Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 17:21 TS 19 Şub., 2001
Okur Mektupları 4

  İzleyici Görüşleri
Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yaşanan kriz ile ilgili görüşlerinizi okurmektuplari@ntvmsnbc.com adresine gönderebilirsiniz.
Okur mektupları 1
Okur Mektupları 2
Okur Mektupları 3
Okur mektupları 4
Okur Mektupları 5
Okur Mektupları 6
Okur Mektupları 7
Okur Mektupları 8
Okur Mektupları 9
Okur Mektupları 10

       
ECEVİT’İ KINIYORUM
       sayın ecevıtin mgk daki tavrını kınıyorum devlet adamı bir toplantıyı terk ederse daha sonra da bu yaptığı hareketin doğrultusunda hareketine devam etmeli. eceviti kınıyorum.
       Öner Ticaret
       
‘CUMHURBAŞKANI’NI ELEŞTİRMEYE HAKKI YOK’
       Başbakan sanırım şu anda yaptığı bir hareketin nelere malolduğunu görmüş ve başbakan olduğunun farkına varmıştır. Başbakanın çoçukça olan bu davranışından cumhurbaşkanını sorumlu tutmaya hakkı yoktur. Kendisi bir çocuk gibi değil bir başbakan sorumluluğunda davranması gerekir. Başbakanlık makamı kimsenin egosunu tatmin edeceği bir yer değildir ve kimsenin vatandaşın çektiği sıkıntıların semeresini tek bir hareketle boşa çıkarmaya hakkı yoktur.
       İ. Salihoğlu
       
‘CUMHURBAŞKANI HADDİNİ AŞIYOR’
       Bir Cumhurbaşkanının hükümete çeşitli eleştirilerinin olması doğaldır ancak bu tarz istek ve talepler içn başbakanla cumhurbaşkanının haftalık görüşmeleri ne güne duruyor.Asker ve bürokratların önünde hükümeti ve başbakanı azarlamak,itham etmek son derece yanlış ve nahoş.Sanırım Sn Sezer son zamanlarda halktan ve askerlerden aldığı desteğin etkisiyle haddini ve sorumluluklarını aşarak kendini yarğıç sanıp başbakanı herkein önünde yargılamıştır.Tasarruf meraklısı Sn Sezerin neden olduğu bugünkü faizdeki çıkış ve borsadaki çöküşün ve muhtemelen yarınki ihalenin artı maliyetini ömrü boyunca tasarruf etse çıkaramaz.Hala yargıç gibi davranan Sn Sezerin
       davranışları arasıra gündeme gelen yarı başkanlık ve başkanlık sisteminin sakıncalarını sanırım göstermiştir.
       Saygılarımla
       Görkem Çokçetin /ANKARA
       
‘SEZER’İN NEZAKETİ TESCİLLİDİR’
       Bir operasyonlar dizisi yaşanıyor, ama her ne hikmetse birkaç banka yöneticisi dışında kimse çıkmıyor altından. Herkes biliyor ve telaffuz ediyor ki, bürokratlar, politikacılar da bu işin içinde. Ama bunlar kimdir, kurcalanmıyor. İlk defa, cesur ve tavizsiz üstelik namuslu bir cumhurbaşkanı çıkıp “sahiden” kurcalıyor. Başbakanın da tepesi atıyor. Sezer’in nezaketi, tescillidir. Ecevit ise son turlarını oynuyor. Durum çok açık.
       Metin Solmaz
       
‘ECEVİT HATALI’
       Ben, yaşanan gerginlikte Sn. Ecevit’i hatalı buluyorum. Henüz Sn. Sezer Ecevit’e ne dedi tam olarak bilemiyoruz ama, Cumhurbaşkanı ve askerler henüz bir açıklama yapmamışken; Ecevit’in basın önünde ortalığı karıştıracak açıklamalar yapması çok yanlış. Bu krizin ekonomik sonuçlarını Sn. Sezer’e yüklemeye çalışması daha da yanlış. Ülkemizin en üstündeki insanlar arasındaki bu tatsız olaylar ise hepimizi üzüyor.
       Kamu oyu yoklamalarında en güvenilmez siyasilerken, Cumhurbaşkanı en çok güvenilenlerden birisi. Bu son olay bir kez daha bunun nedenini ortaya koydu.
       Saygılarımla.
       Tolga Tolga
       
‘ECEVİT ÇEKİLMELİ’
       DEVLETİN ZİRVESİNDE UYUM İSTİYORUZ!!! ÇOK PARÇALI HÜKÜMETLER YÜZÜNDEN ZATEN VAR OLAN DEVLETİN OTORİTE ZAYIFLIĞINI VE HALKIN DEVLETE OLAN GÜVENSİZLİĞİNİ ,YERSİZ TEPKİLERLE DAHA DA ARTTIRMANIN HİÇ GEREĞİ YOKTUR. SORUMLU DEVLET ADAMI ANLAYIŞI BÖYLE BİR DURUMDA İSTİFAYI GEREKTİRİR. ARTIK BAZILARININ KÖŞESİNE ÇEKİLİP ŞİİRSEL İFADELERLE ANILARINI YAZMASININ VAKTİ GELDİ SANIRIM!!!
       
‘LAYIK OLDUĞUMUZ YÖNETİM BU MU?’
       Kocaman mevkilerdeki yöneticilerimizin yaptıklarına bakınız.Bumudur bizim layık olduğumuz yönetim? Siyasetçilerimiz hala dünyanın ve ülkenin değiştiğinin idrakine varamamış görünüyorlar. Bundan böyle, hap yap para kap devri bitti
       senin yandaşın, benim yandaşım verelim ihaleleri devri bitti. Artık bunu kabul etmeliler ve denetimden kaçmamalılar. Değişimin önünde dururlarsa kendilerinin de silineceğini anlamalılar.
       Kaan Birsen
       
‘ANLAMAK İMKANSIZ’
       Anlayamiyorum. Gercekten anlamak imkansiz. Eger siz basbakan olarak calisamayacaginiz bir Cumhurbaskani sectiyseniz bunda Turk halkinin sucu nedir? Ben Cumhurbaskanimizin su ana kadar gosterdigi icraatindan
       memnunum. Ancak acikca ifade etmek gerekirse size oy vermis olmama ragmen sizin icraatlarinizdan memnun
       degilim. Bakanlar kurulu uyeleri icinde adina rusvet iddasi bulasmis bir kisi var ve siz hic bir sey yapmiyorsunuz. Demokrasi adina ne kadar adi suclu varsa disari saldiniz. Ustelik birde su son olayla Turkiyeye zar zor girmis 4 bucuk milyar dolari kacirdiniz. Susurluk komisyonunda kac defa soz edilmesine ragmen Mehmet Agar ile ilgili hic bir sey
       yapmadiniz. Size guven ve durustluk timsali oldugunuz icin verilen oylari maalesef hak edecek hic bir seyi tamamlamadiniz. Cumhurbaskanimizin yaptigi en son icraat olan denetleme kurulunu harekete gecirmekte,
       gocunacak bir seyi olmayan kimseler icin problem olmamalidir. Sizinde bu konuda gocunacak bir durumunuzun olmadigini dusunuyorum. Ancak yaninizdaki ve cevrenizdeki kisiler icin bu durum gecerlimidir vatandas olarak suphe icindeyim. Lutfen bu gorevi layikiyla yapamadiginizi dusunuyorsaniz yapmayiniz. Saygilarimla.
       O. KARAHAN
       
HÜKÜMET YETERSİZ KALDI
       son altı aydır gelişen yolsuzluklarda hükümet tamamen yaetersiz kalmış olup sadece uyguladıgı bekle gör ve elimizden gelen herşey yapılmaktadır hükümetin daha istikrarlı ,düşünceli ,bir yapı içerisinde herşeyi yeniden gözden geçirerek yolsuzlukların üzerini gitmesi yerine ortpas yaparak hiçbir yere varılayamacağını halkı daha duyarlı olması ve gerçekleri bilmesi için açık ve net olmalıdır halkımız yokluk ve sefalet çekerken bu tür davranışların siyasilere hiçbir şey kazandırmayacağını bilakie toplumun zaman geldiğindekendilerini vatan haini ilan edrek yargılayacağını bilmesinde fayda vardır.Lütfen bulları bütün basına verilmesi önemle rica ederim. Bu konuda Sayın cumhurbaşkanı tamamen haklıdır.
       
‘KAMUOYUNA YANSIMAMALIYDI’
       Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki gerginlik hiçbir şekilde kamuoyuna intikal etmemeliydi.Bu konuda Başbakan Ecevit çok büyük bir yanlış yapmıştır.Devletin zirvesinde sorunlar yaşanabilir, ancak bu sorunlar her ikisinin başbaşa verip konuşarak çözebilecekleri durumlar olmalıdır.Bunun tüm Türkiye’ye hatta dünya kamuoyuna duyurulması ülke menfaatleri açısından Başbakan’ın bir çelişlisini ortaya koymaktadır.İnşallah her ikiside sağduyu ile hareket ederek bir an önce çözerler.Çünkü ülkemizin çıkarları bunu grektirmektedir.
       Saygılarımla
       İbrahim Başnur
       
‘FATURA HALKA ÇIKACAK’
       Sevgili Sn.Ecevit,
       TC Başbakanı ve çok büyük bir tecrübesi!! olan bir kişi,eğer o MGK Toplantısını terkettiğinde ülkenin ekonomisinin ne olacağını göremiyorsa,bilemiyorsa,hissetmiyorsa,tahmin edemiyorsa bu ülkeden bihaber, başka bir yerde mi yaşıyorsunuz? Diyorsunuz ki: “Sn.Cumhurbaşkanı bana hakaret etti o yüzden toplantıyı terkettim.”Sizin gibi siyasilerin yıllardır bu ülkenin insanına yaptığı zülüm,vaadlerle kandırdığınız insanlarımızın hiç mi gururu yok sanıyorsunuz.Milletin böyle bir krizle karşı karşıya kalmaması için hiç olmazsa,Sn.Cumhurbaşkanının iddialarına cevap veremezmiydiniz?Eğer cevabınız yok ise,hiç olmazsa bu millet için,bu iddiaları yutma cesaretinizdemi yoktu?
       Ama maalesef ki,toplantıyı terketmenin faturasını sizler değil,yine bu milletin insanları verecektir.
       Orhan TEKGÜR
       
‘CUMHURBAŞKANI HAKLIDIR’
       Cumhurbaşkanı, Başbakan’a her ne söyledi ise bence mutlaka haklıdır. Bu hükümet ve başının yaptığı ve yapmadıklarını çok uzun bir süredir (ne yazık ki) izliyoruz. Daha kötüsü gelmemişti.
       Semih ARICAN
       
‘YÖNETİCİLER BASİRETSİZ’
       Ben bir çalışan olarak sadece ve sadece maaşımla yaşamaktayım. Gün geçtikçe yaşam sıtandartım düşüyor. (Herkesin gibi) Amaç ekoniminin istikrara kavuşması.
       Ben bunun için standartlarımın altında yaşamak için savaş vermeye çalışır iken, Devletin bu kadar üst kademesinde bulunan bu kişilerin bizim hayatımızı alt üst etmeye hiç mi hiç hakları yoktur.
       Bu kadar basiretsiz, terbiyesiz ve düzeysiz ilişkiler nedeniyle bugün hepimizin kaybettiğini bu kişiler tarafından hiç bir zaman karşılanmayacağını biliyorum.
       Bildiğim bir şey daha var ne kadar mücadele edersek edelim bu gibi yöneticiler nedeniyle biz kendimizi kıstığımızla kalmaktayız.
       Esra Urgenç
       
‘GÜZEL GÜNLER YAKINDA’
       Ulkenin böyle bir iktidara mahkum olmasına üzülüyor ama yolsuzluklarla mücadele uğruna Başbakan’ı bile azarlamaktan çekinmeyen bir Cumhurbaşkanı olduğu için de seviniyorum.Dayan Türkiye’m güzel günler yakın.Daha temiz bir ülke için elele...
       Devrim Dirik
       Bilkent Universitesi
       Endustri Muhendisligi

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları