Home page

Haber Menüsü


 
Bunlar iyi günlerimiz!
 
Bugün olanlar, yarın olacakların habercisi... Galatasaray ve Fenerbahçe kulüp yönetimlerinin karşılıklı olarak yayınladıkları açıklamalar da bu gerçeği teyid ediyor.
 
Adnan Bostancıoğlu
NTV-MSNBC
 
9 Mayıs—  Artık ok yaydan çıktı. Bu derbide yaşananlar bundan sonra yaşanacakların da habercisi. Çok değil, bundan on yıl öncesine kadar İstanbul takımları birbirlerinin sahalarında oynadıkları maçlarda stadı eşit olarak paylaşırlardı. Her tribün ortadan ikiye bölünür ve neredeyse eşit sayıda taraftar maçı izleme olanağı bulurdu. Ancak, Ali Sami Yen’de oynanan bir Galatasaray-Beşiktaş maçında ‘cin fikirli’ Adnan Polat bu geleneği yok sayarak Beşiktaş’a 3 bin bilet sattı ve üstelik tribünde bin kişilik yer ayırdı. Sonrası biliniyor. Galatasaray’ın başlattığı uygulama diğer kulüpler tarafından da -haklı olarak- uygulanageldi.

   
 
       
    MSNBC News Beşiktaş maçına gittim...
MSNBC News Baliç... Asalım !
MSNBC News Tek kanatlı Kartal
MSNBC News Yağma Hasan'ın böreği
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bugün gelinen noktada, özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri bu uygulamada yeni bir dönem başlattılar: Kendi stadlarını rakip takım taraftarı için ‘cehenneme’ çevirmek.
       Stadın bütün ses düzenini rakip takımın tribününe yönlendirmek ve en üst volümden müzik yayını yapmak, tuvaletleri kilitlemek, aç ve susuz bırakmak, tribünü tezek, bayat yumurta vb. karışımlarla nefes alınmaz hale getirmek...
       Kontrgerillanın psikolojik işkence metodlarıyla yakın akrabalık özelliği gösteren bu uygulamalar daha nereye varacak dersiniz? Gelecek sezon, rakip takımın tribününe zaman ayarlı patlayıcı mı yerleştirilecek?
       Olup biten rezaletin tek sorumlusu bugünkü kulüp yönetimleridir. Başka hiç kimse değil! Maçlardan önce televizyon kameralarının karşısına geçip “dostluk kazansın”, “ezeli rekabete gölge düşmesin”, “taraftarlarımıza itidal tavsiye ediyoruz” türünden yalanları hiç utanıp sıkılmadan dile getiren, birbirleriyle sarmaş dolaş olan yöneticiler, sözkonusu uygulamaların mimarlarıdır. Sahip oldukları stadlarda, rakip takım sahaya çıkarken cenaze marşı çalınmasını ya da stad hopörlerinden taraftara “ananızın ....nı göreceksiniz” diye tezahürat yaptırılmasını engelleyemiyorlar mı? İsteseler tabii ki engel olurlar.
       Kravatlı ve kibar görünümlü (daha genç jenerasyonda kısa saçlı, kirli sakallı, bağa çerçeve gözlüklü) bu adamların yegane hayat prensipleri “hangi yöntemle ve her ne pahasına olursa olsun kazanmak!” olunca, bırakın engel olmayı, bu uygulamaların önünü açıyor, ihtimal ki teşvik ediyorlar...
       Başta söylediğimiz gibi... Bugün olanlar, yarın olacakların habercisi... Galatasaray ve Fenerbahçe kulüp yönetimlerinin karşılıklı olarak yayınladıkları açıklamalar da bu gerçeği teyid ediyor.
       Ve işin daha kötü tarafı, buna engel olabilecek herhangi bir kurum, yetkili, ilgili falan yok.
       Ama yine de hala bir şans olabilir... Fenerbahçe’yle Galatasaray arasında yaşanan husumetin, bugün gelinen noktada herhangi bir olumlu adım atmaya imkan vermediği ortada... Belki Beşiktaş, gelecek sezon İnönü Stadında oynanacak derbilerde rakip taraftara ciddi bir hüsnüniyet gösterirse, bu diğerlerine de örnek olabilir. Evet, Beşiktaş bunu yapabilir.
       Aksi takdirde, gelecek yıl daha vahşi uygulamalara ve tabii bunun sonuçlarına hazırlıklı olalım.
       Not: Gelecek sezon İnönü’de oynanacak ilk derbi öncesinde bu meselenin üzerine gitmek (tabii imkan bulabilirsek) boynumuzun borcu olsun.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları