Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
AB vatana ihanet mi?
 
Bazen, Türkiye’de olup bitenleri anlamak; kimin gerçekten vatansever, kimin ülkesinin çıkarlarını korumaz olduğunu çözmek o kadar zor ki, akıllar karışıyor, çıkmazlar artıyor, sapla saman karışıyor, doğru ile yanlış yer değiştiriyor.
 
 
27 Şubat —  Sadece basit bir örnek olması açısından anımsatmak istedim...

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bir parti lideri, geçmişte, Abdullah Öcalan’la görüştü diye, o gün kendisini hain ilan edenleri bugün ‘milli kuvvetler’ diye niteleyebiliyor. Onun açıkladığı bazı belgeler, geçmişte kendisini hain ilan edenler tarafından bulunmaz nimet olarak kabul ediliyor.
       Tabi bütün bunları unutmak gerek Türkiye’de. Sadece bunları da değil, şunları da unutmak gerek, örneğin... Türkiye’yi Gümrük Birliği’ne soktuğu için “Avrupa Fatihi” ilan edilen bir lider, ki o karar bugün bile Türkiye’nin lehine mi, aleyhine mi diye tartışılıyor, bugün AB konusunda kılını bile kıpırdatmıyor. Aksine AB kriterlerini çok iyi bildiği halde idamın kaldırılmasına karşı çıkıyor, AB ile ilgili uyum yasalarının Meclis’te geçmemesi için el kaldırıyor, kaldırtıyor.
       AB’yi geçmişte ‘Hıristiyan Kulubü’ ilan eden partiler, 28 Şubat’tan sonra AB’ci kesilmişti ya, onlar da bugünlerde sümen altına sığınmış durumdalar. Sesleri, solukları kesildi.
       Bunları görünce, geçmişten beri AB konusunda istekli görünüp, özünde karşı çıkanlara söylenecek söze gerek bile yok. Ama anlayışları böyle işte. AB’yi savunduklarını ileri sürenler ortalıkta görünmemeyi yeğleyince, kritik dönemece gelindiği anda, AB karşıtları ortalığı boş buldu. AB’nin Türkiye’yi parçalamak için ne kadar istekli ve PKK’nın güdümünde olduğu, Ermeni soykırımını tanıması için Türkiye’ye baskı yaptığını, Türkiye ‘yi yönetenlere hakeret ettiğini, Kıbrıs’ı Rum adası haline getirmek istediğini, her alanda Türkiye’yi dinamitlediğini anlatıp duruyorlar.
       Ama zamanı geldiğinde, her fırsattı, hemen ortalığa çıkıp, “Türkiye güçlüdür, bölünmez, parçalanamaz” diyede nutuk atıyorlar. İşi öyle bir noktaya vardırıyorlar ki, AB’ye girilmesini savunanlar, sanki vatan haini. Ben anlayamıyorum, bu mantığı. Ve de “Hadi oradan” diyesim geliyor. Asıl onların Türkiye’nin gücüne inanmadığını, Türkiye’yi PKK karşısında bile küçük gösterdiklerini düşünüyorum. Çünkü, PKK’ya o kadar büyük güçler vehmediyorlar ki, bu PKK nasıl devasa bir örgütse, AB ülkelerinin tamamını, ABD’yi ve de tüm dünya alemi korkutmuş, etki alanına almış, kendisine destekçi yapmış. PKK, isterse yarın hemen Türkiye’yi bölebilir.
       PKK’yı küçümsemek gibi bir düşüncem asla yok, ama sormak istiyorum; Birincisi PKK gerçekten bu kadar güçlü mü? Eğer öyleyse Türkiye’nin gücü ne? Ben aksini düşünüyorum. PKK’nın gücü abartılıyor, Türkiye’nin gücü ise küçültülüyor. “Türkiye” diye diye bu güzelim ülkeye haksızlık ediyorlar. PKK eğer bu kadar güçlüyse, bu PKK’nın başarısı değil, bu anlayışın yanlışlığıdır. Bu yanlıştan dönülmeli. Türkiye’yi güvenmeli.


       Türkiye, AB üyeliğini, bu ülkenin kuruluş felsefesinin hayata geçirilmesi; gelinen noktada Türkiye’nin daha güçlü bir ekonomiye, daha saygın bir demokrasiye sahip ve böylece dünya üzerinde daha etkin bir ülke olması amacıyla yapılan bir girişim diye görmeli. 30 yıl öncesinin ve bugünün Yunanistan’ı, Portekizi, İspanya’sı ile Türkiye ‘yi kıyaslamak bile bence yeterli gerekçedir. AB üyesi olmuş bir Türkiye, terörle çok daha kolay mücadele edebilecek, bölücülüğün üstesinden daha rahat gelebilecek, ekonomisini güçlendirerek, dışarıya daha rahat açılabilecek, vatandaşına daha iyi bir yaşam olanağı yaratacağından, ülkesine bugünden daha çok bağımlı insanların yurdu olacak. Bu ülkenin vatandaşları onurlu birer dünya vatandaşı olacak.
       Türkiye, 30 yıl önce AB trenini kaçırdığına bugün pişman mı, değil mi sorusunun yanıtı samimi olarak verilmeli. Samimi yanıt, “Pişman”sa, o zaman 30 yıl sonra daha büyük bir pişmanlık yaşamamak için, bugün aklı öne çıkarmak gerek.
       
 
       
    MSNBC News Ediz Hun böyle zulüm görmedi
MSNBC News Parti çıkarları öne
MSNBC News Vekillerin sigara savaşı
MSNBC News MHP'nin yalnızlık seçimi
MSNBC News Durmuş'tan duygusal hayata katkı
MSNBC News MHP'den uyuma iki şart
MSNBC News Çiller'in alyans dikkati
MSNBC News Sezer'in hakkı
MSNBC News Durmuş'un aşk recetesi
MSNBC News O da siyasetçi
MSNBC News Erdoğan da Davos Zirvesi'ne davet edildi
MSNBC News Derviş'e kızmak
MSNBC News Ecevit ABD'ye giderken
MSNBC News Muhalefet demek, kız tarafı demek
MSNBC News Bu rekabet öldürür
MSNBC News Güzel bir örnek
MSNBC News Muş böyle zulum görmedi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları