Home page
Haber Menüsü


Ümit Sezgin
Yazara e-mail göndermek için fotoğrafa tıklayınız.
 
Terim “gerçekten imparator” olmak istiyorsa
 
Fatih Terim, Galatasaraylılar nezdinde ‘imparator’ payesini alalı çok oldu. Şimdi de tüm futbolseverlerin gözünde imparator olma fırsatını yakaladı.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
9 Mayıs—  Terim eğer kendini ve yakın çevresindekileri aşabilirse, yapacağı şey basit; Varlıklarıyla ve eylemleriyle Galatasaray’a “avantaj” sağlamak için uğraş veren siyasetçi, bürokrat kim varsa, hepsine “İstemez teşekkür ederiz” diyecek. Terim, istisnasız hiç bir takımın kollanmadığı, hakemlerin hatasız değil gerçekten tarafsız olduğu bir süper lig yaratılmasına katkıda bulunduğu oranda “gerçek imparator” olmaya yaklaşacaktır.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Fatih Terim, şanssızlıklarla, haksızlıklarla ve hatalarla dolu İtalya macerasını yarıda keserek Türkiye’ye, Galatasaray’a geri döndü.
       İtalya süreci kendisini nasıl etkiledi, nasıl değiştirdi bilemiyoruz ama onun Türkiye’de olmadığı süreçte pek çok şey kötüye gitti.
       Terim’in de yakından takip ettiğini bildiğimiz süreçte, Türkiye Süper Ligi ne yazık ki futbol dışında pek çok mücadeleye sahne oldu.
       Galatasaraylı dostlar gücenmesinler, şampiyonluklarını karalamak gibi bir niyetim yok ama onlar da kabul edecekler ki, bu yıl sahalardaki futboldan çok hakemlerin taraflılığını, siyasetçilerin futbola müdahalesini tartıştık. Neredeyse hiç bir derbi olaysız bitmedi.
       Uzatmaya gerek yok, kısaca futbolun, sahalardaki mücadelenin keyfi kaçtı, damağımızda kekremsi bir tad kaldı. Futbolu gerçekten seven Galatasaraylıların da mutluluğunun tam olmadığını biliyoruz.
       
DELİKANLI MÜCADELEYİ ÖZLEDİK
       Şimdi Fatih Terim’in önünde iki seçenek var; Ya “ben de yararlanırım” diyerek futbolu çirkinleştiren bu sistemin devamından yana olacak; ya da o cesur Adanalı delikanlı tavrıyla çıkacak “Beyler fazlalıklar kenara çekilsin, sahalarda delikanlı gibi mücadele edelim” diyecek.
       İlk şık Terim için son derece avantajlı görünüyor. İtalya’daki şanssızlıklardan sonra kendini yeniden göstermeyi düşünen Terim için bugünkü yapı adeta sahte bir cennet;
       Galatasaray için, koskoca Fenerbahçe camiasını siyaseten karşısına alma cesaretini gösteren bir başbakan yardımcısı, Galatasaray’ın borçlarına bile kefil olan bir Federasyon Başkanı, O’nun her sözünü emir sayan bir MHK başkanı...
       Dahası var, Terim isterse bu faktörlere yenilerini ekleyebilir. Örneğin Mehmet Ağar’ı ve onun ilişkide olduğu çevreleri devreye sokabilir. Hatta Arif Erdem’in “Babam sayılır” dediği Korkut Eken ve arkadaşlarının da yardımını alabilir.
       Almasına alabilir de, sonuç ne olur?
       “Fenerbahçeliler ‘şimdi de derin şaibe’ diye bağırır durur. Beşiktaş; Başkan Bilgili, Haluk Ulusoy’un yedeğinde olduğu için ses çıkaramaz, Trabzon zaten kendi içinde paramparça, ufaklarıysa zaten takan yok” deyip geçemezsiniz.
       Eğer derseniz futbolda rekabetin yerini nefret, centilmence mücadelenin yerini kavga alır. O sahte cennet, cehenneme dönüşüverir.
       
İMPARATORLUĞA GİDEN YOL
       Terim’in önündeki ikinci seçenek ise gerçek imparatorluğa giden yoldur.
       Terim tüm bu haksız destekleri elinin tersiyle bir kenara itebilmeyi başarmalıdır.


       “Futbolcusunu en iyi kontrol edebilen hoca” olarak tanınır Terim... Üstelik yalnız Galatasaraylıların değil Fenerlisi, Beşiktaşlısıyla tüm futbolcuların “ruhunu” bilir denir. Doğruysa Türk futboluna şike lekesini silinmez biçimde bulaştıran “internetle bahis hastalığından” kurtulmalarına büyük katkısı olabilir.
       Terim, hiç bir takımın, altını defalarca çize çize vurguluyorum, hiç ama hiç bir takımın kayrılmadığı, kollanmadığı temiz bir lig mücadelesinin öncüsü olabilirse, hepimizin imparatoru olur.
       Çok mu şey bekliyorum Terim’den?
       Belki.
       Ancak futbolda çığır açmak, öncü olmak, bir ulusun tümü tarafından imparator diye anılmak da kolay olmasa gerek.
       

ÜMİT SEZGİN / CNBC-e Ankara Haber Müdürü
       
 
       
    MSNBC News Derviş senaryoları; "Nereye payidar nereye?"
MSNBC News Bayar, biraz "ithal" kalmalı!!!
MSNBC News Bahçeli "1 Nisan şakası" yapmadıysa
MSNBC News Hükümet kendini derhal yenilemeli
MSNBC News Yasayı "kahramanca" çiğnemek
MSNBC News Ecevit idam tartışmasını bitirmeli
MSNBC News Keçeciler, son soruyu önce sordu
MSNBC News MHP kendi ikna olmalı
MSNBC News İdam için uyum formülü
MSNBC News Uyum yasalarını MHP değiştirmeli
MSNBC News Bahçeli'yi "anlamak" zorundayız
MSNBC News Bahçeli ve Sezer de ABD'ye gitmeli
MSNBC News Kime, ne verilecek, nasıl geri alınacak?
MSNBC News Bankacılık operasyonu: Kim kimi kurtarıyor?
MSNBC News 2001 müsibetti, bin nasihatten evlaydı
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları