Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
DSP’li bakanlar
istifa etmez!
 
Hükümetin göreve başlamasından bu yana tam üç yıl geçti. Bu süre içinde, ANAP bakanlarının yarısını değiştirdi. MHP bile dört bakanını kabine dışına çıkardı.
 
 
29 Nisan —  Bu değişikliklerin çoğu da kamuoyunda oluşan tepkiler sonucu oldu. Ama, buna karşın, pek çoğu 5 yıldır aynı koltukta oturmasına rağmen, DSP’li bakanlardan hiçbiri değişmedi dese yeridir.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koltuğundan olan tek isim Devlet eski Bakanı Hikmet Uluğbay oldu. Uluğbay’ın kararlı tavrı ve başka bir yol da kalmamış olması bu sonucu doğurdu.
       Türkiye, tarihinin en büyük iki ekonomik krizini Recep Önal döneminde yaşadı. Ama Önal’ın istifası Başbakan Bülent Ecevit tarafından kabul edilmedi, Önal da ısrarlı davranmayınca, ‘bir koltuk, bir makam aracı, bir oda, bir sekreterle’ işleri götürmek durumunda.
       Peki, bu tablodan ANAP’ın ve MHP’nin başarısız olduğu, DSP’lilerin tümünün ise çok başarılı olduğu sonucunu çıkarmak doğru mu?
       Çoğu DSP’li bakan için bir şey söylemeye gerek yok; ama Recep Önal’ın durumunu yukarda özetledik ve acaba aynı isim MHP’li veya ANAP’lı olsaydı, bugün koltuğunu koruyabilir miydi?
       
KOLTUĞA YAPIŞTI KALDI
       Bütün bunları unuttuğumuzu varsayalım. Gelin şu son rezalete bakalım: Af rezaleti.
       Yani Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e ne dersiniz?
       Kendisi bir hukuk profesörü olan Türk, son Anayasa değişikliğini unutmuş gibi, yeni bir af yasasının Meclis’ten 5/3 çoğunlukla geçmek zorunda olduğunu bilmemekte.
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de doğruyu gösterince, yaşını başını unutup, hırçınlaşmakta.
       Bir Adalet Bakanı düşünün ki, Anayasa Mahkemesi’nin tam altı ay önce verdiği iptal kararının süresinin 27 Nisan’da dolacağını unutsun. Bir yasa tasarısı Meclis’e sevk ederken bile bu ayrıntıyı gözden kaçırsın, tasarıyı takip etmesin; ta ki Meclis Başkanı Ömer İzgi, “Kardeşim acele edin süre 27 Nisan’ da doluyor” diyene kadar.
       Tabi trenin kaçtığı fark ediliyor ve tasarıya yürürlük tarihi, - ki o tarihte Cumhurbaşkanı’nın tasarı üzerindeki inceleme süresi devam ediyor olacak- konmak zorunda kalıyor.
       Sonuçta ortaya bir ucube çıkıyor.
       Bakan gibi davranmıyor.
       Davransaydı, daha ilk af tasarısı çıkarılırken, konuya taraftar olmadığı halde, sırf Rahşan Ecevit istedi diye halkın önüne af rezaleti ile çıkmazdı.
       Saygın bir profesör gibi bile davranmadı. Davransaydı, çoğu öğrencileri yaşında olan mahkumlar cezaevlerinde öldürülürken yerinde duramazdı.
       Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün bakanlığı döneminde en az 15 tane cezaevi isyanı çıktı. Yüzlerce mahkum ve güvenlik görevlisi öldürüldü. Bakan her seferinde koltuğunda oturmayı içine sindirebildi.


       Adalet Bakanlığı’ndan Meclis’e gelen pek çok tasarı birer ucube gibiydi.
       Adalet Komisyonu ve Meclis Genel Kurulu pek çok kez bu tasarıları düzeltmek için harekete geçti; her seferinde Adalet Bakanı Türk, “İstifa ederim” resti çekti, istediğini yaptırdı.
       Tasarımlarının bir sözcüğünün bile değiştirilmesi halinde istifa tehdidinde bulunan bir bakan, onlarca mahkum ölürken, binlerce mahkum da cezasını çekmeden toplumun içine salınırken nasıl koltuğunda rahat oturabilir; anlayan var mı?
       Beş yıldır bakanlık yapan, yaşı kemale ermiş bir profesörümüz, kenara çekilmek için daha ne bekler Allah aşkına?
       Bu arada Başbakan Bülent Ecevit, “Bakın bizim bakanlarımız hep başarılıydı, ANAP ve MHP başarısız kaldıkları için pek çok bakanını değiştirdi” gerekçesini öne çıkaracaksa, bunun yanıtını ise halk verecektir.
       
 
       
    MSNBC News Vekil babaların borcu vekil oğullara kaldı
MSNBC News Ecevit geç kaldı
MSNBC News Mührü Fenerliler vurdu
MSNBC News Tayyip Erdoğan kararı
MSNBC News Yeniden yapılanma Ecevit'i bekliyor
MSNBC News Süha Tanık'ın torun derdi
MSNBC News Bir de Yüce Divan'a gönderseler
MSNBC News Bostancıoğlu üzerine senaryolar
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları