Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:19 TS 15 Haz., 2001
20

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Merhaba adım Ümit,
       Bu saçma sapan özelliğimiz dolayısıyla bu hallere gelmedik mi zaten? İnsanları yaptıkları işler dışında özel hayatlarıyla sorgulamak,bu insanlar klasik deyimle topluma mal olmuş olsalar bile,kimin haddine düşmüş?Yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde bu ülke adına birşeyler yapmak için gelen ve olağanüstü bir mesai harcayan Sayın Derviş’in bile yok tenis oynaması,yok eşinin giyimi yahut gayet doğal bir şekilde eşini öpmesi bu ülkede birileri tarafından malzeme yapılıyor ve yine birilerine haber!!!! diye yutturuluyorsa vay bizim halimize.
       Özle,yapılan işle ilgilenmeyip bir şeylerin etrafında “sütçü beygiri” misali dolaştığımız sürece ne kişisel ne de daha büyük boyutlu problemlerimizi çözecek kapasiteye maalesef hiçbir zaman ulaşamayacağız.Tarkan’ın bu fotoğraflarını manşet yapma yahut ta birinci sırada haber yapma cesaretini gösterenler bu milletle sadece dalga geçiyorlar.Ve ne yazık ki birçoğumuz bizi ilgilendirmeyen hayatları tartışmaktan kendi halimizin ne olduğuna bakmıyoruz bile.Ama adım gibi eminim; bu tip şeylerden medet uman insanlar öyle ya da böyle birgün bu gerçekleri “KUZU KUZU ” kabul edecekler ve ilgilendikleri yahut yutturmaya çalıştıkları şeylerin ne kadar boş , sıradan şeyler olduğunun farkına varacaklar.
       

Sevgili Tarkan;
       O muhteşem sesin , sahne performansın ve alt yapısı değme pop parçalarına taş çıkartacak güzel şarkılarınla seni hep zirvede görmek istiyoruz.Doğru yoldasın.Sağlıcakla kal
       Sevgiler , Selamlar
       

Tarkan ya da bir başkası. Kimsenin özeli başkasını ilgilendirmemeli. Türkiye batıyor. Biz batıranlarla uğraşacağımıza gidip insanların tercihleri ile uğraşıyoruz. Bu tip şeylere kafa yoracağımıza Türkiye üzerinde yıllardan beri oynanagelen olaylara kafa yorup ülkemizi nasıl esenliğe kavuştyurabileceğimizi düşünüp harekete geçsek ya...
       Filiz Genç İpek
       

Merhaba,
        Şu anda bu yazıyı Tarkan’ın Kuzu Kuzu şarkısını dinleyerek yazıyorum Neden Türkiye’de konuşulacak konuların başında cinsellik geliyor. Pazar günü Sn. Fatih ALTAYLI’nın köşe yazısını okudum gerçekten Elton John Türkiye’de yaşamıyor. Hangi sanatçımız çıkıp bizi Tarkan gibi yurtdışında temsil edebiliyor. Bir Şıkıdım şarkısı ile tüm dünyayı ve Türkiye’yi inletti. Neden yükselen ve yükselmekte olan insanların halen açıklarını yakalamaya çalışıp kafalarına bir tane balyoz indirmeye çalışıyoruz.
       Herkezin cinsel tercihi kendisine. Tarkan’ın cinsel tercihinin Türk halkından kime zararı var. Bizim erkeklerimiz neden birden erkeklik duygularını kabartıyorlar Türkiye’de halledilmesi gereken o kadar çok işler varki. Bir sürü yolsuzluklar oluyor yurtdışında serbest dolaşıyorlar. Tarkan çıkıyor. Cinsel terciğim beni ilgilendirir diyerek doğruyu söylüyor. Kötü oluyor. Yapmayın bizim Türk Halkı olarak uğraşacağımız çok daha güzel şeyler olması lazım.
       Bırakın yükselen,başarıyla bizi temsil eden , başarı grafiği gün geçtikçe yükselen insanlarla uğraşmayı.
        Saygılarımla,
        Özlem SEVİM
       

bilmiyorum belki bu yazdıklarımın hiç önemi yok ama böyle basit bir konuyu neden bu kadar uzatıyoruz belkide buun uzatmamızı istiyorlar hani Comsky’nin de dediğibi insanların kafalarını belirli şeylerle meşgul edeceksinki sen hedeflerine daha kolay ulaşasın insan ister istemez böyle bir şeyi düşünüyor haksızda sayılmaz ben Tarkan’nın Türkiye yi temsil ettiğidüşünmüyorum eğer böyle düşünenlerde varsa onlara şunu söylyeye bilirim Türkiye de yaşayan insanlardan kaçı Tarkan gibi yaşıyor ki o bizi temsil edecek bir şahsiyet olsun Türkye de Tarkan gibi yaşayan insanların çoğu da özentiden dolayı böyle yaşıyor hiç biri bazı şeyleri yaparken bilinçli olarak yapmıyor bana göre hepsi özenti
       yani kısacası şuanda Türkiye nin o kadar büyük sorunları varki bunun gibi kişilerin sadece kendilerini ilgilendiren bir konuda bu kadar tartışma ortamı hazırlamak bazı şeyleri unutturmak için yapılmış birşey tabi ki bu yazdıklarımmın hepsi bana göre
       Şeref Değirmen
       

esasen kimse tarkanın cinsel tercihini merak etmiyor,konu halka malolmuş bir kişinin yalan söylemesi,konu mhp milletvekili ile polemiğe girdikten sonra danışıklı dövüş bir kızla gece clüplerinde elele dolaşması;zeki müren,bülent ersoy,fatih ürek,dr bilal,aydın vs çıkıp biz eşcinselizmi dediler.ama hiçbiri inkarda etmedi.sevgilim diye hiçbir kızı yanlarında dolaştırmadılar.birbirlerine söylemedikleri halk ve kendileri ne olduklarını biliyordu.tarkan ise şimdi cinsel tercihinin kimseyi alakadar etmediğini söylüyor.yakalanmadan evvel ne demek istiyordu”ben eşcinsel olabilirim,ama siz beni erkek bilin” yemezler.
       

Doğrusunu söylemek gerekirse Tarkan’ın müziklerini dinlemiyorum, hayaranıda değilim ancak Tarkan her kim olursa olsun onu destekliyorum. Sanırım bu ülkenin Tarkan gibilere ihtiyacı var. Ancak bu ülkenin en büyük sorunu eğitimsizlik galiba; cehaletin getirmiş olduğu bir duygu olsa gerek başarılı olan insanlarımızı desteklemek yerine köstekliyoruz. Başarılı olanları torpille, tanıdıkla ve paralarıyla satın alarak gelenler yönetirse tabiki başarılı olanlar kıskanılır ve yok edilmeye çalışılır.
        Bir anımı paylaşmak istiyorum: Moskova’ya gittiğimde her yerde Tarkan’ın şarkıları çalıyordu ve insanlar onun şarkılarını söylüyordu. Şarkıyı söyleyenler Türkler değil Ruslar’dı. Ve bizim Türk olduğumuzu öğrendiklerinde bize Tarkan’ı soruyorlardı. Avrupa’nın başka şehirlarinden gelenlerde Tarkanın şarkılarını biliyor ve söylüyorlardı. Buna kendim tanık olmasam bu kadar tanınmış ve ülkemizi tanıtmış olduğuna inanmazdım.
        Evet bir gerçek var o da Tarkanın süperstar olduğu. Sanırım herkesin onu destaklemesi gerekiyor.
       

Gerçek olan şu ki Tarkan bizim için bir star ve uluslararasi bir sanatçı.Daha iki akşam önce Elton John ile beraber Tarkan konu edildi RTL’de.Almanca bilmediğim için anlayamadım ama güzel bir tanıtımdı o.Özel hayatının bizleri ilgilendirmediği aşikar ama şu da bir gerçek ki insanların hayranı olduğu şarkıcıya olan duygularında değişiklik olmaması pekde olası değil .Ben hala müziğini ve de harbiliğini seviyorum Tarkan’ın ama hayranlğını artık düşünmem gerek çünkü hayranı olmak takdir etmek her açıdan farklı şeyler.Bu arada haber meraklıları neden Türkiye’nin yaşadığını krizin gerçek boyutlarını araştırmıyorlar.İnsanların nasıl aldatıldığını anlatmıyorlar.30-45 milyar dolar belki fazlası uçup giderken bizi bu hale sokanların açıklarını aramıyorlarda bir sanatçının özel hayatina el uzatıyorlar. Böyle medya ile bu kadar arkadaşlar...
       Sevgiler,
       Mutlu Ramazan Canöztürk
       

Çalınmış fotoğrafları marifetmiş gibi yayınlayan Reha gibi primatları tren gibi seyreden tek hücreli halkımız kalkıp göbek atabilir(kameralara dikkat). Atlet fanila ile kıvırıp dilini bir karış dışarı çıkararak şarkı söyleyen hiç bir tipten hoşlanmadım(Sandal da diğeri, çubuklu pijaması eksik...) ama artık şantaj çetelerine, haydut ve hırsızlara hatta katil, sapık ve tecavüzcülere bu tip medyacılığın yataklık ettiğini, cesaretlendirdiğini, özendirdiğini, ortaklık ettiğini düşünmeye başlasak iyi olur.
       Necip Cihangir Yılanlıoğlu
       

KİMSE TARKANI CEKEMİYO... REHA MUHTAR DA BUNA DAHİL!!!!!! TARKANIN ÖZEL HAYATINA KARISANLARI SİDDETLE KINIYORUM.. BENCE ÖNEMLİ OLAN TARKANIN ÖZEL HAYATI DEGİL YAPTIGI BESTELER, SÖYLEDİGİ SARKILARDIR... ONUN GÖZLERİ HERSEYE YETER!
        NOT: AYRICA “KUZU KUZU” PARCASI, BASARLA GİZEMİN SARKISI , GİZEMDE BASRIN ASKISI!!!!
        TAAAAAAAAAAAAAARKAAAAAAANNNNNNN
       NOLUR GİTMEEEEEEEEEEE!!!!!
       Özge Gökçöl
       

TARKAN iyi bir sanatçı...söyleyecek başka söz bulamıyorum.
       Sami Saygun
       

Tarkan da müziği de umrumda değil .burada topluma mal olmuş bir şarkıcıdan bahsediyorsak onun her hareketini takip etmemiz mümkün ve hatta gereklidir.bu durum bize beş şeyi işaret ediyor.
       1*ünlü ve önemli kişilerin var olma sebebi halkın tercihidir.bu yüzden tüm yargılara açıktırlar.toplum olarak yargı gücü elimizdedir.
       2*bu tip olaylar insanları yaptıkları işlere ve insani özelliklerine göre değil kişilik yapılarına ve cinsiyet temelli düşünmeye itmektedir.
       3*burada eşcinsellik gibi bir konu önplana çıkmakta ,bir anlamda reklamı yapılmaktadır.unutulmamalıdır ki bu bir tercihtir,kimse bunu iyi yada kötü olarak değerlendiremez,olumlu yada olumsuz reklamını yapamaz.
       4*Para bu dünyada herşeydir.reklamın da kötüsü olmaz. tarkan bu reklamı kasetinin çıktığı ekonomik zorlukların insanları müzik zevklerinden uzaklaştırdığı bir dönemde kendisi tezgahlamış olabilir.
       5* bu fotoğraflar belki de hayatında ilk defa bir konuda istanbul mhp milletvekili mehmet gül’ü haklı çıkarmıştır...
       Salih Tiryaki
       

tarkan hakkında tv de cıkanların hepsine can- ı gonulden inanıyorum
       Osman Doğan
       

defolup gitsin
       Cüneyt Yarkın
       

KENDINE GÜVENEMYEN,KISISEL VE TOPLUMSAL DEGERLERI AYIRT EDEMEYEN, KISKANC, BENCIL, HAK VE ÖZGÜRLÜKLERI HIC ANLAMAMIS,HER ALANDA YOZ BIR ALATURKALIGIN PENCESINDEKI INSANLARIYLA,INSANLARI HARCAYAN,RAHAT BIRAKMAYAN,BASKIYI ENINE BOYUNA KULLANAN SOSYAL YASANTISIYLA,DÜNYADAN DISLANDIGININ VE SEVILMEDIGININ,HATTA ISTATISTIKLERE BILE ALINMADIGININ FARKINDA OLMAYAN TOPLUMUYLA CANIM TÜRKIYEM KENDI KENDISINI HERZAMAKI GIBI ORTAYA KOYMAKTADIR. INSANININ ÜRÜNLERINI GÖRMEYEN,YOK EDICI VE YAPICI OLMAYAN TUTUMUYLA HALKIM,YINE SAPLANIP KALMIS BU NOKTALARA.
       ABUZER KADAYIFLARIN ÜLKESI OLMAK ISTEMIYORSAK,KALITEYI İSTIYORSAK, ÖNCE ONU HAKEDELIM. TARKANI DESTEKLIYORUZ.CINSEL TERCIHINE SAYGI DUYUYOR,SANATINDA BASARILAR DILIYORUZ. ZAMANINDA NAZIM HIKMETI,LIVANELIYI,CETIN ALTANI VE NICELERINI SÜRGÜNE KACIRAN MENTALITE BIZIM ICIMIZE SINMIS.
       SAYGILAR...
       Ali Kap
       

Bence konuya birkaç açıdan yaklaşmalı...
       1)Hani bi Tarkan var,dünya çapında ün salmış,Türkiye’mizi temsil ettiğini söylediğimiz,adımızı yurt dışında duyurdu diye gıpta ettiğimiz,benim evde annemin bile hayranlık duyduğu bi adam!
       2)Öbür tarafta gene annemin ne haltlar yediğini duyunca bi o kadar şaşırıp üzüldüğü,eminim pekçok insanda da hayal kırıklığı yaratan Tarkan.
        3)Sansasyondan başka birşeye önem vermeyen,habercilik yaptığını düşünen,ama çoğu zaman eminim insanların izzet-i nefislerini,hislerini es geçen,aklı başında olan insanların uzaktan yakından haz ederek izlemediği bir adama,bu vesile ilede bir yayın kuruluşuna laf ebeliği yapma fırsatı veren bir Tarkan.
       Herkes istediği yere çeksin kardeşim,kime ne ki!Ben sevmedim tabi bu fotoğrafları mesela ve bi o kadarda şaşırdım,hatta adamın daha önce gezip dolaştığı kızları düşününce, sizden benden önce şaşırıp kalması gereken eminim pekçok insan var diye de düşünüyorum?
       Fakat bi gerçek var;baktılar ki adam büyüyor,kimse kapatamıyacak önünü hadi şimdi herkes ayrı telden atıp tutuyor.YAZIK. Tekrar söylüyorum ben sevmedim olup bitenleri veya bize yansıtıldığı kadarını,ama dün gece evime dönerken Taksim’den Suadiye’ye kadar belki 10 defa kuzu kuzu dinledim şu son şarkısını...Bir yanım “helal olsun”,bir yanım “yapma be kardeşim” diyor...Gönlüne göre olsun...
       Ama KAÇMAK bir o kadar yakışmayacak davranış...Nereye gideceksin kardeşim bu cennet vatandan başka...Gitmedin mi zaten,sonra tekrar dönüp gelmedin mi? Eh bi daha git,sonra gene gelirsin nasılsa...Herkesi kandır,ama kendini kandırma önce...Sonrası kendiliğinden gelir zaten!!! Zeki Müren’e,Bülent Ersoy’a ne diycez bu arada biz???Neyse örnekler çok işte!!!
       Kullandığım “adam” tabirleri kesinlikle kabalık etmek amacıyla değil,kendisine bakış açımı göstermek için söylediğim sözlerdir.Artık anlayana sivrisinek,anlamayana davul-zurna!!!
       S.Suat ÖZBEK
       

TARKAN I methedip duranlar umarım bir gün o ve onun gibilere özenen çocuklarını da aynı duruma düştüğünde bu kadar soğukkanlı ve demokratça bağırlarına basarlar.
       herkes in özel hayatı kendinedir ama bunu özendirecek şekilde açığa vurmakve destekler mahiyette yazıp çizenlerin yaptığı gibi hoş şeylermiş gibi göstermek insan haklarına aykırıdır..
       saygılar sunarım
       

Biz neyi tartışıyoruz?Ülkenin ekonomik durumu bu kadar kötüyken ,Tarkan’ın özel hayatını deşelemek ne kadar doğrudur ,ki bu kimseyi ilgilendirmez.Gençlerimize kötü örnek oluyormuş.Katılmıyorum.Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz.Uyanın artık gençler tahmin ettiğinizden çok daha akıllı ve bilinçli.Kimse istemedikçe ve hissetmedikçe böyle bir şeye kanalize olmaz olamaz.Ayrıca o fotoğraflarda hiç birşey yok bence yani birşey ispatlamıyor.Olsa bile kime ne.Sanki Tarkan’ın çok umurundaydı dışlanmak ,kınanmak ya da aşağılanmak.Ben Tarkan olsaydım çekip giderdim bu ülkeden ve bana cinsel tercihim için değil yaptığım iş için değer veren medeni bir ülkeye kaçardım!Ama o hala idealist ki kalıp savaşmayı düşünüyor.
       OZLEM.
       

SANATTA KADIN ERKEK AYRIMI YOKTUR !
        INSAN VARDIR !
        TESEKKÜR EDERIM
       SEBNEM ABANOZ INAN
       SAYGIYLA SELAMLIYORUM
       

TARKAN’I DESTEKLİYORUM .HİÇ KİMSENİN ÖZEL HAYATI BU ŞEKİLDE DEŞİFRE EDİLEMEZ.
        SAYGILARIMLA,
       Ergün DİVRİKLİ
       

Merhaba,
       Böyle bir konu başlığı açtığınız için sevindim. Ülkemiz insanları hala ne yazıkki başarılı insanları kıskanmaktan ve başarılarına sekte vurmaya çalışmaktan vazgeçmiyor.Her dalda olduğu gibi müzik dalında da dünyada tanınıp sevilen bir star çıkarmayı başaramayan Türkiye bu yolda önemli adımlar kaydetmiş bir evladının ayağını kaydırmaya uğraşmaktan geri kalmıyor.
       Tarkan’ın gerçekten de özel yaşamı,cinsel tercihi hiçkimseyi ilgilendirmez.Ancak Türkiye’de herkes birbirlerinin özel yaşamlarıyla ilgileniyor ve karışmaya da kendisini hak sahibi hissediyor.Hala töre cinayetlerinin yaşandığı,kadına cinsel obje olarak davranıldığı,gericiliğin hala prim yaptığı ülkeden de ancak bu beklenebilir.Hırsızlığı payelendirip baştacı eden,başarıyı ise cezalandıran zihniyeti şiddetle kınıyorum.Tarkan’a müthiş bir haksızlık yapıldığına inanıyorum.Onu daha da çok seviyorum.Onun için bir mesaj yazıyorum.”Tarkan hep böyle başarılı olmaya devam et,seni seviyoruz.”
       Demet Urla
       

bizim ülkemizde herkes dış görünüşe önem veriyor . tarkan topluma mal olmuş mükemmel bir ses sanatkarı ister gay olsun ister dönme ne farkeder o yaptıklarıyla kendini kanıtlamış bir insan. Ve şuna inanıyorum ki bizim halkımız bülent ersoy gibi bir sanatçıyı nasıl kendi arasında yer verdi ve tarkanın gay olmasına da aldırmaz. ama şunu da savunuyorum ki tarkanın özel hayatı kimseyi ilgilendirmez zaten o da şu ana kadar tarkan hiç bir zaman özel hayatını gözler önüne sermedi. Tarkan yaptıklarıyla kendi zaferini ilan etti. Bu yüzden o bu tür spekülasyonlardan etkilenmez
        caner güçlü (yaş15-samsun)
       

Ben Amerika da yasiyorum, Tarkan meraklisi degilim ancak simdiye kadar hic bir Turk pop sanatcisinin yapamadigini Tarkan yapip, burada bile adini duyurabildigi icin kendisini takdir ediyorum. Simarik adli parcasinin Ingilizcesi surekli radyolarda caliyor. Meksika istasyonlari ise surekli Tarkan caliyor. Memleketten uzakken insanin kendine ozgu bir seyleri radyo/TV den duymasinin verdigi sevinc ve gururu size anlatamam.
        Tarkan in ozel hayatina bu derece karisilmasini kesinlikle anliyamiyor ve tasvip etmiyorum. Adama daha basarili olup ulkemizin adina duyurmakta yardimci olacagimiz yerde acaba nasil kostekleriz derdindeyiz!
        Benim gorusum bu olaylar bir takim kiskanc cevrelerin kendi yapamadiklarini o basardigi icin cekemeyip ismini zedelemek icin basvurduklari takdikler. Bu bizim Turk olarak icimizde var. Sadece sanat ta degil hayatin her dalinda bunu gormek mumkun. Birlik olmayi kesinlikle beceremeyen tamamen kisisel cikarlar pesinde bir milletiz. Bu nedenle de butun dunya da kendimizi savunamiyoruz ve bu yuzden de son derece haksiz ithamlara maruz kaliyoruz.
        Birakin adam sanatini icra etsin, ozel hayatindan size ne?? Kurtulun artik su orta cag mentalitesinden...
       Saygilar,
       Meltem-

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları