Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 01:23 TS 3 Nis., 2001
Okur Mektupları 9

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
ARTIK BU KADARI FAZLA
       Artık bu kadarı da fazla, toplantı terketmek tamamen duygular ile alınmış amatörce bir karar. Halbuki bu ülkeye başbakanlık hizmeti verme iddiasında olan ve de bunca yılın deneyimini üzerinde taşıyan bir kişi olarak Sayın Ecevit’ in duygularına hakim olarak üke menfaatleri neyi gerektiriyor ise o şekilde davranmasını beklerdim. Tamamen kişisel bir takım çekişmelereden kaynaklanan bu krizin ülkeye en az zararla atlatılmasını temenni ediyorum.
       Gökhan Küçükoğlu
       
CUMHURBAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUM
       Sayın Cumhurbaşkanı yozlaşmış siyaset karşısında ülkemizin en önemli koruyucusudur. Yaptığı uyarıları ve uygulamaları destekliyorum. Başbakan ve hükümet bu uygulamalar karşısında ne yapacağını bilemez duruma gelmiştir. Son yaptığı davranışla da ne kadar çaresiz olduğunu göstermiştir.
       Yrd.Doç. Dr. Vesile Yıldız
       
DEVLET YÖNETİMİ CİDDİ BİR İŞTİR.
       Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Bunun ciddiyetini anlayamayan kişilerin devlet yönetiminde bulunmamaları, yönetimine de talip olmamaları gerekir. Sayın Sezer’in seçildiği günden beri yaptığı uygulamalar, devletin ciddiyetine yakışır hareketlerdir. Sayın Başbakan için aynı şekilde davrandığını söylemek mümkün değildir. Önümüzde bu kadar engel ve acilen çözülmesi gereken sorun varken bugün bir örneğini daha gördüğümüz tür davranışlarla bu milleti ümitsizliğe gömmenin herhangi bir özürü olamaz.
       Türkiye, şu anda bulunduğu konumdan çok daha iyisini hak ediyor. 1990’larda yaşanan bunca krize rağmen hala ekonomisini toparlama olasılığı yüksek, ancak yaratılan yapay krizler Türkiye’de sermaye birikimini engelleyerek zor
       gelen yatırımın dışarı kaçmasına neden oluyor. Devletin zirvesindeki kişisel çekişmelerden en çok Türkiye’nin zarar gördüğünü görmemiz, ve davranışlarımızı buna göre ayarlamamız gerektiğini ne zaman öğreneceğiz?
       Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan, özellikle Sayın Başbakan, en kısa zamanda diyalog içine girerek kendilerini aklamalıdır. Neden her ne olursa olsun, hiç kimsenin Türkiye’ye zarar vermeye hakkı yoktur. Şu ana kadar dedikodular ve Sayın Başbakan’ın muğlak açıklamalarından başka bir bilgi bulunmamaktadır, ancak sonuç olarak İMKB çökmüş, açıldığı sanılan kara bulutlar bir anda tüm koyuluğuyla ekonominin üzerine binmiştir. Kişisel olarak ben Türkiye’nin işvereniyle, işçisiyle, yatırımcısıyla, sanayicisiyle, memuruyla bu tabloyu hakettiğine inanmıyorum. Hükümet yetkililerinin en kısa sürede değerlendirmelerini bitirerek gerekli önlemleri almalarını, ve gereksiz inatlaşmalarla Türkiye’nin önünü tıkamamalarını temenni ediyorum. Devletin görevi, her vatandaşın yüzünün gülmesini ve başı dik yürümesini sağlamak olmalıdır.
       Güven İlter
       
SEZER’İN EKONOMİ DANIŞMANINA İHTİYACI VAR
       Cumhurbaşkanını zamanlamasından dolayı kutluyorum!!! Ülke ekonomisinde ne zaman kritik günler, dönemler olsa, tepede bir kriz doğuyor. 21 şubatta yapılacak ihalede hazinenin bu kriz nedeniyle pahalı borçlanmasından kaynaklanacak olan zararı ve borsa yatırımcılarının kayıplarını kim karşılayacak? ekonomide daha duyarlı olunması gerekirken, tam tersini devletin zirvesinde görmek çok acı. Biz kendi içimizde bu anlamsız bunalımlarla boğuşurken, hangi yüzle yabancı sermayeyi ülkemize çağırabiliriz?!! Sn. Sezer’in şiddetle ekonomi danışmanına ihtiyacı var.
       Tamer Kuruoz
       
SEZER HAKKINDA ŞÜPHELERİM VAR
       Sıradan bir vatandaş olarak Sayın Sezer hakkında (belki de mesnetsiz)şüphelere kapılıverdim. Siz Gazetecisiniz.Bu araştırmayı yapacak kaynaklara sahipsiniz.Acaba Sayın Cumhurbaşkanı birikimlerini nasıl değerlendiriyor.Acaba hazine bonosu veya tahvilde parası var mı?
       Her perşembe günü olağan görüşmede başbaşa görüşebileceği konuları M.G.K na taşımasına başka anlam veremedim de.Acaba yarın oluşabilecek fahiş faiz oranlarından bir beklentisi mi var? Umarım ki”ne günlerdi yahu”diyeceğimiz günler uzak değildir.
       Tehmine Altıntaş
       
SEZER HAKLI
       pancar bölge şefliğinde bir işçinin 1 milyar, öğretmenlerin 250 milyon maaş aldığını biliyorum. SEZER in haklı olduğuna inanıyor sevgilerimi iletiyorum.
       Müslüm Demir
       
CUMHURBAŞKANINI DESTEKLİYORUM
       Sayin cumhurbaskanini destekliyorum. Bu bir darbedir.Hukukun darbesidir. Ecevitin yaptiklarini soylemini anlayamiyorum. 25 yasindayim ve is ariyorum. Bu ekonomik ortami hazirlayan hukumeti muhalefeti meclis disindaki butun partileri kiniyorum. Hepsinin bu durumda payi vardir. El birligiyle ulkeyi batirmaya calisiyorlar. Ama en buyuk sucda biz halkta herhalde. Inatla bu adamlara oy veriyoruz. Sayin cumhurbaskani hukukun,adaletin ve durustlugun
       simgesi olarak o koltukta oturuyor ve oturmaya devam etmelidir. Ecevit yarattigi bu krizle,arabayi biraz daha yoldan cikarmistir. Allah sonumuzu hayir etsin diyecem ama hic umutlu degilim. tabi bu duruma sevinenlerde var. Hirsizlar,rusvetciler,rantiyeciler,serefsizler. Ecevit geldiginden beri bu kesime calisiyordu yine onlara calisti. Ama boyle halkada ancak boyle siyasetciler yarasir. Biz bunlari hakediyoruz.
       Hakan akat
       
SEZER’İ DESTEKLİYORUM
       Merhabalar,
       Sayın Cumhurbaşkanımız Necdet Sezer’i sonuna kadar destekliyorum. Hukukun ve kanunların üstünlüğünü savunan hiç kimse kınanamaz ve kimse tarafından acımassızca eleştirilemez.
       Saygılarımla
       İsmet Canbulat
       
HOŞGÖRÜ NE OLDU?
       MERHABA,
       HER NE SEKILDE OLURSA OLSUN BU ORTAMDA KRIZ YARATMAK HEM CUMHUR
       BASKANINA HEMDE BASBAKANA YAKISMAZ... BU TURKIYE HEPIMIZIN, BERABER YASAMASINI OGRENMEK VE BIRBIRIMIZE KATLANMASINI BILMELIYIZ,
       HOS GORU NE OLDU..MEVLANANIN TORUNLARINA YAKISIYORMU? BU ORTAMDA BUTUN DUNYAYAY REZIL OLUYORUZ VESSELAM... ISTANBULDA G20 TOPLANTISINDAKILER ....
       NE DUSUNURLER ACABA
       NECDET SAGLAM
       
‘AĞZINA SAĞLIK CUMHURBAŞKANIM’
       Sayın Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet SEZER tamamıyla haklı, çünki yolsuzlukların denetlenmesi ve varsa (büyük çoğunluk böyle düşünüyor) sorumluların en büyükten en küçüğüne kadar istisnasız, cezalarını görmeleri çoçuklarımızın geleceği açısından kesinlikle gerekli.Burada asıl anlaşılmaz olan ‘yolsuzluklarla mücadele edeceğiz’deyipte araştırmayı engellemeye çalışanlar.Senelerdir birbirlerini aklayıp duranlar.Bunu yaparken de savcıları kendi denetimlerine almaya çalışıp onlara basında hepimizin göreceği şekilde pervasızca baskı yapmaya çalışmaları ve sayın cumhurbaşkını
       nı ‘terbiyesiz’ diye basın yoluyla karalama çalışmaları (Ancak ,güneş balçıkla sıvanamaz ve uzun zamandır ilk defa ciddi bir devlet adamına sahip olduğumuz için gurur duyuyorum).Yeni yeni demokratik bir ülke olmaya doğru
       adım atılıyor.Bence güzel Türkiyemizin de hakettiği de bu.Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzına sağlık.Teşekkürler Sayın CUMHURBAŞKANIM.
       Bülent Görgec
       
SEZER NE DEDİYSE DOĞRUDUR
       Başbakanımızın açıklamaları çok yetersiz ve anlamsız. Sn. Sezer ne dediyse eminim doğrudur ve haklıdır.
       Fisun Çelik
       
ECEVİT’İ KINIYORUM
       Sayın Yetkililer,
       Ecevit’i kınıyorum.
       Hırçınlığı ve duygusallığı bir devlet adamına yakışamayacak düzeydedir. Sayın Sezer’i sonuna kadar destekliyorum.
       AYTAÇ DOĞRUEL
       
SEÇİM ZAMANI GÖRÜŞECEĞİZ
       Uygulanan bu ekonomik programa siyasiler hariç tüm toplum kesimleri destek vermekte ve oluşan yükü omuzlamaktadır.Siyasilerin bu sorumsuzca davranışlarının faturasını yine onlar hariç herkes ödeyecek. Şimdilik hariç diyorum, seçim zamanı görüşeceğiz.
       Saygılarımla,
       Hami Ateşoğlu
       
SEZER’İ HAKLI BULUYORUM
       Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başbakan’a karşı sarfettiği sözleri haklı buluyorum.Çünkü görüldüğü üzere artık bakanlarımıza karşı iletilen resmi eleştiriler kâr etmemekedir.Millet açlıktan ve sefaletten(halk kesimi tabiiki, zengin zümrenin umurundamı....)kırılırken bakanların milletin parasını sağa sola peşkeş çekmeleri artık dayanılmaz bir hal almıştır.Diğer çok önemli bir konuda...Bu konuşmalar olurken başbakan yardımcısı Hüsamettin Özkan ın söylediği sözler bu kişinin devlet görevinde ne amaçla bulunduğunu ayan beyan ortaya koymaktadır..Yani Cumhurbaşkanı’nı seçmek demek onun bütün yolsuzluklara gözyumması demekmidir?Bunun için mi seçtiler Cumhurbaşkanı
       nı...Ben 19 yaşında ünivers iteli bir genç im ben bile hükümetin niyetinianlıyorum...Başka söze ne hacet...
       Gürsoy Öztürk
       
YARASI OLAN GOCUNUR
       Türkiye bu tip sorumsuzlukların faturasını ağır ödüyor. Ülkemiz büyük düşünenler, sorumluluk sahibi insanlar sayesinde büyüyebilir, ne yazık ki bizler küçük düşünen, sorumsuz kişiler tarafından yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı’nın terbiye sınırlarını aştığını düşünmüyorum. Ecevit ve bakanları söylenen bu sözlere neden bu kadar tepki verdiler acaba ?? Bunun cevabı “Yarası olan gocunur” sözünde olmasın sakın...
       Hasan
       
ECEVİT’İ KUTLUYORUM
       Böyle insanlarin bu ülkeyi yönetmesinden utanc duyuyorum.Her halde bu ekonomik zarari bize en buyuk dusmanimiz bile veremezdi.Basbakan ECEVIT’i KUTLUYORUM.
       Saygilar,
       Selcuk INCI
       
CUMHURBAŞKANI GEREĞİNİ YAPMIŞTIR
       Sayın Cumhurbaşkanı Sorumlu Devlet Adamı olmanın gereğini yapmıştır. Eğer ortada bir kriz varsa bunun nedeni başbakan Bülent ECEVİT’in tutarsız ve yanlış harekleridir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın müfettişleri devreye sokarak
       Bankacılığın son yirmi yılını araştırma girişimini yanlış anlayıp BDDK nun denetlendiğini Türkiye’ye ilan eden sayın Başbakandır. Oysa sayın Cumhurbaşkanı’na sormuş olsaydı işin aslını öğrenirdi.Sürekli olarak anayasaya aykırı işlemlerde bulunan ve bu işlemleri köşkten dönen başbakan,ilkokul cocukları gibi her hatasından sonra televizyonları ve
       gazetelerin karşısına çıkıp Cumhurbaşkanı’nı şikayet etmektedir. Bugünkü krizin ve sonuçlarının tam anlamı ile sorumlusu başbakandır. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı ile diyaloğa girmek ve sorunları çözmek yerine toplantıyı
       terkedip, toplantı için bulamadığı zamanı televizyonları karşısında harcamasaydı bütün bunlar iki devlet adamının arasında kalır ve kimse de duymazdı.Sayın Cumhurbaşkanı herkesinde gördüğü gibi kendisine bir sataşma
       olmadığı sürece TV karşısına çıkmamaya gayret gösteriyor. Sanırım devlet adamı olmanın farkıda bu olsa gerek.
       Ayhan ŞAHİN
       
SEZER İSTİFA ETSİN
       Sayin Yetkililer ,
       Gördügüm kadari ile demokrasi havarimiz sayin cumhurbaskanimiz Sezer , Ecevit’i cagirip konusmak yerine
       herkesin icinde cocuk azarlar gibi bir tutum islere girismistir.Bu durumu firsat bilen rantiyeci tayfamizda hep
       bir agizdan ‘Hükümet istifa’,’Ecevit istifa’ diye tempo tutmaktadir.Sn.Ecevit’in istifasi Türkiye’ye hicbir faydasi
       dokunmayacagi gibi ekonominin tepetaklak olmasina yol acacaktir ve toparlanma sürecinde olan enflasyonu
       düsürme cabalari hüsranla sonuclanacaktir.Bu yüzden Sn.Sezer’i daha dikkatli konusmaya davet ediyorum !
       Saygılarimla ,
       Hamdi Kara

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları