Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 11:31 TS 24 Kas., 2000
Okur yorumları 2

Gereksiz yere ülkenin gündemine sorun taşındı. Yapanın yaptığı bu ülkede yanına kar kalmakta ve ne yazıkki halk olarak bizlerin çoğunluğun onaylamadığı affı bizim seçtiğimiz politikacılar çıkarmakta. Zaten bu ülkede ceza diye birşey yok şimdi de halkı soyanların, adam öldürenlerin, çetelerin sokaklara yaptıklarınızı affettik diye salıverilmesi gündemde. Af ile dışarı çıkanlar aynı suçları yine işlerlerse bunun hesabını vicdanen verebilecekler mi?
       Selim Fılıkçıoğlu
       

af bir saçmalıktır.ülkedeki geçerli kanunları hiçe saymaktır.devlet bunu yaparsa tabiki bazı kişiler kanunları hiçe saymaya devam ederler.
       Raşit Algan
       

Merhaba,
       Adim Özgür Altintop,
  OKUR YORUMLARI
Af taslağı için görüşler
Yorumlarınızı gönderin
Okur yorumları 1
Okur yorumları 2
Okur yorumları 3
Okur yorumları 4
Okur yorumları 5
Okur yorumları 6

       28.01.1976 Almanyanin Frankfurt kentinde dogdum ve Darmstadt sehirinde universite egitimi görüyorum.
       Türkiyede olup bitenleri birtürlü anlayamiyorum, cünkü avrupada dogmus büyümüs bir insan olarak anlamak zaten mümkün degil.
       Af konusunda düsüncelerim fazlada iyi degil, herzamanki gibi devleti
       dolandiranlar, mafia babalari, sagci eylemciler ve dostlari kurtulacak,
       solcu kesim, düyünce suclular herzamanki gibi, yararlanamayacak.
       bu beni cok ama cok üzüyor.
       tabiiki elimden birsey gelmiyor, ki türkiyeyi yönetenler 30 senede ne
       yaptilarki simdi neyi dogru yapsinlar.
       degismeyen siyaset degismeyen siyasetciler, hepsi ayni.
       yani diyorum kob´daki kibris cikartilsa bile, türkiye bu kafa yapisi ile
       arap birliygine bie giremez.
       iyi günler ntv
       

Bizler yargilanmis ve hukum giymis insanlarin cezalarini sonuna kadar cekmelerini taraftari insanlariz. Affi bu 550 kisinin kendi cikarlari icin kullanmalarina karsiyiz. Lutfen sizlerde bize yardimci olunuz. Ogrenci aflariyla KALITESIZ is gucu olusturanlarin, İmar aflariyla da yaptiklarini gecen sene DEPREMde hep birlikte gorduk.
       BUNLARIN FATURASINI HEP BIZ ODEMEDIK MI?
       Polisimizin, Jandarmamizin binbir guclukle yakaladigi ve hatta belkide bizim huzurumuz ugruna o esnada sehitler verdigi, Hakimimizin, Yargicimizin SUÇLU buldu?u ve dahi mahkumken bile toplumun huzurunu bozmayi basarabilen bu canileri, ben iyi bir vatandas olarak buyuttugumu dusundugum cocuklarimin yaninda Oradaki 550 kisi istiyor diye gormek ISTEMIYORUM. O 550 kisi ki; kendi cikarlar ve menfaatlerini, yuce devletimizin cikarlarindan her zaman onde tutmus, ceteleri ve bir cok sahtekari kendi bunyesinde barindirmistir. Bir Kamyonun bile basrolunu oynayabildigi bu filmi, geri sarmalarina MANI OL. Bunlar seni, beni, ogullarimizi, kizlarimizi ve namusumuzu degil, amcalarini, yegenlerini, dayilarini kurtarmak pesindeler. Ayrica, Sen oradaki 550 kisi sunu iyi bil ki; Turkiye artik senin TRT1 izleyen Turkiyen degil UNUTMA. Ve yine UNUTMA ki 67 yas ortalamanla sen artik halkindan
       GERI kaldin.
        Sen Sayin Arkadasim,
        Lutfen bu kez yine katilleri, irz dusmanlarini, aykiri insanlari tekrar aramiza salmalarina mani ol. Bu ulkenin her seyine zaten inancini yitirmis olan bizleri adaletten de SOGUTMAlarina karsi cik. Ve hala hur olduguna inandigimiz adaletten ellerini cekmelerini sagla. bilincine varalim ve Atamizin kurdugu Cumhuriyetimizi
        Cetelere, Gaspcilara, Hirsizlara kaptirmayalim.
       
       UYUMA TURKIYE BEN UYUYAMIYORUM
       Temiz Bir Turkiye Icin
       İskender ULUSAY
       

Öncelikle böyle bir şansı verdiğiniz için teşekkürler.Ben pazarlama sektöründe çalışan 1 yıl içerisinde 5kez hız ihlali yaptığım için ehliyetine el konulan bir vatandaşım.Ben ekmeğim için 24 saat yoldayım.Hızlı ara araba kullandığım için değil ehliyetimi sürekli araç üstünde olduğum için kaptırdım.Çevreye bir bakın hangi hız yapan , hangi alkollü araç kullanan ekmeği için araç kullanan vatandaş.Görüyorumki bu aşamadan sonra af kaçınılmaz ve istiyorum ki benim gibi ehliyetini veren kişilerde bu AF tan faydalansın.Çünkü ben ne cani yim,ne Banka soyguncusuyum nede devlete karşı suç işlemiş bir vatandaşım.
       Saygılarımla
       Handan Yalçınkaya
       

Öncelikle böyle bir şansı verdiğiniz için teşekkürler.Ben pazarlama sektöründe çalışan 1 yıl içerisinde 5kez hız ihlali yaptığım için ehliyetine el konulan bir vatandaşım.Ben ekmeğim için 24 saat yoldayım.Hızlı ara araba kullandığım için değil ehliyetimi sürekli araç üstünde olduğum için kaptırdım.Çevreye bir bakın hangi hız yapan , hangi alkollü araç kullanan ekmeği için araç kullanan vatandaş.Görüyorumki bu aşamadan sonra af kaçınılmaz ve istiyorum ki benim gibi ehliyetini veren kişilerde bu AF tan faydalansın.Çünkü ben ne cani yim,ne Banka soyguncusuyum nede devlete karşı suç işlemiş bir vatandaşım.
       Saygılarımla
       Güral Gökkaya
       

Hükümet,yakınları kasten öldürülmüş, trafik magandalarına kurban gitmiş kişiler adına af çıkarmak istiyor. Affetmek iyi bir şey tabii ama “kader mahkumu” denen cezaevindeki insanların %5-10’u gerçekten kader mahkumu. Geri kalan kısmı suç işlemeyi meslek haline getirmiş kişiler. Af kanunu çıkarılırken,affedilen insanların,ne kadarının, ne kadar zaman sonra tekrar cezaevine geri geldiği araştırıldı mı? Veya yakınlarını kaybetmiş kişilere bir tazminat ( kaybedilen canın karşılığı olmaz ama mutlaka bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum) ödenmesi düşünülüyor mu?
        E.Nadir Baskın
       

ben kesinlikle af cikmasini istemiyorum madem af cikacakti kanunlara ne ihtiyacimiz vardibu pislikleri yapmadan düsünsererdi.bukadar mahsun insanlarin hayati ile oynayacaksin sonrada af diliyeceksin böyle küstahlik olmaz
        saygilarimla.
       mehmet mece
       

AFFA KESINLIKLE KARSIYIM VE OZELLIKLE BANKA SOYGUNU YADA DIGER DOLANDIRILICIKTAN DOLAYI HAPISTE OLANLARIN BORCLARINI ODEMELERI VE BUNLA BIRLIKTE ICERDE YATMALARI GEREKIR DIYORUM . AF CIKARACAKLARINA ETKIN CEZA HUKUKU DUZENLEMESI YAPSINLAR
       CÜNEYT KASELER
       

Turk toplumunda ilk kez pisliklerin ortaya cikarilmasi konusunda bu kadar ciddi bir uzlasma ve umut ortami dogmusken bile bazi parti liderleri bankalari hortumlayanlari affetmekten bahsedebiliyorlar. Toplumun tepkisi ya ciddiye alinmiyor ya da gosterdigi tepki liderler tarafindan yeterli bulunmuyor. Yasadigimiz olaylar bu kadar tazeyken bile bu tarz onerilerin ortaya atilabilmesine artik pes demek dahi yeterli olmuyor.
       Baler Bilgin
       

NTVMSNBC,
       Uc senedir Dubai, Birlesik Arab Emirliklerinde yasiyorum. Kucuk bir Holywood/Disneyworld gorunumundeki bu sehirdeki yaklasik 600 Turk’un en buyuk eglencesi, Arab Yarimadasindaki local gazetelerden, Seyhlerin sabahlari yataklarinin solundan kalkip ” hadi bugunde Ras El Khameiah hapishanesindeki mahkumlari serbest birakalim” haberlerini okumaktir.
       Turkiye’nin bu gunlerde ayni tavri gostermesi hepimizi su sorularin cevabini aramaya itiyor:
       1) Biz Arap’miyiz?
       2) Turkiye monarsi ile yonetilen bir ulkemi?
       3) Turkiye Cumhuriyeti devleti hapiste bulunan mahkumlari gecmiste haksiz yere mi cezalandirdi?
       4) Af kapsamindaki insanlarin cezalarini cektiginin ve ciktiktan sonra ayni sekilde davranmayacaklarinin garantisini kim veriyor.
       5) TC devleti her vatandasinin af ciktigi takdirde kendisini mahkemeye verebileceginin farkinda degilmi?
       6) Bu konuda polisler,askerler ve hakimler ne dusunuyor?
       7) Af’fi kim istiyor?
       Bu durumun beni en cok sevindiren yani ise “AF” ciksada cikmasada butun tartismamiz bir sonraki gundeme kadar surecek. Ne kadar sansliyiz ki akilli bir IRKIMIZ yok, yoksa her konuyu sonuna kadar takip ettigimizi dusunebiliyormusunuz.
       Hepinize iyi gunler ve calismalar,
       Avsar Koc
       

kimse kusura bakmasın. bu memlekette kader mahkumu kaç tane. ayrıca kaza adı altında trafik canavarı insanlarımızı yutuyor diye bas bas bağırıp sonra da adı kaza olan olaya verdiğimiz cezalara rağmen suçları ve suçluları neden af edelim. af toplumsal yaraları sarmak için çıkar. daha fazla kaşımak ve kanatmak için değil. haluk kırcılar, yada ona benzer katillerle banka hortumcusu dinozorları af edeceksek benden hayır. haayıııııır !f tipini beğenmiyoruz. ya ne yapalım. her gün gazetelerden telefon dialoglarının bir garip metinlerine vay bee mi diyelim ?
       çüşünüz !!! bırakın yakınımı öldürenleri, malımı çalanları bile af etmiyorum. hele elini cebimden çıkarmayanları hiç etmiyorum. geçen seçimde oy kullanmakla kullanmamak arasında gidip gelişimi hatırlıyorum da, verdiğim oya layık olacak bir allahın kulu hala yok. bu ne kadersizliktir. bu memlekette af çıkmaması gerektiğini söylemek, bakan da olsa yaşar okuyan’ a mı kalmış. referandum yapılmalı. o zaman gerçek istekler ortaya çıkar.
       bu memlekette husumetin önüne kim geçecek. 75 yılda bitmemiş kan davalarının sanıkları sokağa çıktığında işlenen cinayetlerin vicdani sorumluluğunu kim taşıyacak ? söz konusu olan asla düşünce suçları değildir. düşündüğü için yada düşündüğünü söylediği için insanların bir yerlere tıkılması normal bir durum değil.
       Atilla İşçi
       

Devlet ancak kendine işlenen suçları affedebilir.Benim yakınımı öldüren bir kişiyi asla affetme yetkisi yoktur.
       Abdülvahit Ünal
       

SEVGİLİ NTVMSNBC YETKİLİLERİ......!!!!!
       BEN KEMAL UÇAR.
       15-2-2000 TARİHİNDE YAŞADIĞIMIZ BİR TRAFİK CİNAYETİ SONUCUNDA EŞİM VE BEN AĞIR YARALANDIK VE MALESEF 3,5 YAŞINDAKİ BİRİCİK OĞLUMUZ ALPERİ KAYBETTİK BİZE KIRMIZI IŞIKTA GEÇİPTE ÇARPAN KATİL SADECE 1,5 AY CEZAEVİNDE KALDI MÜLKÜN TEMELİ OLAN ADALETİMİZ ŞU ANDA ONU HALA TRAFİKTE DOLAŞTIRIYOR MAHKEMEMİZ 2001 ŞUBAT AYINA ERTELENDİ %100 SUÇLU OLMASINA RAĞMEN ALABİLECEĞİ CEZA ZATEN ÇOK CÜZİ BUNUN BİZİM ACIMIZI DİNDİRMESİ ZATEN MÜMKÜN DEĞİL BİRDE ÜSTÜNE ÜSLÜK PARA CEZASINA ÇEVRİLEBİLİYOR VE DÜN DUYDUĞUM BİR HABERLE KAN BEYNİME SIÇRADI TRAFİK KATİLLERİDE AF KAPSAMINA ALINIYORMUŞ ZATEN TÜMÜYLE KARŞI OLDUĞUM BU AFFA ŞİMDİ ADETA KİN BESLİYORUM LÜTFEN İÇİNİZDE BİRAZCIK İNSANLIK VARSA EN AZINDAN TRAFİK KATİLLERİNİN AFFEDİLMESİNİ ENGELLEYİN .BU KONUDA DUYARLI OLAN İNSANLARIMIZI AYAĞA KALDIRIN BİZ YAŞADIĞIMIZ OLAYDAN SONRA ACIMIZI İÇİMİZE GÖMDÜK VE BAŞKA CANLARIN GİTMEMESİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK BİNLERCE İMZA TOPLADIK VE BU İMZALARI ANKARAYA GİDEREK SAYIN BORAY URAS İLE BİRLİKTE MECLİSE ULAŞTIRDIK AYRICA EŞİM VE BEN TÜRKİYE TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİNE ÜYE OLDUK VE AKTİF OLARAK GÖREV ALDIK FAKAT BU KONU ANCAK MECLİSİN DUYARLILIĞI İLE ÇÖZÜLEBİLİR.
       

Affın konusu; banka batıranları, rüşvet yiyenleri, devleti büyük zararlara uğratanları, cinayet ve soygun çetelerini kapsamayacaksa olumlu karşılarım.

 

 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları