Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Ağalar böyle konuşur
 
DSP Muş Milletvekili Zeki Eker’i, partili arkadaşları ‘ağa’ lakapsız anmaz. Adının önünde mutlaka ‘ağa’ sözcüğü vardır yani Zeki Bey’in. Zeki Bey de, hani, bunu hak etmiyor değil. Muş’da geniş bir çevre ve büyük bir aşiret...
 
Ankara
NTV-MSNBC
 
4 Mayıs—  Ama Meclis’te ve hükümet işlerinde çoğu zaman, ağalık bile sökmüyor. Bu nedenle Zeki Bey, çok nadir yaptığı birşeyi geçen hafta gerçekleştirdi. DSP Meclis Grup toplantısında söz aldı, kürsüye çıktı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ağa, bir konuştu ki sormayın… DSP’li bakanları topa tutu. DSP’li bakanların uzun süredir koltuklarını korudukları için, doyma noktasına geldiklerini, artık telefonlara bile çıkmadıklarını söyledi.
       
ÖZKAN GİBİ OLUN
       Ağa, bunları söyledikten sonra bir de güzel örnek verdi:
       “Halbuki bakan arkadaşlarımız Sayın Hüsamettin Özkan’ı örnek alsalar ya. Sayın Özkan bütün telefonlarımıza çıkıyor. Yüz şey söylüyoruz, sadece bir tanesini yapıyor, 99’unu yapmıyor. Ama birşey daha yapıyor, telefonda da olsa, öpüyor, seviyor, konuşuyor.”
       Aslında Başbakan Bülent Ecevit, toplantıda olmasa milletvekilleri Ağa’nın konuşmasını elleri patlarcasına alkışlayacaklardı; ama olmuyor işte. Ancak; toplantı sonrasında, Ağa’yı gören DSP’li milletvekilleri, “Ağa, çok teşekkür ederiz, duygularımıza tercüman oldunuz” deyip taktir belirttiler.
       Ağa, aynı gün Hüsamettin Özkan’la da karşılaştı. Özkan’dan da taktir göreceğini sanıyordu. Ama Özkan, öyle bir soru sordu ki, Ağa ne yapacağını şaşırdı. Özkan, “Yahu Ağa, ben anlamadım; sen beni övdün mü, yerdin mi? Yani söylediğini yapmayan biri miyim, ne demek istedin?” dediğinde, Ağa, baltayı taşa vurduğunu anladı. Sadece, “Öyle de mi anlaşılıyor Hüsamettin Bey?” demekle yetindi.
       
BAHÇELİ BJK’DEN BAŞKASINI TANIMAZ
       Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, siyaset dışında pek bir hobisi yok. Ama konu futbol olunca sözü dönüp dolaştırıp mutlaka Beşiktaş’a getirir.
       Ancak, malumu üzerine Beşiktaş bu yıl taraftarlarını oldukça üzdü. Lig ortalamasına bakıldığında oldukça iyi bir futbol sergileyen Beşiktaş buna rağmen, haftalar öncesinden yarıştan koptu ve üçüncülükle yetindi.
       İşte bu durum Bahçeli’nin, son haftalarda futbola ilgisini tamamen kopardı. Bunu da şurdan anlıyoruz. Bir fırsatını bulan arkadaşlarımız Bahçeli’nin bu yılın şampiyonu Galatasaray’la ilgili görüşünü almak istediler. Bahçeli, kimin şampiyon olduğunu bilmediğini ima edince, arkadaşlar şaşırdı. Bahçeli açıklık getirdi:
       ”Beşiktaş şampiyon olmadıktan sonra, kim olursa olsun, benim için önemli değil.”
       
TASARININ İLK MADDESİ GS
       Galatasaray’ın şampiyonluğu, her yerde olduğu gibi, Meclis’te de haftaya damgasını vurdu. GS yöneticileri Perşembe günü Meclis Başkanvekili Ali Ilıksoy’un konuğu oldular. GS’li vekiller ve bazı önemli bürokratlar da yemeğe katıldı.
       Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Şahin de iyi bir GS taraftarı ve yemeği kaçırmadı tabi. Hatta üçyıldızlı formasını da kulüp yöneticilerinden aldı. Ama yemek öyle bir saatte bitti ki, Şahin oradan ayrılır ayrılmaz hemen, Gümrük Müşavirleri Odası Kuruluş Yasa Tasarısı’nı görüşecek olan komisyon toplantısına geçti. Bu nedenle forma da komisyonun başkanlık masasının üstünde yerini aldı.
       Tabi forma kameremanların dikkatini çekince, Şahin, Komisyon’da GS forması açıp poz vermek zorunda da kaldı.
       Doğal olarak komisyonunu diğer üyeleri de konuya ağırlıklarını verdiler. FB’li taraftarlar, “Başkan tarafsızlığını yitiriyorsun” diye laf attı. Şahin, “Canım tüm takımlarımıza başarı diliyoruz. Gelecek yıl da FB şampiyon olur aynı şeyi onlar için de siz yaparsınız” dedi.
       GS’li vekiller de hemen devreye girdi. SP’li Metin Kalkan, Türkiye’nin en rijit kamu kuruluşunun Galatasaray olduğunu söyledi. Diğer üyeler biraz şaşırmıştı. Egezen, açıklık getirdi:
       “Türkiye’nin, GS kadar dış tanıtımını yapan bir tane kamu kuruluşu var mı?”
       Atılan şut yerini buldu, AKP’li Zeki Ergezen, “Yahu şimdi yazacaklar, GS’yi konuştular, diye, diğer takıları tutanlar kızacak” dedi. DSP’li Namık Tekin, nükteyi sürdürdü:
       “Tabi ki burada da Galatasaray’ı konuşabiliriz. Bugün halk, her yerde, GS’yi konuşuyor.”
       Ergezen noktayı koydu:


       “En iyisi, GS’nin şampiyonluğu hatırına, Gümrük Müşavirleri Odası tasarısının ilk maddesini görüşmüş kabul edelim.”
       
SEZER’LE RÜYADA RÖPORTAJ
       Gazetci arkadaşımız Taki Doğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile özel bir röportaj yapma hayalleri kuruyor. Ancak bunu bir türlü başaramıyor.Geçen gün Sezer’i bir kokteylde yakaladı. Hemen yanına yaklaştı, “Sayın Cumhurbaşkanımız, bu röportajı o kadar istiyorum ki, rüyalarıma giriyor. Geçen gün sizi rüyamda gördüm ve çok güzel bir röportaj yaptım” dedi.
       Ama Sezer’den, “İyi ya Taki Bey, o zaman siz sıranızı savdınız” yanıtını alınca kendisi bile büyük bir kahkaha atmak zorunda kaldı.
 
       
    MSNBC News DSP'li bakanlar istifa etmez!
MSNBC News Vekil babaların borcu vekil oğullara kaldı
MSNBC News Ecevit geç kaldı
MSNBC News Mührü Fenerliler vurdu
MSNBC News Tayyip Erdoğan kararı
MSNBC News Yeniden yapılanma Ecevit'i bekliyor
MSNBC News Süha Tanık'ın torun derdi
MSNBC News Bir de Yüce Divan'a gönderseler
MSNBC News Bostancıoğlu üzerine senaryolar
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları