Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:13 TS 13 Haz., 2001
10

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Son zamanlarda sanat adına yapılanların gerçek sanatçıları üzdüğü muhakkaktır.Gençlerimizin özellikle ruh sefaletini yaşayanların arttığı bir zamanda bu çirkin olay ve ahlaksızlığını çekinmeden itiraf ederek ortay koyması peşinnden gidenlerin bir daha düşünmesi ve gerçek sanatçılara değer vererek ruhlarını güzelleştirmesi gerekir.Kınıyorum
       

Çıkarılan haberler doğru veya uydurma bilemeyiz. Aslında bunun da bir önemi yok. Zira Tarkan’ı gündemin başına oturtmak ve bu yolla kaset satışlarını arttırmak için kullanılan bir pazarlama yönteminden başka bir amacı olduğu sanmıyorum. Bu yolla 100 bin kaset daha satılsa 500 bin dolara yakın ciro ediyor ki buda çıkarılan patırtıya değer bir rakam. En azından Tarkan’ı önümüzdeki sene Amerika’da idare eder. Saygılarımla.
       Mehmet Özer.
       

Merhabalar;
       Bence Tarkanın bir erkekle çekilmiş samimi fotoğrafları kesinlikle onun cinsel tercihini belirlemez.Bence yayınlanması da çok doğal. Çünkü o ünlü biri ve saçından tutun, en ufak bir hareketi bile Türkiyede olay yaratırken bu fotoğrafların yayınlanmaması çok saçma olurdu. Bence ünlü olsun yada olmasın herkesin cinsel hayatı kendisini ilgilendirir. Adı üstünde “özel hayat”. Ben Tarkanı hala çok seviyorum. O çok güzel dans ediyor ve çok güzel şarkı söylüyor. Zaten önemli olanda bu, ürettikleri. Hem kadınların lezbiyenliği bu kadar ön planda olmayıp, tepki çekmezken,erkeklerin gayliği neden bu kadar tepki çekiyor onu da anlayabilmiş değilim. Ben Türkiyede hiçbir kadının lezbiyenliğinden dolayı haber olduğunu okumadım.Eşcinsellikse ikiside encinsel. Bence en büyük sorun beyinlerimizi geliştiremidiğimizdir. Ama ben umutluyum.
       Teşekkürler
       Melda ÖZ
       BENCE ÖZEL HAYATI İLGİLENDİRMEZ YAPTIĞI MÜZİKLER ÜLKEMİZİ TANITIYOR VE BENCE BİR OYUNA KURBAN GİTTİ
       Mücahit
       

Bu olay Tarkan veya onun cinsel tercihi olayı değildir.Bu olay medyada rekabet ve ön planda olma yarışı veren insanların kendini artık kontrol edemez hale geldiği ve etrafına zarar vermeye başladığının bariz bir örneğidir.Ülkemizde artık medya çalışanları alenen şantajcılarla para pazarlığı yapar hale gelmişse RTÜK veya herhangibir kurumun çıkaracağı yasalarla bunu kontrol altına almak mümkün değildir. Olayın ahlaki boyutu daha da düşündürücü bir hal halmıştır.Bu olayı yayınlayan insanın cinsel tercihini belirleyen fotoğrafların Tarkan’ın fotoğraflarında olduğu gibi tüm çıplağıyla gazetelerde boy boy yayınlansa acaba kendisinin göstereceği tepki ne olurdu. Hayal edelim bir kere ,haberi yayınlayan şahıs ve yanında (tercihinin bayan olduğunu zannediyorum ama belli olmaz) çok hoş bir bayanın yer aldığı son derece haber önemi taşıyan ! ,çarpıcı !, çıplak fotoğraflar. Bu hem bu insanı hemde beraber ilişki yaşadığı insanı son derece üzecek bir olaydır. Yaratılan canavar mutlaka birgün bizide yutar hale gelecektir.10 yıl önce nerede ve hangi konumda olan insanların ,10 yıl sonra nerede olacağını kimse bilemez.
       Saygılarımla,
       Murat Gökhan
       

tarkan tarkan tarkan kimdir bu tarkan nedir gecmisi kimdir anasi babasi nerde buyumustur ne derece egitimi vardir, kulturu nedir nerden gelmistir , kimdir ne yapmis o boyuyla star oldu ne stari kim bunun hayran kitlesin egitim seviyesi sosyal seviyesi nedir, kimler konserlerine gider kimler dinler belki sesi var baska ne si var topluma ne gibi ornek olmus askerden kacarak, iste laboli harektleri ile simarik tiplemeler, ne faydasi var bu ulkeye ne uretmis bugune kadar kendi cikarlari disinda Turkiyeyi dunyaya tanitmis bunami kaldi Turkiye yi dunyaya tanitmak gay kisiligi tiplemesiyle, su durumda ben tarkan la ayni T.C nufus cuzdanina sahip olmaktan utanc duyuyorum o onun ozel hayati olabilir, kimse karisamayabilir o zaman gitsin gozlerden uzak olsun , kendi ne hali varsa gorsun Turkiye zaten boyle gunden konulara hasta iste bunu gibi seviyesi kisiligi olmayan yalandan star olmus nerden geldigi soyu belirsiz yeni generasyonun dogum sancisidir bu tarkan denen neydigi belirsin insan. bu olay nereye kadar gidecek tarkan sizce bu olayda rezil olduda bir halmi oldu hayir unune sanina san sohret katti insanlarin aklina kazindi defolsun gitsin bu topraklarda yasayacak ne yaptida hakettei.
       Murat Turattır
       

Bence bu ozel hayatla ilgili bir sey degil.
       Topluma malolan insanlarin ozel hayatlari denilen seylerininde topluma aktarilmasi gerekli. Herkes ozgur, bu haliyle Tarkani sevmek isteyen sever istemeyen sevmez. Tarkanin durumu bizim orf adetlerimize gore degil dunyanin buyuk bir cogunlugunun geleneklerinde hos karsilanmayan bir durum. Bizim gecmisimiz unutulmamali. Biz turkuz.
       Bir de madalyonun arka yuzu var. Hic kimsenin dusunmedigi.
       Bir sanatcinin yada sahsin sevilmesi populerligiyle baglantili degil. Tarkanin kac sevenin vardi
       turkiyede, 250.000 belki 500.000.
       Turkiye 70 milyon.
       Su anda ne kadar seveni kaldi dersiniz. :????
       Ve Turkiye’de herkes istedigini dusunmek te ozgurdur.
       Musa HIDIR
       

Tarkan olayında,çoğunluk tarkanın özel hayatı karışmayın diyor.Peki Tarkan ingilizce öğrenmek ve ingilizce şarkı söylemek için ABD ye gittiğinde kaç tane ingilizce şarkı söyledi ve yazdı.İngilizce öğrendikten sonra mı Türkiyeye döndü?.Paralı askerlik çıkınca döndü.Bunları niye tartışmıyorsunuz?Güneydoğunun halini o zamanlar biliyorsunuz.oralarda şehit olanları düşünün.Birde Tarkanın yaptığını.Bunu birtek Tarkanda yapmadı.nüfusu olanların çoğu bu ülkede bunu yapıyor.Tansu Çiller in oğlu askerliğini nerede yaptı.birde ben şehit anasıyım diyor.bunları unutmayın.saygılarımla
       Nadir Bahalı
       

Türkiye’de yaşadıklarımız inanılır gibi değil...Yargılanması gereken medyayken bazılarımız hala Tarkan’ın gay olup olmadığını tartışıyor. Haberciliğin ne olduğunu bilmeyen ve bizim gibi geri kalmış bir toplumu aydınlatacağına, tam tersi gündemi saptıran bir medya ile karşı karşıyayız. Allahaşkına kimin umrunda Tarkan’ın ne olduğu? İnsanlar ancak Tarkan’ın yaptığı müzik hakkında yorum yapabilir, onun özel hayatına tecavüz hakkını bu topluma kim veriyor? Ayrıca şu “topluma malolmak” lafını edip duruyor herkes, toplum onun müziğiyle ilgilenmeli, özel hayatıyla değil. Tarkan’ın cinsel tercihini şimdi eleştirenler acaba kendilerine bakıyorlar mı? Kendilerine aynısı yapılsa, örneğin televizyonlar REHA MUHTAR’ın yatak odasına girse ne olur acaba? Ozaman da topluma mal olmaktan bahsedebilirler mi merak ediyorum.
       Tarkan Türkiye’de kaliteli müzik yapan ender isimlerden biri zaten Türkiye için kim güzel birşey yapsa hemen bir şekilde kuyusu kazılmaya başlanır. Tarkan konusu, halkımızın eğitimsizliğini, geri kafalılığını ve medyanın da içler acısı halini bir kez daha ortaya serdi.
       Nadir
       

Sanıyoruz ki sevdiğimiz ve izlediğimiz sanatçıların her davranış ve tutumları bizim kontrolumüzde olacak ve olmalı. Tarkan’ın bireysel tercihlerine ve kişisel davranışlarına saygısızca ve ahlakçı bir şekilde yaklaşmak, sonunda hayatını kontrol etmek hakkını kendimizde görme sakatlığı, toplumsal ve bireysel ruh halimizin ne derece bozulduğunun en temel göstergelerinden biridir. Kaldı ki Tarkan’ın müzik ve danslarının hazzını düşünmeyip kafayı başka şeylere takmak bizi sonunda psiko patalojik sorunların tam ortasına götürür; götürdü de
       Necati Akbingöl
       

Tarkan ile ilgili olarak bir okur ve vatandaş kısaca şöyle ifade etmek isterim: bu ve bu gibi cinsel tercihlere şahsım adıma karşıyım.fakat tarkana da sonsuz bir saygı duyuyorum. çünkü bu tercihini hiçbir zaman ön plana çıkarmadı ve özel hayatını özel loarak yaşama hakkına sahiptir.kendisine tekrar ifade etmek isterim ki saygı duyuyorum.SAYGI DUYMADIGIM VE TASVİP ETMEDİGİM ÖZEL HAYATLARINDAKİ CİNSEL TERCİHLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARIP İNSANLARA YANLIŞ ÖRNEK OLANLARDIR(örnek olarak Fatih Ürek-Aydın v.s)
        saygılarımla
       Eren Eryılmaz
       

TARKAN IN OZEL YASANTISI KENDISINE AITTIR VE HIC BIR KIMSEYI UZAKTAN YAKINDAN ILGILENDIRMEZ.BIZLERI ASIL ILGILENDIREN YARKAN IN YAPMIS OLDUGU MUZIKTIR.BIZLER ELESTIEBILECEK KAPASITEDE ISEK ONUN MUZIGI HAKKINDAKI ELESTILERIMIZI YAPABILELIM.SON CIKARDIGI KUZU KUZU ALBUMU ISE GERCEKTEN KUTLAMAYA DEGER BIR ALBUM KENDISINI BURADAN TEBRIKLER EDIYORUM.
       ATALARIMIZ NE DEMIS MEYVE VEREN AGAC TASLANIR.
       ERDAL ARTAN
       

tarkan ona laf etmek bile abes o bu ülkenin gururu nadide sanatcılarından biri yere göğe sığdıramamız gerekirken ne mal olduğu bilinmeyen reha tombalağı ve onun patroncukları övünc kaynağımızı rezil etmeye çalışıyorlar bu ülkenin tombalak ve patronlarına ihtiyacı yok TARKAN GİBİ GURUR KAYNAKLARINA İHTİYACI VAR ben tarkanı herşeyine rağmen seviyorum ve saygı duyuyorum oda bunu hak ediyor zaten inşallah bizleri bırakıp gitmez.
       armağan gürgenç
       

HEP OLDUĞU GİBİ YİNE BİZİM GÜNDEM DEĞİŞMEK İÇİN KENDİNE YENİ OLAYLAR ARAMAYA DEVAM EDİYOR; ASLINDA BUNU YAPAN GÜNDEM DEĞİL BUNU YAPAN GÜNDEMİN DEĞİŞMESİNİ İSTEYEN HABAECİ DEDİĞİMİZ, BİR KAÇ KİŞİ. EVET BU ANKETE BUNLARI YAZMAK İÇİN DEĞİL TOPLUMUMUZUN BÖYLE OLAYLARDA NEDEN HEP İNSANLARI EN SON SINIRINA KADAR ZORLAYIP, ZEDELEYİP ONUN SANATINA DEĞİLDE ÖZEL TEKRAR EDİYORUM ADI ÜSTÜNDE ÖZELLLLL HAYATINI BU KADAR KURCALAR Kİ; HER ZAMANKİ GİBİ FİKİR, DÜŞÜNCE , SANAT UĞRUNA YAPILANA HERŞEYİ YOK ETMEYE ONUN DIŞINDAKİ HER ŞEYİ İSE YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ.. BEN BU KONUDA TARKAN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM: HİÇ KİMSE ÖZEL HAYATININ İFADESİNİ KENDİSİNDEN BAŞKASINA VERMEK ZORUNDA DEĞİL.
       EYLEM ve AYTEN
       

merhabalar
        bence tarkanın özel hayatına girmekle medya tarkana çok büyük haksızlık yapıyor.insanların özel tercihi kimseyi ilgilendirmemeli.aslında reha muhrarı haber sipikerliğinden alıp yerine doğru dürüs konuşmasını bilen birisini geçirmek lazım.reha muhtardan ancak havadurumunu sunan kişi olabilir.
       Mirat Sağlam
       

Aman pek bi üzüldük, pek bi üzüldük!!!
        Gay’li?inin foto?raflarla ispatlanmas? üzerine hem Top Star’?m?z, hem Pop Star’?m?z Tarkan, tekrar dönmemek üzere Türkiye’den gidiyormu?.. Haber portallar? öyle diyor!.. Aman pek bi üzüldük biz de tabii..
       ?lk olarak “Çi?im geldi!” vecizesiyle haf?zalarda yer edinen Tarkan’?n s?radan bir sanatç? olmad???n?, yurtd???nda gördü?ü ilgiden ba?ka, s?rf onun a?k?na ç?kar?lan Paral? Askerlik olay? da tescillemi?ti. Birkaç defa TeCe’den ç?kar?lma tehdidine zerre kadar kulak asmayan Tarkan, nitekim daha sonra tam da onun ya??na uygun olarak kabul edilen Bedelli Askerlik Yasas? ile ülkesine geldi, pa?a pa?a askerli?ini yapt?!.
       Ancak ne olduysa, yurt d???na ç?k???ndan sonra oldu.. Karadeniz’in bu yi?it delikanl?s?, Fransa’larda 100 bin dolara kiralad??? ve ABD’li bir firman?n milyonlarca dolar harcay?p restore etti?i tarihi ?atoda keyifli bir ya?am sürdü, Avrupa ba?kentlerinde binlerce ki?iye “Yakalarsam muck muck” dedirtti. Uzun bir aradan sonra geldi?i Türkiye’de ise birdenbire gay iddialar? ortaya at?lmaya ba?land?. MHP Milletvekili Mehmet Gül’ün “E?cinsel olmasayd? daha çok severdim” sözü ile kamuoyuna mal olan iddiay? cevapland?ran Tarkan, bir kez daha Gay olmad???n? aç?klad?. 25 May?s tarihli Sabah’a “Gay olsam bunu aç?kça söylerdim” diyen Tarkan, Hürriyet’e de “Bana bir erke?in de, bir kad?n?n da içi geçebilir” iddias?nda bulunuyordu.
        Ve bomba, 8 Haziran ak?am? Reha Muhtar taraf?ndan patlat?ld?. Show TV’nin ard?ndan tüm medyada da yer alan resimlerde ünlü top ve pop star?m?z Amerikan plajlar?nda yan?nda bir erkekle sarma? ve k?rna? dola? pozisyonlarda görülüyordu.. Her?eyi tüm aç?kl???yla ortaya koyan bu resimleri erkekçe (!) savunan Tarkan, herkesin özel hayat?n?n kendisine ait oldu?unu belirtirken, çok ilerici sanatç? ve yazar taifesi de ki?ilerin cinsel tercilerinin kendisini ilgilendirece?ini savunuyordu.
       Bir defa resimlerin kumsal gibi kamuya aç?k alanda çekilmesi, durumun özel olma hüviyetini bitiriyor.. Yani aç?kta çekinilen o resimlerle “Bize bakabilirsiniz, bir mahzuru yok!” mesaj? veriyorsunuz.. Yatak odas?n?n resimlerinin olmad???na ?ükredin!.. Öte yandan sen bir star isen, medyan?n da bu resimleri yay?nlamas? gayet do?ald?r!.. O noktalara gelmenin özel hayat diye bir mefhumu b?rakmad???n? herkes ba?tan biliyor.. Her ak?am çorap de?i?tirir gibi bir bayan de?i?tirdi?inde ve medya bunu haber olarak verdi?inde herhangi bir tepki göstermiyorsun da, bu defa sadece cinsi erkek olanla yakalanan görüntünü gösterdi?inde neden rahats?z oluyorsun?..
       “Ki?inin cinsel tercihinin kendisini ilgilendirmesi” ifadesi de kafam? kurcalay?p duruyor.. Ne demek bu? Mesela Nejat Uygur’un hemen her oyununda köylüleri dalgaya alarak yans?tt??? hayvanlar? cinsel tercih meselesini de bu kategoriden sayabilir miyiz?.. Mesela grup olay??!.. Yani yüzde 99’u Müslüman bir ülkede evli olmad??? kar?? cinsten birisiyle ili?kiyi geçtik, bir de ba??m?za cinsel tercih meselesi mi ç?kt??!?.. Bu tercihlerin sonu var m??.. Doyum noktas? var m??.. Hani sanatç? toplumun önündeki örnek ?ahsiyetti?..
        Fatih Ürek, Ayd?n Kanka, Arto-Z?rto bilmem daha ne isimler!?.. Kimlik cinsiyet bilgisi kar???k bu isimlerin özellikle gündeme getirilip, özellikle tan?t?l?p ve özellikle sempatikle?tirildi?inin aksini kim iddia edebilir?.. Popüler olmak demek, gazetelerin magazin sayfalar?nda, bulmacalarda, televolelerde, defilelerde, reklamlarda ve filmlerde yer almaktan geçer.. Bu kadar basit!.. Yani bu safhalardan bir kütü?ü geçirin, 2 haftada memleketin popülerleri aras?ndaki yerini al?r!..
       Tarkan dönmemek üzere gidiyormu?! Çok da umurumuzdayd?!.. Dünyan?n tan?d??? bir de?eri s?rf özel hayat?ndaki tercihi nedeniyle neredeyse as?yormu?uz!.. Peki s?rf inanc?, fikriyat? ya da bir ba?örtüsü u?runa bu ülkeyi terkeden alimleri, üniversite hocalar?n? ve ö?rencilerini neden görmüyorsunuz? Neden sahip ç?km?yorsunuz onlara da?..
       Trafik kazas?nda ölen Boran Kaya vard? hat?rlarsan?z. “?ner misin, ç?kar m?s?n?” diye bir program?n? gördü?ümüzde küfrederdik.. Üstelik adam?n üniversite mezunu oldu?unu ö?renince baya?? da ?a??rm??t?k.. Rahmetli belki de samimi söylemi?ti o sözleri; hani “Medyada yer alabilmem için öyle soytar? k?l???na girip, ?arlatan olmam gerekiyordu” diye!..
        Bu ülke soytar?lara ya da soytar?l?klara kalmayacak kadar ?anl?d?r ve bu ülke sahipsiz de?ildir!..
       HALİS GÜL
       

SELAM,
       BU KONU ÇOK GEREKSİZ GİBİ DE GÖRÜNSE İNSANLARIN MERAK ETTİĞİ BİR TAKIM ŞEYLERİ ORTAYA ÇIKARMAYA YETTİ.ARTIK TARKAN’IN CİNSEL TERCİHİNİ BİLİYORUZ.VE ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ BİR MESELESİNİDE BÖYLECE HALLETMİŞ OLDUK.TARKAN BİR GAY AMA İCRA ETTİĞİ SANATI HERŞEYİN ÖTESİNDE.ÇIKSIN DELİKANLININ BİRİ TARKANDAN DAHA İYİ BİR SES VAR DİYEAVAZ AVAZ BAĞIRSIN AMA YOOK.O TANRININ BİZE VERDİĞİ BİR ARMAĞAN ONU HER ZAMAN DESTEKLEMELİ VE SEVMELİYİZ.HERŞEYDEN ÖNCE O BİR TÜRK.HERŞEYE RAĞMEN TARKAN SENİ SEVİYORUM VE HER ZAMAN YÜREĞİM SENİNLE.
        MELDA MORAL

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları