Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 13:46 TS 12 Haz., 2001
2

  OKUR GÖRÜŞLERİ
Siz de görüşlerinizi bildirebilirsiniz. Adresimiz, okurmektuplari@ntvmsnbc.com
Okur görüşleri 1
Okur görüşleri 2
Okur görüşleri 3
Okur görüşleri 4
Okur görüşleri 5
Okur görüşleri 6
Okur görüşleri 7
Okur görüşleri 8
Okur görüşleri 9
Okur görüşleri 10
Okur görüşleri 11
Okur görüşleri 12
Okur görüşleri 13
Okur görüşleri 14
Okur görüşleri 15
Okur görüşleri 16
Okur görüşleri 17
Okur görüşleri 18
Okur görüşleri 19
Okur görüşleri 20
Okur görüşleri 21

       Bu konu toplumsal ahlak anlayisimizi birden fazla yönden ilgilendiriyor.
       1- Topluma mal olmus, kamuoyu tarafindan benimsenmis ve sevilen bir sanatçi fotograflarda görüldügü sekilde davranislarda bulunabilir mi?...Bence bulunmamalidir. Toplumsal degerlerimize ters bir durum.
       2- Bir yetiskinin özel hayatina karismaya hakkimiz var mi?...Tabiki yok. Kisisel özgürlüklere medya da saygi göstermeyi ögrenmelidir. Maalesef bugün duyarli yayincilarimiz yerine kan emicilerin sesi daha çok duyuluyor.
       3- Fotograflari yayinlayan kanalin davranisi...Birincisi fotograflar yasadisi yollarla ele geçirilmis. Bu yüzden ilgili çete davasina yayinin sorumlulari da dahil edilmelidir. Sonuçta sadece kiralik katiller degil, onlari azmettirenler de yargilanir.
       4- RTÜK’ün bu konuda son derece agir cezalar uygulamasi gerekir. Sonuçta “Özel Hayatin Gizliligi” gibi temel bir insan hakkina tecavüz edilmistir ve rating ugruna bir anayasada garanti altina alinan bir hak cignenmistir.
       Saygilarimla,
       Murat Turaman
       

Tarkan’ın cinsel tercihini saklaması da cinsel tercihleri nedeniyle üzerine gelmesi de cinsel tercihinin haber olması ve kamu gündemini meşgul etmesi de bir temelde demokrasi sorunudur.
       Türkiye, İttihat ve Terakki’nin Cumhuriyet ve demokrasi anlayının üzerine -maalesef- bir tuğla daha koyamamıştır. (Açıklama ihtiyacı hissediyorum: Mustafa Kemal de İttihat ve Terakki kadrolarındaydı ve Enver’le aralarındaki kişisel sorunlar dışında ideolojik olarak pek fark yoktu) Hatırlamak gerekir ki İhttihat ve Terakki asker kökenliydi. Tektipliği ve yüksek disiplini meziyet sayan ordunun demokrasiden ne anlayabileceği de bir başka tartışma konusu. Döneminin koşulları içinde ilerici olan hareket, son 20 yılda gericileşmiş, yenilenen dünyaya ayak uyduramamıştır.
       Tarkan ya da bir başkası elbette cinsel kimliği ile ilgili olarak hiç kimseye hesap vermek zorunda değildir. Cinsel kimlikle ilgili açıklama yapmama hakkı, tıpkı inançlarla ilgili açıklama yapmamak hakkı gibi kişinin doğuştan getirdiği, salt insan olmaktan kaynaklanan bir haktır. Ancak hetoroseksüel olmanın “aksi düşünülemeyecek kadar zorunlu” olması gerektiğini -alenen olmasa da- vurgulayan geri kalmış demokrasilerde susma hakkı kabul etmekle eş tutulmakta.
       Olayın haber olması ve ülke gündemini meşgul etmesine gelince... Bir ülkenin medyası, o ülke halkının aynasıdır. Kişisel ve toplumsal hakların kullanılması için bile kişiden ya da topluluktan hiçbir talep gelmeyecek kadar İttihatçı demokrasiyi içselleştirmiş bir ülkede bunun haber olması kadar doğal bir şey düşünemiyorum.
       Beş yılı aşkın süredir İzmir’de çeşitli yerel ve ulusal televizyon kanallarında ve gazetelerinde çalışıyorum. Bu nedenle medyanın işleyişi ve “haber olma” ile ilgili fikrim var ve bence de bu durum haberdir. Keşke ülkemizde demokrasi daha gelişkin ve kurumsallaşmış olsaydı ve Tarkan’ın cinsel tercihinin haber değeri olmasaydı. Ancak kızılacak merci medya değildir.
       Gürhan Dikmen
       

Selamlar.
       Günümüz Türkiye’sinde habercilik adına yapılan bir yanlıştır bu. İnsanların mahremiyetlerine tecavüzdür bu.
       Tarkan’ı seven bir insan değilim. Fakat bir insanı sevmememiz, insanı insan yapan özellikleri unutupta o kişiye bu şekilde zarar verme hakkını bize vermez. Hadi bazı insanlar kendilerini kaybedip bunu yaptılar ve ardından suçlu veya suçsuz bulunup en azından yargı önüne çıktılar.
       İyide o insanın hitap ettiği 5-10 kişinin bu saçmalığa alet olmasından daha kötü ne olabilir? Tabiki Reha MUHTAR. O zata lütfen sakız vermeyelim ve onu kendi haline bırakalım.
       Teşekkürler.
       

Tarkan Olayı’ndan kasıt herhalde onun foğrafları olsa gerek.. Ama adamın kimle ne fotğrafı çektireceği sadece kendisinin OLAYI!! Başkaları için olay olması gereken şey ise , onun başarıları, bir Türk vatandaşı olarak ülke dışında Türk adından iyi bir şekilde söz ettirmesi!! Yurt dışındaki iğrenç imajımızı değiştirebilecek, büyük kabiliyeti ve mükemmel müziği asıl olay olması gereken. Tarkan çok büyük,eşine az rastlanır bir yetenek, onu bu saçma polemiklerle yok etmeyelim......
       Ferika Özer
       

Tarkan ın iyi veya kötü olmasından ziyade televizyon haberciliği yaptığını zanneden zatın
       insanların özel hayatına daha öncede olduğu gibi müdahale etmesi ve bunun habercilik
       ilkelerine uygun olup olmadığı önemlidir. Bu bakışla Reha Muhtarı kınıyor ve bu tür haberlerin
       RTÜK tarafından değerlendirileceğini umuyoruz.
       Tarkanı Seviyoruz
       Ergün Alkan
       

Kisilerin cinsel tercihleri hic kimseyi ilgilendirmez. Kimileri sanatci topluma mal olmustur ve her hareketinde topluma hesap vermek zorundadir dusuncesinden yola cikarak elestirel yaklasacaktir elbette ve fakat unutulmamalidir ki tarihe baktigimizda ve gunumuzde bize haz veren, muzigini zevkle dinledigimiz veya eserlerini zevkle seyrettigimiz ve hatta belledigimiz nice sanatcida gay kimligi vardir. Lutfen Turk halki olarak Reha Muhtar isimli sahsin pompalamasina kendimizi kaptirmayalim derim. Tarkan, Turkiye adina birseyler yapmaya cabaladigimiz su dunya arenasinda sesimizi duyurmustur ve umarim onu kirmamisizdir ve devam da eder !! Muzigini, uretkenligini tartisma konusu yapmak icin ise bu konuda gercekten de uzman olmak gerek, bizler salt dinleyiciler olarak kulagimizda biraktigi hos sedayi elestirebiliriz ama bir uzman gozuyle eserlerini elestirme hakkimiz yok ve her sanatcinin her parcasi ayni basariyi da yakalayamaz. Yillardir Zeki Muren’i Bulent Ersoy’u alkislayan eller Tarkani patlarcasina alkislamalidirlar. Gay imaji ise tartisilan o halde biraz da diger popculara baksinlar lutfen Rober Hatemo’ya mesela veya digerlerine.....???
       Nilüfer Saros
       

BU OLANLARI MEDYADAN ESEFLE İZLEMEKTEYİM. ÖNCELİKLE TARKAN DEĞİL KİM OLURSA OLSUN BİR İNSANIN ÖZEL HAYATI BU KADAR AÇIKTAN DEŞİFRE EDİLEMEZ. BEN TARKANIN YERİNE OLSAM İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDE YIĞINLA DAVA AÇMIŞTIM...
       DİĞER KONU İSE HAKKINDAKİ SÖYLENTİLER. AF EDERSİNİZ AMA DİYELİMKİ TARKAN EŞCİNSEL. BUNDAN BİZE NE KENDİSİNİN CİNSEL TERCİHİ ONU İLGİLENDİRİR. İŞİNİ İYİ YAPIYORMU.. GERİSİ KİMSEYİ ENTERESE ETMEZ.
       BAHADIR GÜLŞEN
       

KİŞİLERİN ÖZEL HAYATINA SAYGI DUYMAK GEREKTİĞİNE İNANIYORUM. VE SHOW TV’NİN YAPMIŞ OLDUĞU HABER PROGRAMINI CİDDİYETSİZ BULUYORUM. SEBEBİNE GELİNCE KİŞİLERİN ÖZEL HAYATINA ÇOK FAZLA GİRİYORLAR, HABERDEN ZİYADE ÇOK FAZLA MAGAZİN PROGRAMINA YER VERİYOR. BİR KONUYU DEFALARCA YAYINLIYORLAR VS.VS. ZATEN SHOW TV.HABER PROGRAMINI SEYRETMİYORUM AÇIKÇASI.
       TARKAN KONUSUNA GELİNCE DÜNYA ÇAPINDA ÜN YAPMIŞ BİR SANATÇI. TARKANIN SANAT ADINA YAPMIŞ OLDUĞU GÜZEL ŞEYLER BENİ İLGİLENDİRİYOR. ÖZEL HAYATI DEĞİL.
       TEŞEKKÜRLER........
       

Tarkan’ın Müzik kabiliyeti ile neler yapabildiklerine bakın.Ne olduüu bizi ilgilendirmez.
       Müslüm Satıcı
       

Tarkan’ı bu konuda tamamen haklı buluyorum.
       Kimsenin ünlü yada ünsüz bir başka kişinin özel hayatını ilgilendiren konuları ne sebeple olursa olsun yayınlaması kabul edilemez.
       SHOW TV’ye mümkün olan en ağır tazminat davası açılmalı... ve buda yetmezse Tarkan AHIM’e başvurmalı.
       Yazıklar olsun....
       HARUN SENGUL
       

Türkiye’de Tarkan’in ôzel hayatiyla ilgilenmekten de önemli isler var. Türkiye’de her türlü ahlaksizligi kendilerine yasam yöntemi seçmis insanlarin bu tip islerle ilgilenmesi dûsûndûrücü. Özellikle hasbel kader Meclis’e gelmis insanlarin Memleketin bunca isi arasinda ahlak zabitaligina soyunmalari da Türkiye’nin ve Türk insaninin bir baska talihsizligi diye dûsûnüyorum.
       Tarkan veya bir baskasi önmeli degil, hiç kimsenin özel hayati basina linc edilircesine yansimamali. Burada basinin da kendisini daha ciddi islere vermesi gerektigini düsünüyorum.
       Dikkatimi çeken konu su: puriten gecinen insanlarin ve toplumlarin aslinda bu ktitere en az uyanlar oldugu. “Imdat hirsiz!” diye en çok feryat eden gene de hirsizin kendisidir. Tarkan’i suclayanlarin acaba diyorum bôyle bir kusurlarimi var?
       Süleyman Arslan
       

Artık bu çağdışı tartışmaları bırakmalı ve şu anda ülkemizin içinde bulunduğu daha önemli sorunları konuşmalıyız..
       İnsanların tercihleri ve özel hayatları kendilerini ilgilendirir.. Tarkan uluslararası bir sanatçı olma yolunda ilerlerken onu rahat bırakalım. Onun sanatçı kimliğine ve şarkılarına sahip çıkalım..
       Bahar
       

Tarkan’ı kınayanlar herhalde Fatih Ürek ile göbek atıp, Bülent Ersoy şarkılarında ağlıyor ve Zeki Müren’e sanat güneşimiz diye
       tapıyorlardır.Tarkan Türkiye’nin en iyi starı ve bugüne kadar Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etti.Hırsızlık ve şantaja para verip,
       ekrana çıkartanlar umarım kendileri de benzer şeyler yaşarlar.Çünkü eleştiriyle hiç bir şey anlamıyorlar.
       SERPİL TORTOPOĞLU
       

Tarkan içimizden biri, hepimize örnek olması gereken bir insan. Fakat yaptığını yanlış buluyorum. Belki hatasından döner. Bence işin sonucu değilde nedenleri ile ilgilenmeliyiz.
       Tarkan keşke o pepsiyi bitirmeyip falın devamını dinleseydin.
       Ali Erhan Erdemir
       

Tarkan, ses sanatçısıdır. Sosyal hayatın içinde edindiği ünvan budur. Tarkan’ın diğer kişisel meziyetleri ve zevkleri kendini ilgilendirir. Bildiğim kadar Tarkan’ın ben gay değilim diye bir iddiasıda yok. Peki bu duruma nasıl geldik.
       Bu duruma gelmemizin sebebi hemen hemen her şeyde olduğu gibi basın’dır. Basın daha kendi kimliğini teşhis edemediği halde Tarkan’ın cinsel kimliği ile ilgilenmektedir.
       Basın kendi kimliğini oluşturmak için meydana getirdiği etik kurallarını dahi işletememektedir.
       Peki basının kendi etik kuralları varken Anchormen’liği kendinden menkul Reha Muhtar’ın Tarkan haberi ile yaptığına ne demeli! Peki Reha Muhtar bu etik kuralların dışına çıkınca basının dönmesi olmuyormu?
       Reha Muhtar benim basın etiği anlayışım bu derse ve yarın öbür gün kendini ilgilendiren Tarkan haberine eş bir haber ortaya çıkarsa bunu hiç düşünmeden yayımlayabilecek mi?
       Evet bu tip sorular çoğaltılabilir. Ben, Türk toplumunun böyle anlamsız ve de seviyesiz haberlere ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum.
       Türk toplumunun gündemini böyle abuk sabuk konular ile meşgul etmeye hiç kimsenin hakkının olmadığına da inanıyorum. Türk toplumu olarak hakkımızın, insanca yaşamanın asgari gereklerinin haber yapılması olduğuna inanıyorum.
       Yarın ne olucam korkusu duymadan yaşayan Türk toplumu bireylerinin başarılarının haberlerine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.
       Uğur YETİŞTİREN
       

Tarkan, bu gune kadar medya ile arasi cok iyi idi. Telvoleler onun pesindeydi o da sevine sevine onlara pozlar veriyor demecler veriyordu. Yani kendini pazarliyordu. Askerlik isi cikti hazretleri eskrligin gerkesiz oldugu gibi ozunde dogru seyler soyledi ama onun agzindan cikinca bir anlamai kalmiyor. Simdide escinselligi ortaya cikinca yine bir seyler soylemeye basladi. Oysa sunu bilmeli ki kendi de tu kaka dedigi pisligin icinde. Simdi mi hatirliyor ozel yasam ilkelerini. Turkiye’ de cok klateli muzik sanatcilari var nicin onlrdir yillardir calismalarina ragmen Tarkanin bir ayda kazandigi parayi yillarca calismalarina ragmen kazanamiyorlar. Bu kisilere ornek olarak bir kac isim soylyeyim: Mogollar, Ozdemir Erdogan, Teoman, daha sayamadigim bir cok degerli sanatci var.
       Erdal Özyurt
       

Her yaşayan canlı,bu insanda olabilir,başka bir canlıda mutlaka ve mutlaka kendisi ile hesaplaşması gerekir...
       Bu gün Tarkan’ın durumuda böyle Medya tarafından abartılı bir şekilde lanse edilen ve nerdeyse aforoz edilecek safhaya gelinen bu nokta konunun bize yansıması ile ilgili asıl düşünülmesi gereken ve kendimize sormamız gereken bu olayda neresinde olduğumuz ve bu bizim dünya görüşüyle bire bir örtüşen çağın neresinde olduğumuzu sorgulama fırsatını yakaladıgımız bir an.... O YÜZDEN TARKAN’I DESTEKLEDİĞİMİ BELİRTİRİM...
       Daha çok uzun anlatılabilir...lakin vaktim yok....şu anda yemege çıkıyorum....
       TARKAN SANA BAŞARILAR DİLERİM....
       H.Kubilay ORAL
       

onun müziğini ve şarkılarını seviyorum, ve onun özel hayatı beni hiç ilgilendirmiyor.. Reha Muhtar’ı ve bu hırsızlığa çanak tutup çıkar saglamaya çalışan herkesi de kınıyorum...
       Leyla Avsar
       

Bence bütün bu olup biten inanılmaz. Özel hayat bir yana,insana bakışımızın ve yaşantımızın milletçe ne kadar hastalıklı olduğunun bir göstergesi. Tarkan, yıllardır dünya basınında “Turkish Gay Singer” olarak lanse edilmekteydi zaten, iki tane fotoğrafı gasp edilince mi akılları başlarına geldi? Kepazelik bu. O Türk kültürüne aykırı, bu bize uymaz..... Sanki Türkiye Cumhuriyeti Mars topraklarında varlığını sürdürüyor? Hayatın en acı gerçekleriyle burun buruna yaşamak zorunda bırakılan bu millet için, en basit gerçeklerle yüzleşmek neden bu kadar zor, bu da bizim çıkmazlarımızdan bir başkası işte.
       İyi Çalışmalar
       Seval Özer.
       

bu olayi bu kadar tartismak yersiz,herkesin secimi kendisine aittir ve bu yüzden yargilanmaz ya da kinanamaz.
       Ulaş Kabiloğlu
       

sayın ilgililer,
       tarkan’ın özle hayatının ana haber bültenlerine kadar taşınıp tartışılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. öncelikle bu konu magazin konusudur ve tüm türkiyeyi kapsamaz. bizim ana haber bültenlerinde izlemek istediğimiz ülkesel haberlerdir, pop starların neler yaptıkları ve nasıl yaşadıkları değil. zaten bu tür haberleri sergileyen yeterince magazin programları var. ilk olarak bu ayrım yapılmıyor diye kınıyorum.
       ikincisi, tarkan’ın özel hayatı hiç kimseyi ilgilendirmez. kendisi türlü zorluklarla bir yol bulup yurt dışına açıldı ve dünya çapında dilimizden şarkılar söyletti. bu ne kadar güzel bir gururdur. bu zorlu yolculuğunda medya onun yanında olup, yardım ettimi? veya şimdi arkasından konuşanlar onun neliklerle bu aşamaya geldiğini merak ettimi?
       bizi tüm mütevaziliği ile temsil ediyor ve “kızılordu” dahi onun parçasını söyleyebiliyor. neden tüm dünya, çeşitli branşlarda başarılı olan türk vatandaşlarımızı övüyor ve değer veriyor da, bizim kendi medyamız başarılı olan herkese çamur atmaya çalışıyor. bu bizim ulusal kompleximizmidir. bunu anlamak mümkün değil. tarkan’ın özel yaşantısını bilirsek ne değişecek. onu vatandaşlıktan silecekmiyiz. ayrıca bu olayın bilinmesi bize şimdi ne yarar sağladı. hiçmi sanatcı camiasında imam nikahlı 2-3 eşi olan kişiler, evlilik dışı ilişkilerini bildiğimiz halde baş tacı yaptığımız kişiler, göz göre göre “efemine” hareketleri olan popcularımız,
       insanların duygularını arabesk ile sömüren ve sanatcıyım diye geçinen üstelik kendini birde birşey sanan kişiler yok.
       lütfen tarkanı rahat bırakalım. başarılı kişileri küstürmek kime fayda getiriyor. sevgili medya mensupları bu gibi saçmalıklara lütfen haber diye izin vermeyin. kişiler neden yıpratılsın. size madalyamı veriyorlar. 2001 yılında bunları tartışmamız ülkemizin ne kadar geride olduğunu göstermiyormu. başka uğraşacak hiç mi işimiz yok. tarkanın hiç bir hareketi 65 milyon insanın karnını doyurmuyor.
       nezihe tunç
       

Tarkanla mı Uğraşacağız yeter artık işimiz gücümüz var... giden gitsin kalan kalsın ama yeterki dolar düşsün yüzümüz gülsün....İster Tarkan gitsin ister Ecevit...Keyifleri bilir....
       Orhan Teymur
       Tepa Teymur

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları