Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 16:10 TS 12 Haz., 2001
4

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       KESKE TÜRKİYE’DE HERKESTE BU CESARET OLSA.....
       Aslı Fırat
       

Sanatı tartışılmaz, Cinsel tercihi ve fantezileri ne olursa olsun. Benim gözümde gerçek bir delikanlı.
       Engin İnan
       

Dinleyicisi ve seyircisi (hayrani) olan hicbir santci veya futbolcu kalkipta bu benim özel hayatimdir kimseyi ilgilendirmez diyemez. Onlar topluma mal olduklari gibi, toplum varsa onlarda varlar.
       Özel hayat sürmek isteyenler, eylemlerini sadece sanatlarini icra etmekle sinirli kalirlarsa, haklilar. Fakat magazin yapip dahada popüler olmak istiyorlarsa, onlarin özel hayatlari yok denecek kadar azdir. Cünkü onlar hayatlarini toplumla paylasmaya “evet” demislerdir. Isime gelirse olur, gelmezse olmaz olmaz.
       Tarkanin simdi yaptigi ve, idda edildigi gibi, santajlarla ortaya cikan bu hayati, daha önceden toplumla, hayranlariyla paylasmaliydi. Simdide “bu benim tercihimdir ve kimseyi ilgilendirmez” diyor. Tabiki. Kendisini bu haliyle benimseyip, ona para kazandiracaklar oldugu müddetce kim bundan rahatsiz olur.
       Hatta ve hatta Türk toplumu olarak icinde yasadigimiz bu maddi ve buna bagli olarakta bu manevi cöküntüde Tarkanin prim yapmasi bile mümkün. Dahada ünlü olabilir.
       Amerikada dahada rahat edebilecegini tahmin ediyorum.
       Saygilarimla
       Mahmut Seven
       

Selamlar...
       Tartisilmasi gereken konunun ne oldugunu aslinda herkes biliyor. Bir insanin cinsel tercihinin toplumun genelinden cok farkli olmasi, ondan baska herkesin onu elestirmesi icin yeterli bir sebep haline getiriliyor. Bir insanin ozel hayatinin ayrintilarini sorgulamak sanki cok normalmis gibi davraniyoruz. Konunun odak noktasinin cinsel tercih gibi cok ilginc(!) bir konu olmasi ve bunun Reha Muhtar tarzinda bir palyaco tarafindan gundeme getirilmesi tahmin ediyorum herkesin asil noktayi gormesini engelledi.
       Tarkan’i sevmem. Muzik kabiliyetinin boyutlarini bilmem, ama sesinden ya da sanatindan hazzetmem. Cinsel tercihi de beni hic ilgilendirmez. Ama onemli olan, bu insanin sadece kendisini etkileyecek secimlerinden dolayi yikici elestirilere ve hakaretlere maruz kalmasidir. Ozel hayatin gizliligine saygi gostermeyi ogrenmedikten sonra Reha Muhtar tarzinda program yapanlar Turkiye’de daha cok ekmek yerler.
       Bir insana saldirmanin en kolay yolu onun ozel hayatini didik didik etmektir, hepimizin kucuk sirlari vardir ve bunlarin ozel kalmasi bizim en buyuk hakkimizdir. Ama bu konudaki gelisimi Reha Muhtar seviyesinde kalmis kalabaliklarin bu noktayi anlamalari cok zor bence, onlara bunu anlatmanin en guzel yolu tahmin ediyorum eslerinin ciplak fotograflarini ya da yatak odalarinda cekilmis bir videoyu vakitlerinin buyuk cogunlugunu gecirdikleri kahvehanelerde gostermek. Reha Muhtar’in da ayni sekilde bir saldiriya maruz kalacagi gunu merakla bekliyorum ayrica.
       Saygilar.
       

Evet, Tarkan; sizin de belirttiginiz gibi “bu ulke gercekten bir cehennem!”. Hicbir degismedi, degismesi de gerekmiyordu ki zaten... Sizi kirdik, uzduk, yaraladik. Ulkemin akli selim bireyleri adina sahsinizdan ozur dilemekten baskaca bir sey gelmiyor elimden. Bizi affedin.
       Mehmet Uzum
       

yoluna devam et tarkan ve istedigini yap!!!
       Oben Keskin
       

Bence de Tarkan cinsel ve günlük yaşamıyla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değildir.onun gibi, kimse de zorunlu değildir.Kanunsuz bir iş yapmamak ve kiseye zarar vermemek kaydıyla tabii.Şu kısa ve basit kuralı toplum olarak bir benimsesek ve hayatımıza taşısak artık...Show haber gibi bazı iğrenç programlar tersini topluma pompalamasına rağmen, bunu yapabilmeliyiz artık...
       Engin Akçin
       

BU OZEL HAYATA BİR MUDEHALEDİR. YANİ TARKAN KENDİ OZEL HAYATİ İLE
       İLGİLİ KARARLARI VEREBİLİR. SU DA BİR GERCEKTİR BOYLE GOZ ONUNDE
       BULUNAN BİRİNİN BU KADAR BASİT BİR SEKİLDE DAVRANMASİ GEREKMEZ
       TARKANDA BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLMALI. AYRICA BİR TURK ERKEGİNE BOYLE
       TERCİHLER YANİ CİNSEL TERCİH YAPMASI YAKISMIYOR. BUNUN HESABINI OBUR
       TARAFTA VERECEGİM DİYOR BENDE BU OLAYIN HESABININ ZOR VERİRSİN
       DİYORUM.
       

İnsanların cinsel tercihlerinin yaptıkları işin önünde gitmesi bence çok yanlış.
       Türk milleti olarak bizi dünyada temsil eden bir insanı cinsel tercihinden dolayı kınamamız çok saçma.Ayrıca Özel hayat ilkesini bozup insanların özel hayatlarını didikleyip anahaber bültenlerini magazin programı ile karıştıran insanları kınamak gerektiğine inanıyorum. Ülkemizde anahaber bülteni olacak bir çok problem var iken böyle haberlerle raytıng almaya çalışmak utanç verici olmalıdır herhalde.
       Tarkan’ı dünkü açıklamalarında dolayı tebrik ederim. Umarım sanat hayatındaki başarılar devam eder.
       Semra Sadak
       

Ben Tarkan’ın sadece müziği ile ilgilenen bir vatandaş olarak olarak yaptığı hiç birşey ile ilgilenmiyorum. Kendi hayatı istediği gibi yaşar kimse karışamaz, fakat Türkiye’ye mal olmuş medyatik birinin bu tür şeylere biraz dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum.
       Nimet Atasoy
       

Ben direkt görüşümü belirterek sözüme başlamak istiyorum; Tarkan’a bu şekilde davranılması hem hukuksal hem de toplumsal bir suçtur.Tarkan yıllardır sesiyle,dansıyla,konuşmasıyla bir bütün olarak sanat dünyasında üstünlüğünü kanıtlamış,Türkiye’nin Mega Starı olmuştur.Bununla da yetinmeyip kendini ve dolayısıyla ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil etmiş bir kez daha Türkiye’nin tanınmasına aracılık etmiştir.Uzun aralı kaset çıkartmasına rağmen şarkıları dillerden düşmemekte,bazı sanatçılarımız gibi anlık parlayıp sönen yıldızlardan olmadığını kanıtlamıştır.Sesi mükemmel ayrıca çok kültürlü.Hiçbir zaman çizgisini değiştirmedi.Böyle mükemmel sanatçıları kazanmışken kaybetmemeliyiz.Kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez,ne kadar özel bir kişi olursa olsun...Örnek olma iddasına gelince malesef insanlarımız,eğitim görmüş olanlar da dahil hala eski zihniyeti devam ettirmekteler.herkes bence kendi kendine örnek teşkil etmeli.Kimse kimsenin özel hayatına hele ki para kazanmak amaçlı şantaj yoluyla müdahale edemez.bu olayda gerek ilgili kişiler gerekse medyada bazı kesimler sadece para kazanmak için bunu yapmışlardır.Tarkan gibi değerli sanatçıları kaybetmek çok mu rahatlatacak bu insanları.*ben şiddetle kınıyorum.Eşcinsel olsa bile Tarkan’ı çok mükemmel buluyorum,çünkü onun sadece sanatı ile ilgileniyorum.lütfen herkes kişilerin özel hayatı ile değil yaptıkları işlerle ilgilensin.para kazanmak ya da kendi çirkinliklerini örtmek amacıyla başka kişilerin kişilik haklarına
       saldırmasın...
       iyi günler dileğiyle,
       Nilgün Şeker
       

Bu kadar şamatayı anlamış değilim. Olay tamamen ticari birşey. Bu haberle Showtv ve Reha Muhtar reyting almış mıdır? Daha çok izlenmiş midir? Sadece ona bakıyor olay. Getirisini (reyting) ve götürüsünü (para, tepki, tenkit ve belki ceza) hesaplayıp sonuçta yayınlamışlardır, olay bundan ibaret.
       Hadi diyelim Showtv çok tepki gördü, belki ceza aldı bu olay yüzünden, ve bir müddet sonra yine benzer bir olay çıktı. Hangi ünlü olursa olsun, aynı durumda kalsalar yine aynı şeyi yapacaklardır, bahsettiğim getiri-götürü dengesinden çıkan sonuç ticari kazançsa bu hep olacaktır. İnsanların özel hayatıymış, yok tepkilermiş, hepsi vız gelir. Bu ilk değil, son da olmayacaktır. İnsanların hakları sözde değil gerçek anlamda koruma altına alınmadıkça birşeyin değişmesini beklemek hata.
       Osman Karslıoğlu
       

Bizim ulkenin en buyuk eksikligi yabanciya , dusmanlarimiza dahi verdigimiz o hosgorumuzu kendi insanimiza hatta kendi anne babamiza bile vermeyisimiz.
       bu konuda tarkan’in ulkeden ayrilacak olmasi konusunda uzuldum. turkiye bir yetenegini dis ellere atiyor her zaman yaptigi gibi..
       su anda yurt disinda yasamini surduren biri olarak, bu toplumun boyle ne kadar daha yasamaya devam edecegi sorusu?
        ne zaman herkes kendi isine bakmayi ogrenecek.,
       adam issiz gucsuz. adam kurtcu yada guvercinci yapacak onca seyi dusunecek onca konusu derdi varken durup dururken kimseye zarari olmayan ve su anda ulkesi icin en cok calisanlardan birisini vatan haini durumuna dusurmeye calisiyor.. bu ne mantiktir.. anlayamiyorum..
       Pekin’ den
       Emre C. Ozer.
       

TARKAN DÜNYA ÇAPINDA BİR STAR OLMA YOLUNDAYKEN KENDİ ÜLKESİNDE YAPTIĞI İŞLE DEĞİL CİNSEL TERCİHLERİ SEBEBİYLE TARTIŞILIYOR. BİRAZ DESTEK OLAMAMIZ GEREKMEZMİ. MEDYA ÖZEL HAYATA BİRAZ DAHA SAYGILI OLMALI.
       Asuman Tanrıverdi
       

Reha Muhtar görevini yaptı!!!!!
       Tarkan’ın özel hayatı kendinedir. Tarkan’ın Ülkemiz tanıntımında ne kadar önemli olduğunu düşünüp gerekirse devlet tarafındanda teşvik edilmelidir. Mısır’ın son yıllarda Amerikalı bazı yazarlara mısır tarihi ile ilgili kitaplar yazmasını teşvik edip ülke tanıtımına katkıtda bulumalarını sağlamıştır.Bu girişim üç yıl önceki Turist saldırısından sonra kararlaştırılmıştır.
       Erkan Şenel
       

Türk toplumu olarak kişilerin yaptığı işlerden çok o kişinin özel hayatıyla ilgilenmek hep ilgimizi çekmiştir.Hayatımız magazin oldu ve olmaya devam ediyor.Belki bir gün biz de uygar toplumlarda olduğu gibi değerli vaktimizi konuşulmaya değer şeyler uğruna harcarız.
       Fatih Arpas
       

Tarkan’ın ne kadar kaliteli müzik yaptığı ortada...onun müziğini seviyoruz...Her ne yaşadıysa kendi hayatı ve dilediği gibi yaşar...buna kimsenin karışma hakkı yoktur.Çalıntı resimlerin bu şekilde sunumu tamamen yanlış.! Reha Muhtar ve Show haber bence başından sonuna kadar yanlış...herşeyden öteye o ekibin değil habercilik yapması konuşmaları bile hata...Tarkan’ı herşeye rağmen destekliyorum ve umarım yaratıcılığına zarar gelmez.Ondan çok daha başarılı işler bekliyoruz.
       Barbaros ŞENGÜLER
       

Pek çok kişinin de dile getirdiği gibi Tarkan’la ilgili son olaylar Tarkan’ın konuyla ilgili akıllı tutumu sayesinde özel hayatın mahremiyeti konusunu gündeme getirmesi açısından faydalı, fakat dünya çapında bir Türk sanatçısının rencide edilmesi ve baltalanmaya çalışılması açısından üzücüdür.
        Kaldı ki, eşcinselliği tasvip etmeyen biri olarak, bence sözkonusu fotograflar Tarkan’ın gözler önünde cereyan eden hayatı ve tavırları da göz önüne alındığında mutlak manada bir eşcinsel tercihin varlığına işaret etmek için yeterli değildir. Hele ki, kasdi olarak bazı sanatçılara mikrofon uzatılarak pervasızca fikir serdetmelerinin sağlanması “tiraj=sansasyon” mantığıyla hareket eden necip(!) medyamızın takkesinin altındakini göstermeye yeterlidir, tabii ki görebilene..!
        Tarkan bütün bu olup biten karşısında olgun davranmış ve dünyaca bilinen, sevilen ve şarkıları ezberlenen bir Türk stara yakışanı yapmıştır. Benim ve benim gibi düşünen pekçoklarının gözündeki değeri bu tavır sayesinde kat be kat artmıştır.
        Son olarak, bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, meyve veren ağaç taşlanır!
        Hilmi Başdağ
       

İlk defa bir siteye mesaj atıyorum. Ancak bunu yapmak istememe ntvmsnbc sebep oldu. Mesajların bir kaç tanesini okudum. Belli ki ntvmsnbc mesajları süzgeçten geçirmiş. Aslında çok seviyesiz mesajlar olduğundan eminim.
       Tarkan’ı şimdiye kadar hiç önemsememiştim. Müziğini de hala kaliteli bulmuyorum. Ancak son beyanı çok doğru ve saygı uyandırıcı. Türkiye’deki “Medya”nın rezilliği her zaman varolmuştu. İş dünyasının çıkarları için, kişisel çıkarlar için, sadece para için kullanılan bu “Ortam”dan başka ne beklenilebilir ki ? Sansasyonel haberler peşinde bazen gerçek dışı, bazen çok küçük, önemsiz, kanlı, mide bulandırıcı detaylarda rating avcısı medyanın bayağılığını artık herkes görüyor. Ama Tarkan da bu medya ile bulunduğu yere geldi.
       Bence bu olay ne kadar yüzeysel olduğumuzun kanıtıdır. Eğer seviysiz programlar seviyesiz seyirciler tarfından tutulmasa, böyle şeyler olmazdı. Bu medya, bu meclis hep bizi yansıtmıyor mu ?
       Mehmet Araç
       

Zayıf milletiz vesselam... Hala bireyler ile ilgileniyoruz. Tarkan’ın ÖZEL EŞYALARINI ÇALAN SİSTEMLE değil !!!
        Kimse resimleri hoş görmek zorunda değil ancak kimse de haddini aşmamalı. Hepimiz kendi kapımızın önünü süpürüp, ” KENDİMİZİ DEĞİŞTİREBİLME GÜCÜMÜZÜ HAFİFE ALMAYIP, BAŞKALARINI DEĞİŞTİREBİLME GÜCÜMÜZÜ DE ABARTMAMALIYIZ”.
        Ve ayrıca Tarkan’ın yakaladığı başarıyı yakalayabilen ikinci bir sanatcımız yoksa, bence ona sahip çıkılmalı...
       Serhan Erfidan

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları