Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Muhalefet demek, kız tarafı demek
 
2001 yılını istifa rüzgarları ile kapatan ANAP’ın istifacılarının çoğu DYP’ye geçti.
 
Ankara
 
12 Ocak—  Son istifacılardan biri olan İçel Milletvekili Ali Er’in tercihi ise AKP’den yana oldu.Seçmen işlerini yakından izleyen bir isim Er. Ancak AKP’ye geçtikten sonra ‘kız tarafı’ olmanın sıkıntısına yakalandı.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       ANAP Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu TBMM kulisine girdiğinde Ali Er’i bir köşede, cep telefonundan konuşurken gördü. Yanına yaklaştığında Er’ in, “Vallahi ben iletirim, ama bakan yapar mı bilemem” dediğini duydu. Hiç sormadan yakın arkadaşı olan Er’in elinden telefonu aldı ve konuşmaya başladı:
       “Bak arkadaş, Ali’yi aldınız AKP’ye götürdünüz. Artık o kız tarafı. Onun değil, bizim dediğimiz olur. Çünkü biz iktidar tarafıyız.”
       Ancak, “Onu ilerde Bakan da yapacağız” yanıtı aldı karşı taraftan. Taranoğlu, bu kez de, “Eee, iyi ya ben de onu söylüyorum. Ne zamandan beri bakanlar muhalefet milletvekilleri arasından seçiliyor? Bak bunda da aldanıyorsunuz” dedi ve telefonu iade etti.
       Er, telefonu alınca karşı uçtakine, kiminle konuştuğunu bilip bilmediğini sordu. Karşı taraf Ersin Taranoğlu ile görüştüğünün farkındaymış. Çünkü o da Er’le birlikte, ANAP’tan istifa edip AKP’ye geçen Gülnar’ın ANAP eski ilçe başkanıydı. Şimdi de AKP’nin ilçe başkanı olmuştu. Er, bunları Taranoğlu’na aktardı. Taranoğlu yine de altta kalmak istemiyordu:
       “Demek böyle kuşatılmışız, ama sonuç değişmez, sen artık kız tarafısın.”
       
ŞANDIR, EKRANDA EL SALLAYINCA...
       MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, her ikimizin de işi gereği sık sık görüştüğümüz ve Meclis’de basınla en sıcak ilişki kuran siyasetçilerimizden biri.
       Şandır’ı Çarşamba sabahı CNBC-e’ye konuk etmek için Salı günü prensipte anlaştık; ama konuyu akşam geç saatlerde kesinleştirmeye karar verdik. Bunun üzerine akşam geç saatlerde kendisini aramaya başladım; ama cep telefonundan ulaşamıyordum.
       Bu arada evde oturmuş, bir yandan da TRT 3’ten Meclis Genel Kurulu’nu izliyordum.
       Tam bu sırada, bir tartışma nedeniyle oturuma ara verildi. İçerde az sayıda milletvekili kalmıştı. Birinin de Şandır olduğunu gördüm. Hemen telefona sarıldım; bu kez ulaşabildim.
       “Şu anda evdeyim; ama teknolojinin sağladığı nimetler nedeniyle karşımdaki ekrandan her hareketinizi izleyebiliyorum” diye söze başladım. Bu sırada eşim, “Kiminle konuşuyorsun ki?” diye sordu. Ben de ekrana sırtı dönük olan Şandır’a, “Efendim, eşim kiminle konuştuğumu merak etti. Şöyle bir geriye dönün de el sallayın” dedin. Şandır da böyle yaptı. Gülüştük telefonları kapattık. Ertesi gün Şandır konuğumuz olduğunda öykünün gerisini tamamladı:
       “Şükrücüğüm, geriye dönüp el salladığımı bizim hanım da görmüş. Eve gidince sordu; ‘Kime el sallıyordun?’ diye sordu. Ben de muziplik yaptım. ‘Vallahi bir hanıma el salladım, ama kendinisini daha hiç görmedim’ dedim. Tabi sonra olayı anlattım; güldük biraz.”
       
GİTTİ BÜTÜN İLTİFATLAR
       Reel sektörün mali sektöre olan borçlarını yeniden yapılandıran yasa Meclis’te muhalefetin sert direnişi ile karşılaştı. Neredeyse yumruklar konuşacaktı. Bu nedenle zaman zaman oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu zor anlar yaşadı. Kendisinin tutumuyla ilgili usül tartışmaları bile açıldı.
       Usül tartışması sırasında AKP adına Grup Başkanı Bülent Arınç kürsüye çıktı. Arınç konuşmasına başlarken, Sökmenoğlu da kürsüdeki bürokratlardan biriyle, İçtüzüğe göre yapacağı savunmayı konuşmaya başladı.
       Sırtı Sökmenoğlu’na dönük olan Arınç ise bu sırada, “Biz sayın başkanın bugüne kadarki yönetimini hep destekledik. Kendisi başarılı, çalışkan, tarafsız, usul bilen bir başkan. Kendisine yönelik hiçbir eleştirimiz yok” dedi.
       Arınç, iltifatlarını sürdürüyor ki milletvekillerinin, “Seni dinlemiyor ki...” uyarısının üzerine sözlerini kesip arkaya döndü.
       Konuşmacının susması ve yükselen uğultu üzerine Sökmenoğlu hemen önünü döndü. Ne olduğunu bilemediğinden, ilk refleksini mikrofonunun kesildiğini düşünerek, önündeki kumanda masasındaki düğmelerine basarak gösterdi. Ama
       mikrofonla ilgili bir sorun yoktu. Ne yapacağını şaşırdı. Arınç, yeniden konuşmaya başladı:
       “Tüh; yazık oldu o kadar iltifata. Hepsi boşa gitti. Sayın Başkan, size iltifat yağdırıyordum. Beni dinlemediniz. Ancak duymanız için tekrarlayayım” dedi ve sadece Sökmenoğlu’nun duyması için iltifatları bir kez daha yineledi.
       Arınç sözlerini sürdürdükçe, Sökmenoğlu eliyle yüzünü kapatarak utandığını gösterdi. Ama bir yandan da, ilk reflekslerini anımsamış olacak ki, içine düştüğü komik duruma kendi de gülmeden edemedi.
       
BEYHAN ASLAN
       ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan’ın Örümcek Operasyonu’na adı karıştı. Bir gazeteye yansıyan haberdeki idiaya göre Aslan, Erol Erkohen’in sağladığı uçak biletleri ile İstanbul’a gitmiş, Gümrük Müsteşarlığı’nda Erkohen’in istediği bazı atamaları gerçekleştirmişti.
       Ayrıntıya yeniden girmek istemiyorum ama Aslan bütün bu iddilara yanıtlarını verdi. Ne çare ki sesini pek duyuramadı. Soluğunu mahkemede aldı, dava açtı.
       Sonra da partisinin ilk grup toplantısında kürsüye çıkıp durumu arkadaşları ile paylaştı. Kendini tutamayarak gözyaşları da döktü. Aslan, Meclis’e ilk kez bu dönem gelen yeni bir milletvekili. Ama kısa sürede çalışkanlığı ve sosyal ilişki kurmadaki başarısını gösterdi. Meclis’de görev yapan tüm gazeteciler de kendisini bu yönleriyle iyi tanır. Benim de yakından tanıdığım bir siyasetçi Aslan.


        Allengirli işlerde eli ayağı olmayan; ama medeni cesareti yüksek olduğundan herkesle de rahatlıkla konuşabilen, çekinmeyen, açık, şeffaf ve de duygusal bir insan.
       Aslan’ın içine düştüğü bu duruma üzülmemek elde değil. Suçlanıyorsunuz; ama açıklama yaptığınızda kimse sesinizi duyurmak istemiyor. İşte o zaman kahroluyorsunuz.
       Bu durum, pek çok iyi niyetli ismi siyasetten soğutuyor. Onlar siyasetten çekilince geriye kimler kalacak? İyi niyetlileri kolay harcama lüksümüz yok. Beyhan Aslan’ın bu sıkıntıyı atlatacağına yürekten inanıyorum.
       
 
       
    MSNBC News Erdoğan da Davos Zirvesi'ne davet edildi
MSNBC News Önce yorulacak, sonra gezecekler
MSNBC News Ya küçülecek, ya küçülecekler
MSNBC News ANAP artık eyleme geçsin
MSNBC News "Vurun Derviş'e" haftası
MSNBC News Referandumluk maddeye rötar
MSNBC News Top Meclis'te
MSNBC News Medeni kanun ve piyasalara uyarı
MSNBC News Sezer haksız mı?
MSNBC News Diyanet İşleri Başkanı'na destek
MSNBC News Kolay milletvekili oluyorlar
MSNBC News Dünya yeniden şekillenirken
MSNBC News İslam dünyası
MSNBC News Böyle olmamalıydı
MSNBC News Hükümet ABD'ye "hayır" diyemezdi
MSNBC News Seçim 2005'te
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları