Home page
Haber Menüsü


‘Enkaz incelenmeden kaldırıldı’
 
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz, Sakarya’daki tren kazası sonrası enkazın yeterli teknik inceleme yapılmadan ortadan kaldırıldığını söyledi.  

 
AA
23 Temmuz 2004—  Koramaz, “Kaza öncesinde Ulaştırma Bakanlığı’na, TCDD ye verilen raporlar var. Bu yolun hiçbir yönden hızlandırılmış trene uygun olmadığı dile getirilmişti” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Koramaz yaptığı basın açıklamasında; “Bu kazada bilimsel çalışmalara gerekli önemin verilmedi. Siyasal rant bilimden önde tutuldu. Kaza öncesinde Ulaştırma Bakanlığı’na, TCDD ye verilen raporlar var. Bu yolun hiçbir yönden hızlandırılmış trene uygun olmadığı dile getirilmişti” dedi.
       
DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI OLAYIN EN MASUM KİŞİLERİ
       Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Ulusaler ise olayın devletin küçültülmesi politikalarının bir yansıması olduğunu söyledi. Dünyanın pek çok yerinde hızlı trenler var ama altyapıları da var.
       Demiryolu çalışanları olayın en masum kişilerdidir. Onların yanındayız. Onların üstüne büyük bir yük bindirildi” dedi.
  TREN KAZASI
Hızlandırılmış facia
TCDD uyarıları dikkate almadı
Baykal: Sorumlular hesap vermeli
‘Bu raylar 50 km hızı bile kaldırmaz’
Hızlandırılmış tren için uyarmıştı
‘Enkaz incelenmeden kaldırıldı’
Ölenlerden kimliği belirlenenler
Hükümet projeyi savundu
TCDD 'Tedbirimizi aldık' demişti
Yolcular: Tren çok hızlı gidiyordu
Kaza ile ilgili fotoğraflar için tıklayın
Makinistler: 105-110’la gidiyorduk
Bakan Yıldırım: İstifa etmiyorum
Erdoğan: Haddinizi bilerek soru sorun

       
SAVCILIK DELİL İÇİN ÇALIŞMAYI DURDURDU
        Pamukova Cumhuriyet Savcılığı, delillerin sağlıklı toplanabilmesi için kaza yerindeki çalışmaları durdurdu. 10 kişilik teknik heyet de inceleme başlattı. Cumhuriyet Savcısı Mithat Kutoğlu’nun talimatıyla onarım çalışmaları durduruldu. Güvenlik çemberine alınan kaza yerinde, 2’si doçent 10 kişilik teknik heyet, inceleme başlattı.
       Güvenlik çemberi oluşturduğu bölüme teknik heyetin dışında polis dahil kimsenin girmesine izin vermeyen jandarma, heyet inceleme yaptığı sırada görüntü almak isteyen gazetecileri engelledi.
       
KATLİAMA DAVETİYE
       TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Taner Yüzgeç, bilimsel gerçeklerin ve bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmamasının “katliama davetiye” çıkardığını bildirdi.
       Yüzgeç, Sakarya’daki tren kazasına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, “kaza değil cinayet” tanımlamasında bulundu.
       Yüzgeç, asgari kamusal sorumluluğun başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere TCDD’nin bürokratların istifa etmelerini gerektiğini belirterek, TCDD yetkililerinin adeta delilleri yok etme telaş içinde oldukları ileri sürdü. Yüzgeç, TCDD yetkililerinin bu tutumlarının şimdiden resmi rapora gölge düşürdüğünü kaydetti.
       Konuyla ilgili olarak Oda olarak yakın zamanda teknik bir rapor hazırlayacaklarını ifade eden Yüzgeç, kazanın gerçekten alt ve üst yapıdaki yetersizliklerden kaynaklandığını bildirdi.
       
TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ
       Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Adapazarı’nda meydana gelen hızlandırılmış tren kazasının kaza değil bir cinayet, bir katliam olduğunu belirterek, konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Yapılan uygulamanın gerçek bir hızlı tren uygulaması olmadığını ifade eden Çakar, “Bu bile bile yapılan yanlış bir uygulamadır, bir rezalettir” dedi.
       
DAVA AÇMA ÇAĞRISI
        Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, ölenlerin ve yaralananların yakınlarını da dava açmaya çağırırken, bile bile yapılan bu yanlış uygulama ve cinayetten dolayı sorumluların ve ilgililerin halktan özür dilemesi gerektiğin vurguladı.
       Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Burhan Çelik de ölen ve yaralananların yakınlarının TCDD’yi dava edebileceğini ve TCDD’nin büyük bir tazminat yükü ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Çelik, ayrıca vatandaşların manevi tazminat davaları açmalarının mümkün olduğunu bildirdi.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları