Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Baba ocağına dönüş
 
Milletvekili transferleri yeniden hareketlendi ve bu işten en kazançlı çıkan DYP, en zararlısı da ANAP. DYP, ANAP’a Çin işkencesi yapmaya devam ediyor. Her hafta bir eski ANAP’lı DYP’ye katılıyor.
 
Ankara
 
24 Kasım—  Geçen haftanın yeni DYP’lisi, bir süre önce ANAP’tan istifa etmiş olan Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün’dü. Sülen de diğer taransferler gibi DYP grubuna Tansu Çiller’le birlikte geldi. Zaten tüm transferler de Meclis’e Çiller’in makam aracıyla beraber geliyor gruba katılıyor.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Doğrusu bir milletvekilinin parti liderinden gördüğü en büyük yakınlık da budur. Bir seferinde, yanılmıyorsam Adıyaman Milletvekili Mahmut Bozkurt da Çiller’in arabasından indiğinde DYP’li vekillere, “Başka da bu arabaya binemez” diye espri yaptım. Aldığım yanıt çok hoşuma gitmişti:
       “Şükrü Bey, ondan sonra bizim gibi gelir buraya, arabanın arkasından el sallar. Yani bugün arabadan iner, yarın ardından el sallar; kural bu. Bu işler hep de böyledir.”
       Enis Sülün’ün katılım törenine dönecek olursak, Sülün, kendisi gibi ANAP’tan istifa eden bazı belediye başkanları ile birlikte DYP’li oldu. Bugünün anlam ve önemini ifade etmek de ona düştü. Doğrusu, milletvekillerinin en sıkıntılı anları bu anlardır. Bir yanda yeni partilileri, diğer yandan geçmişi, kendisini çok dikkatli gözlerle izlemekte. Yine de kalıplaşmış belli sözcükler dillerden dökülür.
       DYP’ye gelenlerin kullandığı en kalıplaşmış laf, “Baba ocağına döndük” oluyor. Bu sözler, daha çok 1980 öncesi Adalet Partisi ile olan bağlantı anlamına geliyor. Ancak bu sözler, 1980’den sonra AP’nin son genel başkanı Süleyman Demirel’e, “Baba” sıfatı uygun görüldüğünden onu da çağrıştırmıyor değil. Bazı DYP’liler bu ‘Baba ocağı’ tabirine itiraz ediyor. İki nedenle:
       Birincisi: Baba ocağı hep zor duruma düşülünce akla gelinir. Oğlun şirketi battığında baba evine döner, yardım ister. Bizim parti de böyle zamanlarda hatırlanıyor.
       Ikincisi: Yanılıyorlar, artık burası ‘Baba ocağı’ olmaktan çıkalı yıllar oldu. Artık ‘Ana Kucağı’ var. Bunu da yakında anlarlar.
       
OKUYAN HİNDİSTAN’A PADİŞAH OLABİLİR
       ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’nun Başbakan Bülent Ecevit’e yönelik sözlerine en sert tepkiyi gösterenlerden biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan oldu.
       Okuyan kendi partisinin Genel Başkan Yardımcısını istifaya bile çağırdı.
       Neden böyle yaptığını soranlara da ilginç yanıtlar verdi.
       Okuyan’a göre Mumcu, gaza gelmişti. Oysa aynı gaz Okuyan’a verilmek istediğinde almamıştı. O gazlara kansaymış, bırakın Türkiye’yi Hindistan’a bile padişah olurmuş. Yani anlayacağınız, Okuyan, Hindistan’a padişah olmaktansa, Türkiye’ye bakan olmayı tercih ediyor.
       
POLAT’IN TELEVOLE MERAKI


       Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Saadet Partili üyesi Erzurum Milletvekili Aslan Polat, konuşmalarında muhafazakar kimliğini ve söylemini öne çıkaran bir isim.
       Bu çerçevede TV programlarından sık sık şikayet eder. Geçen hafta da aynı şeyi yaptı. Bu kez TV kanallarındaki televole programlarına dikkat çekti. Bu programların toplumun ahlakını bozduğunu söyledi. Komisyon Başkanı Metin Şahin devreye girdi, “Demek ki bu programları yakından izliyorsunuz Aslan Bey; anlaşıldı” dedi.
       Polat, hemen müdahale etti: “Başkanım ben izlemiyorum da ne zaman Erzurum’a gitsem, vatandaşımız hep bu programlardan şikayet ediyor.” Bu kez DSP milletvekilleri devreye girdi: “Sayın Polat, sizin seçmenlerinin televizyonlarının kumanda aleti yok mu? Kanal değiştirmezler mi?”
       
 
       
    MSNBC News Ya DSP olmasa
MSNBC News Mumculara destek ya da köstek
MSNBC News ANAP'lı vekil eşlerine toplu imha planı(!)
MSNBC News Ne milleti sevindiryorlar, ne de kendilerini
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları