Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Ayrık otları meselesi
 
İTÜ Rektörü Gülsüm Sağlamer’in koltuğunun kenarına, sırtını ona dönerek oturduğu için şimşekleri üzerine çeken ANAP İstanbul Milletvekili Ediz Hun, yaşadığı bu olaydan dolayı çok dertli.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
16 Mart—  Sağlamer Hoca, Türkiye’nin en saygın bilim kadınlarımızdan biri. Ediz Hun ise gerçekten de Meclis’in en centilmen vekillerinden biri. İster özensizlik, ister saygısızlık, ister dikkatsizlik diyelim; ancak bir anlık yanlışlık, bu iki ismi, hem de kırıcı bir uslupla, karşı karşıya getirdi.

   
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sağlamer’in, “Siyasette bu tür ayrık otları ayıklanmalı” diye eleştiri bombardımanına tuttuğu Ediz Hun, üzüntülerini Pazartesi günü yapılan ANAP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında arkadaşlarıyla da paylaştı. Hun, duygu yüklü bir konuşmadan sonra sözlerini, “Hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir kadına karşı saygısızlık yapmadım; hiçbir kadına da arkamı dönmedim” diye tamamladı.
       
SİYASETTE SIRT DÖNÜLMEZ
       Hun’dan sonra Turizm Bakanı Mustafa Taşar söz aldı. Ama işe Hun’a bir tavsiyede bulunarak başladı:
       “Ediz Bey, böylece siyasette, kadın da olsa, erkek de olsa kimseye bir daha sırtını dönmemek gerektiğini öğrenmiş oldun. Bu da bir kazanç”
        Taşar’ın bu sözleri, Hun’un salona yaydığı hüzünlü havayı biraz dağıttı; ama asıl espri Mesut Yılmaz’dan geldi.
       Yılmaz, arkadaşlarının AB konusundaki eleştirilerini dinledikten sonra, “AB ülkeleri içinde bizi istemeyen bazı ayrık otları var, bunların olması da son derece doğal; ama biz onları ayıklamasını bilmeliyiz.”
       Yılmaz, bu sözler ağzından çıktıktan sonra bir süre durdu, Sağlamer Hoca’ nın eleştirilerini anımsamış olmalı ki, “Ediz Bey, sakın siz alınmayın, bu başka bir konu” deme gereği duydu.
       İşte Yılmaz’ın bu sözleri, salonu kahkaha ile doldurdu, öyle ki Hun bile kendini tutamadı.
       
BAYKAL’IN TEORİSİ İYİ, YA PRATİĞİ?
       Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, iş dünyasında olduğu kadar medya ve siyaset dünyası için de her zaman ilgi odağı olmuş, sempati ile bakılan bir isim.
       Çağlayan, hafta içinde NTV’nin konuğuydu. Herzamanki gibi sohbet etme olanağı bulduk.
       Haber Kameremanları Derneği ile Özel Radyo Televizyon Yayıncıları Derneği’nin düzenlediği bowling turnuvasında biz yarışmacı, Çağlayan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da onur konuğuydu. Meğer orada bir şekerleme atlamışız. Ama biraz geçikme ile de olsa yakaladık...
       Turnuvanın başlama atışlarını Baykal ve Çağlayan yapmıştı. Gelelim öyküye.
       Bu vuruşlardan önce Baykal, Çağlayan’a bowlingle ilgili bazı açıklamalarda bulunuyor. “Sağ elle attığımız için sol ayağın önde olması, atış sırasında kolun vücuda paralel tutulması gerekir” gibi, hepsi doğru olan bilgiler veriyor.
       İlk kez atış yapacak olan Çağlayan, Baykal’ı dikkatle dinliyor. “Sayın Başkal, gerçekten çalışmış” diye de düşünüyor. Sonra sıra atışlara geliyor.
       Her ikisinin yaptığı atışları ben de izledim. Baykal ilk iki atışta da hedefi tutturamadı. Tesadüf mü desek bilemiyorum; Çağlayan ilk atışta bütün labutları devirerek alkışları topladı.
       Bizim atlamamız da bundan sonra...
       Çağlayan, Baykal’ın kulağına eğilerek, “Sayın Baykal, teoride iyisiniz; ama pratikte sorun var. İkisinin birlikte gitmesi gerekir” diye espri yapıyor. Baykal ise hakkı sahibine teslim ediyor: “Sayın Çağlayan, sizi karşıma kim çıkardı, Allah aşkına!”
       
MECLİS’İN İŞLERİ
       Meclis’te de kapalı mekanlarda, sigara içilmemesi için 148 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçe, 12 Şubat günü düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Ancak, dilekçe ile ilgili henüz hiçbir işlem yapılmadı. Bu nedenle, özellikle, siyasi partilerin grup toplantılarının yapıldığı günlerde, Meclis kulislerinin hali bir felaket. “Allah oraya düşürmesin” denecek türden.
       Yüzlerce partili, küçücük kulislerde, aynı anda yüzlerce sigara tüttürüyor. Tam bir duman altı durumu. Bu da yetmiyor, etrafa kötü bir koku yayılıyor. Bundan sadece benim gibi sigara içmeyenler değil, içenler de, orada görev yapan polis ve Meclis personeli de son derece şikayetçi. Ama, kendisi de sigara içmeyen TBMM Başkanı Ömer İzgi, tepki toplayacağı gerekçesiyle konuya hala el atmıyor.


       Oysa dünyanın hiçbir parlamentosunda böyle bir durum yaşanmıyordur. Bununla ilgilenmeyen Meclis Başkanlığı personelini, kapı girişlerinde sınıflandırmaya tabi tutmaya başladı.
       Meclis’e kendi otomobilleri ile gelen personele, “Araç Giriş Kartı” verilir. Eski kartlarda, tüm personel için, “Meclis Personeli” ibaresi yer alırdı. Şimdi sistem değişti.
       Hizmetliden, TBMM Genel Sekreterine kadar tüm kademelere değişik renkte kartlar verildi. Böylece kapıda görev yapan polisler, içeri girenin daire başkanı mı, müdür mü, şef mi, hizmetli mi olduğunu anlayıp, ona göre davranacak!
       Bu ayrımı anlayan varsa beri gelsin...
       
 
       
    MSNBC News Birileri İsrail'e "dur" demeli
MSNBC News Komşular çok önemli
MSNBC News MHP'nin yalnızlık seçimi
MSNBC News Durmuş'tan duygusal hayata katkı
MSNBC News MHP'den uyuma iki şart
MSNBC News Çiller'in alyans dikkati
MSNBC News Sezer'in hakkı
MSNBC News Durmuş'un aşk recetesi
MSNBC News O da siyasetçi
MSNBC News Erdoğan da Davos Zirvesi'ne davet edildi
MSNBC News Derviş'e kızmak
MSNBC News Ecevit ABD'ye giderken
MSNBC News Muhalefet demek, kız tarafı demek
MSNBC News Bu rekabet öldürür
MSNBC News Güzel bir örnek
MSNBC News Muş böyle zulum görmedi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları