Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 21:28 TS 19 Şub., 2001
Okur Mektupları 8

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
AYIP
       Sayin buyuklerimiz
       Ben 18 yasinda ve yurt disinda okuyan bir ogrenciyim, ve gelismeleri evde turk kanallari olmadigindan sadece internet araciligi ile takip edebiliyorum. Ve ulkenin dustugu durumu gorup cok uzuluyorum. Bilmiyorum Turkiye icinden olayalar nasil goruluyor ama yurtdisindan Turkiye deki gelisme ve bu olaylar gercekten komik gorunuyor.
       Aslinda olaylar cok basit. Simdiye kadar istedikleri gibi at oynatma hakkina sahip,ve ulkemin guzel insanlarini kandirmis politikacilar, baslarina kanunlari kendilerinden daha iyi bilen, ve ulkesinin cikarlarini kendilerinden daha iyi koruyan birinin gelmesinden dolayi rahatsizlik duymaktadirlar.
       Oysaki yazilarinizdan takip ettigim kadari ile sayin cumhurbaskanimizin hic bir terbiyesizligi soz konusu degildir.Aksine yolsuzluklarin uzerine daha fazla gidilmesi icin yapilmis bir uyaridir.
       Cumhurbaskanimizin, halkin istedigi tepkiyi verdigini dusunuyor ve bu olanlarin, hirsizlarin , rusvetcilerin ,insanlarin hakkini yiyenlerin islerinin bozulmasindan dolayi yaptiklari tepkiler olarak degerlendiriyorum.
       Saygilarimla
       Arman Yalcin
       
MİLLET AKILLIDIR
       Türkiye’den başka dünyanın hiçbir ülkesinde başbakanlığa gelebilmesi mümkün olmayan insanlar bu memlekette maalesef başbakan olabilmektedir. Ecevit ekonomiden anlamaz, devlet idaresinden anlamaz. Suçüstü yakalanmanın acısıyla ortalığı birbirine katmaya ve sanal dürüstlüğünü sözüm ona korumaya çalışmaktadır. Kriz dahi milletin onun ne kadar dürüst olduğunu anlamasına engel olamayacaktır. Millet Ecevit’in sandığından ve de kendisinden çok daha akıllıdır.
       Hüseyin Bilir
       
FATURA
       Cumhurbaskanımızın: “mufettislerin ve denetleme kurullarinin calismalarini engelleyerek yolsuzluklari ortuyorsunuz” uyarısı uzerıne basbakan ne yapacagını bilemeyen ve koseye sikismis bır tavırla aslında TC basbakaninin soyleme luksu olmayan acıklamalar yapmıstır.
       fatura:
       Borsa iki seans taban yapmis sirketlerin degerleri bir gunde yaklasik %15 dusmus
       Cok onemlı bir ihale arefesinde faizlerin tirmanmasina ve reel ekonomiye telefisi mumkun olmayan zararlar verilmistir.
       maalesef bu insanlar bizi yonetmeye layik degil
       zaten bizim dinledikleri de yok ne soylesek hos bir seda olarak kalıyor kulaklarında
       oysa feryat ediyoruz!
       HAKAN GÜMÜŞ
       
İKİSİ DE HATALI
       Merhabalar,
       Bugün gerçekleşen MGK toplantısındaki davranış biçimlerini ne Sayın Ecevit’e nede Sn.Sezer’e yakıştıramıyorum.
       Bir bardak suda fırtınalar kopardılar.Çok hassas bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde hele birde yarın yapılacak
       olan 7 ve 12 aylık hazine bonosu ihalesi öncesi böyle bir davranış Hazine bonolarının %80 lere fırlaması
       bankalar arası piyasanın %760 olması v.s.vs. hiç bir şekilde açıklanır tarafı yoktur.Tüm bu yapılanlardanda
       halk zarar görecektir.Bunları bize yapmaya her ikisininde hakkı yoktur.Sn.Eceviti ve Sn.Sezeri sağduyuya
       davet ediyorum.
       Ayşen Alakuş
       
ECEVİT SİYASETİ BIRAKMALI
       Sayın Başbakan MGK’da bugün yaşananları Türk siyasi geleneklerine aykırı bulunuyor! Aslında bir açıdan doğru söylüyor. Hukuk içinde kalmak, hukuka uygun davranmak, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmak,
       yasaların herkes için geçerli olduğunu hazmetmek devlet üst düzey bürokratları ve siyasiler için taamüllere bütünüyle aykırı gerçekler. Türk siyasi hayatı maalesef en önemli özelliği hukuk adamı sıfatını taşımak olan, ilkeli, tutarlı davranan bir Cumhurbaşkanını bile hazmedemeyecek düzeyde... Siyasiler ve siyasi partiler, hukuk dışı davranma alışkanlıklarından vaz geçemiyorlar. Meclis bütün işlevlerini terk edip sadece bir rant dağıtım mekanizması olarak kalmakta ısrar ediyor. Eğer Türkiye yapısal bir değişikliğe gidecek, hem ekonomik hem de siyasi alanda yeni bir ufuk açacaksa öncelikle meclisin bu işlevinden uzaklaşması, bunun için de öncelikle siyasilerin ve siyasi partilerin
       yapı değiştirmesi gerekmektedir. Sayın Hüsamettin Özkan’ın “sizi seçen insanlara karşı bu şekilde davranamazsınız” sözü siyasilerin tutumunu açıkça ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanının, kendisini seçen ve bu göreve getiren insanlara karşı minnet borcuyla davranıp hukuk dışı da olsa yapılacak her şeyi sineye çekmesi bekleniyor. Siyasilerin bu beklentisi artık bitmelidir. Bu tavır en hafif deyimiyle Sayın Ahmet Necdet Sezer’e karşı yapılmış bir terbiyesizliktir. Kendi adıma bu siyaset tarzından ve bu siyasilerden artık nefret ediyorum. Ecevit’in ve onun kuşağına dahil insanların ölümü beklemeden artık siyaset sahnesinden çekilme zamanı gelmiştir. Onlarca yıldır işgal ettikleri siyasi alandaki
       faaliyetleriyle Türkiye’yi getirdikleri zavallı nokta ortadadır. Siyasi partilerin ve meclisin yapı değiştirmesi zamanı artık gelmiştir. Ecevit bir an önce siyaseti bırakarak en azından bu yapı değişikliğinin önünü açmalıdır! Ahmet Necdet Sezer ve onun gibi ilkeli siyasilerin önünün açılma vaktidir!
       Yeter! Artık gidin! İlkesiz, kişiliksiz, iktidarsız, rant dağıtmaktan, yolsuzluklara bulaşmaktan, Türkiye’yi uçuruma sürükleyen, genç nesilleri yok eden, çatışmaları körükleyen, çatışma ve savaşlardan medet uman, her
       tür umut kırıntısını yok eden, Türkiye Toplumunun bir arada yaşama iradesini baltalayan, kültürel zenginlikleri ezen, en küçük olumlu gelişmeyi bile topluma çok gören, alternatifsiz olduğunu düşünen, popülist, ikiyüzlü siyaset tarzınızdan artık gına geldi...
       Hasan özsoy
       
BAŞBAKAN ECEVİT’İ KINIYORUM
       BUNCA YILLIK SİYASETİN İÇİNDE OLAN BÜLENT ECEVİTİ BULUNDUĞU MAKAMI ÇÖZÜM MAKAMINDAN ÇOK KRİZ YARATMA MAKAMI OLARAK KULLANMASINDAN DOLAYI KINIYORUM.
       İLHAN GÖK
       
CUMHURBAŞKANI HAKLIDIR
       Cumhurbaşkanı Haklıdır, Hükümet Program İçin Devam Etmelidir
       Ben, Cumhurbaşkanımızı tamamen haklı buluyorum. Çünkü bilindiği üzere kamu bankalarında billasa Halkbank’ta büyük yolsuzluklar olduğu bilinmekte ve sorumlular Hüsamettin Özkan tarafından korunmaktadır. Cumhurbaşkanı, bu bankaları denetleme hakkını sonuna kadar kullanmalıdır.
       Hükümet istemeyerekte olsa ülkenin başına dürüst bir insan getirmiştir ve bu dürüstlük sistemindeki bozukluğu ortaya çıkartmıştır.
       Hükümet programın bozulmaması için istifa etmemelidir. Ancak, seçime kadar yeni demokrat liderlerin ve partilerin ortaya çıkmasını ve seçime damgalarını vurup, gerçek demokrasiyi oluşturmasını diliyorum.
       R. Barbaros APAYDIN
       
YOLSUZLUKLARİN UZERİNE GİDİLMELİDİR
       Cumhurbaskanimizin cogu gorusune katilmakla beraber, bu konuda hakli oldugunu dusunsem bile, tepkisini daha degisik bir davranis ile gostermesini isterdim..........Ayrica hukumetimizden daha seffaf olmalarini ve sonuna kadar butun yolsuzluklarin uzerine gitmelerini istiyorum............Turkiye artik geri donusu olmayan bir yola girmistir ve tum yolsuzluklarin uzerine gidilmelidir............Yine haber programlarindan anladigimiz kadariyla ekonomik kriz sonrasi geri
       donen 3 milyar dolar bu kriz ile kacmis..........Artik bizi yonetenlerin daha sorumlu davranmalarini istiyorum...
       Z.Gurel/24/Istanbul
       
BAŞBAKAN İSTİFA ETSİN
       SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZ ARASINDA CIKAN BU OLUMSUZ VE NAHOŞ DURUM TÜRKİYE EKONOMİSİNE İLK GÜNDE 8,5 MİLYAR DOLAR ZARAR OLARAK YANSIMIŞTIR.BEN BU DEVLETE VERGİ ÖDEYEN BİR VATANDAŞ OLARAK ORTAYA ÇIKAN BU ZARARLARIN HESABININ BİZ
       VATANDAŞLARA ACİL OLARAK VERİLMESİNİ İSTİYORUM.AYRICA BU KRİZDEKİ BASİRETSİZ DAVRANIŞLARINDAN ÖTÜRÜ SAYIN BAŞBAKANIN İSTİFA ETMESİNİ DÜŞÜNÜYORUM.
       AYKUT IŞKIN
       
SORULAR
       Öncelikle fikirlerimize değer verip yayınladığınız için sizlere teşekkür ederim.
       Sayın Sezer, saygıdeğer Başbakanımıza devlet gelenek ve göreneklerine uymayan laflar söylüyor ve Saygıdeğer Başbakanımız gazetecileri çağırıp şikayet ediyor, bunu yaparken de etrafındaki Saygıdeğer Ekonomi bakanı ya da yetkilileri “Aman Başbakanım siz çocukmusunuz da böyle kritik günler yaşadığımız bir zamanda, hem de yarın Türkiye’nin 1 senelik kaderini belirleyecek bir borçlanmanın yapılacağı bir günde bunlarla uğraşıyorsunuz” demiyor.
       Size soruyorum bu insan bu ülkeyi yönetebilecek ekonomi bilgisi, hassasiyeti ve olgunluğuna sahip midir? Etrafında bu yeteneklere sahip hiç kimse varmı dır? Sayın Cumhurbaşkanımız neden bu önemli gelenek ve görenekleri bilmez ve Başbakanı üzer? Sayın Başbakan neden toplantıya zamanın da gitmez ve devletin en üst düzeyini bekletir
       Cenk Keylan
       
SEZER DESTEKLENMELİ
       Sayin C.Baskanini desteklemek gerektigine inaniyorum. Elestirilere kapali bir Basbakan olarak Ecevit’i kaprisli ve urkek buluyorum. Ecevitin, yolsuzluklar ile mucadelede Savciya baski yaptigi bir gercektir. Yolsuzluklarin ucu nereye dayanirsa dayansin uzerine gidilmelidir. Bunun maliyeti Turkiyeye herne olursa olsun bu is sonuna kadar surdurulmelidir.
       Sayin Cumhurbaskanimizi konu ile ilgili olarak gosterdigi duyarliliktan dolayi destekliyorum. Halkin yekvucut olarak Cumburbaskaninin yaninda olmasi gerektigini dusunuyorum.
       Adnan Gunduz
       North Carolina US
       
HER TOPLANTIDAN SONRA KRİZ TELLALLIĞI
       Ecevit ülkenin zirvesinde yapılan her toplantıdan sonra bir kriz tellallığı yapmayı alışkanlık edindi. ve asıl terbisezliği ve ahlak dışı ve de geleneğimizde olmayan davranış bozukluğunu Ecevitin kendisi yapıyor ve utanmadan bunu sayın cumhurbaşkanına isnat ediyor. bu bir ahlaksızlıktır ve bir acziyet ifadesidir. Ne olduğu ve ne söylendiği acıklanmalıdır. Ben Eceviti güvenilir bulmuyorum. ve söylediklerine de inanmıyorum. zaten o hasta bir adam; saçmalayabilir!
       Ecevit derhal istifa etmelidir. Aksi halde bu ve benzer davranış ve şikayetlerin devamı kaçınılmaz olacaktır. Bu ülkeye ve güzelim insanlarına yazık ediliyor, bir ihtiraslarını yenenemiş hasta adam yüzünden!
       Saygılar...
       Bir grup ünviversite öğrencisi
       (Atatürk Ünviversitesi İlahiyat Fk.)
       
KARAOĞLAN UMUTSUZ VAKA
       Bulunduğumuz böylesine kritik bir dönmede ülkemizin kaderini tayin etmekte birincil rol oynayan kişilerin eften püften nedenlerden dolayı kahvehane kabadayısı uslubuyla davranmaları büyük bir sorumsuzluktur. Partiler zamanında bir araya gelip siyasi bir Cumhurbaşkanı seçememiş olmalarının cezasını bize ülkemizin istikbalini tıkayarak ödetiyorlar.
       Gün, yiten umutları yeşertme, kilitlenmiş piyasayı ve üretim yapamayan fabrikaları açma günüdür. Yıllar önce dağlara taşlara “umudumuz karaoğlan” diye yazanlar bizdik; fakat bugün Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkemin en ufak strese dayanamıyarak kendini narayla dışarı atacak kadar tahammülsüz bir Başbakana ihtiyacı yoktur.
       Ne aşağıda nede yukarıda kavga gürültü istemiyoruz. Türkiye bu kadarını hak etmiyor, Ecevit bir an önce emekli olmalıdır artık.
       Saygılarımla.
       Bir grup mühendis adına Kubilay DEMİR
       
ARADIĞIMIZ KARAOĞLAN
       Bircok kez bircok karari, hareketi “icine sindiremedigi” halde kabullenen Ecevit artik “icine sindiremediginde” odalari terkeden biri halini almaktadir.Ama hala “icine sindiremediklerine” gogus geren, onlarla mucadele eden bir Karaoglan ile karsilasamadik. Ve bunun uzuntusu icinde daha cesur, daha cagdas bir basbakanin ortaya cikmasi ozlemi icindeyiz.
       Mustafa Sinan Ozel
       Aberdeen Universitesi Uluslararasi Iliskiler Bolumu Arastirma Gorevlisi
       Birlesik Krallik
       
ANLAMAK İSTEMİYORUM
       Anlamıyorum , anlamak istemiyorum, anlamıyacağım. Çünkü butür bir davranışın
       aklıbaşında bir ‘sade vatandaş’ tarafından anlaşılabilmesi mümkün değildir.
       DEVLETİN TEPESİNDE OTURAN İNSANLAR ORADA ZAVALLI TÜRKİYEM DE YENİ KRİZLERE
       NEDEN OLMAK İÇİN Mİ BULUNUYORLAR. BİR BAŞBAKAN NASIL OLURDA ‘DEVLET ADABINA AYKIRI KONUŞMALARI’ MAZARET GÖSTEREREK DEVLETİN EN ÜST KURUMLARINDAN BİRİNİN TOPLANTISINI TERKEDER ANLAMIYORUM. TÜRKİYENİN AĞIR SORUNLARI SİNİRLERİ GEREBİLİR VE GERGİN TARTIŞMALAR YAŞANABİLİR ANCAK SORUMLU BİR DEVLET ADAMI SERİNKANLI OLARAK KENDİ FİKRİNİ ANLATMAMASINI, EĞER HAKLI İSE HAKLI OLDUĞU KONUDA SAVAŞMAMASINI VE O KAPALI TOPLANTIDA KAVGA ÇIKSA BİLE BASIN ÖNÜNDE ŞİKAYETTE BULUNMASINI ANLAMIYORUM.
       TEK DİLEĞİM TÜRK SİYASETÇİLERİNİN ARTIK BAŞKALARI MÜDEHELE ETMEDEN BASİRETLİ
       BİR ŞEKİLDE AYAKLARININ ÜZERİNDE DURABİLMELERİ VE BU ÜLKEYİ HAKETTİĞİ
       ŞEKİLDE YÖNETMELERİDİR. BUNU BU YÜZYILDA BİLE HALA NASIL YAPAMIYORUZ ANLAMIYORUM
       GURAY SAGOL
       

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları