Home page
Haber Menüsü


TOFAŞ CEO'su Jan Nahum
Nahum: Ekonomi krizden çıkıyor
TOFAŞ CEO’su Jan Nahum, Türkiye ekonomisinin krizden çıkmaya başladığını belirterek, “Biz önümüzü hissetmeye başlıyoruz, Ekonomi iyiye gidiyor” dedi. Nahum,
otomotivin 2001’de umut ışığı olduğunu belirterek, cironun 2001’de 1 milyar $ olduğunu söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    17 Ocak—  Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. Muharras Azası ve CEO’su Jan Nahum, Türkiye ekonomisinin krizden çıkmaya başladığını belirterek, otomotiv endüstrisinin 2001’de ciddi bir umut ışığı olduğunu söyledi. Nahum, “Biz önümüzü hissetmeye başlıyoruz, bizce Türkiye krizden çıkmaya başlıyor, Türkiye’de ekonomi iyiye gidiyor” derken, şirketin 2001 yılı cirosunun 1.1 katrilyon lira veya 1 milyar dolar olduğunu, 2002 yılında ise bu rakamı yüzde 15-20 artırmayı hedeflediklerini açıkladı.  

   
 
       
   
MSNBC News Otomotivde ihracat iç satışı geçti
MSNBC News OSD: Otomotivde verginin düşürülmesi kamuya yarar
MSNBC News Otomotivden 2001'de sert fren
MSNBC News İlkbahar: Otomotiv hedef yükseltti
MSNBC News Otomotiv ihracatında rekor: 3.8 milyar $
MSNBC News Otomotiv pazarı 2002'de daralacak
MSNBC News Tofaş 'kuş' serisini sorguluyor
MSNBC News Renault 80 bin, Tofaş 50 bin adet oto ihraç etti
MSNBC News Tofaş'tan 100 bininci Doblo
MSNBC News Otomotivciler 2002'den umutsuz
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Nahum, Rahmi Koç Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Nahum, Tofaş’ın 2001 yılı performansı ve Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
       
EKONOMİ İYİYE GİDİYOR
“Biz önümüzü hissetmeye başlıyoruz. Bizce Türkiye krizden çıkıyor. Bizce Türkiye’de ekonomi iyiye gidiyor. Bizce enflasyon düşüyor. Türk Lirası değer kazanmaya başladı.”
JAN NAHUM
Tofaş CEO'su
       Bu yıl ekonomide ciddi gelişmeler olacağı görüşünü dile getiren Jan Nahum, “Biz önümüzü hissetmeye başlıyoruz. Bizce Türkiye krizden çıkmaya başlıyor” dedi.
       Nahum, bugünkü dünya ortamında kimsenin çok fazla önünü göremeyeceğini, ancak hissedebileceğini de belirterek, şunları söyledi:
       “Evet, biz önümüzü hissetmeye başlıyoruz. Bizce Türkiye krizden çıkıyor. Bizce Türkiye’de ekonomi iyiye gidiyor. Bizce enflasyon düşüyor. Türk Lirası değer kazanmaya başladı. Bizce otomotiv piyasası büyüyecek, Türkiye rekabet gücünü sürdürecek ve ihracatımız artacak. Herşey böyle devam ederse, biz bir çıkış yolu görüyoruz ve çıkmaya başladığımızı görüyoruz.”
       Nahum, Ocak ayının beklendiği gibi çok kötü geçmekte olduğunu da kaydederek, şunları söyledi:
       “Biz yılın ortasından itibaren yılın sonuna doğru, Türk ekonomisinde yaşanacak iyileşmenin kendini piyasalara aksettireceğini, bizim sektörde olduğu gibi diğer sektörlerde de birtakım iyileşme emareleri görmeyi bekliyoruz. Bu sene geçen seneye nazaran yaptığımız varsayımlarda ekonomide ciddi gelişmeler olacak. Ülke parası enflasyona karşı değer kazanmış olacak. Türkiye gelişecek, dolayısıyla Ocak ayında bunu hissetmiyoruz ama ekonomi iyiye gidecek.”
       
OTOMOTİV SEKTÖRÜ UMUT IŞIĞI
       Geçen yıl Türkiye’nin en derin ekonomik krizlerinden birinin yaşandığını vurgulayan Nahum, “Bazen ümit gerekti. Milletin sarılacağı bir ışığa ihtiyaç oldu. Otomotiv endüstrisi ve Tofaş, 2001’de ciddi bir umut ışığı oldu. Yılboyunca ekonomik krizde insanların tüketicinin, milletin beklediği bir çıkış yolunun simgesini oluşturmakta önemli adımlar attık” diye konuştu.
“Yılın ortasından itibaren yılın sonuna doğru, Türk ekonomisinde yaşanacak iyileşmenin kendini piyasalara aksettireceğini, bizim sektörde olduğu gibi diğer sektörlerde de birtakım iyileşme emareleri görmeyi bekliyoruz. Bu sene geçen seneye nazaran yaptığımız varsayımlarda ekonomide ciddi gelişmeler olacak. ”
JAN NAHUM
TOFAŞ CEO'su
       Tofaş’ın 2001’deki faaliteleriyle şampiyon olduğunu gördüklerini ifade eden Nahum, şunları söyledi: “İhracat konusunda şampiyon tereddütsüz Tofaş olmuştur. Bu performans eriştiğimiz rekabet gücünün ne denli ciddi olduğunu göstermekte. Krizlere rağmen yatırımlara devam ediyoruz.”
       Tofaş’ın Borsa’da da 2001 yılında İMKB Ulusal 100 Endeksi’nin performasının üzerinde bir performans gerçekleştirdiğini vurgulayan Nahum, “2001 yılında kendi sektörümüzde Borsa’da da şampiyon olduk” dedi. Nahum, “Tofaş çok zor bir ortamda, ciddi şampiyonlukların kazanılabileceğini, ülke ekonomisine katkıda bulunulabileceğini, Türk halkının yaşam seviyesinin artırılabileceğini, Türkiye’nin teknolojik seviyesinin ciddi bir seviyede olduğunu, şampiyonluklarıyla ortaya atma fırsatı bulmuştur” dedi.
       Geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolar civarında ciro yaptıklarını belirten Nahum, bu yıl daha yüksek bir ciro beklediklerini kaydetti.
       
İHRACAT HEDEFİ 850 MİLYON DOLAR
       Nahum, 2002 yılı ihracat hedeflerinin 850 milyon dolar olduğunu söylerken, 2001 cirosunun 1 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini belirtti. Nahum, Tofaş’ın geçen yıl 684 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Bu yıl bu rakamın 800-850 milyon dolar olmasını beklediklerini belirten nahum, 2001’de üretimin toplam 117 bin 300 adet olduğunu ve 57 milyon dolar tutarında yatırım yapıldığını kaydetti.
       Nahum, 2002’de yatırımları sürdüreceklerini ve yatırımları gerçekleştirme süratine göre yatırım tutarının 60-100 milyon dolar arasında olacağını açıkladı.
       Nahum, ayrıca, 2001 yılının kendilerinin finansal beklentilerini çok zedelediğini de bildirdi. Nahum, geçen yıl kendilerini etkileyenin IMF’nin reçeteleri değil, Türkiye’nin içine düştüğü darboğaz olduğunu da kaydetti.
“Tofaş geçen yıl 684 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleşti. Bu yıl bu rakamın 800-850 milyon dolar olmasını bekliyoruz. 2001’de üretim toplam 117 bin 300 adet oldu 57 milyon dolar tutarında yatırım yapıldı.”
JAN NAHUM
Tofaş Ceo'su
       2002 yılında Doblo’nun ihracat konusundaki lokomotifliğinin devam edeceğini vurgulayan Jan Nahum, yeni versiyonlarının da piyasaya çıkmasıyla Avrupa’daki pazar beklentilerinin artacağını anlattı.
       
MISIR’DA HAKİMİYET ARTIYOR
       Tofaş’ın Mısır başta olmak üzere çevre pazarlarda hakimiyetini artırmakta olduğuna işaret eden Nahum, Doblo üretimi için Brezilya’ya parça ihraç edeceklerini bildirdi.
       Nahum, ayrıca, bu yıl 800-850 milyon dolarlık ihracat yapmak için plan yapmakta olduklarını açıkladı. Kuş serisi ile ilgili bir soru üzerine, bu serinin üretiminin sürüp sürmemesinde tüketicinin talebi ve mevzuatın belirleyici olacağını vurgulayan Nahum, “Kuş serisini tam olarak kaldırmayacağız. Mısır’da piyasa lideri. Kuş serisine şaşılacak kadar değişik yerlerden talep gelmekte” dedi.
       Nahum, ortakları Fiat Auto’nun Türkiye için değişmeyen bir bakışının olduğunu, Türkiye pazarına ve geleceğine inandığını hatırlatarak, “Bunu her zaman söylüyor ve inancını devam ettirmekte” diye konuştu.
       Geçtiğimiz yıl özellikle kurlarla ilgili olarak Türk ekonomisine bakış açısından ortaklar arasında farklar bulunduğu hatırlatılan Nahum, “Önümüzdeki yıla bakarken, Fiat Auto ile bizim bakışımız tam çakışıyor. Tam bir uyum içindeyiz. Bizim ekonomiden beklentimiz ile Fiat’ınki tamamen bir uyum içinde” dedi.
       Nahum, geçen yıl stokların tüketilmesi için büyük kampanyalar yapıldığını hatırlatarak, “Bence çok aşırı kampanyalar gördük. Bu yıl kampanyalar azalacaktır” şeklinde konuştu.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları