Home page
Haber Menüsü


Hükümet projeyi savundu
Başbakan Yardımcısı Şahin, hızlandırılmış tren projesinin tüm bilimsel çalışmalar yapıldıktan sonra uygulamaya konulduğunu söyledi.
NTV
23 Temmuz 2004— Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, tren kazası nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın istifa etmesi gerekip gerekmeyeceği yönündeki sorulara, “Peşin hükümlü olmayın” yanıtını verdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, hızlandırılmış tren projesinin tüm bilimsel çalışmalar yapıldıktan sonra uygulamaya konulduğunu savundu. Şahin, “Bu TCDD Genel Müdürü’nün aklına esip de uygulamaya koyduğu bir proje değildir. Bilim adamlarının raporları vardır” diye konuştu.
       Bu tür kazaların önlemesi amacıyla ciddi bir değerlendirme yapılması ve tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
       “Acaba kaza bir tedbirsizlik sonucu mu meydana geldi? Acaba birilerinin kusuru var mı? Teknik rapor henüz ortaya çıkmadı. Bu raporun ortaya çıkmasından sonra değerlendirme yapılacaktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Tedbirsizlik ya da bir başka şekilde bu olaya meydan vermiş olmanın bağlandığı hukuki sonuçlar vardır. Bu hukuki sonuçlar neyse 1-2 gün içinde onlar da ortaya çıkar.”
       Şahin, hızlandırılmış tren projesinin hayata geçirilmesi için altyapının yetersiz olduğunun iddia edildiğini tekrarlayan bir gazeteciye, “Bakanlık nezdinde aldığım bilgilerden bu projenin hayata geçirilmesinden önce yine üniversitelerin ilgili öğretim üyelerinden bilgiler, görüşler alındığı, onların önemli bir bölümünün de bu rayların proje için uygun olduğu yönünde görüş beyan ettiği görüldü” yanıtını verdi. Herhangi bir konuda herkesin aynı düşünmesinin mümkün olmadığını dile getiren Şahin, “Çünkü deneme seferleri yapıldı uzun süre. Bu sırada bilim adamları bu konuda mutlaka inceleme yaptılar” dedi.
       
“DELİLLERİN KARARTILDIĞINI SANMIYORUM”
       “Sabotaj olduğu yolunda değerlendirmeler yapıldı. Bu konuda bir bilgi geldi mi” sorusu üzerine Şahin, kendisine bu konuyla ilgili bilgi ulaşmadığını söyledi. Şahin, ilk belirlemelerin sabotaj ihtimalinin çok zayıf olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kazanın hemen ardından rayların söküldüğünü ve iş makinelerinin çalışmaya başladığını belirterek, “Delilerin bu yolla karartılmaya çalışıldığı yönünde iddialar var. Bu konudaki görüşünüzü alabilir miyiz?” sorusunu yönelten gazeteciye Şahin, bu konuda tam bir bilgisi olmadığını ifade etti. Şahin, “Sanmıyorum. Oraya kaç tane ekip gitti, kaç tane cankurtaran gitti, bunların hepsinin bilgisi bende mevcut. Bunlar sadece orada yaralıların hastaneye kaldırılması, ölenlerin nakliyle ilgili yapılan çalışmalarda yer aldılar. Orada delilleri karartmak için bir çalışma yapılacağı kanaatinde değilim. Çünkü oraya gelenler sağlık, itfaiye, köy hizmetleriydi” diye konuştu.
       “Hızlandırılmış tren projesinin askıya alınması söz konusu mu?” sorusuna Şahin, “Onu ilgili bakanlık incelemelerden sonra kararlaştıracak. Sanıyorum Pazartesi günü Bakanlar Kurulu Toplantısı var. Kurulun gündemine de gelir orada da değerlendiririz” dedi.
       
ŞENER: PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAYIN
       Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de, tren kazası nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın istifa etmesi gerekip gerekmeyeceği yönündeki sorulara, “Peşin hükümlü olmayın” yanıtını verdi.
  TREN KAZASI
Hızlandırılmış facia
TCDD uyarıları dikkate almadı
Baykal: Sorumlular hesap vermeli
‘Bu raylar 50 km hızı bile kaldırmaz’
Hızlandırılmış tren için uyarmıştı
‘Enkaz incelenmeden kaldırıldı’
Ölenlerden kimliği belirlenenler
Hükümet projeyi savundu
TCDD 'Tedbirimizi aldık' demişti
Yolcular: Tren çok hızlı gidiyordu
Kaza ile ilgili fotoğraflar için tıklayın
Makinistler: 105-110’la gidiyorduk
Bakan Yıldırım: İstifa etmiyorum
Erdoğan: Haddinizi bilerek soru sorun
Şener, Başbakan ve ilgili bakanların gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti ve ilgili birimlerin olay mahallinde gerekli tedbirleri aldığını söyledi. Şener, bir gazetecinin, “Ulaştırma bakanı istifa etmeli mi” sorusunu, “Peşin hükümlü olunma-malı, gelişmeler sükunetle değerlendirilmeli. Sonuç ortaya çıktıktan sonra duruma göre karar verilmeli” yanıtını verdi.
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları