Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 16:40 TS 19 Şub., 2001
Okur Mektupları 3

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
‘BURADA NELER OLUYOR? ’
       Sizlerde icinizden ‘burada neler oluyor? ” diye dusunuyormusunuz? Buyuk beklentilerle secdigimiz bir cumhurbaskani, en basit ve en pratik management-kurallarini ihlal ediyor. Simdi beni cok mesgul tutan soru: Sayin Cumbaskani en basit management-kurallarini bilmiyormu yoksa masada baska konular mi var? Yoksa bu konuya daha bir basit bir acidan bakmamizmi gerekiyor?
       Ozcan Kilic
       
‘HUKUKA SAYGI DEVLETİ ZARARA SOKMAMAK İÇİN YETERLİ DEĞİL’
       Bugün sn.cumhurbaşkanı ve sn..başbakan arasında (ve tabii hüsamettin özkan’ında bu senaryodaki yeri unutulamaz) meydana gelen gerek üslup hatası gerek terbiye sınırları dışında olarak değerlendirilen diyalog sonunda meydana gelen, ekonomik sıkıntının (daha ağır olduğuna eminim!) hiç bir bahanesi olamayacağına inanıyorum.
       Sn demirel’inde belirttiği gibi devletin başındakiler sorunları çözmek amacıyla “o” mevkiide bulunmaktadırlar,sorunların sebebi olmak için değil.
       Türkiyenin en büyük özelleştirmesi olarak GSM ‘den elde edilen gelirin, bir günde faizlerde bir sıçrama yaratarak daha fazla faiz ödeme durumunda kalmamıza , bazı grup ve kişilerin cebine girmesine sebep olunacaktır.
       Sonuçta uğruna Türkiye’nin parendeler attığı 2-3 milyar gibi bir para ve Türkiye’nin dış piyasalardaki saygınlığının kaybolmasına sebep olunmuştur.
       Hukuka saygılı,dürüst olmanın devleti zarara sokmamak için yeterli olmadığıda ortaya çıkmıştır...
       Sn.cumhurbaşkanı belki kendi adına devletin harcamalarını azaltmak amacıyla bütçesini kısma yoluna gitmiş ama böyle bir olaya sebep olmasıyla da siyaset ve ekonomi ilişkisi ve bilgisinden yoksun olmasının sonucunda, devleti hortumlayanlardan farklı bir görüntü çizmemiştir.
       Bir gün taşların yerine oturması dileğimle...
       not:sermaye piyasalarında yaptığı yatırımlarla okul masraflarını çıkarmaya çalışan bir öğrenci olarak biraz agresif bir yorum yaptıysam herkesten özür dilerim.
       Saygılarımla.
       Ali Köşklü
       
‘BAŞBAKAN İSTİFA ETMELİ’
       DEVLET İŞLERİNDE BÖYLE OLAYLARLA GEREK İÇERDE GEREKSE DIŞARIDA KOMİK DURUMLARA DÜŞÜYORUZ. DEVLET İDARESİ AKIL,MANTIK VE ZEKA İŞİDİR.FAKAT BİZİM İDARECİLERİMİZDE MAALESEF BUNLAR YOK.
       BİR İLKOKUL ÖĞRENCİSİ KENDİSİNE KÖTÜ SÖZ SÖYLEYEN ARKADAŞINI ÖĞRETMENİNE ŞİKAYET EDER. BAŞBAKANIN BÖYLE BİR ŞİKAYETTE BULUNMASI BENCE TÜRK HALKINA SÖYLENMİŞ EN AĞIR HAKARETTİR.
       BENCE BAŞBAKAN HEMEN İSTİFA ETMELİDİR.
       MEHMET N. DOĞAN
       
‘KRİZ İLGİNÇ SİNYALLER VERİYOR’
       Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız arasında yaşanmiş olan kriz çok ilginç sinyaller vermektedir. Bu sinyallerden iki tanesi ve en önemlileri şunlardır. Birincisi, Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Denetleme Kuruluna görev
       vermekle arı kovanına çomak sokmuştur. Sayın Başbakan Bülent Ecevit de Milli Güvenlik Kurulu toplantısında
       böyle bir tepki vermekle bu sinyali kuvvetlendirmektedir. Zannediyorum ki Devlet Denetleme Kurulu, yalnızca Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nı denetlese bu devletin ekonomik olarak neden krizlere girdiğini halkımıza bütün çıplaklığı ile izah edebilecektir.
       İkincisi; yılların siyaset adamı, politikacısı, gazetecisi ve şairi Sayın Ecevit’in son iktidarında yaptıklarının denetlenmesine
       tahammülünün kalmamasıdır. Zira devlet geleneğinde olmayan şeyler söylenmiştir ifadesinden Sayın Başbakan Bülent Ecevit’in bundan önceki ekonomik kararlarının hiçbir şekilde denetlenmediği geleneğine sahip olduğu ortaya çıkmaktadır. Sayın Ecevit, Devlet Denetleme Kurulunun ekonomik kararlarını denetleyecek olması onun tüm ünvanlarının son baharında rövanşı olmayan bir pozisyona sokmuştur. İşte Sayın Ecevit’in bu rovanşı oynayacak nefesinin kalmadığını hissetmesi onu bu denli tepki vermeye ittiğinin sinyali gibi görülmektedir.
       Ülkemizin üzerinde oynanmakta olan tüm olayların görmezden gelinip devletin geleneğini aramak ise tam anlamıyla tezatlıktır.
       Tarihtende biliyoruz ki, Fatih bizansı kuşatmışken de bizansın din alimleri ve diğer zevatı meleklerin cinsiyetini tartışıyordu.
        Uğur YETİŞTİREN
       
‘KAVGA SEZER’E PRESTİJ GETİRMEZ’
       Sayın Ahmet Necdet Sezer ile sayın bülent ecevitin mgk daki kavgalarını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Ekonomimizin çok ağır bir sınav verdiği bu dönemde bugünki kavganın borsadaki şirket değerlerine etkisi tahminimce 1,8 milyar dolar dır . ayrıca çarşamba günü belli olacak olan yüklü hazine borçlanmasına etkisi her bir faiz artırımı için milyon dolarlarla ifade edilmektedir.
       Sayın necdet sezerin varolan itibarını dahada artırmak için bir politikacı gibi Bülent ecevitle kavga etmesini hayretle karşılıyorum . Bu tür şeyler onun karizmasına ve güvenirliliğine fayda değil zarar vereceğine inanıyorum.
       Dışarıda ermeni tasarıları cirit atarken biz kendi içimizde bile itibarlı devlet politikaları ortaya koyamıyorsak başkalarının bizi nasıl anlamasını bekleyebiliriz. Bu otorite boşluğunda inşallah kızılderelilerde dünyanın herhangi bir meclisinden hakkımızda soykırım tasarısı geçirmezler. En nihayetinde her ulus layık olduğu şekilde yönetilir . Biz demekki bu tür insanları haketmişizki bunlar tarafından yönetiliyoruz
       saygılarımla
       Serkan Kıratlı
       
HÜKÜMET KRİZ ÇIKARIYOR
       YOLSUZLUKLARIN ORTAYA CIKMASINDAN KORKAN HUKUMET ORTAYA KRIZ CIKARTIYOR
       Nuri Cımık
       
‘KRİZİN SORUMLUSU KİM?’
       Cumhurbaskaninin yapmis oldugu aciklamalari cok zamansiz yapilmis olan aciklamalar olarak goruyorum,Turkiyemize etkisi milyarlaca dolar olan krizin sorumlusu kim olacak,Cumhurbaskaninin ekonomi danismanlari yok mu veya yetersiz kisilerden mi olusmakta....yarin ihale var faiz oranlari belli bir seviye yukselecek...bunun maliyeti benim ,senin halkin cebinden cikmakta......
       Ulkeyi yoneten insanlarin daha duyarli ve daha dusunceli davranis ve yorumlar icersinde olmak zorundadir.
       Yucel Unal
       
CUMHURBAŞKANI ÇELİŞİYOR
       Cumhurbaşkanı nın göreve gelmeden ki beyanatları ile bugün ki icraatlarını son derece çelişkili görüyorum.sağlıklı bulmuyorum.
       Atıf Aksoy
       
‘TÜRKİYE BU YÖNETİMİ HAK ETMİYOR’
       Ekonomik açıdan çok büyük sıkıntılar yaşayan, siyasi arenada neredeyse yalnız bırakılan Türkiye, devlet yönetimine getirilen kişilerin inatlaşmaları yüzünden sonu belirsiz krizlere itiliyor. Hükümet ile Cumhurbaşkanı arasındaki sürtüşmeler neredeyse mahalle kavgası seviyesine getirildi. Şu an ihtiyacımız olan en son şey gerginlik ortamıdır. Hükümetin kendi seçilmesi için uğraştığı hukukçu
       Cumhurbaşkanı maalesef istedikleri gibi çıkmamıştır. İki taraf da kendi görüşlerinde direnmekte ve yönetimde olması gereken uzlaşma ve esneklik gibi kavramlardan habersiz durumdadır. Şu an gelinen ekonomik krizin faturasını ne yazık ki bu yöneticiler değil, bizler ödeyeceğiz. Bir taraf ülkeyi krize sokmak pahasına namus taraftarı, diğeri işleri yola koyana kadar her yolu kabul eden bir yönetici. Sonrada bu kişilerin ,neden Türkiye yabancı sermayeyi en az çeken ülkeler arasında, neden enflasyon düşmüyor gibi soruları sormaları abes kaçıyor. Burası kısır çekişmelerin yaşanacağı bir arena değil, burası 65 milyon nüfuslu bir ülke, lütfen sizi seçenlerin hayatları üzerinde oynamaktan vazgeçin.
       Ayperi Erzurumluoğlu
       
‘ECEVİT BAĞCIYI DÖVMEK İSTİYOR’
       kamuya yansitildi diye cumhurbaskanini sikayet ediyor. oysa tum bunlari yansitan bizzat kendisidir. basbakan kisisel uysuzluklariyla krize neden oluyor ve sucu baskalarina atmaya calisiyor. isini yapacagina kavga cikariyor. ne zannediyorlardi? “cumhurbaskanini biz sectik o simdi bizim kuklamiz olacak” mi diyorlardi? orasi biri hizmet makamidir. devamli ayak direyerek is yapilmaz.
       once kanunlari okuyup uygulasinlar. memleketin sorunlarini birinci planda tutmalilar. mezar meseleleriyle ugrasmasinlar. gercekten cozum isteyen, is yapmak isteyen kisi, sorunlari o odanin icinde cozer tum ulkeyi gereksiz yere sallamaz. ecevit’in cok yaslandigini ve gorevini dogru bir sekilde yapip yapamadiginin denetlenmesi gerektigini dusunuyorum.
       yonca erturk
       
‘DOĞRU SÖYLEYENİ DOKUZ KÖYDEN KOVARLAR’
       Sn.ilgili, ben 23 yasinda bir TC vatandasiyim. Ben bu güne kadar bu kadar kalender ve saygili bir Cumhurbaskani görmedim Türkiye’ de. Atalarimiz ne demis? dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis. demek ki bir yara var ki gocunuluyor. zaten biz halk olarak daima bunun disina itildigimiz için herseyden birhaber yasamaya alistirildik! hatta biraz evvel evimi aradim annem bana kablolu tv’ nin kesik oldugunu ve radyonun da dogru dürüst hiçbir kanali çekmedigini söyledi. bu nasil is anlamadim ki? Cok tesekkur ederim... Ebru

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları