Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Vekillerin sigara savaşı
 
Milliyet Gazetesi Parlamento Muhabiri Günseli Önal’ın başlattığı, Meclis’in kapalı mekanlarında sigara içmeme kampanyasına tam 146 milletvekili imza attı.
 
Ankara
 
15 Şubat—  Bu milletvekillerinin ‘en sigara karşıtları’, imzalarını basın toplantısı ile açıkladılar. Ortaya da vekillerin ilginç sigara anıları çıktı.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

 
ADINI SİGARAYA VEREN MECLİS
       DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan’ın öncülüğünde yapılan basın toplantısında Tan, kapalı mekanlarda sigara içilmesinin Meclis’den çıkan bir yasa ile yasaklandığını anımsatarak, “Ama bu yasaya uymayan da Meclis” dedi. Meclis’in günde 10 bin konuk ağırladığını, bu nedenle zaman zaman otogar görüntüsü kazandığını söyleyen Tan, çok da düşündürücü bir vurgulamada bulundu:
       “Ben AGİT Parlamontolararası Grup Başkanvekiliyim. 50 ülkenin parlamentosunu çok iyi biliyorum. Oralarda koridorlarda sigara içelmez. Ben bunu geçtim. Ama, ‘sigara sağlığa zararlı’ diye yasa çıkarıp, adını vererek sigara üreten bir tek bizim parlamento var. Meclis Başkanlığı’ndan bu işe son vermesini isteyeceğim. Meclis adını verdiği fındık, fıstık satabilir; gofret üretebilir, bunlara birşey demem; ama kendi adını bir sigaraya veren Meclis olur mu? Seçmenini zehirleyen, onun sağlığını düşünmeyen bir Meclis olur mu?”
       
VALİLERE ABD’DE METRODA ALKIŞ
       Tan’dan sonra söz alan DYP Manisa Milletvekili Necati Çetinkaya’nın Türkiye’nin ilk sigara yasaklayan yöneticisi olduğu da ortaya çıktı. Ordu Valisi olduğu dönemde kamu kuruluşlarında sigara içilmesini yasakladığını anımsatarak söze başlayan Çetinkaya, başından geçen şu olayı anlattı:
       “Bir grup vali arkadaşımla, incelemelerde bulunmak üzere ABD’ye gittik. Heyet başkanı benim. Bir metro istasyonuna gittik. İçeri girer girmez, herkes bize döndü ve bir alkış tufanı koptu. Şaşırıp kaldım. Ortada bir gariplik var; ama nedir, diye düşündüm. Şöyle bir geri dönüp arkama baktım, şimdi adını vermeyeyim, bir vali arkadaşımız sigarasını yakmış güzel güzel tüttürüyor. Meğer alkışlar protesto için ve bizeymiş. Tabi çok sıkıldım, hemen sigarayı söndürmesini istedim. Sigaranın söndürülmesi de cılız bir alkışla karşılandı, ama daha çok ağrıma giden, herkesin gülüşmesiydi.”
       
TÜTÜN YİYEN HAYVAN YOK
       DSP Ankara Milletvekili Oğuz Aygün de söz aldı ve bir tıp adamı olarak Meclis koridorlarında sigara içen tüm arkadaşlarını kınadığını belirtti. Ama hızını alamadı ve sözlerini şöyle tamamladı:
       “Bir tıp adamı olarak konuşuyorum. Doğada her bitkiyi yiyen bir hayvan ya da böcek vardır. Ama tütün yiyen hiç bir hayvan veya böcek bulamazsınız. Tütün tüketen tek yaratık insan. Bu ilginç değil mi?”
       
15’İNDE SİGARA DÜŞKÜNÜ OLAN VEKİL ÇOCUĞU
       Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun sigara ile ilgili derdi ise daha başkaydı:
       “Bence, sigarayı önlemenin birinci yolu eğitimden, okuldan geçer. Benim oğlum, 4 yaşından itibaren sigara içen birini gördüğünde mutlaka yanına gider ve sigaranın ne kadar zararlı birşey olduğunu anlatırdı. Ama okula gittikten sonra durum değişti. Sigarakarşıtı olan oğlum, 15 yaşından itibaren sigara içmeye başladı. Onun için bu işe okullardan başlayalım.”
       
AL, PARA KARŞILIĞI BELGE SATMAYA KALKTI!
       Vekillerimizin sigara ile ilgili anılarına biraz ara verelim. Çünkü Meclis’de başka ilginç olaylar da yaşanıyor.
       DSP İstanbul Milletvekili Erol Al, hem gazetecilikten hem de aynı yıllarda okumamız nedeniyle Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden, üstelik çok yakından tanıdığım bir arkadaşım. Geçen gün, Meclis kulisinde gazeteci bir arkadaşımıza (yani meslektaşlarına) para karşılığı belge satarken (!) yakalandı:
       Zaman Gatezesi’nin DSP’yi izleyen muhabiri Süleyman Kurt’la karşılayan Al, elindeki 50 Euro’yu göstererek, “Bak Süleyman, Trakya AB’ye girmiş bile” dedi.


       Süleyman hayret gösterisinde bulundu:
       “Aman ne güzel. Sayın Al, bunu hemen haber yapayım.”
       Kurt, Al’ın elinden parayı alıp cebine koydu. Bu kez Al, şaşkınlık geçirdi.
       “Paramı niye alıyorsun?”
       Süleyman yanıtladı:
       “Sayın vekilim, ben bu haberi yazarken, bana sormayacaklar mı, belgesi nerede, diye. Ben de bunu göstereceğim.”
       Al, “Param sende mi kalacak? Olur mu öyle şey. O zaman 50 Euro karşılığı dolar ver bana” diye bir öneri getirdi. Kurt, taşı gediğine koydu: “Ne yani, sayın vekilim; siz de eski bir gazetecisiniz, yani siz para karşılığı belge mi satıyorsunuz. Pes doğrusu, bu kadarı da olmaz, yani.”
       
 
       
    MSNBC News MHP'nin yalnızlık seçimi
MSNBC News Durmuş'tan duygusal hayata katkı
MSNBC News MHP'den uyuma iki şart
MSNBC News Çiller'in alyans dikkati
MSNBC News Sezer'in hakkı
MSNBC News Durmuş'un aşk recetesi
MSNBC News O da siyasetçi
MSNBC News Erdoğan da Davos Zirvesi'ne davet edildi
MSNBC News Derviş'e kızmak
MSNBC News Ecevit ABD'ye giderken
MSNBC News Muhalefet demek, kız tarafı demek
MSNBC News Bu rekabet öldürür
MSNBC News Güzel bir örnek
MSNBC News Muş böyle zulum görmedi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları