Home page
Haber Menüsü


Ekim 2002
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AKP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Kanadoğlu, genel başkanlık görev ve yetkilerinin Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılmasının tedbiren önlenmesini de istedi.
AA
Tiyatro dünyası, Soner Ağın’ı kaybetti. Altın Portakal’ın galibi “Uzak”. Ekim ayının gelişmeleri şöyle:

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
1 EKİM
* TBMM, SP, ANAP ve YTP ile “küskünler”olarak adlandırılan milletvekillerinin 170 karşı oyuna rağmen 191 oyla yeniden tatile girdi. Böylece, seçimleri erteleme girişimi de başarısız oldu.
       
4 EKİM
* 39. Altın Portakal Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü “Uzak” adlı film aldı. Festivalde, “En İyi Erkek Yönetmen” ödülünü Nuri Bilge Ceylan, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü Fırat Tanış, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü ise Meral Oğuz aldı.
       
6 EKİM
* DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, partisince Bursa’da düzenlenen mitingde halka hitap ederken, gelecek yıl kurultay yapıp Genel Başkanlık’tan çekilebileceğini söyledi.


       
       
7 EKİM
* AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Bozüyük’te işadamları Halis Toprak, Mehmet Emin Karamehmet ve Mustafa Süzer ile bir araya geldi. Erdoğan’ın bankalarına el konulan işadamları ile görüşmesi tartışmalara neden oldu.
       
8 EKİM
* Anayasa Mahkemesi, MHP’nin açtığı davada, Avrupa Birliği Uyum Yasası’nın savaş ve yakın savaş tehdit halleri dışında idam cezasının kaldırılmasını da düzenleyen bazı maddelerinin yürürlüğünün durdurulması istemini reddetti.
       
9 EKİM
* Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastına katıldığı belirtilen terör örgütü Hizbullah mensubu Abdülkadir Aktaş yakalandı.
* Susurluk’ta 1.5 yıl önce 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran’ı boğarak öldüren Recep İpek, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
       
10 EKİM
* Adana’da cinnet getiren Aydın Kara, sokak ortasında eşi Ayşegül Porsuk’u 5 yaşındaki oğlunun gözü önünde 52 yerinden bıçakladı. Vatandaşların linç etmek istediği Kara’ya polisin zamanında müdahale etmemesi tepki yarattı.
       
14 EKİM
* Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses’in uzun yıllar birlikte yaşadığı Derya Tuna, Günay Restoran’ın önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda bacağından yaralandı. Tuna, Metropolitan Florance Nightingale Hastanesi’ne kaldırılırken, hastaneye gelen ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile oğlu Ahmet Tatlı gözaltına alındı.
       
15 EKİM
* Derya Tuna’ya yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının faili olarak yakalanan Hüseyin Bozan adlı bir kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. Bozan, Tuna’yı sahnede “transparan kıyafet giydiği” için vurduğunu söyledi. İbrahim Tatlıses ve Ahmet Tatlı serbest bırakıldı.
       
16 EKİM
* Kamuoyunda “Manisalı Gençler Davası” olarak bilinen, biri başkomiser 10 polisin yargılandığı ve 7 yıldır süren davada sanıklar 60 ile 130 ay arasında değişmek üzere toplam 1020 ay hapis cezasına çarptırıldı.
* Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın ile 69 köylünün, Danıştay 6. Dairesi’nin kararını uygulamadıkları gerekçesiyle 55. Hükümet’in Başbakanı ve 4 bakanı ile 2 bürokrat aleyhine açtıkları davada, her davacı için 500 milyon lira tazminata hükmedildi.
       
17 EKİM
* Yıllar önce seslendirdiği yabancı polisiye dizideki “Baretta” tiplemesiyle izleyicilerin gönlünde taht kuran ünlü tiyatro sanatçısı Soner Ağın, kalbine yenik düştü.
       
19 EKİM


       
* AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kurucular Kurulu üyeliğinden istifa etti.
* Motorlu taşıt sürücü kursları teorik derslerine ilişkin ilk kez merkezi sınav yapıldı. Sınav, 81 il merkezinde gerçekleştirildi.
       
20 EKİM
* Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ile Sedat Peker, buluştukları Akmerkez’de 2.5 saat süreyle polis tarafından gözetim altında tutuldu. Üzerlerinin aranması için gerekli savcılık izninin çıkmasının ardından Peker ve beraberindeki 4 kişi gözlem altına alındı, Tatlıses serbest bırakıldı.
* Türkiye eski güzellerinden Ahu Paşakay, Kuruçeşme’deki evinde kendini asarak intihar etti.
       
21 EKİM
* Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, hakkında bir seks kasetiyle ilgili iddialar bulunan Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel’e kınama cezası verdi. Kurul, isteği üzerine Yüksel’i Ankara DGM Cumhuriyet Savcılığı’ndan alarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na atadı.
       
23 EKİM
  2002'nin olayları
Aylara göre geçen yıla damgasını vuran olaylar için tıklayın
Ocak
Şubat
Mart
Nisan
Mayıs
Haziran
Temmuz
Ağustos
Eylül
Ekim
Kasım
Aralık

* Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AKP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Kanadoğlu, genel başkanlık görev ve yetkilerinin Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılmasının tedbiren önlenmesini de istedi. Kanadoğlu, kapatma istemine, “AKP’nin, verilen ihtarın gereğinin yasaya uygun ve ihtarda belirtildiği biçimde eksiksiz olarak yerine getirmediğini” gerekçe gösterdi.
* Recep Tayyip Erdoğan’ın “haksız mal varlığı edindiği” iddiasıyla yargılandığı davaya Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Erdoğan’ın avukatları, müvekkillerinin Haseki Hastanesi’nden aldığı 5 günlük raporu mahkemeye sundu. Mahkemenin yargıcı, Erdoğan’ın 25 Aralık’ta yapılacak duruşma için ihzaren celbine karar verdi.
       
24 EKİM
* Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Fevzi Şıhanlıoğlu’nun öldürülmesi ile ilgili davada, MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu’nun 2 yıl 9 ay 10 gün ağır hapis, MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı’nın beraatına ilişkin kararı onadı.
       
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları