Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 18:31 TS 19 Şub., 2001
Okur Mektupları 6

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
’ECEVİT İSTİFA ETSİN’
       Bu krizden kurtulmanin en kolay yolu bence sayin Ecevit’in istifa etmesidir. Saygilar.
       Azer Inal
       
HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ
       Ecevit derhal İstifa etmeli milletin yakasını bırakmalıdır. Onlar da bunun bahanesini arıyor galiba. İşte buldunuz bu işi daha fazla uzatmayın. Sizi bu ülkede bazı naylon insanlardan başka isteyen yok.
       İrfan USTA
       
ECEVİT’İN GRURU
       Sayin basbakan Bulent Ecevit’in gururu bize kaca maloldu? Iktidarda olma amaclari bu ulkenin cikarlarini korumak olan basbakan ve kabinesi anlamsiz gururlari yuzunden hizmet etmeleri gereken vatandaslarina yeni ve fakirlesmeye yol acacak krizlere ya da krizlerin ortaya cikmasina neden yol aciyorlar? Acaba MGK’da bu problem halledilemez miydi? Boylece cok kotu sonuclara yol acacak bir kriz hic ortaya cikmamıs olurdu. Ulkenin cikarlari mi onemli, bireysel gururumuz mu? Bunun krizle ilgili haberlerinizde sorgulanmasi dilegiyle ....
       
BİRLİK OLUNMALI
       Eğer Sayın Ecevit siyasi disiplin ve gelenek hakkında bu kadar derin bilgi sahibiyse ve hassasiyetler taşıyorsa, bu toplantıdan ani bir kararla çıkmanın ne gibi ağır sorumluluklar taşıdığını biliyor olmalı.
       Siyaset; sabır, itina ve karalılık gerektirir, ne yazık ki bu hasletleri şu anda sayın Ecevit’in siyasi tutumunuda görmek mümkün değil. Bu ülkenin çalışan, üreten ve geleceğe dair umutlar besleyen insanları olarak, kişisel hırslardan arınmış, çözüm üreten siyaset bekliyoruz ama görünen o ki şu anda sayın Ecevit’in yaptıkları sadece polemik ve kaos yaratıyor.
       Hergünümüze bir siyasi ve ekonomik kriz beklentisiyle başlamanın dayanılmaz ağırlığını hissediyoruz, ama toplulukların sürekli aynı gerilim unsurlarıyla başbaşa bırakılması toplumları zayıflatır ve düşünme yeteneklerini köreltir.Bu ülke için çözümler üretemeyecek insan ve insanların artık siyaseti bırakıp emekliliklerini istemeleri en doğru seçenek olacaktır.
       Hepimizin geleceğe dair umutlarını biraz daha söndüren bu ve bunun gibi hareketlerin artık Türkiye’nin gündemi dışına çıkması ve herkesin birlik olup problemleri çözmeye çalışması en doğru davranış biçimi olacaktır.
       Saygılarımla
       B.Burak EVREN
       
‘SEZER HATALI DEĞİLDİR’
       sayin ECEVIT
       Bü gün yapilan MGK zirvesindeki olan olaylari sayin SEZER e yükleyerek sorunun sayin SEZER ´den kaynaklandigini ileri sürüyor bunun yanlis oldugunu sayin ECEVIT de biliyor tüm kamuoyunuda biliyor MGK toplantisini terkeden ve MGK daki olanlari anlatan bizzat kendisidir yani bir bakima devlet sirrini desifre etmistir . Ben sayin SEZER i büyük ATATÜRK ten sonra gelen büyük ve basarili bir yönetici olduguna inaniyorum ve olaylarin üzerine gidiside bu göstergededir yolsuzluklarin cözülmesi yönündeki calismalari tüm kamuoyunca yakindan takib edilmektedir ayrica sayin basbakan yardimcisi ÖZKAN in sizi, “unutmayin, bu eleştirdiğiniz hükümet aday gösterdi ve seçtirdi” seklinde yaklasimini cok yanlis görüyorum cünkü SEZER in siz beni sectirdiniz diye bir insiyatif uygulayacagina ihtimal vermiyorum ve sayin SEZER inde burda bir hata yaptigina inanmiyorum SEZER in arkasinda büyük bir kamuoyu destegi de var kendisine basarilar diliyorum ve daha nice SEZER gibi görev bilincinde olan yöneticilerin secilip TÜRKIYEMIZI yönetmesini daha güzel sartlarda insanlarimizin yasamasi dileklerimle cünki bizim halkimiz bunu hak ediyor
       saygilarim ile Orhan Karan
       
TRAJEDİ
       70 MİLYONLUK BİR ÜLKENİN CUMHURBAŞKANININ VE BAŞBAKANININ TRAJEDİSİ BU.BEN KIZABİLİRİM BAĞIRABİLİRİM AMA BU İNSANLAR DEVLET SOKAK ARASINDA BİLYE OYNAMIYORLAR.BU YAŞANANLARIN FATURASINI BU ÜLKE ÖDEYECEK. İŞTE BORSA İŞTE FAİZLER İŞTE EKONOMİ 21 ŞUBATTAKİ HAZİNENİN BORÇLANMASI UĞRADIĞIMIZ VE UĞRAYACAĞIMIZ ZARARLARSIKIŞAN REEL SEKTÖR KAPANAN İŞLETMELER ARTAN İŞSİZLİK VE BERABERİNDE TOPLANMASI MÜMKÜN OLMAYACAK VERGİLER LÜTFEN SORUMLULUK.SORUMLULUK.DEVLETİMİZİN VE DEMOKRASİMİZİN ALTERNATİFİ YOK.HERŞEYE RAĞMEN GELECEĞİN DAHA İYİ OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUM
       SAYGILARIMLA
       SİNAN KÜÇÜKSÖNMEZ
       KONYA,19,02,2001
       
BU ÜLKEDE YAŞADIĞIM İÇİN GRUR DUYUYORUM
       Evet, Ecevit’in de söylediği gibi geleneklerimizde bu yoktu! Eleştirme yoktu! Doğruyu söyleme yoktu! Kanunlara uymak yoktu! Yolsuzlukla mücadele yoktu! Halkın güvendiği, desteklediği, demokrasiye inanan, anayasayı çiğnemeyen Cumhurbaşkanları yoktu!
       Peki neler vardı?
       Geleneklerimizde Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamlarının birbirlerine yağ çekmesi vardı. Kolun kırılıp yen içinde kalması vardı. Güvenilmeyen, işe yaramaz, etkisiz, kanunsuz, anayasaya aykırı kanunlara, kararnamelere imzaları tereddütsüz atan bilenler, Cumhurbaşkanı adını verdiğimiz kişiler vardı. Yalancılık vardı, suskunluk vardı. Doğruları bilmemek, bilip de söylememek vardı. Karanlıkları desteklemek vardı.
       Sayın(!) Ecevit artık bunları bulamadığı için hayal kırıklığına uğramış durumdadır. Kukla Cumhurbaşkanı’na özlem duyduğu için sıkıntıdadır. Bu yüzden de MIZIKÇILIK yapmaktadır.
       Bu ülkenin anayasa mahkemesi başkanlığını yapmış Ahmet Necdet Sezer gibi bir şahsın, MGK toplantısında hakaret diye nitelendirilebilecek bir konuşma yapmış olabileceğine inanmıyorum. Bu olsa olsa Ecevit yaşındaki bir çok insanda görülebilecek aşırı alınganlıktan, huysuzluktan ileri gelebilir.
       Sayın Ahmet Necdet Sezer;
       Uzun yıllardır ilk kez bu ülkede yaşadığım ve sizin gibi bir Cumhurbaşkanı’na sahip olduğum için gurur duydum!
       Erol Uyar
       
HATA ECEVİT’İN
       BEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİYİM.
       BÖYLE BİR KRİZ SONUCUNDA TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ZARARA UĞRATMAYA VE TÜRKİYE’Yİ DIŞ ÜLKELERE KARŞI KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE BAŞLADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM.
       AYRICA ; CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN AHMET NECDET SEZER’İN HUKUKÇU OLDUĞUNU BİLİYORUZ. CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ YAPAN VE HUKUKÇU OLAN BİR İNSANIN , SAYIN ECEVİT’İN DEDİĞİ GİBİ “TERBİYE DIŞI” BİR USLUP KULLANACAĞINI HİÇ ZANNETMİYORUM.
       CUMHURBAŞKANIMIZIN YAPTIĞI BİR ELEŞTİRİYİ KAMU OYUNA YANSITARAK KRİZ YARATAN KİŞİNİN BAŞBAKAN ECEVİT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. BİR VATANDAŞ OLARAK HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTİYORUM.
       Handegül Ertürk
       
ECEVİT HATALI
       Sezer samimi bir şekilde konu hakkındaki görüşünü belirtmiştir. Tek hatası bunu MGK’da yapması ama belki de Ecevit’e yaptığı uyarının daha etkili olabilmesi için askerin gücünü de yanına almak istedi .Hükümetin yolsuzluklardaki cesur adımları hernekadar şimdiye kadarki çabalarla kıyaslanamayacak kadar başarılıysa da enerji yolsuzluklarındaki kayırma gözden kaçmıyor. Ben asıl suçlunun bu konuyu basına açıklayan daha doğrusu Cumhurbaşkanını halka şikayet eden Ecevit’in olduğuna inanıyorum. .Piyasaları ihale öncesi adını da -kriz-koyarak dalgalandırması Ecevit’e puan kaybettirecek
       Dilek Kocak
       
‘BAŞBAKAN FEVRİ DAVRANDI’
       Sayın Başbakanın her zaman olduğu gibi aceleci ve fevri davranması yeni bir finansal krize neden olmuş, Merkez Bankası yaklaşık 5 milyar dolar satmak zorunda kalmış, gecelik faizlerler % 760’a yükselmiştir. Siyasi yaşamının sonbaharını, hatta kış dönemini yaşayan bir Başbakanın bir takım açıklama ve davranışlarda bulunurken sonuçlarını düşünüp öyle hareket etmesi beklenirdi. Başbakanın herşeyin sürekli olarak kendi istediği şekilde olmasını istemesi, aksi takdirde kriz çıkacağını söylemesi ve hatta krizi bizzat kendisinin çıkarması ilk kez olmuyor. Sayın Cumhurbaşkanı tereddütlerinde son derece haklıdır. Hükümetten bazı kişilerin yolsuzluklarla mücadeleyi engelleme çabaları gün gibi aşikardır.
       İşte ilk anda akla gelen bazı örnekler:
       Fona devredilen banka sahip ve yöneticileri hakkıda bir yılı aşkın süreyle hiçbir şey yapmamak, para kaçırmalarına göz yummak. İMF’in zorlamasıyla BDK kurulup Zekeriya Temizel başına getirilmeseydi bu soygunlardan haberdar olunamayacaktı.( Ecevit’in Zekeriya Temizel’I DSP’de hangi manevralarla pasifize ettiği ayrı bir konu)
       Beyaz enerji operasyonunun engellenmeye çalışılması, konuyu yerli/yabancı kuruluşlar nezdinde araştıran ilgili savcının bizzat Başbakan ve Adalet bakanı tarafından tehdit edilmesi, hakkıda soruşturma açılması. Bunları haber yapan Anadolu Ajansının başına gelenler.
       Türk Halkının büyük çoğunluğu gibi ben de Sayın Cmhurbaşkanını haklı buluyorum. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanını atadığı memur gibi görmekten vazgeçmelidir
       Meric Çeltik
       
BİR LİDERİN ÇÖKÜŞÜNÜ GÖRMEK ÇOK ACI
       Sayın Başbakan tutarsız ve bir lidere yakışmayan bu davranışı ile ülkemizin içinde bulunduğu durumu dahada yıkıcı hale getirmiştir.Bir liderin(!) çöküşünü görmek çok acı.Sayın Cumhurbaşkanı’nı destekliyorum.Umarım
       yolsuzlukların üstü kapanmaz
       Uğur GÖREN
       
KADRO DEĞİŞMELİ
       NTVMSNBC’nin okurlara böyle bir fırsat vermesi beni bir vatandaş olarak çok sevindirdi. Öncelikle teşekkürler..
       Bu sabah meydana gelen ve gerek Başbakan Ecevit’in açıklamaları, gerekse tek taraflı olarak yapılan
       süpekilasyon ve tahminler başta ekonomi olmak üzere, yurtdışında da bizi komik duruma düşürüyor.
       Bugüne kadar, MGK’da olan orada kalmıştı ve biz vatandaş olarak orada konuşulanları bilmezdik, bilmememiz de gerekirdi. Neticede orada konuşulanlar Devlet’in güvenliğini ilgilendiren konulardır. Fakat Başbakan Ecevit, şimdiye kadar duyduklarımızdan çıkarılan sonuca göre, çok büyük bir hata yapmıştır. Bırakın toplantıdan apar topar çıkıp gitmesini ki bu zaten çok büyük bir ayıptır kendisi adına, Başbakanlıkta yaptığı basın toplantısı son derece
       gereksiz ve ikinci bir ayıp olarak göz önündedir. Koltuklarının fazla rahat olmasındanmıdır bilmiyorum ama, gitme vakti çoktan gelmiş ama o kolduğa titrek elleriyle sıkı sıkı tutunmuş olanları gerekirse oradan kazımak gerekiyor. Kişisel kanaatim sadece onlar değil, çevrelerindekiler’de hep beraber “koalisyon” dedikleri bu örümcek ağından çıkarılmalıdır hem de ACİLEN!
       Fakat burada bir soru daha ortaya çıkıyor. Bu takım gidince yerine kim gelecek? Gençlere politikadan
       nefret getirdiler ve aklı başında kimse politikaya girmek istemiyor.
       İyiki, Ahmet Necdet SEZER gibi bir cumhur başkanımız varda, Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetten
       temizlenebildi.. Ama ne yazık ki, politikacılar ellerini oraya da uzatmaya kararlılar.. Sanki aday gösterdikleri kişi ille de onların kararlarını tastiklemeliymiş gibi bir havaya girmiş olanlar bugün bir darbe daha yediler..
       ELİNE SAĞLIK CUMHURBAŞKANIM..
       Altuğ Gürkaynak.
       
YER DOĞRU, ZAMAN YANLIŞ
       Sayın Sezer, tepkisini dogru bir yerde fakat yanlıs bir zaman ve yanlıs bir uslubla bildirmistir.
       Sayın Sezer, hukukçu kimliğini hala politikaçı kimliğinin önünde tutuyor. Böyle bir makama gelmis birisinin tepkisini bir hakeme salonundaki yargıç gibi değilde, makamına yakışır bir şekilde vermesi gerekirdi.
       Saygılarımla,
       Murat Yerlikaya
       Makina Mühendisi
       
RAHATSIZ OLANLARIN SAKLAYACAK BİR ŞEYİ VAR
       Bu son Krizde Cumhurbaşkanımızın özlediğimiz tavrı gösterdiği düşüncesindeyim.
       Aralarında geçilen diyalog resmi olarak açıklanmasa da öğrendiğimiz kadarıyla Sezerin söylemleri ve son Denetleme Kurulu hakkındaki tavrı Hükümeti rahatsız etmiş. Fakat bilinmesi gereken , rahatsız olanların saklayacakları birşeyleri olması gerektiğidir. Bütün Türk halının Cumhurbaşkanımıza destek vermesi gerekmektedir.
       Abdullah SAGLAM

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları