Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
SP’de ‘ML’ etki
 
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, partinin ideologlarından biri ve Genel Başkan Recai Kutan’ın konuşmalarını kaleme alan, sol söylemi çok iyi bilen, insan hakları ile yakından ilgilenen bir siyasetçi.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
18 Mayıs—  Böyle olunca, Kutan’ın söylemlerinde zaman zaman sol üslup egemen olmaya başladı. İşte bundan dolayı, SP’liler, Bekaroğlu’na, ‘SP’nin ML kanadı yönetimi ele geçiriyor” diye takılmaya başladı. Bilindiği gibi ML, “Marksist Leninist” anlamına geliyor ve çoğu radikal sol partilerde bu eke rastlamak mümkün.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Adını ilk olarak, insan hakları çalışmalarında, cezaevi direnişlerinde, ölüm oruçlarının sona erdirilmesi çabalarında duyuran Bekaroğlu, bu etkinlikleri nedeniyle sol çevrelerle en fazla içli dışlı olan SP milletvekili. Bekaroğlu, solun en büyük bayramı 1 Mayıs’ta da yürüyüş kollarının en önünde yer alan; küreselleşme karşıtı söylemi ile dikkat çeken biri. Bu özellikleri kendisinin konuşmalarına ve aktif kişiliğine de yansımış durumda. Örneğin Radyo-Televizyon yasasına en büyük muhalefet de kendisinden geldi. Tabi kendisinin söylem ve davranışları sonuçta kendisini bağlıyor. Ama Recai Kutan’ın konuşmalarında, özellikle son zamanlarda, “Faşist anlayış”, “Halka işkence ve zulum yapılıyor”, “Türkiye emperyalist ülkelerin eksen ülkesi haline getirildi”, “Sivil toplum örgütleri daha etkin hale getirilmeli”, “Siyasi elit, siyasi seçkinler”, “Halkın iktidarı” gibi sol ifadeler yer alınca, SP’deki ‘ML’ söylemi iyice dikkat çekmeye başladı. İşte SP’liler, bu nedenle, “Böyle giderse SP-ML olacağız, Bekaroğlu partinin sol kanadı olarak yönetimi ele geçiriyor” diye korkmaya(!) başladı.
       
MÜLKİYENİN YANLIŞLIKLA MEZUN ETTİKLERİ
       ANAP İstanbul Milletvekili Emre Kocaoğlu, bu partinin Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a en bağlı isimlerden biri. Kulislerde sohbet ederken, o ünlü; “Ne olacak bu memletin hali” sorusuna girdik.
       Kocaoğlu söze, “Ankara gayrı ciddi” diye başladı ve kısa bir değerlendirmede bulunduk. Biz de bunun siyasetten kaynaklandığını söyledik. Ama ilginç bir yanıt aldık:
       “Siyasetten değil, Siyasallılar’dan.”
       Kocaoğlu, Türkiye’nin idaresinde, gerçekten de, en etkin okul olan Mülkiye mezunlarını ima ediyordu. Bunun üzerine, hemen anımsatma gereği duyduk, kendisinin çok sevdiği genel başkanı da Mülkiye mezunuydu. Kocaoğlu, kaçmanın yolunu iyi buldu:
       “Siyasal’ın yanlışlıkla mezun ettiği tek isim Mesut Yılmaz’dır.”
       Ama bir an düşündü ve ‘kemikleri sızlamış’ olmalı ki yaptığı yanlışı düzeltme gereği duydu:
       “Hayır iki kişidir. İkincisi de rahmetli dedem, eski vali Yahya Sezai Uzay’dır.”
       Ee ne demeli, Emre Bey’e de bu yanıt yakışırdı, yani.
       
SOMUNCUOĞLU SENDROMU
       Sivas Milletvekili Mehmet Ceylan hafta içinde Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile MHP’den istifa etiğini açıkladı. Ceylan, istifa gerekçesini açıklarken hem hükümete, hem de MHP yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. Tabi bunların hepsi normal beklentilerimizdi. Ama, basın toplantısı salonunun dışına çıktığımızda oldukça ilginç bir manzara ile karşılaştık.


       4-5 tane iri yarı, gayet şık giyimleri; siyah takım elbiseleri, kravatları, boyalı ayakkabıları , kısa saç tıraşları ile dikkat çeken, elleri arkalarında kenetli, etrafı dikkatle izleyen gençler küçük bir sıra oluşturmuştu.
       Anlayacağınız, Ceylan oldukça tedbirli gelmişti basın toplantısına. Cumhurbaşkanı adayı olmak amacıyla Meclis’e geldiğinde MHP’li bazı milletvekillerinin yumruklarını yemek zorunda kalan, eski Bakan Sadi Somuncuoğlu sendromu, bu tedbirin alınmasını zorunlu kılmıştı. 30 yıllık gerçek bir ülkücü olduğunu basın toplantısında sıkca vurgulayan Ceylan, tedbirli davranışı ile de camiayı yakından bildiğini göstermiş olmadı mı?
       
 
       
    MSNBC News "Uzun ince" yolda son durum
MSNBC News Siyaset şekerlemeleri
MSNBC News Erken seçim
MSNBC News Cem + Derviş
MSNBC News Ağalar böyle konuşur
MSNBC News DSP'li bakanlar istifa etmez!
MSNBC News Vekil babaların borcu vekil oğullara kaldı
MSNBC News Ecevit geç kaldı
MSNBC News Mührü Fenerliler vurdu
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları