Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:55 TS 12 Haz., 2001
3

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Merhaba,
       Aslında tam Tarkan’ın single ının çıktığı sırada böyle can sıkıcı konunun gündeme gelmesini biraz enteresan bulmama rağmen Tarkan’ın özel hayatı ile ilgili karalama politikalarını veya medyanın kendisinin özel hayatına ait fotoğraflarını kamuya sergilemesini hiç mi hiç tasvip etmiyorum.Etrafımındaki diğer bilinçli insanlar da tasvip etmiyorlar.Tarkan ‘ı biz Türk toplumu olarak “kıllandım abi,kıl doldum abi” mısralarıyla tanıdık ve sevdik.Tarkan bugünlere geldiyse halkın sesine,müziğine duyduğu ilgi ve sevgiyle geldi ve öyle de gidecek.Tarkan bir program sırasında “çişim geldi” dediğinde de Tarkan müziği dinlenildi ve beğenildi.Ben Tarkan’ı seven bir dinleyici olarak ve eminim benimle beraber diğer Tarkan sevenleri de onun müziğiyle ilgileniyoruz.Evet Tarkan hiç kimseye özel hayatıyla ilgili hesap vermek zorunda değil.Toplum ahlakına yönelik saldırı yapmayan hiç bir şahsın özel hayatı bizi ilgilendirmiyor.Umarım üretkenliği zedelenmez.Umarım medya da özel hayatına dair haberler yerine Tarkan ‘ın bizi yurt dışında temsil edişini ön plana alır.
       Saygılar
       Ebru (Yüceer) Tutkun
       

Reha Muhtar’ın da tutuklanması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Reha Muhtar da
       tutuklanan sanık gibi başkasına ait fotoğrafları maddi ve manevi çıkar
       sağlamak amacıyla kullanmıştır.
       Atilla Toptaş
       

Sn. Tarkan ‘nın özel hayatı ,hiç bir kimseyi ilgilendirmez. Zira Türkiye’de ,özel hayata tacizden, Tarkan dışında herkes şikayetçi. Sn.Kemal DERVİŞ’i tenis maçından sonra görüntülenmesi, son derece çirkin buluyorum. İnsan haklarına saygılı olmak ,uygarlığın göstergesidir.
       Saygılarımla;
       Sermet Kasımoğlu
       

Tarkan’ın hayatı kendinedir kimseyide ilgilendirmez onu neden kaçırmaya Türkiye’den soğutmaya çalışıyoruz bence bununla ilgili bir araştırma yapmalıyız artık bu tür yoz yaklaşımlarla bir yere varamayız Türkiye’nin neden geri kaldığını ve hala neden böyle bir ülkede yaşadığımızı anlıyormusunuz sadece atıp tutan hiçbir fikri olmayan bir ülkede yaşıyoruz başkalarını çekiştirerek dedikodu üreterek para kazanılsaydı emin olunki ülkemiz dünyanın en zengin ülkesi olurdu bırakında o en güzel şarkılarını yapsın türkiye’yi ondan daha güzel tanıtabilecekmisiniz o zaman SUSUN YETER ARTIK..............
       ÖZKAN GÖKSEN
       

Ah çocuk... Ah güzel çocuk.... İnsanlar için değil de kendin için yaşamayı bi öğrensen.... İşte o zaman herşey düzelecek....
       Demet Özdemir
       

Merhaba ,
       Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez Herkez kendi hayatını yaşıyor sonuç olarak bence iyi bir konumda onun yerinde olmak isteyen çok kişi vardır. Sanırım başarısını kıskanan insanların yakıştırması.
       Bence Tarkan Gay değildir.
       Görüşlerimizi bildirmem için verdiğiniz imkandan dolayı teşekkür ederim.
       Saygılarımla,
       Rana Beg
       

hatta ben daha da ileri giderek, komplo teorisi vari bir tez ortaya atacağım; BBG TARIK’ın albumünü Desteklemek amacaı ile, SHOW TV ve fitneci ajanları tarafından yaratıldı...
       Sevgiler,
       Barlas TASDEMIR
       

Bu reha muhtara bir dur diyecek yokmu ne biçim insan bu kimsenin hayatına saygısı yok Sizden ricam bu tip insanları basının dışına atmanız. Bu tip insanlarla türkiye biryere gidemez. Kokuşmuş politikacının medayadaki izdüşümü=REHA MUHTAR
       Hakan Gümüş
       

ARKADAŞLAR LÜTFEN ! TOPLUM İÇİN HİÇ BİR ŞEY GÖRMEMİŞ DİYEREK GENELLEME YAPMAYIN.İNSAN ÖNCE KENDİNİ BİLEREK VE TANIYARAK YAŞAMALI.ANCAK SEN AVRUPADA HERKESİN İÇİNDE O FOTOĞRAFLARI ÇEKTİREBİLİYORSAN VE EKONOMİK KRİZDEN KIVRANAN ŞU GÜZEL ÜLKEDE SADECE ZENGİN AİLE VE KIZLARI DEĞİL FAKİR AİLE VE KIZLARINI SENİ ÇILGINCA SEVECEK ŞEKŞLDE PEŞİNDEN SÜRÜKLÜYORSAN KENDİNEDE SANATÇI DİYEBİLİYORSAN SENİN ÇEKTİRDİĞİN FOTOĞRAF DEĞİL ALDIĞIN NEFES DAHİ HABER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.ÇÜNKÜ EKONOMİK KRİZ ADI ALTINDA ZAMLARLA EZİLEN VE ÇILDIRMAYA BAŞLAYAN İNSANLAR DELİ GİBİ TELEVİZYONUN KARŞISINA GEÇİP HABERLERDE ACABA BUGÜN EKONOMİ İLE İLGİLİ NE GELİŞMELER DUYACAĞIZ DİYE BEKLİYOR.ÖZEL HAYAT İNSANLAR İÇERİSİNDE YAŞANIR AMA ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İSE SADECE KİŞİYİ İLGİLENDİRİR TARKAN DAHA DÜNE KADAR ASKERLİK YAPMAMAK İÇİN ÜLKESİNİ TERKEDİP YURTIŞINDAN NAĞMELER OKURKEN BU GÜZEL VATANININ YAŞADIĞI EKONOMİK KRİZ VE ZENGİN BEYZADELERİNİN GÖNLÜ OLSUN DİYE ÇIKARILAN BEDELLİ ASKERLİK UYGULAMASI OLMASA BU KADAR RAHAT KONUŞAMAZ VE ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZEMEZDİ.
       İSTEMİYORUM KARDEŞİM ! BEN TÜRK VATANDAŞI VE ŞIRNAKTA VATANİ GÖREVİNİ YAPAN BİR TÜRK GENCİ OLARAK KENDİ ADIMA İSYAN EDİYORUM,NE TARKAN NE DE TARKAN GİBİ İNSANLARIN BENİ VE ÜLKEMİN ADINI TEMSİL ETMEYE HAKLARI YOKTUR(POLİTİKACILAR,SANATÇI MÜSVEDDESİ BİR TAKIM İNSAN GRUBU,BÜROKRATLAR VS....).
       ONURLU,KİMLİĞİNİ VE KİŞİLİĞİNİ HER YÖNÜ İLE BULMUŞ OLGUN TÜRK GENÇLERİ BİRGÜN MUTLAKA,BÜYÜKLERİMİZİN YAPTIKLARI HATALARDAN DERS ALARAK BU GÜZEL YURDU DAHA GÜZEL GÜNLERE KAVUŞTURACAKLAR VE BİZLERDE ONLARI DESTEKLEYECEĞİZ.
       ZAFER ÖZTÜRK
       

Tarkan bu konuda haklı. Yaşamının tarzını kendisi belirlemekte özgürdür. Resimler onu özel hayatının bir parçası olarak kalmalıydı.
       Özcan Albak
       

Sadece şunu söyleyebilirim : Bize ne? Özel hayat adından da anlaşılacagı gibi özel hayattır. Şarkılarını dinlediğiniz ya da filmlerini izlediğiniz insanları, sanatçı yönleri ile mi özel hayatları ile mi değerlendirirsiniz.? herkes hayatını özgürce ,kendi seçtiği şekilde yaşamalı..Tarkan bile..
       Bazı şeyleri aşmanın zamanı geldi de geçiyor..
       

Tarkan’ı destekliyorum.O bir ses sanatçısı ,bizim için önemli olan onun müziği ve sesi.Bunuda başarıyla yapıyor.Ona teşekkür etmeliyiz.
       Selda Ekinci
       

Bu olay özel hayatın gizliliğine büyük bir saygısızlık. İnsanların cinsel tercihleri sadece kendilerini ilgilendirir.
       Medya yine etik kavramını hiçe saydı ve çok büyük bir olay yakalamış gibi işte Tarkanın .... olduğunu gösteren fotoğraflar diye tüm kamuoyunu aydınlattı. Hakkaten tüm Türkiye çok merak ediyorduk Tarkan’ın cinsel tercihini, öğrendik rahatladık. Ama gündem bu şişede durduğu gibi durmuyor, ha bire değişiyor. Tarkan’la doldurulan gündemin de değişme vakti geldi. Sırada Fatih Ürek’in, Serdar Ortaç’ın ve daha bir çok ünlümüzün cinsel tercihlerini fotoğraflarla sergilemek var. Ha gayret güzel Türkiyemin “Aslan Medyası!”, tüm Türkiye kilitlendik senin yayınladığın o naçizhane fotoğraflarla aydınlanmayı bekliyoruz.
       Esra Ergül
       

buşahsın.özel.hayatıyla.ilgilenmesini doğru bulmuyorum sebebi kişilerin başkalarına zararvermediği mütdetce özgürce yaşaması gerekli. olduğuna inanıyorum....
       Serdar Çubukçu
       

Gazeteciler artık insanların özel hayatlarını birakıp gerçek gazetecilik yapsın. Bu kadar ekonomik kriz varken, malı alan Üsküdar’ ı geçmişken bana ne Tarkandan. Tarkanın özel hayatı kimseyi ilgilendirmez. Homoseksüelleri televizyonlarda, gazetelerde baş tacı yapıldı. Şöhret olmanın yollarında biri olarak gösteren medyadır. Tarkan kendi tercihlerini seyirciye gösterip insanları yönlendirmiyor.
       Bektaş Balım
       

selamlar,
       ben tarkan olayinin & fotograflarin bu kadar buyutulmesini cok komik ve rating pesindeki birkac ucuz gazetecinin (basinda da reha muhtar gelmektedir) rating avciligi olarak degerlendiriyorum.
       tarkan kendine yakisan tarzda bir aciklama yapip bazi gercekleri kabul etmistir. yurtdisinda da bu tarz olaylar olur ve insanlar aciklama yapar ve konu kapanir (örnek: george micheal’ın bir park tuvaletinde yakalanmasi). ama bizde oldugu gibi politikacilar, devlet adamlari ve her meslşek grubundan insan devreye girip - yorumda bulunmaz. ve zaten bu olay turk ahlak , gelenek ve goreneklerine aykiridir gibi aciklamalar cok yersiz & gereksizdir. escinsellik ve escinsel ilişkiler eski donemlerden beri vardir ve olmaya devam edecektir. bunun gelenek gorenek ve ahlakla bir alakasi yoktur.
       tarkan’ın da ifade ettigi gibi ozel hayat, kisiye ozeldir ve kimsenin ozel hayati reha muhtar ve benzeri gazeteci musvettesi kisilere “ozel” degil, tam tersine “kapali”dir ve oyle olmalidir.
       bu kadar acsizligin, issizligin ve ekonomik problemin oldugu bir ortamda, desilmesi gereken 1001 cesit yolsuzluk varken ; gundemimizde arastirilmasi gereken tek sorun bu mudur? reha muhtar, mehmet gul vb. kisilere bu sorunun sorulmasini isterdim.
       bu konuyu insanlarin yorumuna actiginiz icin tesekkur ederim.. belki bir gun bizim insanimizda ozel hayatin ne demek oldugunu ve gazeteci /politikaci olmanin herseye mudahale etme ve herseyin icinde olmak anlamina gelmedigini (ve boyle bir haklarinin da olmadigini) ogrenirler...
       inşallah herşey çok guzel olacak demek isterim... tarkan’a da cesur aciklamalrindan dolayi tesekkur ederim... keske herkes bu kadar durust olsa, durust yasasa ve ulkesi icin guzellikler yapabilse...
       

Özel alan,bireysel özgürlük savunmasına itirazım yok.Ancak topluma mal olmuş duruma gelmişseniz kişisel özgürlüğünüz ünlülüğünüzle ters orantılı bir alanda belirlenir.Birçok ailenin çocuklarının (Tarkan’ın ailesi dahil) gay olmasını istemeyeceğini düşünüyorum.Bu durumda Tarkan popülaritesi ile çocuklarımıza örnek ve onun durumuna heves edilecek bir konumdadır.Bireysel özgürlükte çok önümüzde olan pekçok batı ülkesinde erotik TV programları hala çocukların izleyemeyeceği geç saatlerde yayınlanmaktadır.Bireysel özgürlüğümüz olduğu halde Taksim parkına tuvaletimizi yapmıyoruz.
       Burhan Işık
       

Kimsenin özel hayatına karışmak doğru değil ne hali varsa görsün.
       Fatih Tandoğan
       

Öyle bir ülke hayal ediyorum ki, bir şantajcı, bir insanın evinden çaldığı fotoğrafları yayınlatacak yer bulamasın.
       Gazeteler, televizyonlar “adamın özel fotoğrafları bizi ilgilendirmez kardeşim” desin, kimse meraklı olmasın o insanın özel hayatını gözetlemeye ve o fotoğraflar o adamın elinde kalsın. Ne güzel olurdu.. Çok şey istiyorum galiba...
       Dün akşam baktım, Reha Muhtar hala “o resimler halka açık bir yerde çekilmişti, gizli değildi, Tarkan çekildiğini biliyordu, dolayısıyla özel hayata girmediğine karar verdik” diyordu. İnsaf yahu! Bu ne biçim bahane? Halka açık bir yerde “özel” fotoğraf çektirmiş adam ve onları evinde muhafaza etmiş. Akbabalar gibi üstüne saldırıp yayınlayasınız diye çektirmemiş ki. “Paparazzi çekmemişti” diye savunuyor kendini. HIRSIZLIĞIN savunması olur mu? Nispeten “ilkeli” olup kendisini eleştirenleri de haberci olmamakla suçluyor. Allahaşkına bu habercilik mi? O fotoğrafları gördünüz de hayatınızda ne değişti? Görmeseniz ömür boyu eksikliğini çekecek miydiniz? Yeter artık bu tecavüzden bıktım! REHA MUHTAR’IN MUTLAKA CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM. VE EVET BEN DE YILLARDIR ÖZEL HAYATINI TİTİZLİKLE MUHAFAZA EDEN NİLÜFER’İN BU KONUDA NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ ÇOK MERAK EDİYORUM.
       

Sayin bayanlar ve beyler,
       Berlin Eyalet basbakanligina aday olan Alman politikacinin parti kurultayininda ‘ben homoseksuelim ve bunu da aciklamaktan memnunum’ seklindeki konusmasi önce delegelerin saskinligina sebep oldu, daha sonra da uzun süren alkislarla layik oldugu takdiri gördü.
       Ya biz, biz ne yapiyoruz? Ünlü, yaratici, ülkemizde esi benzeri sik cikmayan bu kisinin hayatini kurcalamakla meskulüz. Onun özel ve cinsel yasantisi sadece kendisini ilgilendirir. Onun yasam tarzi kimseyi rahatsiz etmez. Biz bizi ilgilendirmeyen bu konu yüzünden bir ünlü sanatcimiza Türkiye´yi dar etmek yerine etrafimizda insanligi ve insanlar arasi iliskileri rahatsiz eden, bilhassa kendini daha ahlakli gören kesimler tarafindan yapilan davranis sekillerini görüp onlari elestirmeliyiz. Iste size bazi örnekler:
       Birlikte büyüdügümüz, kardes gözüyle baktigimiz, hatta akrabamiz olan bayanlarin tokalasmak istedigimizde ellerini cekerek gülünc duruma düsüyoruz. Bir misafirlikte sanki sapik gelmiscesine sadece erkeklerin oldugu ve ikramin erkekler tarafindan yapildigi bir odaya sokuluyoruz ve bunu da normal karsiliyoruz. Yazin ortasinda hanimlarini caddeleri süpürürcesine uzun ve bazen koyu renkli mantolariyla gezmeye cikaran spor ve modaya uygun giyimli beyleri görüyoruz. Gencecik hatta cocuk yasta olan genc kizlarin baski altinda büründügüne hergün sahit oluyorsunuz. Bir kaza sonunda televizyonda görünürüm ümidiyle yaralilarin üzerine saldiran ve bir sedyenin cankurtarana yirmi kisiden asagi insanla koyulamayacagini zanneden insanlari biliyoruz. Mahkeme salonlarinda hakim kararindan ayri bir de dövüs celselerinin oldugunu normal karsiliyoruz. Bir önemli mevkiye gelene kadar yolsuzluga karsi olup firsat ele gectiginde cepleri dolduruyoruz. Haberciyiz diye gecinip bir bakanin esi tarafindan öpülerek kutlandigini insanlik disi bir davranismis gibi günlerce ve ayni yayin icinde tekrar tekrar gösterip ve bir soinraki haberde de habercilik dalinda aldiklari ödüllerden bahseden ucuz magazincileri izliyoruz.
       Buna karsin Türkiye haricinde hic bir ülkede muhtarlik bile yapamaya yetecek kadar kaabileyete ve sahsiyete (görevi Muhtarlik olanlardan özür diliyorum) sahip olmayan kisiler tarafindan sanatcimizin harccanmasina sebep oluyoruz.
       Biz böyle zor adam oluruz. Ha sahi, yakinda Avrupa´li oluyorduk degil mi?
       Ertan Göksügür
       

TARKAN YOZLAŞAN DÜNYANIN ÇİGNEYİP TÜKÜRDÜGÜ KATMADEGERLERDEN BİR ÖRNEK.O NE İSE O.BENİ İLGİLENDİRMİYOR.ANCAK GENÇLİGE ÇAĞDAŞ DUNYA YUTTURMACASI İLE ÖRNEK BAŞARILI İNSAN İDOL OLARAK TAKDİMİ BAŞTAN YANLIŞ OLANI SU YÜZÜNE ÇIKARDI.HERKES HESAP VERECEK.TOPLUMSAL YAŞAMDA BEN YAPTIM OLDU OLAMAZ.TASVİP ETMİYORUM.GİDECEKSE GİTSİN HİÇ ÜZÜLMEM.PAŞA GÖNLÜ BİLİR. KUZU KUZU GİTSİN.
       Murat Sepin
       

tarkan ın çok özel hayatı tabi ki kendini ilgilendirir ve onun cinsel tercihi ne olursa olsun sadece kendini ilgilendirdiğini düşünüyorum. medyanın veya tek tek vatandaşların bunu sorgulama hakları olduğunu sanmıyorum.( hele hele durum böyle iken vatandaşın vekili sıfatı ile bazılarının, konu hakkında imlasız cümleler kurarak, kendi trajik konumlarını traji-komik zemine kaydırma çabalarını da tüylerim diken halde izliyorum)
       bunun yanında, Atina nın eski sakini ve zararsızı”ünlü,süper” tv anchorman i medya mensubunun da haber değeri olduğunu düşünmediğim bu olayı, günler boyunca - az sonra,yarın- anonsları ile vıcık vıcık yoğurduğunu bağırsaklarım düğümlenerek izliyorum.( ayrıca,bu olayda sergiledikleri şekilde davranmaya haklarının olduğunu düşünen bazı medya kuruluşları ve bireylerin, sözkonusu yaraştırmacı medya insanının bir sanatçı ile gönül ilişkilerinin BASIN TOPLANTISI nda açıklamasının ardından, mevcut negatif eleştiri stoklarını (sanatçı kişiliğini ve kariyerini olumsuz etkileyeceği düşüncesi ile) neden o sanatçının üzerine boca etmediklerine anlam veremiyorum.
       Özet olarak; medya çalışanlarının bazılarının, BASIN mensupluğunu BASKIN elemanlığı ile sürekli olarak karıştırmaları, ülke nüfusunun önemli bir kısmını -kendileri ile dalga geçildiği- kanısına ittiği kanısındayım.
       iyi çalışmalar.
       Adnan Selamet

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları