Home page
Haber Menüsü


Yazara e-mail atmak için fotoğrafın üzerine tıklayınız
 
Meclis’te bir
Hamidiye paşası
 
İktidar partileri içinde Meclis çalışmalarına en az ilgi gösteren ANAP milletvekilleri. Tabi bu durum özellikle ANAP Grup Başkanvekillerini, ortakları karşısında zor durumda bırakıyor.
 
Ankara
 
22 Aralık —  ANAP Grup Başkanvekili Yaşar Dedelek’in başına da bu geldi, ama durumu iyi kurtardı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İktidar partileri arasındaki bu çekişme, ANAP’lı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ile Meclis İdare Amiri MHP Milletvekili Ahmet Çakar arasında sert tartışmalara neden olan ‘Salkım Hanımın Taneleri’ filmindeki Hamidiye paşası tartışmalarının bir kez daha anımsanmasına neden oldu. Sonuçta, Dedelek, kendiliğinden Hamidiye Paşası unvanını (!) almak zorunda kaldı. Öyküsü de şöyle:
       Bütçe görüşmelerinin son günlerinde Genel Kurul açıldığında ANAP sıraları yine boştu. ANAP’ın nöbetçi Grup Başkanvekili olarak Dedelek yine ön sıradaki yerini almıştı. Yan sıradaki bir MHP milletvekili, “Ağabey, sizinkiler yine yok, neredeler?” diye laf attı. Dedelek, akra sıralara baktı, 5 ANAP’lı milletvekili var. Tasadüf bu ya, milletvekillerinin tümü de Doğu ve Güneydoğu illerindendi. Dedelek, milletvekiline döndü, “Kardeşim sen göremiyorsan ben ne yapayım? Bak arkada koskoca bir Hamidiye Alayı var, daha ne olsun?” dedi.
       Bu espri ANAP Genel Başkan Yardımcısı Sühan Özkan’ın kulağına gitti. Tabi orada durmadı. Aynı akşam, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın da katıldığı bir yemeğin ana konusu oldu, Hamidiye Paşalığı konusu. Özkan, durumu Yılmaz’a anlattı. Yılmaz kahkahalarla güldükten sonra, Dedelek’e dönerek, “Yahu anladım da Yaşar, bu paşalık ünvanını kim verdi sana ?” diye sordu. Yılmaz’ın iki koltuk ötesinde Şırnak Milletvekili ve ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım oturuyordu. Dedelek, bu konumu hemen değerlendirdi:
       “Yıldırım orduları komutanı mareşal Salih Yıldırım verdi Sayın Genel Başkanım.”
       
MERAL, KAVAK ALTINDA MEYVA TOPLAR MI?
       Kamudaki küçülme gerekçesiyle bazı işçilerin res’en emekli edileceği yönündeki Başbakanlık genelgesi yayınlandığında, konu, doğal olarak en çok Türk-İş Başkanı Bayram Meral’i rahatsız etti. Meral, soluğu, kamudaki toplu iş sözleşmelerinden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler’in makamında aldı. Önce Meral konuştu ve ağzına geleni söyledi. Keçeciler, her zamanki sakinliği ile Meral’i dinledikten sonra, o da kızgınlığını ortaya koymaya başladı:
       “Bakın Sayın Meral, sana birşey söyleyeyim mi; kavak ağacı altında elma toplamaya giden saf köylü gibisin. Kalkmış muhalefete gitmiş, bizi şikayet ediyorsun.”
       Keçeciler’den hiç böylesi laflar beklemeyen Meral şaşkınlığını atlatır atlatmaz, araya girdi:
       “Sizi sadece onlara değil, herkese şikayet edeceğim. Cumhurbaşkanı’na da gideceğim. Sivil toplum örgütlerine de. Muhalefete bir kez daha gideceğim. Sizi düşürmek istiyen bu partilere her türlü desteği vereceğiz. Biz sizi düşürecek herkesle de işbirliği yapacağız.”
       Keçeciler’in yanıtı bu kez sakindi:
       “Yahu Sayın Meral, bak seni kavak ağacı altında elma toplamaya giden saf köylüye benzettiğimde kızıyorsun; ancak doğru söylemişim. Hiç düşünmüyor musun, onların gücü olsa, zaten şimdiye kadar bizi düşürmüşlerdi, senin desteğine hiç gerek bile kalmazdı.”
       
FATİH ÜREK’İN MEMLEKETİ
       Ses sanatçısı Fatih Ürek, bir süre önce kendisinin Dadaş olduğunu açıkladı. Ürek’in bu açıklaması, hemşehrilik konusunda en tutucu isimleri bünyesinde barından TBMM’de de kulislerin konusu oldu. Meclis’in en şakacı milletvekillerinden biri ANAP Edirne Milletvekili Evren Bulut, Saadet Partisi Erzurum Milletvekili Aslan Polat’ı görünce, “Aslan, hadi gözünüz aydın; bak Fatih Ürek Erzurumlu olduğunu açıklamış” dedi.
       Meclis’te ister komisyonlarda ister Genel Kurul’da olsun söz aldığında mutlaka Erzurum’dan söz eden özerzurumlu/enerzurumlu Aslan Polat, Evren Bulut’un sözlerindeki imayı hemen alınca, hazırcevaplığını gösterdi:
       “Doğrudur, ben onu değil; ama babasını tanırdım. Adamcağız devlet memuruydu. Tayin sonucu Erzurum’a gelmişti.”
       Bulut, bu sözleri oldukça memnun bir yüz ifadesiyle dinledi; ama sözlerin devamı geldiğinde yanıt dahi veremedi:
       “Bak Evrenciğim, babası Erzurum’a Edirne’den gelmişti. Yanlış anlama, Edirne ‘ye ise bir başka yerden gelmemişti. Zaten kendileri Edirneli olurlar.”
       
 
       
    MSNBC News Allah bu hale düşürmesin!
MSNBC News Bütçe sonrası senoryolar
MSNBC News "Ruhlar Evi"
MSNBC News MHP'liler 'kuzu kuzu'
MSNBC News Gerçekleri gizlemeleri zor
MSNBC News Sorunlar da çözümler de aynı
MSNBC News İlhak en kötü tercih
MSNBC News Baba ocağına dönüş
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları