Home page
Haber Menüsü


Toyota yeni modelleriyle iddialı
Genel Müdür Eren, 2001’de toplam 6 bin adet satış gerçekleştirdiklerini belirterek, “Hedefimiz pazar payını katlayarak yüzde 7’ye çıkarmak. Yeni Corolla modelleriyle, Alman ve Fransız rakiplerimizden müşterilerimizi geri almaya çalışacağız” dedi.
İstanbul
AA
21 Ocak— Toyotasa Genel Müdürü Volkan Eren, 2001’de toplam 6 bin adet satış gerçekleştirdiklerini, bu yıl pazar paylarını katlayarak yüzde 7’ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şubat ayından itibaren piyasaya sergileme amaçlı sunulacak ve Mart ayından itibaren de satışa sunulacak yeni Corolla Verso, Sedan, Hatchback 5 kapı ve Hatchback 3 kapı T-Sport modelleri düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı.

   
 
       
   
MSNBC News Nahum: Ekonomi krizden çıkıyor
MSNBC News "Renault en büyük ihracatçı oldu"
MSNBC News Otomotivden 2001'de sert fren
MSNBC News Otomotivde ihracat iç satışı geçti
MSNBC News Tofaş 'kuş' serisini sorguluyor
MSNBC News Sabancı: Toyota hisseleri 49 milyon dolara satıldı
MSNBC News Sabancı Toyota üretiminden çekildi
MSNBC News Toyota 2002 sezonuna hazır
MSNBC News Renault 80 bin, Tofaş 50 bin adet oto ihraç etti
MSNBC News Tofaş'tan 100 bininci Doblo
MSNBC News İlkbahar: Otomotiv hedef yükseltti
MSNBC News Otomotiv ihracatında rekor: 3.8 milyar $
MSNBC News Otomotiv pazarı 2002'de daralacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
“Sedan ile aileleri, Hatchback versiyonuyla genç kitleleri, Verso ile farklı olmak isteyenleri, T-Sport modeliyle de sportif sürücüleri hedefliyoruz.”
VOLKAN EREN
Toyotasa Genel Müdürü
       Eren, toplantıda yaptığı konuşmada, Toyotasa’nın yeniden yapılanma hedef ve stratejilerinin, 2001 yılını içine alan kuruluş dönemi ile 2002-2005 yılları arasındaki sıçrama döneminden oluştuğunu hatırlatarak, pazar payı artışı, bayi teşkilatının mutluluğu ve müşteri memnuniyetinin artırılması olan birinci dönem hedeflerinde başarıya ulaştıklarını kaydetti.
       Toyota’nın geçen yıl binek otomobil içindeki pazar payının yüzde 3.5’e yükseldiğini belirten Eren, 2001’de toplam 6 bin adet satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.
       Sıçrama döneminde sektörün en çok satan ilk 3 firmasından biri olmayı hedeflediklerini anlatan Volkan Eren, şöyle konuştu:
       “2002’deki hedeflerimizden biri pazar payını ikiye katlayarak yüzde 7’ye çıkarmak. Ayrıca yeni Corolla ürün gamını dört gövde versiyonuyla başarılı bir şekilde lanse etmeyi, Toyota imajını yükseltmeyi ve Toyota’nın daha duygusal yönlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Önümüzde bizi bekleyen bu hedefleri gerçekleştirebilmek için en önemli kozumuz, Şubat ayı ortasından itibaren pazara sunacağımız yeni Corolla ürün gamı olacaktır.”
       Yeni ürün gamının serinin dokuzuncu nesli olduğunu, yenilenmiş, başarılı estetik ve duygusal tasarımı, güvenli sürüş, konfor ve kullanım keyfinin ön plana çıktığını vurgulayan Eren, bu modellerin Avrupa kullanıcısının beklentileri ile ihtiyaçlarına göre tasarlandığını söyledi.
       Eren, Corolla Sedan ile ailelerin, Hatchback versiyonuyla genç kitlelerin, Verso ile farklı olmak isteyenlerin, T-Sport modeliyle de sportif sürücülerin hedeflendiğini anlatarak, bu yılın ikinci yarısından itibaren de Türkiye’de üretilecek Wagon versiyonunu pazara tanıtacaklarını duyurdu.
       
FİYATI, RAKİPLERİNİN ORTALAMASI
“Yeni Corolla modelleriyle, Alman ve Fransız rakiplerimizden müşterilerimizi geri almaya çalışacağız. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarı için dizayn edildiğinden daha çok Avrupalıları rakip olarak görüyoruz.”
VOLKAN EREN
Toyotasa Genel Müdürü
       Son dönemlerde Alman ve Fransız rakiplerinin gerisinde kaldıklarına işaret eden Eren, “Yeni Corolla modelleriyle, Alman ve Fransız rakiplerimizden müşterilerimizi geri almaya çalışacağız. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarı için dizayn edildiğinden daha çok Avrupalıları rakip olarak görüyoruz” diye konuştu.
        Hatchback ile Sedan modelinin fiyatının birbirine çok yakın olduğunu, Wagon’un fiyatını kesinleştiremediklerini, Verso modelinin bunlara göre daha pahalı olacağını belirten Eren, “Fiyatları belirlerken pazarda en çok satan 5 modelin ortalamasını dikkate aldık. Yani fiyat olarak rakiplerimizin ortalamasına eşit olacağız” dedi.
       Eren, yeni modellerin sadece özellikleriyle değil donanım ve güvenlik ekipmanlarıyla da çok iddialı olacağını kaydetti. Volkan Eren, elektronik direksiyon kontrol sistemiyle daha az yakıt tüketimi sağlayan, klimalı, ABS ve EBD fren sistemine sahip yeni Corolla’larda önceki modellere göre çarpışma anında parçaların hasar görme oranının yüzde 80, çarpışmanın araca verdiği hasarın da yüzde 50 daha az olduğunu bildirdi.
       Yeni ürün gamının Şubat ayı ortasından itibaren plazalara sergileme amaçlı olarak belli sayıda gönderileceğini belirten Eren, bu ürünlerin Mart ayından itibaren de reklamlarla birlikte satışa sunulacağını söyledi.
       Eren, henüz reklama başlamamalarına rağmen yeni modellere ilişkin tüketicilerden küçümsenmeyecek kadar talep geldiğini kaydetti.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları