Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 01:32 TS 3 Nis., 2001
Okur Mektupları 10

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
ECEVİT’İ ŞU YÖNDEN KINIYORUM
       Siz üç deneyimli lider ve 550 seçilmişlerden bir reisicumhur çıkaramayıp(anlaşamayıp) bu zemini hazırladınız.
       Sayın reisicumhur hükümetle uyumsuzluk sergilemek için her türlü çabayı sarfediyor ve bunun ekonomik faturası biz halka çıkıyor ve çıkacaktır.sayın reisicumhurun hiç böyle bir ortam yaratmaya hakkı kanımca yoktur ve olmamalı.
       bu memleketin yönetici ve bürokrasisini suçlamakla bir yere varamayız zira kolay yetişmiyor.kimse peygamber değil.sayın Ecevitin bir çılgınlık yapmadığı için Eceviti ve üç lideri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum.
       Sami Eyüpoğlu
       
ECEVIT YINE HAKSIZ
       Sayin Sezer Cumhurbaskani secildiginden beri Ecevit’in her turlu saygisizligina muhatap kalmistir. Ikide bir halka Cumhurbaskanini sikayet etmek bir Basbakana yakismiyor.
       Benim gozumde Sezer yucelirken, Basbakan ve hukumet batmaktadir. Cunku Cumhurbaskani onlara hukukun, adaletin, hakkaniyetin gereklerini anlatmaya calisiyor. Demirel-Ecevit cizgisindeki vizyonsuz politikacilar ise hala demode fikirlerini millete satmaya, yolsuzluklari ortmeye calisiyorlar. Turk milletinden ve Cumhurbaskanindan ozur dilemesi gereken bu hukumettir ve resmen Basbakanin kendisidir.
       Sayin Cumhurbaskanimizin bu adiliklerden asla yilmamasini ve tum politikacilara derslerini vermesini diliyorum.
       Tek umudumuz Sayin Sezer...
       Ege Aral
       
GELECEĞE DAİR ÜMİTLER
       Merhaba,
       Yıllardır şeffaflaştıramadığımız devlet-siyaset-ekonomi birlikteliğinin veya kleptokrasisinin, küreselleşen dünya yatırımcılarınca sağlanmaya çalışılması, yaşadığımız acı ama gerçek bir olgu!! Böyle bir krizi ancak, siyasetçilerimizin yaşlandıkça artmak yerine azalan ve çocuklaşan akıl yaşlarıyla, bir de ömür boyunca üstlerinden atamadıkları ve bilinçaltlarında yaşattıkları, dünyaya entegre olmuş ve onlara ihtiyaç duymayan çağdaş ekonomik, demokratik, hukuki ve sosyal normlara sahip Türkiye, fobileriyle açıklayabiliriz sanırım. Faturanın çok ağır olması kaçınılmaz ama iyi yönünden bakmak gerekirse; bu krizlerin sonucunda küresel dünyayı farkedecek, kendini geliştirecek ve bu dünyaya hazırlayacak birey sayısının hızla artıyor olması, en azından geleceğe dair beklentilerimizi ümitle besliyor.
       Umut Daryal İlhan
       
ECEVİT Mİ SORUMLU DAVRANDI?
       Devletin enüst düzey organı ve değerlendirme ortamı sayılabilecek MGK ‘nda, Sayın Cumhurbaşkanı ‘nın, Sayın Başbakan ve Hükümet için söyledikleri, hükümet için son derece değerli geri bildirimler olarak kabul edilmelidir.Sayın Cumhurbaşkanının herhangibir politik geçmişi bulunmamasından dolayı dobra ve politik çıkarlar gözetmeksizin konuşması öyle görülüyor ki hükümeti rahatsız etmiştir. Ancak bu rahatsızlık aslında hükümetin verimlilik, iletişim, eşgüdüm, müzakere ve münazaraya kıymet vermeksizin hareket etmesinden ve Cumhurbaşkanının dahi açıklamaları ve uygulamalarından kasıt aramasından ileri gelmektedir.
       Sayın Cumhurbaşkanı çok uzun yıllardan sonra politik yozlaşmadan uzak bir zeminden gelmiş ve ulusal hedeflere yönelik girişimci tutumu ile bence hükümetin hiç de alışık olmadığı hukukun üstünlüğünü anımsatmıştır. Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanını sorumsuzlukla suçlamaktadır. Tutanakları, yasa ile kamuyana açıklanması yasaklanmış olan ve elbetteki devletin üst düzey yetkililerine tartışma ortamı yaratan MGK görüşmelerinden çıkar çıkmaz, kamuoyuna “misketleri alınmış bir çocuk edası ile” serzenişte bulunup, tahammülsüzlük örneği gösteren ve gizli görüşmeyi tüm dünyaya duyurup Türkiye ‘nin dengelerini bozan Sayın Başbakan ve bakanlar mı sorumlu davranmışlardır.
       Bana göre Sayın Cumhurbaşkanı haklıdır, çünkü “hak” kavramının temeli hukuk zemininin en üst düzeyinden gelmiştir. Ve üstelik politik menfaatler ve oy avcılığı hesapları içerisinde olmaksızın gerçekleri sunmuştur.
       Bugün , oy verdiğim bu koalisyon hükümetinden daha çok güveniyorum Cumhurbaşkanımıza. Hükümetinki olsa olsa eleştiriye, verimliliğe, iletişime ve eşgüdüme tahammülsüzlük ve sıkışmanın getirdiği yırtıcılıktır.
       Saygılarımla.
       Erkan ÖZDEMİR
       
SEZER HAKLIDIR
       Sayin Ecevit son zamanlarda H. Ozkan’in yolundan cikmaz olmustu. Bizim oy verdigimiz DSP’nin bu hallere gelmesi
       Buyuk uzuntuye sebep oluyordu. Iki tarafinda aciklamalarini dinledikten sonra Sezer’in belirtigi gibi H. Ozkan’in haddini asarak aciklamalar yapmasi beni sasirtmaz. Sayin Sezer son derece haklidir.Sayin Ecevit’in son zamanlardaki aciklamalari hep halka bir seyleri sikayet etmek uzerine olmus, hic bir zaman cozumu gostermemistir. Artik kendisinin cozum yollarini bulmasi gerekir.
       Umarim MGK kayitlari aciklanir veya Genelkurmay bir aciklama yapar ve gercekler ortaya cikar.
       Saygilar
       Ilhan Caner Akyurek
       
ECEVİT VE OYUN
       Bugün gerçekleşen olayda Ecevit’in mızıkçılık yapan bir çocuğun oyunu terketmesinden farksız bir tavır gösterdiğini acı içerisinde gördük. Bulunulan mevki kişisel kapris ve hesaplaşmaların yapılabileceği yer değildir. İnsanların yaşlandıkça çocuklaştıklarını söylerler , ne dersiniz?
       Ahmet Akın
       
GEREKLİ YANIT SANDIKTA VERİLECEK
       YAŞANAN BUGÜNKÜ OLAY ÜLKEMİZ ACISINDAN BÜYÜK BİR TALİHSİZLİKTİR VE BU TALİHSİZLİĞİN BAŞ MİMARIDA BAŞTA BAŞBAKAN BÜLENT ECEVİT OLMAK ÜZERE HÜKÜMETTİR.OLAYLARIN BU DURUMA GELMESİNDEKİ NEDENLER ASLINDA GEÇMİŞİ DAYANMAKTADIR.ÖZELLİKLER 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL DÖNEMİNE.O DÖNEMDE SAYIN DEMİREL’LE SON DERECE UYUMLU ÇALIŞTIĞI İZLEMİNİ VEREN HÜKÜMET; O DÖNEMDE KALAN BİRTAKIM ALIŞKANLIKLARININ DEVAM EDECEĞİNİ ZANNEDEREK ANAYASAYA AYKIRI UYGULAMALARINI DEVAM ETTİRMEK İSTEMİŞ, BUNA KARŞILIK HUKUKÇU BİR KİMLEĞE SAHİP CUMHURBAŞKANIMIZ SEZER’E BU UYGULAMALARINI KABUL ETTİREMEMİŞTİR.KARŞILARINDA SAYIN DEMİREL GİBİ HER ÖNÜNE GELEN YASAYI ONAYLAMAYAN VE ANAYASAYI HERŞEYDEN ÜSTÜN TUTAN BİR CUMHURBAŞKANI
       ÇIKMIŞTIR.NE YAZIKKİ HALA BU GERÇEKLERİ KABUL ETMEK İSTEMEMEKTEDİRLER.HÜKÜMETLE SAYIN SEZER ARASINDAKİ TARTIŞMA YARATAN KONULARA BAKILDIĞINDA ZAMAN GEÇTİKÇE
       SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN HAKLI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMAKTADIR.BU DURUMDA DA YURTTAŞLARIMIZA DÜŞEN GÖREVDE; CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK OLUP SAHİP
       ÇIKMAKTIR. KİRİZİN AŞILMASINA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİM İSE; HÜKÜMETİN SEÇİME GİDEREK YAPTIKLARINI HALKIN NE KADAR KABULLENİP KABULLENMEDİĞİNİ GÖRMESİDİR.EMİNİMKİ
       HALKIN BÜYÜK BİR KISMIDA SAYIN SEZERDEN YANA TAVIR ALARAK HÜKÜMETE GEREKEN YANITI SANDIKTA VERECEKTİR.
       SAYGILARIMLA
       HÜSEYİN YAMAN
       
İYİ UYKULAR TÜRKİYE
       Bizim Siyasilerimiz İşte Bu:Bunlar olağan dışı olaylar ama artık şaşırmıyorum. Bir kaç Yıldır vatandaşı kan ağlatarak enflasyonun tüm faturasını bizlere çıkaranlar, her zamanbizden fedakarlık bekleyenler 1 gün de hatta 5 dakikada bütün emekleri ziyan ettiler.Bizlerin bu güne değin çektiği tüm ızdırap, böyle ortamlarda acımasızca spekülasyon yapanların ceplerine 1 kaç dakikada giriverdi. Her zaman ki gibi biz zavallılara da yine hüsran yine keder.Yeni Masallar Yeni Avuntularla İYİ UYKULAR TÜRKİYE
       Saygılarımla
       Haldun DURUŞTAY
       Öğretmen
       
SEZER HAKLIDIR
       Sayın Cumhurbaşkanımız kesinlikle haklıdır.Bülent Ecevit niye bu kadar patolojik davranmıştır anlamak mümkün değil.Mali fatura niye Sayın Sezer’e çıkarılsınki Bülent Ecevit’i kolundan tutup zorla açıklama yaptırmadı sanırım.Cumhurbaşkanımız halkın sesi olmuştur.Kimseye diyet borcu yoktur.Kimseye beni cumhurbaşkanı yapsın diye devletin kaynaklarını peşkeş çekmemiştir.Ama onu oraya getirenler sanırım küçük bir ayrıntıyı atladılar. DÜRÜSTLÜĞÜNÜ!....Emine GÖKSEL

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları