Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 10:48 TS 10 Ara., 2000
Okur yorumları 6

Durun bir dakika!
       Yazıların çoğunda; “Devlete karşı işlenen suçlar affedilebilir fakat kişilere karşı işlenenler affedilmemeli” hususuna değiniliyor. Buna çok üzüldüm. Bu fikirleri savunanlara sesleniyorum. Devlet biziz. Ha kişiye
       karşı, ha devlete karşı işlenmiş, fark etmez. Devletle hükümeti birbirine karıştırmayalım. Bu yüzden affa tümüyle karşıyım.

Merhaba,
  OKUR YORUMLARI
Af taslağı için görüşler
Yorumlarınızı gönderin
Okur yorumları 1
Okur yorumları 2
Okur yorumları 3
Okur yorumları 4
Okur yorumları 5
Okur yorumları 6

       Af ne yazık ki, ciddiyetten uzak ve düşünmeden edilmiş bir lafın ardından kamu oyunun gündemine girdi ve milyonlarca akıllı tarafından çıkarılamadı.
       Daha uzun yazmayacağım. Benden önce yazanlar sorunu her yönüyle çok güzel dile getirmişler.
       Yalnız şunu belirteyim; Affın arkasında olanlar, iyi niyet taşımadıklarından, yarattıkları kamu vicdan rahatsızlığının farkında değilmiş gibi davranıyorlar. Bu yüzden tartışılacak fazla bir şey yok.
       Bakın! yazıların yüzde 99’unun aynı yönde olması bunun en açık göstergesidir.
       Allah’tan, memleketin başına sağduyulu siyasetçiler diliyorum!
       Yücel TARIM
       

Bir ülke ancak bu kadar sorumsuzca yönetilebilir sadece Basbakanın eşi istiyor diye gündeme gelmiş bir yasa tasarısı iki yıldır ülkeyi karıştırmakta, devlet kendine karşı olan suçları affetmezken hangi mantık ve anlayışla vatandaşın hakkını gaspediyor?
       Bu kadar kamuoyunun şiddetle karşısında durduğu affı çıkartacak meclis, Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi hakkında ciddi bir işaret vermektedir, halka karşı halka rağmen bir dayatmacı zihniyeti ben affetmiyorum, zannedersem kimsede affetmeyecektir!!
       Kıvanç ÜÇLERTOPRAĞI
       

Öncelikle şu noktayı belirleyelim neden af ve neden cumhuriyet tarihinde
       bunca af çıkarılmış?
       -Bence iki sorunun cevabıda aynı: Ekonomi, adil olmayan gelir dağılımı ve muhalifleri sindirme kültürü.
       - Adli suçluların büyük bir kesimi yoksul ve işsiz kesimden oluşuyor medyada daha fazla yer almasına rağmen eğitim ve gelir seviyesi yüksek kesimden adli suçlu oranı çok daha az.
       - Siyasi suçlular ise devletin muhalefete bakış açısını gösterir ne kadar fazla yasak varsa o devlet o kadar
       muhalefeti sevmiyor ve istemiyor demektir ve ülkemiz bu sınıf içine dahil.
       Şimdi ceza niçin verilir ona bakalım: Suçluyu cezalandırıp toplumun adalet duygusunu tatmin etmek ve suçluyu ıslah etmek, şu aşamada cezaevlerinin ıslah edip tekrar topluma kazandırmak diye özetlenebilir. bu ikincinin ne kadar başarılabildiği ortada. bana göre F tipi cezaevleride çözüm değil daha
       büyük sorunlar çıkaracak bir çözümsüzlük formülü.
       -peki af çıkmalı mı?
       -Kesinlikle evet ve bu genel af olmalı ve tüm suçluları kapsamalı, iyi suç kötü suç yoktur iyi ceza kötü cezanın olmadığı gibi, ağır ve hafif suç ve ceza vardır. Genel af çıkmalı ancak bundan yararlanmak için hükümlülerin cezalarının bir bölümünün çekilmesi şartı konulmalı aslında bir ceza indirimi fakat genel
       afta suçluların sicilleri temizlenir ve toplumda yerlerini daha kolay edinirler. Şu anda cezaevinde af bekleyenlerden biri olmamanız sizin başarınız değil...
       Tunay KOCA
       

Affedenleri affetmiyorum.
       Ailemi yok eden katili affeden, ana babamın katilini hiç affetmiyorum. Hapishaneler boşalmayacak
       1 yıl sonra tekrar af çıkarında adalet olsun bari. Devleti ve hele hükümeti hiç affetmiyorum. Kader kurbanları asıl mağdur olanlardır. Katil olanlar değil.
       Saygılarımla
       İbrahim ŞAHİN
       

Ben 1992 yılında ana ve babamı kaybettim. bir katil vurdu. İkisini ve orda bulunan 3. bir kişiyi de öldürdü. Bu kişi daha önce nişanlısını da vurmuş ve 1974 affından yararlanıp çıkmıştı. 6 kardeşimle ortada kaldık.
       Şimdi affediliyorlar.
       Ben nasıl affedeyim?
       Devletime inancım sıfır. Ecevit ve Rah?an ölsün de bu tasarı çıkmasın diye çok dua ettim. Ama ölünce (benden önce) mezarlarına gidip teşekkür edeceğim....
       Bundan sonrası devletin veremediği cezayı kendimiz vereceğiz.
       Artık bu memlekette yaşamakta istemiiyorum. Vergi de vermek istemiyorum. Ellerim kırılsın verdiğim oy için.
       Şimdi demokrat biri olan ben keşke şeriat olsaydı diyorum.
       Hüseyin ŞAHİN
       

Türkiye birkaç reformla düzlüğe çıkabilecekken ve meclisin bunları uygulamak için çalışması gerekirken vekillerimizin 100 yaşında bir teyzenin analık duyguları kabardığı için ve sanki dışarda olanlar yetmezmiş gibi binlerce it-kopuğu daha sokağa salmak için uğraş vermesini “GAFLET,DALALET VE HATTA HIYANET” olarak görüyorum.Ve bizi bizim değil de birkaç yabancı ülke gizli servis ajanının en üst düzeyden yönettiği yolundaki komplo teorilerine de inanmaya başlıyorum. (Ülkeyi düzlüğe çıkartacak reformları merak eden vekillerimize 15 dakikalık bir derste bunu nasıl yapacaklarını anlatabilirim...)
       Saygılarımla
       Gökhan YAKUT
       

Bir kere devlet benim af etmediğim kişileri nasıl affedebilir? Eğer devlet af çıkarıyorsa kendine karşı suç işleyenlere çıkarabilir. Sadece kendi suçlularını affedebilir. Ben bu affa tamamen karşıyım. Umarım
       Cumhurbaşkanı Sezer gerekeni yapar ve mantıklı olabilir.
       Teşekkürler
       Vakur ÇAKAR
       

Suç işleyenler affedilecekse cezaya kanuna ve yargıya ne gerek var? Herkes bildiğini okusun “kalan sağlar bizimdir” politikası toplumda en güzel adalet sistemi olabilir.
       Hukukun üstünlüğü tartışılmaz, Rahşan Hanım’ın hukuk üstündeki egemenliği hiç....
       Tamer AYDIN
       

Suç işleyen birini affetmet onu diğer insanlardan ayırmamak suç işlemeyen kişilere karşı bir haksızlık olmaz mı? O zaman bende suç işleyeyim nasılsa bir kaç yıl yatar çıkarım diye düşünen insanlar çıkar. Kesinlikle yanlış buluyorum devlet neye dayanarak affediyor o zaman ceza vermesin olsun bitsin herkes özgür olsun suçlu sucsuz eşit olsun biz de tartışmayalım!
       Seyhan GÜLHAN
       Lojistik Uzmanı
       

Aftan kimler yararlanacak? Azılı katiller, hırsızlar, gaspçılar, hapçılar, soyguncular, ırz düşmanları... Sonra ne olacak bunlar işsizler ordusuna katılacak. Ve karınlarını doyurmak için eskiden ne yapıyorlarsa onu yapacak; yeniden cezaevlerini dolduracaklar. Hiçbir kamusal çıkarı olmayan bu affı çıkaranları biz affetmeyelim.
       Yurdanur-Metin ERTÜRK
       

Hükümet bahane buldu, cezaevleri karışık af cıkaralım dediler cıkardılar. Ama milyonlar sokaklarda açız diye yürüyor, açlık grevine gerek yok, zaten yıllardır açlık grevindeler (mecburen) ama aynı hükümet onları görmüyor. Bundan sonra kimse kanundan bahsetmesin kanuna uyan her zaman cezalandırılmıştır. Kim suç işlemişse HÜKÜMET onu korumuştur. Son sözde MHP’ye o bıyıkları kesin erkekiz diye gezmeyin diyecem ama lideriniz bıyıksız kıvırması kolay oluyor. Gidin APO kardeşinizin yanına KIRCI kardeşinizi koyun
       nasıl olsa artık farkınız kalmadı...
       Güngör ISYAR
       

Okuyucu mektuplarının bir çoğunu okudum. Arkadaşlara içtenlikle katılmamak elde degil. Ben AFFA farklı bir şekilde yaklaşmak istiyorum.
       Hacettepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunuyum 2 yabancı dil biliyorum. Çok iyi derecede bilgisayar kullanıyorum ve şu an iş aramaktayım. Eminim ki benim gibi iş arayan birçok arkadaşım var. Bu devlet malesef bizim gibi gençlere bu ülke yararına çalışma imkanları hazırlayacağı yerde ‘kader mahkumlarını kurtarmak’ adı altında hiçbir mantıklı acıklaması olmayan bir tasarıyla meşgul olmaktadır. Ben alkollü araç kullanıp masum insan öldürmedim, kimsenin hakkını yemedim, kimsenin kasasından para çalmadım, ayrıca kimseye de tecavüz etmedim.
       Yüce vekilim söyler misin bana kim kader kurbanı? Yıllardır bu vatana hizmet vermek icin çalışıp çabalayan iyi bir okulu bitiren askerligini yapan bir evlat mı, yoksa affedilmeyecek suçlar işleyen bu insanlar mı?
       Sevgili Meclis; Bırakın bu sacmalıkları da öncelikle ülkenin gençlerine sahip çıkın!!!
       Alp SOLMAZ
       

“Af çıkarsa Türk vatandaşlığından ayrıl” diye bir kampanya başlatılırsa ilk katılan olacağım.
       Saygılarımla
       Alp AKGÜNLÜ

 

       
    MSNBC News Okur yorumları 5
MSNBC News Okur yorumları 4
MSNBC News Okur yorumları 3
MSNBC News Okur yorumları 2
MSNBC News Okur yorumları 1
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları