Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Milletvekilinin eri cezasını öder
 
İçel Valisi ile Emniyet eski Müdürü’nün oğullarını, aşırı hız yaptıkları için durduran; ancak eski Emniyet Müdürü’nün hakaretlerine uğrayıp görev yeri değiştirilen polisle ilgili gelişmeleri bütün Türkiye öğrendi.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
2 Mart—  Adalet ve Kalkınma Partisi İçel Milletvekili Ali Er de konuyla yakından ilgilenenlerden. Bazı gazeteci arkadaşlarımız Er’le bu konuda sohbet ederken, ilginç bir hikayeler de öğrendiler.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Er, İçel ve çevresinde binlerce akrabası bulunduğunu anlatarak bir gün, bir polis karakolundan arandığını söyledi. Er, sonrasını şöyle anlattı:
       “Polisler, ‘Ali Avcı adında bir yeğeniniz var mı?’ diye sordular. Böyle bir yeğenim vardı. Aşırı hız yaparken yakalanmış, polislere karşı çıkmış; sonra da milletvekili yeğeniyim diye hava atmış. Ben de, ‘Bu benim yeğenim; ama gereken cezası neyse kesin. Sakın ola farklı bir muamele yapmayın. Ayrıca, benim yakınım olduğunu söyleyerek kurtulacağını sandığı için 24 saat de göz altında tutun’ dedim. Benim kadar acımasız davranmamışlar, birkaç saat nezarette tutup bırakmışlar. Ame kendisini gördüğümde cezasını ben verdim.”
       
CEZAMI ÖDEYE ÖDEYE MERSİN’E GİDERİM
       Er, daha sonra kendisinin Meclis’den çıktıktan sonra arabasının önündeki milletvekili tanıtım kartını ters çevirdiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Mersin’e karayolu ile giderim. Arabayı da kendim kullanıyorum. Kurallara uymaya çalışıyorum; ama doğrusu bir süre sonra insan kendini tutamıyor, yol da iyi olunca sürat yapıyor. Hani sürati de sevdiğimi söyleyeyim. Bu zamanlarda yol boyunca bazen iki, bazen dört kez radara yakalanıyorum. Bir kez bile kendimin milletvekili olduğunu söylemedim. Cezalarımı ödeyip ödeyip gidiyorum. Ben bunu yapıyorm, yeğinim onu yapıyor. Sonra halk cezasını biz siyasetçilere kesiyor. Ne yapabilirsin; karpuz değil ki kesip kabak mı, değil mi diye bakasın? Şimdi bizim vali ile müdürün oğulları da böyle. Ama babalarının sahip çıkması anlaşılır gibi değil. Görevini yapan polisi takdir etmeleri gerekirdi.”
       
AYRILDILAR AMA ISINAMADILAR
       Yıldırım Akbulut’un ANAP’dan ayrılıp DYP’ye geçtiği günlerde toplanan ANAP Başkanlık Divanı’nda, bu konun da ele alındığını biliyorduk. Toplantıda ilginç bir de tesbit yapılıyor, bunu da yeni öğreniyoruz. Başkanlık Divanı’nın tüm üyeleri, Mesut Yılmaz’a ayrılanların gittikleri partilere bir türlü ısınamadıklarını anlatıp şu yorumu yapıyorlar:
       “Böyle olunca yine gelip bizim arkadaşlarla oturuyorlar. Bakalım ya zaman içinde geri dönüş yolunu arayacaklar, ya da bizimkileri etkileyecekler.”
       Geri dönecekler mi, yoksa yenilerini mi götürecekler, biz de izleyeceğiz; ama gerçekten benim gözlemlerim de, parti değiştiren milletvekillerinin bir türlü yeni partilerine ısınamadıkları. MHP’ye giden eski DYP’li Meral Akşener ile Yener Yıldırım her yerde beraber dolaşırlar. DYP’deyken pek birlikte görünmezlerdi; ama şimdi böyle oldu işte. ANAP’tan ayrılıp DYP’ye geçenler için de durum aynı. Yani hukuken transfer olanlar, fiili sıcaklığı eski yuvalarında hissetmeye devam ediyorlar.
       Zaten ben bu transfer işlerini de, 20 yıldır bir türlü anlayamadım. En son Yıldırım Akbulut’un DYP’ye transferi de çok ilginçti. DYP’ye geçiş törenini izledim. Kürsüye, “O zaten dava arkadaşımız; AP’nin Erzincan eski il başkanımız” diye çağrıldı.
       Çok cahilim ki durumu kavrayamıyorum. Yani hakaret mi ediyorlar, iltifat mı? İl başkanlığı mı, genel başkanlık, başbakanlık, meclis başkanlığı mı daha büyük ve önemli, onurlu görevler?
       
GÜMRÜKÇÜLER GÜNAHLARINDAN ARINIYOR
       Dünya Gazetesi Ankara’da “Komşularla Ticaret” konulu bir sempozyum düzenledi. Sempozyumdaki konuşmacılardan biri de Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu’ydu. Oturumu yöneten Kenan Mortan, Saygılıoğlu ile katıldıkları bir başka toplantıda, İncil’de de gümrükçülerden şikayet eden bablar bulunduğunu öğrendiklerini belirterek, “TÜSEV’in araştırmalarına da konu olan gümrükçüler, meğer İncil’de de günahkarmı” diyerek esprili bir sunuş yaptı ve sözü Saygılıoğlu’na bıraktı.


       Saygılıoğlu sözlerine, “Sadece İncil’de değil ki, Efes Antik kentinde de bizlerin günahkarlığından sözediliyordu. Yalnız burada durum farklı. Oradaki yazıtlardan, o dönemin gümrük işlemlerinin bugün bile pek çok ülkede görülmeyecek kadar modern ve gelişmiş durumda olduğu anlaşılıyor. Millattan önce, övülen gümrükçüler, milattan sonra günahkar olmuş.” Sözlerini, “Tamam biz günahkar olmaya devam ediyoruz da, hırsızın hiç mi suçu yok?” sorusu ile sürdüren Saygılıoğlu, noktayı da şöyle koydu:
       “Bakın, emin olun ki, biz günahkar gümrükçülerin birçok konuda da eli kolu bağlı. Bunu bilen birileri de gelip ha bire dayak atıyor. Oysa biz günahlarımızdan arınmaya çalışıyoruz. Bize dayak atacaklarına, yardım etmeliler.”
       
 
       
    MSNBC News AB vatana ihanet mi?
MSNBC News Ediz Hun böyle zulüm görmedi
MSNBC News Parti çıkarları öne
MSNBC News Vekillerin sigara savaşı
MSNBC News MHP'nin yalnızlık seçimi
MSNBC News Durmuş'tan duygusal hayata katkı
MSNBC News MHP'den uyuma iki şart
MSNBC News Çiller'in alyans dikkati
MSNBC News Sezer'in hakkı
MSNBC News Durmuş'un aşk recetesi
MSNBC News O da siyasetçi
MSNBC News Erdoğan da Davos Zirvesi'ne davet edildi
MSNBC News Derviş'e kızmak
MSNBC News Ecevit ABD'ye giderken
MSNBC News Muhalefet demek, kız tarafı demek
MSNBC News Bu rekabet öldürür
MSNBC News Güzel bir örnek
MSNBC News Muş böyle zulum görmedi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları