Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:08 TS 13 Haz., 2001
6

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Tarkan’ın bu şekilde yıpratılmaya çalışılmasını kınıyorum, hem de sadece bir haber yapabilme uğruna.. O dünyanın kabul ettiği bir star ama biz kendi sanatçımıza sahip çıkmaktan aciz insanlarız. Aslında neye sahip çıkmayı biliyoruz ki??
       Bizi aşan her başarının arkasından destek olacağımıza önüne duvar örmeye çalışıyoruz. Neyse ki yeni nesil bu tip konularda çok daha duyarlı. Tarkan’ın tavrını da çok haklı buluyorum. Onun hayatını kimse sorgulayamaz. Kendi yakınları dışında.. Hele ki medya asla.. Böyle bir star’ı kendimize küstürmemiş olmamızı diliyorum.
       Julide Bolelli
       

Bence bu olayın tek bir izahı var o da danışıklı döğüş olması. şimdi soruyorum, neden bu resimler tarkanın ortalarda olmadığı senelerde çıkmadı da ortaya kasedinin çıktığı şu günlerde gündeme geldi. nedeni bence basit: reklamın iyisi kötüsü olmaz. hatta böyle bir sansasyonun mükemmel bir reklam olduğu aşikar. noldu şimdi? tarkan beye bir çamur atıldı, o da onları mahkemeye verdi. görücez hep beraber hiç bişey çıkmayacak arkasından. ne de tarkan ülkeyi terkedip uzun yıllar dönmemecesine yurt dışında yaşayacak... cinsel tercihi beni hiç ilgilendirmiyor doğrusu. kendi tercihi. 2. kasedinde çişim geldi diyip ortalığı karıştırmıştı. şimdi de gay mi değil mi tartışmasını başlattı. aslında o tek suçlu değil. o da diğerleri gibi bir şekilde sansasyon yaratması gerektiğini biliyor ve ona uygun davranıyor. hatta bizler bile sağda solda onu konuşarak onun ekmeğine yağ sürüyoruz. o yüzden en iyisi daha fazla lafı uzatmamak...
       Zafer Güvener
       

Sevgili Tarkan,
       Bu mektubu sana son gunlerde basina gelmis olan seylerin seni yipratmasina izin vermemen icin yaziyorum. Bak hersey senin elinde...
       Biraz once gazeteleri takip eden bir arkadasim Turkiye’den gitmek istedigini soyledi. Buradan herseyi cok yakindan takip edemiyorum, sadece gunluk gazetelere bakmakla yetiniyorum, tabii onada vakit olusa. Malum, uzakta yasayinca Turkiyenin gundemindeki seyler zor takip ediliyor, neyse simdi konumuz bizim burada yasamamiz degil. Aslinda belki birazda oyle. 5 senedir yurtdisinda yasiyorum. Turkiye’nin daha cografi yerini bilmeyen hatta Turkiye’yi daha once duymamis bircok insanla karsilastim. Ama senin sarkilarin, sen ulkemizden daha cok biliniyosun. Yaa bence bu cok gurur verici bisey. Hadi kotu bir sanatci olsan, sesine katlanamasak, yuzune bakamasak tamam. Ama cok cok iyisin. Belkide sorunun burda. Turkiye’ye fazla geldin. Hemde oyle fazla geldinki, fazlaligini ozel hayatini isin icine karistirarak almak istediler, senide gormek istedikleri sekilde bicimlendirmek istediler. Sende hayir dedin, ben buyum. Yaa bence bu super birsey. Bak sana sunu soyleyim, Turkiye yanlizca gazelere haber olsun diye, abuk sabuk seyler yazan, yargisiz infaz yapan, saygisiz insanlardan olusmuyor. Bizlerde variz. Senin yaptiklarinla ovunen, seven, begenen, destekleyen, tamam elestiren (sacini, kiyafetini, gulusunu, gozunu, daha durust olayim ozel hayatinin dedikodusunu yapiyoruz, ama bizi gercektende ilgilendirmiyor). Ve emin ol bizler cogunluguz.
        Tarkan eger gercekten yurtdisinda daha mutlu olacagini dusunuyorsan git. Yok eger Turkiye’yi ozluyorsan ve kendini evinde hissediyorsan (bunu cok iyi hissedebiliyorum), su son bir kac gun icinde olan abuk subuk seyler icin bu kararini verme. Cunku degmez. 1 ay sonra zannediyormusun insanlar seni takicak. Bu sefer baska bir kurban sececekler. Sende gittiginle kalican. Yaa tabiki haber olucaksin, ama o tarafini sen daha iyi biliyorsun, basarili bir sanatci olmak kolay olmasa gerek, buda secim yaptiktan sonra bedelini verdigin seylerden biri olsa gerek. Sen kal su Turkiyede kuzu kuzu, gunlerinde gununden guzel gecsin.
       Seni seviyoruz, kalsanda, gitsende
       Arda Gökçer
       

Yurtdışında en çok tanınan Türk, daha önceleri dinlemediğim bir insansanken yurtdışında onun sayesinde büyük gurur sahibi oldum ve şunu farkettim o gerçek bir star, kaliteli bir sanatçı. Ve o andan itibaren bu sanatçıya saygı duyar oldum. Hiç bir şekilde insanların cinsel tercihi, ya da başka tutumlarından dolayı dışlamazlık yapılmamalı.Geri kafalı zihniyetin onun tercihleri ya da tutumları üzerinde değil , işlenen suç üstünde durması gerekir.Ayrıca çekilen fotoğraflarda insanın arkdaşlarıyla çekilebileceği gayat normal fotoğraflar.
       Lütfen elimizdeki değerlere sahip çıkmasını bilelim, haber yapalım derken insanlarımızı yıpratmayalım.habercilik bu değildir...
       Ali Bilgin
       

İçinde bulunduğumuz şu zor günlerde gündem değiştirmek o kadar kolay ki!!!!!!şu konuştuklarımız o kadar komik ki..bir kişinin cinsel tercihi bizi hiç mi hiç ilgilendirmez.her koyun kendi bacağında asılır.ayrıca o fotoğraf tarkanın gay olduğunu ispatlamaz ki.dostane bir poz sadece... bu arada o fotoğrafın nasıl ele geçtiği merak konusu .bu düpedüz hırsızlık bence...bence bu konuları bırakıp yapay gündemlerin arkasından gitmemek lazım. vatandaşın dertlerni ele alsalar dahada sevilirler bence....
       Ferhat Dinçer
       

bence sanatcilar sanatiyla taninip yargilanmalidir.kimsenin insanlarin ozel hayatina girmeye hakki yoktur.buna kendini turkiyenin en iyi habercisi sanan reha muhtarda dahil.reha muhtari siddetle kiniyorum ve kendisinin tum turk halkindan ozur dilemesini istiyorum...
       Özgür Coşkun
       

tarkana yapılanın haksızlık olarak nitelendiriyorum çünkü bir insanın özel hayatı bu şekilde rencide edilemez. o kendini şimdiye kadar yaptığı müzikle ön plana çıkardı ama bizim toplumumuz hala gereksiz şeylerin peşinde koşan cahil yobaz ve çıkarcı insanlarla dolu hala yakınıyorlar neden avrupa topluluğuna girmedik diye toplumumuzda insanların bu şekilde ön planda olan insanlara yaptığı tecevüz hoşgörülücek gibi değil bırakın insanlar hayatlarını yaşasınlar merak ediyorum acaba türk anneleri kızlarını tarkan’a mı vermeyi düşünüyorlardı yoksa şarkılarını dinlerken artık Tarkanı dinlemeyeceğim mi diyorlar
       TARKANIN SEVENLERİ VE HAYRANLARI ONA YETER .....
       Kuntalp Arkan
       

Tarkan ile bugüne değin hiç ilgilenmedim ne müziği nede tipi ilgimi çekti “Tarkan gibi bizi dünyaya tanıtan”diye başlayan abartılı sözleri samimi bulmuyorum dünya piyasasında binlerce popçudan biri fakat son yaptığı açıklamada hiç bir şeyi yalanlamadan “her şeyi özgür irademle ben yaptım ve fotoğraflar da fotomontaj değildir” sözleri,çok kısa süre önce Türkiyede başbakanlık yapmış aziz ve pek muhterem kişilerin göz göre göre kendi fotoğraf ve kasetleri için fotomontaj demelerinin yine kamoyunda tanınan bilinen bir çok simanın en küçük bir zorlukta yaptıklarını inkar etmelerinin karşısında daha ERKEKSI kalmıyormu?Umarım Tarkanın (basın toplantısındaki)bu hareketi bir örnek teşkil eder.
        Saygılarımla,
        Kenan BULUT
       

Bunlar boş şeyler Tarkanın kendi seçimi bizi müziği ilgilendiriyor tarkan ile çoşuyoruz gerisi boş.
       Hasan Kahveci
       

Senelerden beri escinselligi asikar belli olan Zeki Muren’i yucelten Turk Toplumu acaba neden sasiriyor ki Tarkan’in da escinsel olmasina?
       Sevgiler ve Saygilar
       Buğra Özer
       

TARKAN’IN MUZIGINI VE SARKILARINI SEVIYORUM. BELKI DE BU TEPKILER ONUNLA BERABER OLMA HAYALLERI OLAN BAYANLARIMIZ ICIN HUZUN OLABILIR AMA BIZ DAHA SANATCILARI NEDEN BEGENDIGIMIZIN BILE AYIRIMINI YAPAMAYAN BIR TOPLUMUZ. TARKAN GAY DEGIL DE BISEKSUEL OLSAYDI NE DIYECEKLERDI. HEM KIME NE? TUM DUNYADA MILYONLARI PESINDEN KOSTURAN FREDDY MERCURY, GEORGE MICHAEL, MICHAEL JACKSON , ELTON JOHN GIBI INSANLARIN TERCIHLERININ NE OLDUGU DINLEYENLERININ NE KADAR UMURUNDA? BELKI ACIKLAMALIYDI DENYYOR AMA ISTE BOYLESINE DUZ MANTIKTA YASAYAN VE HISSEDEN BIR TOPLUMDA ACIK OLMAK KIME NE KAZANDIRIYOR KI TARKAN’A DA KAZANDIRSIN. SARKILARINI DINLERKEN ONA ESLIK ETMEK BENI MUTLU EDIYOR. SEZEN AKSU GIBI. SEZEN AKSU BUGUN CIKIPTA “BEN LEZBIYENIM” FILAN DESE KIMIN UMURUNDA. BEN ONUNLA BIRLIKTE OLMAYI HAYAL EDIP UNU SEVMIYORUMKI?
       Ferhunde Emir
       

Merhaba! :))
        Tarkan’ı açık yürekliliği ve dürüstlüğünden dolayı kutluyorum. Ben dürüstlüğün her zaman prim yapacağına inanıyorum. Ve herkesin cinsel yaşamı kendisini ilgilendirir.Biz insanlara kız arkadaşlarıyla,karıları ya da kocalarıyla neler yaptığını sorma hakkına sahip değiliz.Aynı şey erkek arkadaşı için de geçerli.Bize ne bundan.Herkes kendinden sorumlu değil mi?
        Ben bi Tarkan hayranı değilim..Ama genel olarak kaliteli bir sanatçı.En azından bizi dünyaya tanıtan bir insan.Bu saygı duyulacak birşey.İşini iyi yapıyor mu yapmıyor mu? Önemli olan bu.Gerisi kendisini ilgilendirir. Dürüstlüğünden dolayı gerçekten takdire şayan bir davranış seergilemiştir.Aferin O’na! Özel hayatın kutsallığına kastedenleri de şidettele kınıyorum.
       Murat Samaşaş
       

Az önce okur görüşlerine göz attım da, Tarkan ın toplumumuzun ahlaki değerlerine, şerefine ters düştüğünün düşünüldüğünü belirten bir çok mail gördüm. Herkesin fikrine saygım var, ama ne toplumsal ahlakı Allah aşkına? Her toplumdaki gibi Türk toplumunda da gay ler, lezbiyenler, sübyancılar, tacizciler var. Sadece açıklanmıyorlar, ayyuka çıkarılmıyorlar. Kol kırılır yen içinde kalır felsefesi hakim bizde.
        Bu ülkede tecavüze uğrayan kadına “kötü” gözüyle bakılan, dişi köpek kuyruk sallamadıkça... diye düşünen zihniyetler ne ahlakından bahsediyorlar. Her toplum ne kadar ahlaklıysa biz de o kadar ahlaklıyız, o kadar basit. İhanet batıda ne kadar varsa, bizde de o kadar var. Tarkan insan doğasına ters düşmemiş, Türk toplumuna mı ters düşmüş? Neden birinci merakımız milletin belden aşağısı? Kız mı değil mi, dul mu, sicili temiz mi! Bunları düşüneceklerine biraz kitap okuyup kafalarını geliştirmeleri lazım insanların. Tarkan seksüel tercihiyle değil müziği ile ortaya çıkan bir sanatçı. O zaman seks hayatı bizi ilgilendirmez. Ona ahlaksız diyenler çok mu ahlaklı acaba? Onlar da partnerleriyle yaptıklarını açsınlar insanlara, anlatsınlar. Onlarında sapkın yanları olabilir her insan gibi .Bu içgüdüsel bir olaydır, kınanamaz. Ahlakla ne ilgisi var. Tarkan gay mi değil mi ilgilenmiyorum bile ama gayler için konuşmak gerekirse: Tanrı onları öyle yaratmış, nasıl kimi insan sarışın, kimi kambur, kimi peltek, bunlarda hetero değil işte. Çok basit. Bu konuda Tarkan ı kınamak Ortaçağ zihniyetidir. Ortaçağ da dul ve kızıl saçlı kadınların cadı sanılıp yakılmaları ile aynı mantıktan çıkmadır. Ayrıca memlekette başka dert mi yok.
       Kim destek verdiyse verdi, kasetleri yok satmadı mı? Herkes hakkındaki herşeyi bilmek istiyor, ama öğrendiklerine saygı göstermek istemiyor. Sanatçımıza sahip çıkalım, onu küstürmeyelim. Özel hayatına çomak sokmaktansa kendi özelimize geri dönelim. Bir de ben onun yerinde olsam ne yapardım diye soralım kendimize bazen. Namus ahlak diye yırtınan, temiz kız almaya çalışan ve cinsel ihtiyaçlarını keçilerle eşşeklerle gideren zihniyeti kınıyorum. En azından erkekle erkek keçi –erkek kombinasyonundan daha normal ve dünyadaki insanların 1/20 si böyle.
       Saygılarımla
       Pınar Altan
       

tarkan benim ozel hayatim kimseyi ilgilendirmez demis.unlu olurken, album satarken, para kazanirken ilgilendiriyor da bu neden kimseyi ilgilendirmiyor...
       tarkan hayranlari sayesinde bugunlere geldi.. ozellikle ona hayran kiz hayranlari sayesinde...
       eger tarkan yaptigi seyin arkasindaysa, neden kiz arkadaslariyla basinin karsisina cikabiliyor da erkek arkadaslariyla cikmiyor. kizarkadaslariyla olanlar hayranlarini ilgilendiriyor da erkek arkadaslariyla yaptiklari neden ilgilendirmiyor?
       niye cunku para kazandigi kitle kizlar
       burada yurtdisinda yaptiklarina soyleyecegim yok!!!!!!!!!!!!!!
       tabi ne yaptiysa... avrupada birkac klupte sarkisisini caldirmaktan baska. amerikada nba de bir basketcimiz var, dunya capinda bir ligte, onu turkiyede kac kisi biliyor acaba????
       dunya capinda sanatci olabilsin o zaman alkislayalim. ben su anda amerikadayim gecen ay cenevredeydim pardon ama tarkani kimse tanimiyordu, nerde dunyaca unlu sanatci birkac kisi tarkanin dunyaca tanindigini soylemis, ben surekli seyahat ediyorum. yok oyle birsey... insanlar galatasarayi taniyor tarkani degil...
       ama isterse michael jackson olsun, bu yaptigini hafifletmez
       yalan soylemesini.
       belki gercekten sevgilisi olmayan kizlarla basinin karsisina cikarken, insanlari hayranlarini sirf kendi servetini arttirmak icin kullanmak’ sanatci kavramina yakismaz. sanatci topluma ornek olmali lafim escinselligine degil... tarzina... dunyaca unlu escinsel sanatcilar , escinsel odugunu ifade ediyor. durustce... insanlari kandirmiyorlar. bence tarkan cikip bu kimseyi ilgilendirmiyor degil evet tercihim bu yonde demeli o zaman durust saygideger bir sanatci olabilir.kirli toplumun ulkemizden silinmesi icin ilk is sanatcilara dusuyor, cunku genc toplum onlari ornek aliyor.
       tesekkurler
       Sibel Akçekaya
       

Rahmetli zeki müren de benzer söylentiler hatta daha kötüleri vardı. Ama hiçbir basın organı bunu yazmaya cesaret edemedi. Bunun sebebini zeki mürenin tarkandan daha fazla sevilmesi diye düşünüyorum. Belkide ellerine hiçbir zaman böylesi bir belge ulaşmadı.
       Reha muhtar ilk zamanından beri eleştiriliyor, internette her türlü hakarete uğruyor, halkın müthiş!!? tepkisiyle karşılanıyor. Ama hala ayakta. Bu konuda saddam a benzetiyorum. Rakipleri gitti o hala ayakta. Çünkü ikiside kurallarıyla oynamıyor oyunu. Reha muhtarı direkt bilmesemde saddamın halka yaptığı baskı yaptığı, seçimlerde bile propaganda yaptığını biliyoruz. Muhtemelen show tv de saddamvari bir yönetim var. Çünkü bu kadar aykırı bir içerik nasıl ayakta kalır anlamıyorum.
        Muhteşem ratinge gelince, bakın gene bay sırıtan yüzün reklamı yapılıyor. Gene her yerde o var. Rating dersini iyi biliyor ama ahlak dersi zayıf bu öğrencinin. Televizyonu açmamak yeterli olmuyor ki, size çok kültürlü ağızlardan gene geliyor. Eğer illa bu içerikle savaşılacaksa gerçekten adı bas bas bağırılarak yapılmalı yoksa insanlara seyrtemeyin kardeşim demekle olmuyor. Yada showtv ye gelirinin %70 oranında ceza veilsin ancak bu dilden anlayacaklarmış gibi geliyor bana.Reha muhtara ne kadar kızarsak o kadar büyüyor en iyisi onu küçük düşürücü halere sokmak onu belki o zaman sonsuza kadar kurtuluruz ondan.
        Evet tarkan ilk intiba da çok sempatik veya insanı kendine öeken bir yönü yok. Daha çok seksi vucut mesajları veriyor ve bu yüzden muhafazakar kısım tarafından eleştiriliyor da. Paparazzicilik ahlağı dış dünyada da çok konuşulan bir olay.
        Tarkanın bu konuda bir suçu varmı? Eleştirilmeli ? Onu sevenlerine bırakıyorum. Bir laf vardır “Ağaçtan meyveyi taşla alırlar” diye. Reha muhtarın bencil yaklaşımı sayesinde gündeme tarkan geldi ,gerekli tonlarca şeyler varken. Kabul hep yolsuzlukda konuşulmaz ama kabntarın kopuzunu da kaçırmamak gereklir. Reha muhtar illa en gıcık konuyu ben seçeceğim diye günlerce konuşulacak çalıntı fotoğrafları yayınlandı.
        Helal olsun bu millete bu yakışır. Onlarda çok ilgilendi sağ olsun. Tantan ın istifası bile güme gitti.
        Acaba zamanlamamı yoksa bizim millet kamuoyu oluşturamayacaklarını düşündüğü için mi pembe magazin haberlerini seyrediyor. Benim asıl merak ettiğim bu
        Uğur Tüfekçi

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları