Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Erdoğan da Davos Zirvesi’ne davet edildi
 
Anayasa Mahkemesi, Türk siyasetini yakından ilgilendirecek bir karar daha verdi. Mahkeme, bütün anketlerde birinci parti çıktığı belirtilen Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, “Genel Başkanı’nı kurucu üyelikten at” talimatı verdi.
 
Ankara
 
10 Ocak —  Anayasa Mahkemesi’nin, bir partiye kurucu üye olamayacağı yönünde karar verdiği Recep Tayyip Erdoğan; küreselleşmenin en önemli platformlardan biri olarak bilinen Davos Zirvesi’ne davet edilen 4 Türk siyasetçiden biri. Erdoğan’ın yanısıra; Kemal Derviş, İsmail Cem ve Abdullah Gül de davetliler listesinde.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Davos toplantısı ilk kez, İsviçre’nin aynı adı taşıyan bölgesinde değil; küreselleşmenin, her türlü saldırıya karşı koyabilecek güçte ve kararlılıkta olduğunu göstermek amacıyla New York’ta gerçekleştirilecek.
       Küreselleşme önderlerinin, böylesine anlam yükledikleri bir toplantıya İslamcı kimliği ile öne çıkan Recep Tayyip Erdoğan’ı çağırmaları çok ilginç.
       Bu toplantılara; ya karar mevkiindeki önemli isimler ya da yıldızı parlamakta olanlar çağrılır. Erdoğan karar makamında olmadığına göre, yıldızı parlayan isim olarak görülüyor demektir. Türkiye’deki anketler de, son dönemdeki belirgin düşüşe rağmen, en azından şimdilik bu yönde işaretler veriyor. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının sonuçları ne yönde etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.
       
KÜRESELLEŞMECİLERE GÖRE VELİAHTI GÜL
       Ancak sanki Davos’u tertipleyenler, bunu önceden öngörmüş gibi. Erdoğan’la birlikte aynı partinin Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül de davet edildi.
       Sanki küreselleşme önderleri, Gül’ü de bu yılki toplantılara çağırarak AKP’ye verdikleri önemi bir kez daha gösterdiler. Tayyip Erdoğan olmazsa, alternatifi Abdullah Gül’ün de partiyi aynı şekilde toparlayabileceği veya yıldızı parlak bir Türk siyasetçisi olarak görüldüğü anlamı da çıkarılabilir bu tablodan. İster rastlantı, ister önceden hazırlanmış olan bir senaryo olsun, her iki halde de ilginç bir tablo ortada.
       
SOLUN PARLAYANLARI
       Küreselleşmecilerin sağdaki parlayan yıldız adayları kadar soldaki yıldız adayları da ilginç.
       New York’ta 20-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak toplantıda Türk siyasetinin sol kanadı da iki ilginç isim tarafından temsil ediliyor.
       İngiliz basınının dünyada yılın bakanı seçtiği ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş bir isim. Her ne kadar siyasetten pek hoşlanmadığını söylese de Derviş’i herkes siyasi yelpazede görüyor. Derviş de kendini solda görüyor.
       Türkiye’de hemen herkesin Derviş’in liderliği ile ilgili hesabı bulunduğu da açık. Derviş ne kadar siyasete soğuk olduğunu açıklasa da kendisi solun potansiyel liderler adaylarından biri olarak görülüyor ve kendisine yakıştırılan parti de Demokratik Sol Parti.
       Davosçuların davet listesi sanki, Türk soluyla ilgili hesaplarının da alternatifler üzerine oturduğunu gösteriyor.
       Derviş’le birlikte bu toplantıya katılan bir Türk siyasetçisi Dışişleri Bakanı İsmail Cem. Cem’e toplantılara katılıp katılmayacağını sordum, olumlu yanıt verdi.
       Bu tablo da mı rastlantı acaba?


       Davosçular, AKP’deki alternatifli durumu sol için de öngörmekte. Şimdi solun, hiç değilse şu anda yıldızı parlayan iki ismi de küreselleşme yandaşlarının karşısına çıkacak.
       Anayasa Mahkemesi’nin Tayyip Erdoğan’la ilgili böylesine ilginç bir karar verdiği dönemde, küreselleşme yandaşlarının sağda AKP’ye, solda ise DSP’ye verdikleri bu önem neyle açıklanabilir?
       Herke bu sorunun yanıtını kendine göre verebilir; ama ortada olan tablo, Türkiye ile ilgili hesap yapan herkesin alternatifleri mutlaka hesaba kattığıdır.
       
 
       
    MSNBC News Baba ocağına dönüş
MSNBC News Ya DSP olmasa
MSNBC News Mumculara destek ya da köstek
MSNBC News ANAP'lı vekil eşlerine toplu imha planı(!)
MSNBC News Ne milleti sevindiryorlar, ne de kendilerini
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları