Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Siyaset şekerlemeleri
 

 
Ankara
NTV-MSNBC
 
11 Mayıs—  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyesi Yasemin Kumral, bir resim sergisi açmaya karar verdi. Sergi için de partisinin genel merkezindeki sanat merkezini yeğledi. Açılışa AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hemen hemen tüm parti yöneticileri ve kalabalık bir milletvekili grubu katıldı. Kumral, zaten renkli olan açılışa bir renk daha katmak için, gitarını eline aldı ve ard arda dünya klasiklerinden, birkaç güzel parça çaldı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Erdoğan ve parti yöneticileri dünya klasiklerini dinleyince, AKP’nin sakallı milletvekillerinden Nurettin Aktaş’ı aradılar. Çünkü onlara göre bu parçalara ancak Aktaş katılabilirdi.
       Aktaş bulunamayınca dikkatler İstanbul Milletvekili Ali Coşkun’a yöneldi.
       Ali Coşkun durumu gayet güzel kurtardı:
       “Sayın Genel Başkan, şarkılara katılmak için epeyce uğraştık; ama bizler İlahi Korusu’nun üyeleri olduğumuzdan bir türlü ayak uydurmakta başarı sağlayamadık. Daha fazla zorlamadan, Yasemin Hanım’ı dinlemekle yetinelim.”
       
ÇETİNKAYA’NIN MARKA HİLESİ!
       Yasemin Kumral’ın sergi açılışında milletvekilleri şıklıkta da yarıştı. Çoğu da spor kıyafetleri ile boy göstermişti.
       Milletvekillerinin kendi aralarında yaptığı değerlendirmelere göre, o günün en şıkları AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz’du.
       En rüküşü ise Necati Çetinkaya seçildi. Neye göre seçtiler bilemiyiz; ama Çetinkaya, laci giymekten pek hoşlanmadığından olsa gerek Meclis’in en renkli giyinen milletvekillerinden. Aynı zamanda Çetinkaya mağazalarının sahiplerinden. Yani bir giydiğini bir daha giymeyenlerden diye bilinir. Yine de buna rağmen AKP’li arkadaşları, belki de kıskandıkları(!) için olsa gerek Çetinkaya’yı rüküş seçtiler.
       Hatta Çetinkaya ile ilgili bir sırrı da, yakın arkadaşı olan Abdülkadir Aksu, sanki Cem Boyner duysun diye, şu sözlerle açığa vurdu:
       “Necati ne giyerse giysin fark etmez. Çünkü o bir Çetinkaya hayranı. Beymen’den bile elbise alsa, ilk olarak etiketi söküp, Çetinkaya etiketi takar.
       Adamda böyle bir tutku olunca, başka şeylere dikkat etmez ki!”
       
ERSÜMER’İN PLAK TUTKUSU
       Enerji eski Bakanı Cumhur Ersümer’in iki oğlu var. Büyük olan Deniz, pazarlama işine girdi, Trakya’yı adım adım dolaşıp Vestel ürünleri satıyor. Küçük oğlu Cenk ise bir yandan üniversite eğitimini sürdürüyor, diğer yandan da müziğe olan tutkusunu keyifle yaşıyor.
       Cenk, zaman zaman Ankara’daki çeşitli eğlence merkezlerinde, her ne kadar Erol Derviş kadar ünlenmemiş olsa da, DJ’lik yapıyor. Cenk oldukça da başarılı bulunuyor. Bu nedenle para da kazanıyor. Bunu duyunca Ersümer’e, “İyi ya oğlan hiç değilse masraflarını çıkarıyordur” dedik.
       Meğer tablo hiç de öyle değil.
       Ersümer, “Olur mu kardeşim, adam internete giriyor, dünyanın tüm müzik marketlerini dolaşıyor. Yeni, ne varsa hemen siparişini de veriyor. Tabi beyefendide bizim kredi kartımız var; bütün siparişler bizim kredi kartına yazılıyor. Yani baba kesesinden devam” diye açıklama getirdi. Biz bu açıklamadan Ersümer’in Cenk’ten şikayetçi olduğunu düşünmeye başlamıştık ki, Ersümer şöyle dedi:
       “Ama durumdan hiç de şikayetçi değilim. Herhalde, en azından kargo şirketi, ‘Yahu bu milletvekili de müzikle ne kadar ilgili’ diye düşünüyordur.”
       
KÖSE’DEN ÖZKAN’A TAŞ
       Salı günü hükümet hakkında gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapıldı.
       İktidar partileri tam kadro Meclis’teydi. Ama gensoruda sağlanan bu başarının RTÜK Yasası görüşülürken sağlanamayacağı çekincesi ile iktidar bu yasayı gelecek haftaya sarkıttı.
       Aslında bu sarkmanın asıl nedeni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yurtdışında bulunması, Başbakan Bülent Ecevit’in de rahatsızlığıydı. Hani liderler olmayınca milletvekilleri Meclis’e gelmiyor, diye düşünülüyor ya, ondan.
       Bir de Meclis’in çalışmalarında belirleyici rol her zaman DSP’nin olmuştur. Bunun DSP’liler övünerek dile de getirirler ve hiç de haksız değiller.
       Gensoru önergesi görüşülürken, MHP Grup Başkanvekili İsmali Köse bir süre Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile sohbet etti.
       Konu, RTÜK yasasının neden ertelendiğiydi.
       DSP’nin övünmesine atıfta bulunurcasına Köse, Özkan’a sordu:
       “Sayın Özkan RTÜK’ü niye haftaya bıraktınız. Bakın bizim Genel Başkan burda değil; ama hepimiz hazırız. Allah afiyet versin Sayın Başbakanımız yok diye korkmamıza gerek yoktu. Buyrun devam edelim, görüşmelere.”
       Köse, taşı gediğine koymanın rahatlığı ile gülümserken, Özkan, “Canım bizim arkadaşların bir bölümü İzmir’e gidecek, sonra bir aksilik çıkmasın” diye yanıt verdi.
       Yani Özkan yine de, “Bizimkiler olmasa Meclis toplanamaz” demeye getirerek taşı gediğinden çıkarmaya çalıştı.
       
GENSORU NEDEN VERİLİR?
       Konu gensoru olunca akıllara ilk gelen isim ANAP İstanbul Milletvekili Güneş Taner oluyor. Taner, Meclis’e hiç uğramayan bir milletvekili. Ama kendisi bir gensoru sonucu bakanlık koltuğunu kaybettiğinden, ne zaman hükümetle ilgili gensoru verilse Taner hazır ve de nazırdır.


       Öte yandan muhalefet partileri, her seferinde reddedilmesine rağmen, bıkmadan gensonru önergesi veriyor. İktidar partilerinin milletvekilleri de bunu anlamıyor.
       Biz de muhalefet milletvekillerine sorduk, güzel bir şekerleme çıktı. Bakın, gensoruların gerekçeleri neymiş, muhalefet milletvekillerinden aktaralım:
       “Biz Güneş Taner’i çok özlediğimiz için, onu arada sırada da olsa Meclis’te görmek istiyoruz. Yoksa adamın, devamsızlıktan milletvekilliği düşecek. Hiç değilse iki ayda bir gensoru oylamalarına gelerek durumu, bizim sayemizde kurtarıyor.”
       
 
       
    MSNBC News Erken seçim
MSNBC News Cem + Derviş
MSNBC News Ağalar böyle konuşur
MSNBC News DSP'li bakanlar istifa etmez!
MSNBC News Vekil babaların borcu vekil oğullara kaldı
MSNBC News Ecevit geç kaldı
MSNBC News Mührü Fenerliler vurdu
MSNBC News Tayyip Erdoğan kararı
MSNBC News Yeniden yapılanma Ecevit'i bekliyor
MSNBC News Süha Tanık'ın torun derdi
TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları