Home page

Haber Menüsü


 
Şifo: Sessiz, sedasız kahraman
 
Şimdi, harikulade bir jübileyle siyah-beyazlı formaya veda ediyor. Hakem Şifo için oyunu durdurduğunda, onu omuzuma alıp Kapalı’nın önüne kadar sırtımda taşımak isterdim. 13 yıldır bizlere seyrettirdiği şahane paslar, nefes kesici goller için…
 
Adnan Bostancıoğlu
NTV-MSNBC
 
4 Ağustos—  Bir orta saha futbolcusu olarak 13 yılda 132 gol atmış ve takımı bu dönemde 19 kupanın sahibi olmuş. Beşiktaş’ın 90’lı yıllarda bir başarısından söz edilecekse, bunda tartışmasız en çok payı olan futbolcuların başında Şifo Mehmet gelir, herhalde… Şimdi futbolu bırakıyor. Futbol aleminin alışkın olmadığı bir jestle… İşin bu yanı çok yazılıp çizildiği için, yapılan bu asil davranış üzerine fazla söze gerek yok. Sadece küçük bir anekdot aktaracağız… Bugün biraz flu bile olsa, akıldan kolay çıkmayacak bir sahne…

   
 
       
    MSNBC News Taraftarlıkla futbolculuğun sınırında
MSNBC News Bunlar iyi günlerimiz!
MSNBC News Beşiktaş maçına gittim...
MSNBC News Baliç... Asalım !
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Hafızam beni yanıltıyor olabilir, ama galiba bir Vanspor maçıydı, İnönü’de… Rakip ceza sahasının hemen önünde Sergen’den aldığı nefis bir arapasında, usta bir vuruşla topu ağlara göndermişti… Sergen’in problemli dönemi. (Ne zaman değildi ki?!)
       Şifo golden sonra Kapalı’ya doğru koşmaya başladı. Arkasında Sergen. Sonra Şifo geri döndü, Sergen’i kucaklamak için. Daha doğrusu biz öyle sandık. Ama Şifo, birden eğildi ve Sergen’i omuzladığı gibi, Kapalı’nın önüne kadar sırtında taşıdı…
       Neydi bu hareket? Göze sevimli gelen; dahası içinde bir ‘komiklik’ bile barındıran, uzun alkışlarla ödüllendirilen bir jest mi? Galiba bundan daha fazla bir şeydi.
       Dediğim gibi, Sergen’in problemli bir dönemiydi ve taraftar da artık bıkmıştı, bu eşine az rastlanır yeteneğin şımarıklıklarından. Neredeyse yüz çevirme noktasına gelmişti. Mehmet, işte tam bu dönemde, bir tür sahiplenme tavrı ile omuzladı Sergen’i ve tribünlerin önüne getirdi: “Bu herifi böyle kabul edin!” der gibi…
       Sadece bir sahiplenme de değil. Aynı zamanda, attığı golün yolunu açan muhteşem arapasına bir saygı gösterisi. Yani, gerçek bir kadirşinaslık.
       * * * *
       Beşiktaş’ın şampiyon olduğu sezonlardan birinde de, 1-0’lık çok sayıda maçta, golün sahibi hep Mehmet’ti. O aralar, “Şifo” değil, “Şifâ” Mehmet derdik, ona… Derler ya, “sonucu her an değiştirebilen oyuncu” diye… Futbol oynarken hep öyle oldu taraftarın gözünde… İşlerin ters gittiği maçlarda en çok Şifo’dan beklendi ‘mucize’. Az ‘mucize’ de yaratmadı!
       * * * *
       Sanırım bir ay önceydi. CNBC-e’de canlı bir programa katılmak için bizim buraya gelmişti. Programı izledim ve biter bitmez odamdaki Beşiktaş bayrağıyla CNBC-e’ye çıktım, bayrağı imzalatmak için.
       Şifo’dan galiba 4-5 yaş büyüğüm. Yine de bayrağı imzalarken, kendimi bir çocuk gibi sevinçli hissettim. Dahası, epey heyecanlandım. Bir şeyler söyleyecektim, beceremedim. Teşekkür falan edip odama döndüm. Sonra, kendime şaştım; ne vardı sanki heyecanlanacak, diye… Ama düşündüm ki, defalarca sahada izlediğim bu ufak tefek adam, sessiz sedasız ‘kahramanımız’ olmuştu… İnsan, ‘kendi kahramanları’ karşısında ister istemez heyecanlanıyor.
       * *
       Şimdi, harikulade bir jübileyle siyah-beyazlı formaya veda ediyor. Milan’la oynanan jübile maçında, hakem Şifo için oyunu durdurduğunda, onu omuzuma alıp Kapalı’nın önüne kadar sırtımda taşımak isterdim. 13 yıldır bizlere seyrettirdiği şahane paslar, nefes kesici goller için… Küçük bir kadirşinaslık. Onun Sergen’e yaptığı kadar bile değil.
       
 
       
    MSNBC News Tek kanatlı Kartal
MSNBC News Yağma Hasan'ın böreği
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları