne de kendilerini
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları