Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Vekil babaların borcu vekil oğullara kaldı
 
ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın 22 Nisan günü Ağrı’ya yaptığı geziye biz de katıldık. Günübirlik gezimiz ‘Siyaset Şekerlemeleri’ için oldukça verimli geçti.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
27 Nisan—  Ankara’dan Ağrıya giderken, Devlet Bakanları Mehmet Keçeciler ve Edip Safter Gaydalı ile birlikte yolculuk yaptık. Ekipteki bir diğer isim de ANAP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’dı.Bu seyahatte öğrendik ki, Gaydalı’nın da, Ayrım’ın da babaları, oğulları gibi aynı dönem de milletvekilliği yapmışlar.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ayrım, babasının şimdi 83 yaşında olduğunu belirterek, şu olayı aktardı:
       “Babam geçen gün, Safter Bey’in babasından bir inek alacağı olduğunu söyledi. Bu borcun artık tahsil edilmesini istediğini de belirtti. Babamın yalan söylediğini hayatta görmedim. Ben de durumu Safter Bey’e aktardım. Hemen, borcu ödeyeceğini söyledi, hatta ‘Karnında bebeği de olsun mu’ diye sordu. Ama aradan bir ay geçti, bizim inek hala gelmedi.”
       
BİTLİS’TE ‘DOOR TO DOOR’ SERVİSİ YOK
       Anlatılanları duyan Gaydalı müdahale etti:
       “Yani babamın borcunu inkar edecek değilim. Hemen Bitlis’e bir kamyonet göndermesini söyledim. Ama aradan bir ay geçti, hala kamyonet ortalıkta yok. Bizim Bitlis’te ‘Door to door’ (Kapıdan kapıya) servis hala yok. Eğer onu beklerse biz daha çok karlı çıkarız. Çünkü, Şamil’e ayırdığımız inekten, her gün süt almaya devam ediyoruz. Yani geç kalması onun zararına, benim yararıma. Karar onun.”
       
TUZCU’DAKİ DEĞİŞİM
       Ağrı’dan Ankara’ya ise Mesut Yılmaz’la aynı uçakta geldik. Tabi yol boyunca Türkiye’nin güncel sorunları ile ilgili pek çok konuda Yılmaz’a sorular yöneltip, yanıtlarımızı aldık. Bu arada, zaman zaman espriler yapıldı, olaylara bağlı olarak fıkralar da anlatıldı.
       Ama en neşeli konu Yılmaz’ın aktardığı şu olaydı:
       ANAP İstanbul Milletvekili Şadan Tuzcu bir by-pass ameliyatı geçirdi. Meclis’in en şakacı milletvekillerinden olan Yılmaz’ın hemşehrisi Tuzcu, şimdi oldukça iyi ve önümüzdeki hafta yeniden Meclis’e dönüyor.
       Tuzcu’yu, bu ameliyat süresince, eşi Armağan hanım hiç yalnız bırakmadı. En az eşi kadar neşeli ve hoşgörülü Armağan Hanım’ın Mesut Yılmaz’a anlattığına göre, Şadan Tuzcu by pass sonrası gözünü açtığında eşine gülümsedi, bir süre sohbet etti. Sonra odaya bir hemşire girdi. Şadan Bey, hemşireyi bir güzel süzdü, sonra da nereli olduğunu sordu. Kastamonulu olduğunu öğrenince, “Yeme de yanında yat” dedi.
       Armağan Hanım, bunları anlattıktan sonra Yılmaz’a, “Yani böylesi ameliyat geçirenlerin bazı değişik davranışlar içine girdiklerini duymuştum da, bizimki kadar hızlı ve değişim göstereni hiç duymadım” dedi. Yılmaz, “Armağan Hanım, Şadan hiç değişmemiş ki” dediğinde, ortalığı bir kahkaha sardı.
       Yılmaz’ın bu anlattığı hikayeyi, Şadan Tuzcu’ya da aktardım, yazacağımı söyledim, o da, “Yazacaksan, Mesut Yılmaz’ın beni kıskandığı(!) için böyle konuştuğunu da yaz. Artık daha da gençleştim!” dedi.
       Yoruma size ait..
       
YILMAZ AİLESİNDE AĞABEY SENDROMU
       Yılmaz’la birlikte yolculuk yapılır da futbol konuşulmadan durulur mu? Mümkün değil tabi. Artık çoğu kişi de iyi biliyor ki; Yılmaz ailesinde, futbol konusunda bir gariplik var.
       Yılmaz’ın kardeşi Turgut Yılmaz fanatik bir Fenerbahçeli. Yılmaz’ın büyük oğlu Yavuz da amcası gibi fanatik Fenerbahçeli. Yılmaz’ın küçük oğlu Hasan ise tam babası. O da en fanatik Galatasaraylılardan.Yılmaz’a, kardeşler arasındaki bu yapıyı sorduk.
       Yanıtı, “İnanmazsınız; ama bizim ailede ağabey sendromu var. Turgut, sırf ben Galatasaray’lı olduğum için Fenerli; Hasan da sırf Yavuz Fenerli diye Galatasaray’ı tutuyor.”
       Bu arada Yılmaz, halen yurtdışında öğrenimini sürdüren Hasan’ın Galatasaray’ın şampiyonluk maçına gelemeyeceğini, buna çok üzüldüğünü belirtti. Ancak Hasan’ı dünya kupası maçlarına ise göndereceğini açıkladı.
       
SİYASETİN VE BÜROKRASİNİN YAKIŞIKLILARI
       23 Nisan Resepsiyonunda karşılaşan Devlet Bakanı Faruk Bal ile Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen birbirlerine iltifat yağdırdılar. Bal, gazetecilerle sohbet ederken yanlarına Tüzmen geldi. Bal, bütün gazetecilerin çok iyi tanımasına rağmen Tüzmen’e takıldı:
       “Ve işte bürokrasinin en yakışıklısı da aramızda.”
       Tüzmen altta kalmadı:
       “Siyasetin en yakışıklısı zaten buradaymış.”


       Kendisi de eski bir bürokrat olan Bal yeniden devreye girdi ve bağlı olduğu Bakan Tunca Toskay ile arası açık olduğundan her an görevden alınması beklenen Tüzmen’e şu tavsiyede bulundu:
       “Kürşatcığım gördüm ki, yakışıklılık siyasette para etmiyor; ama bürokraside gayet iyi iş yapıyor. Onun için sen bürokraside kalmaya devam et.” Bal’ın bu tavsiyesini arkadaşlarımız farklı yorumlamadı da değil. Arkadaşlarımız, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye en yakın bakan olan Faruk Bal’ın, Tüzmen’e, “MHP dışında bir partiye gireceğine dair dedikodular var. Yerinde dur, bir yere gitme. Sen müsteşarlık görevini sürdüreceksin” imasında bulunduğunu belirttiler.
       Bakalım bu ima doğru çıkacak mı?
       Yoksa Tüzmen görevinden alındıktan hemen sonra MHP’ye sürpriz yapıp, koalisyondaki partilerden birine üyelik başvurusunda mı bulunacak?
       Göreceğiz...
       
 
       
    MSNBC News Ecevit geç kaldı
MSNBC News Mührü Fenerliler vurdu
MSNBC News Tayyip Erdoğan kararı
MSNBC News Yeniden yapılanma Ecevit'i bekliyor
MSNBC News Süha Tanık'ın torun derdi
MSNBC News Bir de Yüce Divan'a gönderseler
MSNBC News Bostancıoğlu üzerine senaryolar
MSNBC News Siyaset de değişiyor
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları