| | | Bu konudaki değerlendirmeniz nedir? şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, Katılım ortaklığı belgesinde Kıbrısa ilişkin yeralan ifade ile daha önce Helsinki zirvesinde varılan mutabakat arasındaki farklılığa dikkat çekmiştir, Sayın Başbakan dedi.
Yılmaz, Alman Federal Meclisinin İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komisyon Heyet Başkanı Claudia Rothun görüşmeden sonra sizin katılım ortaklığı belgesi ilerleme raporuna olumlu baktığınızı söyledi. Bu doğru mu? şeklindeki sorusu üzerine Yılmaz, Roth ile görüşmelerinde katılım ortaklığı belgesinin sadece insan hakları ile ilgili bölümünü görüştüklerini ifade etti.
KIBRIS VE AF KONUSU
O konulardaki yaklaşımlarının olumlu olduğunu zaten daha önce de ifade ettiğini kaydeden Yılmaz, Bizim belgede karşı çıktığımız husus Kıbrısla ilgili olarak kısa vadede öncelikler arasında yeralan ifadede. Aslında içerik yönünden değil ama belge içerisindeki konumu yönünden bizim açımızdan kabul edilemez olduğunu ifade ettik diye yanıtladı.
Yılmaz, af ile ilgili bir başka soru üzerine şöyle konuştu:
Ben Roth ile görüşmemizde af önerisinin bizim önerimiz olmadığını, toplumun büyük kesiminin de şu anda af konusuna sıcak bakmadığını ve buna rağmen bu konuda toplumda bir beklenti yaratıldığını, bunun insan hakları alanında yapmak istediğimiz değişim için daha uygun bir zemin yaratabileceği düşüncesi ile bu işe destek verdiğimizi ifade ettim. Ama, bizim bu konudaki desteğimiz esas itibarıyla diğer koalisyon ortaklarımızın uzlaşmaya varmasına bağlıdır. Yılmazın soruları cevaplandırmasından sonra kabul basına kapalı olarak devam etti.
| |