Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Mührü Fenerliler vurdu
 
Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi yapılan ANAP grup toplantısında, Fenerli Erkan Mumcu’nun, Beşiktaşlı Edirne Milletvekili Evren Bulut’a yaptığı el hareketi kameralara yakalanmıştı.
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
20 Nisan—  Mumcu, bu hareketiyle Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı yeneceğini söylemek istemişti. Bundan sonrasında gelişmeleri ise Evren Bulut aktardı:

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Arkadaş, bu hareketi yemedik tabi; hemen cevabını verdim. ‘Biz Beşiktaş olarak, Fener’e öyle iki tane mühür basacağız ki, bunu hayatınız boyu sökemeyeceksiniz’ dedim. Ama bugün ne yazık ki boynum eğri. Benim dediğim mühür basıldı; ama Beşiktaş tarafından değil Fener tarafından. Demek ki Mumcu o harekette de haklıymış; ne yapayım. Beşiktaş’ımızın bize yaptığı bu işte.”
       
BİLDACI’NIN KEDERİ VE SEVİNCİ
       NTV’den arkadaşımız Serap Zeyrek’in haberi ile ortaya çıkan, doğalgaz arzındaki fazlalık günlerce kamuoyunda tartışma konusu oldu. Serap’ın haberine göre, Türkiye daha ilk üç ayda arz fazlası nedeniyle 170 milyon doları Rusya ve İran’a tazminat olarak ödemek zorundaydı.
       Tabi konunun en önemli muhatabı BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Bildacı’ydı. Bildacı, Pazartesi günü NTV’nin konuğuydu. Serap’la birlikte kendisini ağırladık, bir süre sohbet ettik.
       Bildacı, bu haberlerin kendisini nasıl etkilediğini şöyle anlattı:
       “Serap Hanım’ın haberinin çıktığı gün eve gidiyorum. Bir yandan da kafamda hesap, 170 milyon dolardan söz ediyoruz. Vicdanen rahatsız oldum. Hesap makinesi çıkardım, bir bölme işareti yaptım, baktım ki 170 dolarlık bu açık gerçekleşirse her Türk vatandaşına 2 dolarlık yük getiriyormuşuz. Birden çok kederlendim. Sonra benim daha önceki asıl projem olan Bakü Ceyhan aklıma geldi. Bu projeden yılda 250-300 milyon dolar kazanacağız. Bu kez bir bölme de bunun için yaptım. Vatandaş başına 5 dolar düşüyordu. İşte o zaman kederim biraz azaldı, gönlüm rahatladı. Ama, çalışmalar yapıyoruz, yıl sonu hesaplarına göre, hiçbir tazminat ödemeden yılı kapatırsak daha da mutlu olacağım.”
       
KOMİSYONLA BAKANLIĞIN ORTAK KADERİ
       Savaş, çok yakın savaş ve terör suçları dışında idam cezasını kaldıran yasa tasarısı Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüp kabul edildi.
       Görüşmeler sırasında doğal olarak Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de zaman zaman açıklamalarda bulundu. Ama salonun öbür ucunda oturan Komisyon Başkanı Emin Karaa, Bakan’ın sesini duymakta güçlük çekiyordu.
       Bakan’dan daha yüksek sesle konuşmasını rica etti.
       Bakan, da komisyonun ses düzeninde sorun olduğunu belirtti. Karaa, “Sayın Bakan, sadece ses düzeni değil ki koltuklarımız da sorun; ama bu ülkede tasarruf dendiğinde sadece bizim komisyona işliyor” şeklinde dert yandı.
        Meğer Türk, de çok dertliymiş:
       “Sayın Başkan, komisyonumuzla Adalet Bakanlığımızın kaderi aynı demek ki. Çünkü tasarruf tedbirleri bize de çok iyi işliyor.”
       Karaa ise noktayı koydu:
       “Sayın Bakan, o zaman hem komisyonun hem de Bakanlığın bu ortak kaderini ortak bir tutumla değiştirelim.”
       
KULAK ÇINLADI
       Komisyondaki görüşmeler sırasında, DYP’li üye Sevgi Esen, Türkiye’nin pek çok sorunu bulunduğu halde bu düzenlemeye öncelik verilmesini anlayamadığını belirterek, tasarıya eleştiriler yöneltti.
       Bakan Türk bu eleştiriye de yanıt verdi:
       “Sevgi Hanım’ın eleştirisini yadırgadım. Mahkemelerimiz Anayasa değişikliği sonrasında karar veremez duruma geldi. Bu durumdan en çok yakınanlardan biri de


       DYP Grup Başkanvekili Sayın Turhan Güven’dir. Sayın Esen’in bundan haberi yok mu?”
       Bakan’dan bu yanıtı alan Esen, bir süre sonra ortalıktan kayboldu. Sonra, yeniden Komisyon’a döndü; ama yanında Turhan Güven de vardı. Komisyon bu süre zarfında tasarı üzerindeki görüşmelerini bitirmek üzereydi.
       Son oylama yapılmaktaydı ki, Başkan Karaa, Güven’i görünce, “Sayın Güven söyleyeceğiniz bir şey var da onun için mi geldiniz?” diye sordu.
       Güven’ini yanıtı özdü:
       “Kulağım çınladı da, niye ki, diye bir gelip bakmak istedim.” Komisyon, Güven’in bu yanıtı üzerine, gülüşmeler arasında, idamla ilgili düzenlemeyi onaylayarak çalışmalarını tamamladı.
       
 
       
    MSNBC News Tayyip Erdoğan kararı
MSNBC News Yeniden yapılanma Ecevit'i bekliyor
MSNBC News Süha Tanık'ın torun derdi
MSNBC News Bir de Yüce Divan'a gönderseler
MSNBC News Bostancıoğlu üzerine senaryolar
MSNBC News Siyaset de değişiyor
MSNBC News Bahçeli'nin, 'MHP kurmayları' merakı
MSNBC News Eski solcularla ülkücülerin dikkatine
MSNBC News Samimiyet birazcık
MSNBC News Kamu zammında adalet yok!
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları