Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 17:53 TS 19 Şub., 2001
Okur Mektupları 5

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
‘ECEVİT HATALI’
       Bu krizden kesinlikle sayın Ecevit’i sorumlu görüyorum. Her fırsatta Sayın Sezer’i eleştirmeyi hem de bunu gayet açık bir biçimde yapmayı alışkanlık haline getirmiş sayın Başbakan Ecevit, kapalı kapılar ardındaki bir eleştiriyi yada tartışma başlangıcını bu seviyeye getirerek asıl kirizin doğmasına sebeb olmuştur bence. Cumhurbaşkanımızla düştüğü her itilafta bunu bir basın toplantısı yaparak ve bence zaman zaman küçük düşürme makksatlı açıklamalar ile dile getirmiştir. Bir kriz varsa ve ekonomik bir krize sebeb olacaksa sorumlusu Sayın Ecevitt’ir. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’in hukuk ve demokrasi mücadelesini en baştan beri heyecanla izliyor ve bütün kalbimve beynimle
       destekliyorum.
       Saygılarımla..
       Ahmet OTURGAN
       
‘GERÇEKTEN KRİZ Mİ?’
       evet sözkonusu bir kriz ortada fakat herşeyden önce , sözkonusu kriz gerçek anlamda bir krizmi? yoksa ekonomik problemleri aşmakta zorlanan hükümet ; bildiğimiz gibi yapmiş olduğumuz ekonomik programda bir sapma sözkonusu, ve dikkat edersesiz imf nin gelişinden öncehükümet yetkilileri iş adamlarımızla değerlendirme yapmış onlardan gerekli yardımı desteği alamamiş ve arkasından imf,yetkililerini ikna etmekte oldukça zorlamıştır. Hemizin farkında olduğubir konuda enflasyonun düşmesiyle ve uygulanan stabilizasyon politikasını halk kaldırmamış, bu politikaların uygulanışında hepimizin görmek istemediği fakat farkında olduğumuz bir konuda şirket küçülmeleri arkasından işçi çıkarmalara sebebiyet vermektedir. Bunları en aza indirmek için uygulanacak olan özelleştirme gerektiği gibi yapılamamiştır.Bu durumda çaresiz kalan hükümet ve başbakan söylenen bir söze cevap vermekte zorlanıp gerekli cesareti gösterip kendini savunamamiş fırsaat bu fırsat deyip bir günah keçisi arayıp kiriz yaratılmıştır.
       Ayhan Carti
       
BAŞBAKAN BECEREMİYORSA BIRAKMALI....
       DEVLET YÖNETİMİ, BAŞBAKANLIK, KİŞİSEL KAPRİSLERİN VE MENFAATLERİN
       TATMİN EDİLDİĞİ MAKAM DEĞİLDİR. BECERİKSİZLİKLER GÜNDEM SAPTIRARAK, KAMU GÜNDEMİNİ LÜZUMSUZ ÇEKİŞMELERLE MEŞGUL EDEREK ÖRTÜLEMEZ ÇÜNKÜ BU
       BECERİKSİZLİKLERİN FATURASI TÜM ÜLKEYE KESİLMEKTEDİR. BAŞBAKAN ECEVİT BASIN AÇIKLAMALARINDA ISRARLA KRİZİN SORUMLUSUNUN CUMHURBAŞKANI OLDUĞU İMAJINI VERMEYE ÇALIŞIYOR. HALBUKİ BASINA KAPALI BİR TOPLANTIDA TOPLANTIYI TERK EDERE KRİZE KENDİSİ SEBEP OLMUŞTUR. BAŞBAKAN KENDİ KİFAYETSİZLİKLERİNİ BU TÜR POLEMİKLERLE ÖRTMEYE ÇALIŞACAĞINA, BU ÜLKEYE DAHA FAZLA VAKİT KAYBETTİRMEMENİN EN KESTİRME YOLU OLAN İSTİFAYI YOLUNA GİTMELİDİR.
       SEMİH ŞENOCAK
       MAKİNA YÜKSEK MÜHENDİSİ
       
YAPAY BİR KRİZ
       KONUYA COK KISACA DEGiNMEK iSTiYORUM.
       SÖZKONUSU KRiZiN,BAKANLAR KURULU iCiNDEKi BAZI BAKANLARIN DA SON DÖNEM YOLSUZLUK
       SORUSTURMALARI KAPSAMINDA SUCLULUKLARI ORTAYA CIKTIGI VE HÜKÜMETiN
       BASININ,iLGiLi BAKANLARINI KAYITSIZ-SARTSIZ VE SINIRSIZ SAVUNMAYA CALISMASI
       SONUCU ORTAYA CIKTIGI GÖRÜLÜYOR.DAHASI,HÜKÜMETiN ZAN ALTINDA KALMASINI VE HER NE
       PAHASINA OLURSA OLSUN KOLTUKLARIN ALTLARINDA KALMASINI SAGLAYABiLMEK iCiN
       TOPLUMUN HER KESiMiNi OLDUGU KADAR DEVLETiN BASINI DA KARSILARINA ALMAKTAN
       iMTiNA ETMEMEKTEDiRLER.BUGÜNKÜ KRiZiN YAPAY OLDUGUNU,BU KRiZiN CIKARILMASINDAKi
       EN ÖNEMLi AMACIN,CUMHURBASKANININ TOPLUMDA UYANDIRDIGI POPÜLARiTESiNi VE GÜVEN
       DUYGUSUNU YIKMAK OLDUGUNU DÜSÜNÜYORUM.ADI YOLSUZLUKLARA KARISAN DEVLET
       GÖREVLiLERiNiN,MEVKii NE OLURSA OLSUN GÖREVDEN EL CEKTiRiLMESi VE YARGILANMASI
       GEREKTiGiNE iNANIYOR VE BASTA BASBAKAN OLMAK ÜZERE,DEVLET YÖNETiMiNDE UYGULANAN
       BU PERVASIZLIGI VE AYAK OYUNLARINI,BiR VATANDAS OLARAK SiDDETLE KINIYORUM.
       Turgut Ulucan
       ALMANYA/Münih
       
HÜKÜMETİN TUTUMU
       Bugün olanlar sonucunda bizi yönetenlerin artık iyice sabrımızı denediğine inanıyorum. Bir devletten sorumlu olan ve bu yeterliliklerinin olduğuna inandığımız insanların, ülkenin böyle bir durumunda üstelikte böyle nahoş bir şekilde kriize yol açmaları çok acı. Bence herkes kendini hayallerini, ideallerini bırakıp Türkiye’nin gerçek anlamda gelişmesi için adım atmaya başlamalı. Fakat son birkaç aydır olanları göz önünde bulundurduğumda hakılkın pek çoğundaki gibi benim içimde de umutsuzlu, güvensizlik var...
       Sinem Orman
       
HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ...
       Bugünkü yaşanan krizden sonra hükümetin istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekonomiyi tamamen çökerten, halkın büyük bir bölümünü çaresiz bırakan , yolsuzluklar furyasına göz yuman bu hükümetin artık ülkemize daha fazla zarar vermeden istifa ederek kısa bir sürede seçimlere gidilmesi gerektiğine inanıyorum.
       Bugünkü hükümetin bu problemleri aşmaya niyeti olmadığı gibi zaten gücüde yok. Bu problemleri ancak halkın inandığı güvendiği bir hükümet çözebilir. Oysa halkın bu hükümete güveni kalmadı. Sayın SEZER bence bugün doğru olanı yapmıştır. Cumhurbaşkanımız göreve geldiği günden beri vermiş olduğu kararla halkın güvenine mazhar olmuştur.
       Bugünkü tavrı ile ona olan güvenimiz bir kat daha artmıştır.
       Ahmet Kara
       
‘HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ’
       Bu konuda Başbakan Bülent Ecevit başından sonuna kadar HAKSIZDIR. Niye mi? Çünkü Başbakan koltuğunda oturan bir insan öyle ağlayıp sızlayarak kamuoyu önüne çıkmamalı. Eğer Sayın Ecevit’in dediği gibi Cumhurbaşkanı Sayın Sezer “terbiye dışı” bir üslup kullanmışsa onun cevabını MGK’da vermelidir. Mızıkçı bir çocuk gibi hemen basının önüne çıkıp açıklama yapmamalıdır. Eğer ortada bir kriz varsa bunun tek sebebi Başbakan Ecevit’tir.Ekonomi zaten uçurumun kenarında bir de açıklama yapıyor sayın Ecevit. Eğer ekonomide kötü bir gidiş olursa bunun sebebi cumhurbaşkanıdır diye. Sayın Başbakan içinde bulunduğu zor durumdan kaçmak istiyor. Bunun için SAYIN BAŞBAKAN BİR AN ÖNCE İSTİFA ETMELİDİR. Türkiye bunu bekliyor. Halkını sürekli bir tehdit olarak görmeyen,
       demokrasinin önünü tıkamayan bir hükümet istiyoruz. Çünkü demokrasi ne kadar fazla olursa ekonomik olarak da o kadar ileri gideceğiz. Yeter ki hür teşebbüsün önüne bürokrasi ile engel olunmasın. Ayrıca NTVMSNBC’ye bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ederim.
       Saygılarımla.
       Fırat DİCLE
       
‘ECEVİT SOĞUKKANLI DEĞİL’
       Sayin Ecevit pozisyonunun gerektirdigi sogukkanliligi tasimadigini daha oncede defalarca bize gostermisti. Bugunku olaylardan dolayi ekonomide yasanan tum SIKINTIDAN kendisinin sorumlu oldugunu dusunuyorum. Yolsuzluklarin uzerine gidilmesinden dolayi tasidigi kaygilari bugunki davranisi tekrar gozler onune sermistir. DSP ye yeni bir genel baskan diliyorum.
       Basak ULKER
       
‘ECEVİT’İ KINIYORUM’
       Türkiye’deki insanlar nasıl bu krizi aşarız diye endişelenirken bu tür yeni krizler yarattığı için ECEVİT’i kınıyorum.
       Sn. cumhurbaşkanı SEZER’in şu ana kadar gösterdiği kararlı tutumu da takdir ediyorum. Daha önce ECEVİT ve DEMİREL arasındaki al takke ver külah ilişkisi olmadığı için hükümet rahatsız oluyor. Ama Türkiye’nin bu şartlarında SEZER’in cumhurbaşkanı olmasını bizim için şans olarak niteliyorum. Umarım bu kararlılıkla bütün yolsuzlukları ortaya çıkarır ve bu hükümet te barındırdığı bütün yolsuzlarla istifa eder. Artık hiçbirimizin bu insanları taşımaya tahammülü yok. En kısa zamanda her bakımdan ülke olarak aydınlığa çıkmayı ümit ediyoruz.
       Meral GULCAN
       
‘SEZER HATA YAPIYOR’
       Sezer ile ecevit arasındaki çıkan krizde sayın Ecevit’in haklı olduğunu düşünüyoruz. Sezer sürekli hata yapıyor. Hükümetin ve ekonomik programın devamını destekliyoruz.
       Murat Onur Sevinç
       
‘ECEVİT, KULAKLARINI TIKIYOR’
       bu olayda sayın cumhurbaşkanını sonuna kadar destekliyoruz. ecevit gerçekten napacağını şaşırmış aciz bir kral gibi
       sayın özkan ise onun şımarık prensi gibi davranmaktadır. sayın başbakan hüsamettin özkanın sesinden başka bütün seslere kulağını kapamıştır. halkın durumundan bi haber yaşamaktadır. çocuğunun isteğini karşılayamayan bir babanın durumunu hiç düşünmüşmüdür. gerçi düşünsede bunu algılayabilecekmidir?
       bir devlet memuru
       
SEZER DE ECEVİT DE HATALI
       sevgili hemşerim ahmet necdet sezerin ilk defa ve sayın başbakanın bu defa da yalnış yaptığını düşünüyorum
       ben daha 21 yaşındayım yaptıkları yalnışla türkiyenin cebinden çıkan paralar bir yana ,bu ülkedeki binlerce işsizin ve aç insanın onlara umut bağladığını unutmamalılar. bugün yaptıkları hata ile benim gibi pek çok insanın geleceklerinden (ülkenin son krizde 6 ayda toparlandığını varsayarsak) bir altı ay daha almışlardır. Aralarındaki tartışmada kimin yolsuzluk yaptığı önemli değil, kimin kazandığı önemli değil türkiye kaybetmiştir.
       Muharrem altuncu mak. müh. 21 Afyon
       
SEZER’İN ARKASINDAYIZ
       Alışık olmadığımız bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıya olduğumuzu kabul ediyorum. Çünkü biz şimdiye kadar hep sermayenin, çevresinin ve yapılan yanlışların sebepleri ve ortakları olmuş cumhurbaşkanlanları gördük. İlk defa vatandaşlarının yanında hukukun ilkelerinden taviz vermeyen bir cumhurbaşkanı görüyoruz. Kanaatime göre eğer hükümet bilse idi sayın Sezer’i Cumhurbaşkanlığına önermezlerdi. Bu memleket için bilmeden de olsa yaptıkları en hayırlı iş de bu olsa gerek.
       Doğru değil mi ,yolsuzlukların alıp başını gitmesinde bu hükümetin ve eski hükümetlerin sorumluluğu yok mu? Şimdiye kadar tüm yolsuzlukların üzeri örtülmedi mi? Bunu bu ülkede yaşayan herkes bilmiyor mu? Tek fark şimdiye kadar bunlara ne yapıyorsunuz diyen kimsenin olmayışıydı. bunu söyleyen Cumhurbaşkanı dahi olsa tahammülleri yok.
       Hüsamettin Özkan’a gelince. Onun Ecevit’in manevi oğlu olduğu ve babasını koruyan evlat refleksiyle hareket ettiği ortada. Son olarak Sayın Sezer, ne söylemişseniz ağzınıza sağlık. Eksik söylemiş fazla söylememişsinizdir.
       Helin Besta
       
YAVUZ HIRSIZLAR EV SAHİBİNİ BASTIRMAYA ÇALIŞIYOR
       Siyasi tarihimizde, çok partili dönemin başlamasından bu yana, ilk kez siyasi standardlarımızı yukarı çeken, dürüst, saygın, tarafsız, demokrat, gerçek anlamda hukukçu ve ülke çıkarlarını gözeten bir Cuhurbaşkanı’mız oldu. Şimdi onu bizden almaya çalışıyorlar. Bu son kriz resmen hükümetin, özellikle Ecevit’in provokasyonudur.
       Yavuz hırsızlar ev sahibini bastırmaya çalışıyor.
       Göreve geldiğinden bu yana - ki hukukçu olarak geçmişi de çok iyi biliniyordur herhalde - Sn. A. Necdet Sezer’in terbiyesizce, saygısızca beyanatlar verdiğine, bu ülkede yaşayan hiç bir insan şahit olmadı. Ama Cumhurbaşkanı’nın her veto ettiği kararnameden sonra, ya da imzaladığı bazı kararnamelerden sonra, Cumhurbaşkanlığı makamını başta Başbakan olmak üzere bazı hükümet ileri gelenlerinin nasıl saygısızca ve terbiyesizce politika malzemesi yaptıklarına, sağduyu sahibi, ülke sorunlarına duyarlı her Türk vatandaşı şahit oldu. Şimdi alet oldukları, hatta önayak oldukları, artık örtbas etmekte zorlandıkları iğrenç yolsuzlukları sürdürebilmek için önlerindeki güçlü bir Cumhurbaşkanı engelini ortadan kaldırmak istiyorlar. Onu bu hükümet göreve getirdi ama pişmanlıklarını gizlemiyorlar. Yanıldılar çünkü o bu ülke insanının gereksinim duyduğu bir Cumhurbaşkanı’ydı. O “paşa”ların, “baba”ların hatta “evliya”ların hüküm sürdüğü, kirlettiği devletin en üst makamına gelebilimiş hiç alışık olmadığımız ölçüde kaliteli, hem hukukçuluğu, hem de açıkça gözlemlenebilen sade ve temiz kişiliğiyle örnek bir semboldür artık.
       Sn. Ahmet Necdet Sezer bizim hasretle beklediğimiz bir devlet adamıdır ve Cumhurbaşkanlığı makamına çok yakışmaktadır. Biz ülkesini gerçekten seven yurttaşlar bu tür provokasyonlara prim vermeyerek Cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız. O’nun ve onun gibilerin artık ülkemizin kaderini yönlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık “balığı kokutan başlar” istemiyor, yurdumuzu aydınlığa götürecek “lider”ler istiyoruz. Cumhurbaşkanımızı da çok seviyoruz.
       Saygılar,
       SERHAT DEMİR/Gebze

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları